Ulubiony boss

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez ciastkoo » Cz sie 23, 07 22:35

Eee Sage to jest dział o MGS 1 ... ?
ciastkoo
Machinegun Kid

Postprzez Sage » Cz sie 23, 07 22:40

damn, znowu to zrobiłem =.=

znów myślałem że ulubiony boss jest w dziale wszystko o mgs.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt sie 24, 07 09:18

No ale tak czy siak podales bossa z MGS1 ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Re: Ulubiony boss

Postprzez Rafał » Pt sie 24, 07 11:38

Psycho_Mantis napisał(a):Witam, takie o to pytanie do was dziś mam. Który boss z MGS1 najbardziej przypadł wam do gustu ?
Najbardziej podobała mi się walka z Ninją. Pamiętam jak pierwszy raz przechodziłem przez ten korytarz, w którym leżało pełno zakrwawionych ciał żołnierzy, myślałem - nie wiadomo jaki kolos tam siedzi. Wchodzę do laboratorium, a tam Ninja w egzoszkielecie. Podobała mi się forma walki, hands to hands - no i to że za pierwszym razem waliłem z socoma, a okazało się trzeba go traktować z Chaff G. A jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że jest to Gray Fox. Ta walka była zdecydowanie najlepsza :).
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez Snake_VR4 » Pn wrz 03, 07 18:21

Procz wczesniej wymienionego pojedynku z Ninją ktory jest swietny , rowniez 2 pojedynki z Wolf podobają mi sie. Nie ma to jak pojedynek snajperski 1 na 1 , podobnie jest z walką SS na górze MG Rexa gdzie trzeba sie spieszyc. Trzeba przyznac ze skubanego Liquida smierc kilkakrotnie omijała
Ostatnio edytowano Wt wrz 04, 07 12:28 przez Snake_VR4, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR4
banan

Postprzez Nevar » Pn wrz 03, 07 21:04

Jeśli chodzi o walki z szefami, to moje ulubione to walka z Metal Gearem, z Hind D i z Gray Foxem.
Nevar
banan

Postprzez slawo » Pn wrz 03, 07 23:57

oczywiście walka z ocelotem - pierwszy boss, pierwsze starcie... już wtedy strasznie mnie intrygował i niespodziewałem się że jego potencjał zostanie tak bardzo doceniony i dobrze wkorzystany - to sprawiło że po dziś dzień jeszcze bardziej go lubię.
A ja sobie gram na gramofonie! Tralilla lilla la tralilla lilla la! Latem, zimą na balkonie tralilla lilla la gramofon gra i nic mi nie przeszkodzi na gramofonie grać!
slawo
Running Man

Postprzez Radykalny » N wrz 09, 07 20:26

Fox bo walka miała klimat i pokazywała prawdziwy charakter wojownika (chodzi mi o ten cytat z bronią) no i Mantis bo był fajny klimat i odróżniał się od reszty tymi paranormalnymi mocami.
"Wszystko jest gotowe podany każdy schemat wystarczy siąść na dupie i po prostu patrzeć w ekran"
Radykalny
Machinegun Kid

Postprzez psycho mantis » Śr wrz 26, 07 14:11

a ja psycho mantis ciekawa walka i gray fox/ninja zmienia taktyki :icescream: :icescream: :icescream: :icescream: :icescream:
Ostatnio edytowano Cz paź 18, 07 21:48 przez psycho mantis, łącznie edytowano 1 raz
psycho mantis
Inkarnacja VR

Postprzez Boras » Pn paź 15, 07 20:47

Zdecydowanie najlepszym bossem w MGS byl ninja! NIezapomne tej ekscytacji i kresu podniecenia walki w ręcz, a cos ie działo jak włączył steatha <olaboga> :) Dla mnie najlepszy z najlepszych przeciwników w serii!
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Szpaner » Cz paź 18, 07 10:41

Zgadzam się z przedmówcą Ninja był The best
Szpaner
Coward Duck

Postprzez Gierwol Ninja » N paź 28, 07 03:02

Oczywiście Cyborg Ninja!!
Bardzo się go bałem ale czułem do niego respekt(za teksty których używał). Scena w korytarzu utkwiła mocno w mojej pamięci. No i jak pod koniec gry wyskoczył z pomocą-super! Super wygląd, niesamowity głos. Naprawdę świetna postać.
W pokoju mam jego plakat, fotki i maskę.
Gierwol Ninja
Fire Trooper

Postprzez Rafik PL » Cz lis 08, 07 17:39

Raven.
jedyny boss do którego trzeba było wykorzystać umiejętności chowania się i przewidywania reakcji przeciwnika :P Jak go pokonałem to mi sie śniło w nocy, że przed nim uciekam xD
TIBIA!!!
"-czemi mama mnie nie karmi?! nakarm mnie!!"
po czym w piekny sposob dostal z mort hura :)
Rafik PL
banan

Postprzez Zgedi » N gru 09, 07 14:19

Raven.Ma ciekawą ideologie na walkę no i pierwsza walka z nim jest dosyć wymagająca bo w drugiej jak chodził w minigunem to go rozgniotłem bez ani jednego strzału z czegokolwiek
Zgedi
Inkarnacja VR

