Przy okazji szkoda że premier Tusk nie wywiązuje się choćby z części obietnic, mam tu na myśli choćby w obliczu powodzi właśnie pomysł - charytatywny SMS bez VAT.
Swoją drogą wczoraj w programie Tomasza Lisa na TVP (nie wiem może ktoś oglądała ?) zaprezentowali nam się zwykli szarzy ''obywatele'' i ''patrioci'' tego kraju którzy o mało co nie zlinczowali i nie zmieszali z błotem dziennikarza. Niemniej pokazali się z bardzo ''dobrej'' strony...
Snake. napisał(a):A to ciekawe! Bo ja śledzę ten wątek, i z ostatnich informacji wynika, że Ministerstwo Finansów zamierza jeszcze w maju sporządzić i wydać rozporządzenie zwalniające dobroczynne esemesy i połączenia z VAT. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Zawsze Go oglądam i rzecz jasna znałem opinię o Nim krążące w stosownych kręgach. Zresztą, wystarczy przejść się w pobliżu Pałacu Prezydenckiego i posłuchać rozmów. Dla ludzi o mocnych nerwach
A to ciekawe! Bo akurat o tym nie słyszałem. Jak na razie konkretnej daty by wydać to rozporządzenie nie ma, czyli dalej wszystko rozbija się o planowanie i obietnice.
Szkoda że zwykły czary obywatel w tym wypadku osoba poszkodowana przez powódź musi czekać
Ale jak to mówią ''Mądry Polak po szkodzie'', swoją drogą nie miałem zamiaru wprowadzać kogoś w błąd.
Snake. napisał(a):Na co musi czekać?
Słusznie. Państwa na to nie stać, a niektórzy bardzo lubią swoje prawa obywatelskie i prywatną własność i nie chcą mieć tych praw nawet częściowo odebranych.a tak swoją drogą czy waszym zdaniem słusznie że nie wprowadzono jeszcze stanu klęski żywiołowej ?
twilite kid napisał(a):Gdyby nic nie zrobiono, to ta powódź zebrałaby większe żniwo. Nigdy nie da się wyeliminować w 100% zagrożenia.
Tak jak mówiłem - myśle, że gdyby nic nie zrobiono, zalałoby znacznie większy obszar i byłoby gorzej. Sam w swojej okolicy zaobserwowałem duużo zmian od tamtego czasu i np Nowego Targu i okolic nie zalało.Raiden napisał(a):ale od 1997 roku można było uważam zrobić tyle, by chociaż zniwelować lub zmniejszyć szkody wyrządzone przez tegoroczną powódź.
Ogólnie rzecz biorąc na pomoc
twilite kid napisał(a):Człowieku, dajesz dwa razy ten sam link, a teraz bredzisz o jakiejś niepamięci. Chyba sam cierpisz na niepamięć i nie pamiętasz, co gdzie wklejasz.
Raiden napisał(a):Ano są , kolejny przykład "misji TVP" i za to niektórzy chcą wręcz by płacić abonament.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość