Panie i Panowie! Pierwszy film MGS !!! Sci?gajcie !!

O wszystkich projektach Polskich (i nie tylko) fanów.

Moderatorzy: Bizon, Operator, GM

Panie i Panowie! Pierwszy film MGS !!! Sci?gajcie !!

Postprzez Xenmorph » Wt sty 31, 06 13:06

Kurde wkoncu mozna ju? sci?gn?c film grupki ludzi którzy podjeli sie zadania nakr?cenia nieficlanego filmu METAL GEAR SOLID !!! Pomimo wszystko film wyszed? im nawet PROFESJONALNIE i wygl?da ZAJEBISCIE !!!! ;D
Jest to pierwszy epizod z kilku jakie zamierzaj? nakr?cic.
I ma on cos w sobie... jest fajny klimacik.... WARTO OBEJRZE? !!!!

Panie i Panowie.... SCI?GAMY !!! i OGL?DAMY !!! ;D

http://scanynou.nitroserv.net/MGG-Episode1.avi

ps. umiesi?em tutaj posta bo w dziale FILM MGS to raczej powinien by? oficlajny film... a zreszta i tka tam ma?o osób zagl?da... ?CIAGAJCIE BO WARTO... MI SI EPODOBA?

AHA I MÓWCIE JAK WRA?ENIA Z FILMU !!!!!
Ostatnio edytowano Wt sty 31, 06 13:15 przez Xenmorph, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
w?asnie slucham :
Obrazek
Xenmorph
Uber Big Boss

Odp: Panie i Panowie! Pierwszy film MGS !!! Sci?gajcie !!

Postprzez noth_1 » Wt sty 31, 06 14:32

Gratulacje - montazyscie , dzwiekowcowi i kostiumow ;> , niestety zawsze na tym sie koncza filmy fanow ;D ,
ale to przeciez wlasnie film fanow , wiec naprawde podziwiam , chec , srodki i upor
noth_1
Red Blaster

Postprzez PiotrB » Wt sty 31, 06 15:10

Bardzo fajny film. Scenarzysta i re?yser si? spisali bo s? ciekawe nawi?zania do MGSów. Jeden z lepszych filmów o MGS jaki widzia?em.
PiotrB
The Fear

Postprzez Adamska » Wt sty 31, 06 15:15

Jak na "amatorsk? produkcj?" to film naprawd? spoko, przyjemnie si? go ogl?da, ale jest tylko jedona ma?y szczegó? psuj?cy wszystko- Snake :-\ Widac jak g?ówny aktor próbuje na?ladowac Snake'a ale mu to nie wychodzi, jego ruchy nie maj? nic wspólnego z ruchami jakiegokolwiek ?o?nierza, pewnie nawet nie mia? doczynienia z survivalem :P
Ostatnio edytowano Wt sty 31, 06 15:16 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez borx » Wt sty 31, 06 15:26

Phi! Mistrz Uwe zrobi?by to lepiej ;)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Wt sty 31, 06 15:48

Ogl?da?em trailer tego filmu w tamtym roku i ju? mi si? niestety nie podoba?. G?ównie przez aktorów, którzy jak wida? wi?kszo?? scen
robili na ?ywca, bez prób. Takze sam g?ówny bohater bardziej przypomina przestraszonego królika ni? zawodowca. Film teraz ogladn??em kawa?kami i utwierdzam si? w tym przekonaniu.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Wt sty 31, 06 15:56

jak na fanowski film to jest nawet nie?le. Widac ze goscie w?ozyli w to wiecej niz minimum wysi?ku. Zdjeciowiec ?adnie skopiowal kilka ujec z gry. No i Meryl wcale nie jest brzydka. Aha muzyka jest ok, trzyma klimat. To tyle.
PS: scena w ktorej kole? szpuszcza sie na linie z wysokosci ok. 2 metrów rz?dzi ;)
PS2: czo?owka z motywem muzycznym ze snake eatera est naprawde dobrze zrobiona- najlepiej z calego epizodu.
Ostatnio edytowano Wt sty 31, 06 15:58 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Xenmorph » Wt sty 31, 06 17:00

no to prawda, ?e snake móglby by? inny bo te? troche za ko?lway dla mnie by? ;-)

No ale chyba jak na film nakrecony przez fanów -amatorów...

to wydaje mi sie ze jest zajebiscie.... :)
Obrazek
w?asnie slucham :
Obrazek
Xenmorph
Uber Big Boss

Postprzez Dymek » Wt sty 31, 06 17:10

co ja powiem? Podoba?o mi si? film jako tako trzyma? klimat gry. Aktor który gra? Snake'a nie za bardzo [pasowa?. A wszystko jest tak no naci?gane na si?e. Tu idzie przez korytarz a tu nagle jest w lesie i spotyka Meryl i z nia zaczyna gadac...ale cóz licz? si? ch?ci nie ma co narzekac mog?oby byc gorzej
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez liquid kaczor » Wt sty 31, 06 20:18

Mi jako? film nie przypad? do gustu. Najbardziej nie podoba? mi si? Snake, jako? tak ch?opek dziwnie chodzi?. By?o tam te? kilka b??dów na poczatku wychodzi w wody i odk?ada M16, potem idzie dalej i trzyma tylko bro? krótk?, karabinu zapomnia? czy co ??? Ogulnie mog?o by? lepiej.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Mr.Ocelot » Wt sty 31, 06 20:37

?e sobie wybacze ale to my mamy prawo do reklamowania si? pierwszym filmem o MGS, nie znam daty produkcji ale przynajmniej na Outer Heaven, byli?my pierwsi z pe?n? produkcj? :]
Ostatnio edytowano Wt sty 31, 06 20:43 przez Mr.Ocelot, łącznie edytowano 1 raz
Mr.Ocelot

Postprzez kul2 » Wt sty 31, 06 20:52

Czy sciagne czy nie zalezy od jednej rzeczy - polskie to to?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Wt sty 31, 06 21:38

Niemieckie z napisami po francusku, aczkolwiek bodajze gadaj? po angielsku. Juz nie pamietam :P.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt sty 31, 06 21:41

To nie rozumiem o co tyle szumu.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Xenmorph » Wt sty 31, 06 21:52

Sci?gac i oglada?... bo jak narazie lepszego filmu o MGS nie ma niz ten :)
Obrazek
w?asnie slucham :
Obrazek
Xenmorph
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt sty 31, 06 22:05

E tam.
Przy okazji wrzuciles nie do tego dzialu do ktorego miales.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Xenmorph » Wt sty 31, 06 22:29

E tam ;D

Film jest miodzio, tylko aktor graj?cy Snake'a ma troche krzyw? morde ;) ale liczy sie klimat... a klimat jest dobry :)

kul
Zapomnialem dopisac ze za ten zly dzial masz ostrzezenie.
Obrazek
w?asnie slucham :
Obrazek
Xenmorph
Uber Big Boss

Postprzez Mr.Ocelot » Wt sty 31, 06 22:30

obada?em to przed chwil?...

:] nie jest ?le bo trzyma klimacik z gierki :]
ale szcze?e, to jak dla mnie fest sie wlecze, motyw z dubbingowanie filmu to ca?kiem nie wypa? (czasem widac niesynchronizowanie) nom i jak dla mnie to co? za du?o tego lania wody...
Mr.Ocelot

Postprzez Balak » Wt sty 31, 06 22:39

No jestem ciekawy tego filmu (w?a?nie go zasysam)
Widz? ?e przyczepi?o si? pare osób do aktora graj?cego Snake`a- je?li innym si? nie podoba to co? czuj? ?e nie?le b?de rzuca? obelgami.
W ka?dym b?d? razie Snake jest ?wi?to?ci? i co jak co ale ?adnego ko?lawca by? nie mo?e. Jeszcze dziasiaj go obejrz? ;D
ALE JA UWIELBIAM OGL?DA? FILMY INNYCH WIEDZ?C ?E ZA PARE MIESI?CY I TAK WSZYSTKICH PRZEBIJEMY NASZ? PRODUKCJ? ;D
Balak
Uber Big Boss

Postprzez Mr.Ocelot » Wt sty 31, 06 23:18

ale jesli by si? uczepic, to zagranicznych parodii i filmów o MGSie jest do?? sporo, wystarczy wjechac na Video.google...
Mr.Ocelot

Postprzez Balak » Śr lut 01, 06 01:19

obmaca?em filmik i mog? jedynie powiedzie? najbardziej podoba mi si? wej?cie jednostki w opuszczonym budynku-bardzo dobrze zrobili eksplozj?(fajny trik) tym bardziej ?e ca?y efekt tworzy kurz ;) wida? ?e go?cie byli z jakiej? rdzy wojskowej.
Ale tak anemicznego bohatera filmu to jeszcze nie widzia?em....ludzie, ja pier...l? czemu bohaterk? nie by?a ta dziewczyna-w miare fajnie wypad?a (przynajmnie wierzy?a w to co mówi) a nie jak pseudo Snake który co i raz mówi? innym g?osem (bo wychodzi?y mu ró?ne tony na?ladowania).
Strasznie zjechana walka w wodzie z pocz?tku filmu (nawet nie wiecie jak? radoch? mam ogl?daj?c takie filmy) A MOGLIBY ZROBI? TO TAK FAJNIE- pierwsze co przychodzi na my?l to WODA, ludzie przecierz ona wygl?da tak fajnie(szczególnie gdy si? w niej biega z pe?nym ekwipunkiem) MOGLIBY PRZED?U?Y? WALK?.
Kiepski ten filmowy Snake skoro po jednym rzucie boli go r?sia i nie jest w stanie walczy? dalej.......lito?ci.
Fajne Famasy, plus za jednolite umundórowanie- mieli opinacze i dopasowane ciuchy (te? plus bo to oldshool, tworzy fajny klimat i sprawia wra?enie ?e ludzie znaj? si? np. na butach- wielu do dziasiaj uwa?a ?e opinacze s? najlepsze ;D)- Snake to ?a?oba dobrze ?e nieodlecia? przy wi?kszym wietrze(z tych ciuchów mo?na by spadochron zrobi?).
Niepodoba?y mi si? maski (u nas b?dzie fajniej 8) zobaczycie)- ogólnie spoko film na 3 ogl?dni?cia.
ALE SCEN? WEJ?CIA JEDNOSTKI DO BUDYNKU TO ZALUKAM JESZCZE ZE 20 RAZY BO JEST ?ADNA I "MA KLIMAT"
oczywi?cie nasz film b?dzie najbardziej zaj.....sty I WYSLEMY GO IM TO SE OBEJRZ?....HEHEHE ;D

acha i jeszcze jedno- zwró?cie uwag? na miny które strzela ten godny po?a?owania Snake, fajnie wary wypycha.....bez kitu, najgorsze jest gdy aktor w filmie nie wzbudza respektu i zdaj?c sobie z tego spraw? stara si? nadrobi? minami(zupe?nie jak w polskich filmach).
I dlatego je?li kto? nie ma mocnego charakteru to NIE MO?E GRA? TAKICH POSTACI- ku...wa przecierz wida? nawet po sposobie poruszania si? czy aktor trenuje czy nie(ja trenuje sztuki walki od ponad 11 lat i jestem w stanie zauwa?y? ?e go?? np.trenuje Vale-Tudo lub czy wykonuje ?wiczenia izometryczne na mi??nia) TO POPROSTU WIDA? I WIDA? ?E TEN SNAKE TO GIZMO.
To takie zabawne, przewija?em to pare razy bo niemog?em uwierzy? ?e oni tego nie wycieli- DOBRA NIE NUDZ? ;)
acha jak dla mnie to film Uci`ego by? pierwszy i b?dzie po wieki.
UCI NAKR?CI?E? PIERWSZY FILM O METAL GEAR SOLID W KRAJU- WYPRZEDZI?E? MNIE ;)
Ostatnio edytowano Śr lut 01, 06 01:34 przez Balak, łącznie edytowano 1 raz
Balak
Uber Big Boss

Postprzez Mr.Ocelot » Śr lut 01, 06 07:15

:]

dzi?ki:]

wi?c có?, skoro pierwszy ju? jest, teraz trzeba Gouki by powsta? najlepszy i nie tylko w polsce film o MGSie
Mr.Ocelot

Postprzez Balak » Śr lut 01, 06 11:33

no w?a?nie ;)
Balak
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt lut 03, 06 00:41

Gouki:
ALE SCEN? WEJ?CIA JEDNOSTKI DO BUDYNKU TO ZALUKAM JESZCZE ZE 20 RAZY BO JEST ?ADNA I "MA KLIMAT"

Gouki, ale u was w filmie nikt nie bedzie zjezdzal na linie z ok 1,5 metra? :)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Balak » Pt lut 03, 06 22:29

no raczej nie bo my b?dziemy czesa? salta z ga??zi ;) i skaka? ze skarp nad morzem i wbiega? po ?o?nierzach ;D
wcale nie ?ciemniam, zajmuje si? tego typu choreografi?...oczywi?cie film nie b?dzie pokazem sztuczek (jak w Grand Theft Auto-na filmforum) tylko porz?dnie wyt?umaczonymi dzia?aniami i reakcjami na zaistnia?? sytuacj?.
Balak
Uber Big Boss

Postprzez Zombie_Snake » So lut 04, 06 22:54

Niez?e, niez?e.... Zw?aszcza sam pocz?tek trzyma klimat! Troch? mnie dobija?y te scenki niby z gry, ale có?... klimat jest. Jedno tylko mnie za?atwi?o, mianowicie: Jak tego niby Snake'a jakis go?ciu wzi?? na muszk?. My?la?em, ?e bedzie co? w stylu TTS, ?e on mu ta bro? zabierze, albo Snake dostanie w ?eb i zemdleje, a tu: "Does this pantywaist knows what's he's doing?"
Swoj? drog? mamy za?atwiona spraw? czwartego brata w MGS4 :D
Eny?ej nie jest ?le. Czekamy na Episode II: War of the Clones :P
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Shin Ryu » Śr cze 28, 06 16:09

Ja mam pytanko w sprawie tych "pierwszych" filmów MGS.
Jakie s? ich pe?ne tytu?y ew. sk?d mo?na je zassa?, bo link nie dzia?a... Ch?tnie obejrz? bo sam z ziomkami mamy zamiar kr?ci? rózne growe klimaty (Resident Evil, amatorskie sztuki walki). Mamy nawet juz nagrany 3 min filmik w klimatach parodia sztuk walki i Power Rangers... Moze zamieszcze za jakis czas na necie (torrent).
Pozdro dla filmowców :)
Shin Ryu
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Śr cze 28, 06 22:49

polecam video google - ?atwiejszy dost?p dla ludzi:)

A co do filmów...

Polski - masz linki w MGS Movie - the patriots - dzia? ni?ej
Ten tutaj opisywany, juz dawno pad?
Profesjonalny polski - mo?e kiedy?...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Johny Sasaki » Wt lis 07, 06 10:49

No wlasnie ten opisywany tutaj link padl. Ma ktos moze ten filmik i zechcialby go udostepnic?
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Powrót do Fan Works