Postprzez Mantis » Cz sty 03, 08 21:01

Pierwszy post na tym forum...A wiec, jezeli chodzi o ulubionego bossa to oczywiscie na pierwszym miejscu jest Psycho Mantis, na drugim zas Fox "deepthroat"

Mantis dlatego, ze wyroznial sie sposrod innych bossow swoimi PSI-zdolnosciami, wyorzystano fajny patent ze zmiana pada w PSX, no i urzekla mnie jego historia ;)

Fox dlatego, ze zmienial taktyke walki, to, ze zachowal sie honorowo i jezeli przeciwnik nie uzywa broni to on takze oraz dynamizcna walka.
Mantis
Machinegun Kid

Postprzez raven_raven » Cz sty 03, 08 23:13

Psycho Mantis - jego umiejętności i łamanie czwartej ściany zrobiły na mnie gigantyczne wrażenie, bardzo pomysłowa postać.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez Sixers » Cz sty 03, 08 23:19

Najlepszy, jeśli chodzi o grę to oczywiście Ninja (Fox). Ciągle zmienia sposób prowadzenia walki, a te jego teksty (..Make me feel alive again..). Walka jest super. A jeśli chodzi o samą postać to pewnie Liquid i Ocelot (obecnie już jedna postać :D ), takie prawdziwe skurczybyki.
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Postprzez Solid Zenek » Pn mar 10, 08 00:50

Mmm jak dla mnie pierwsze miejsce dam Ninji bo fajnie sie z nim bije na extreme, drugie miejsce dla Sniper Wolf ponieważ bardzo mi się spodobała ta scenka kiedy Snake ją zabija i Otacon tam płacze... i trzecie miejsce dla Liquid Snake iż to najważniejszy boss w grze i fajnie sie z nim nawala na gołe klaty (wolał bym z Meryl hehe) na zniszczonym rexie.
Solid Zenek
Machinegun Kid

Postprzez Bushiken » Pn mar 10, 08 14:04

Gray Fox wspaniały klimat walki hand to hand 2 prawdziwych wojowników naprzeciw siebie, tylko umiejętności,krew i pot.
Ostatnio edytowano Cz mar 27, 08 15:36 przez Bushiken, łącznie edytowano 2 razy
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Pn mar 10, 08 15:30

Dzial MGS1.
Bossowie z MGS1.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Kakarotto0912 » Wt mar 11, 08 20:36

Liquid jest spoko bo sie z nim 3 razy walczy ;p jak gralem i mnie zaczol gonic samochodem to powiedzialem "k***wa czy on nie moze umrzec?!"

ALE i tak nic nie przebije Ravena... On bije na glowe wszystkich bossow MGS1 i 2 :]
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Snake. » Cz mar 27, 08 10:52

Ulubiony Boss? Hmm... Właściwie to z każdym walczy się fajnie ;

Ocelot - Pierwsza walka, a to jak wiadomo trema. Szybka, dynamiczna walka, to mi się podoba.

Ninja (Gray Fox) - Chyba najlepsza walka w grze. Świetny klimat, dynamiczna, zmiany sposobu walki, walka na pięści. Geniusz!

Sniper Wolf II - Kurdyjka ma klasę. Walka może niezbyt szybka, ale ma świetny klimat.

To tyle, pozdrawiam!
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez Ray » Pt kwi 18, 08 20:16

Ja osobiście lubie walić ze stingera Czyli moja ulubiona walka to z helikpterem (zapomniałem jak sie zowie xD)
I z ninją też sie super walczyło
Ray
Pyro Bison

Postprzez Moody132 » Śr wrz 03, 08 13:13

Mi sie podobaly wszystkie walki, ale najbardziej ta z Gray Foxem, za dlugosc walki, styl hand-to-hand i slowa wypadajace z ust (moze glosnikow) Ninji: I remember this punch, After Zanzibar, i cos tam jeszcze. fajna byla tez walka z Ravenem, bo mozna bylo go pokonac na kilka sposobow.
Moody132
Fire Trooper

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 02:12

Grey Fox za całokształt.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Simon » N wrz 14, 08 02:47

Niezaprzeczalnie Frank oraz Kurdyjka!
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez ArecaS » N wrz 14, 08 10:35

Ocelot, bo był pierwszy. Ninja też nie był zły. Potem to chyba jeszcze HIND i Liquid (ta walka na pięści była genialna ;)).
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 13:38

ArecaS napisał(a):Liquid (ta walka na pięści była genialna ;) ).

To jak zobaczysz tą w MGS 4....padniesz .
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez ArecaS » N wrz 14, 08 19:33

Może jednak nie... MGS4 (jak i większość gier na next geny) mnie w ogóle nie rusza. Wszystko takie zbyt realistyczne i w ogóle... Choć Shadow Mosses wygląda tam świetnie. ;) Poza tym walka dwóch staruszków jakaś ekscytująca się nie wydaje. ;) Chyba, że mowa o tej na Metal Geary - w to bym rzeczywiście chętnie pograł. :]
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 22:54

ArecaS napisał(a):Poza tym walka dwóch staruszków jakaś ekscytująca się nie wydaje.

Jeśli podobała ci się walka w MGS, o której wspominałeś , to jest jak pisałem - padniesz.
Nie ma porównania - wiesz, moc obliczeniowa PS3 + (co szalenie istotne) reżyseria.
Obrazek
Sylvan Wielki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid