Koniec ekskluziwów

Moderator: GM

Postprzez uci » Pn sie 31, 09 20:52

mnie tam ze stajni Sony ciekawi jak na razie jeden tytuł ekskluzywny czyli 3ci kratos, ewentualnie w przyszłości nowe przygody Drake'a.

Ale co do exów, to Blizzard coraz chętniej mówi o D3 na konsole (nie wspomne że występujące w 3cim diablo elementy gameplayu są rodem z konsolowych siekanek, jak np. energia wylatująca z wrogów która nas leczy zamiast potek etc.)
I tutaj mam ogromną nadzieje że gdyby wyszedł został tytułem multiplatformowym, a nie Xowym, bo byłby to 2gi tytuł którego bym ogromnie żałował.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Pn sie 31, 09 20:54

Zawsze w D3 na piecku bedziesz mógł pyknąć. Wymagań wielkich mieć nie będzie.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pn sie 31, 09 21:17

Powiedz to lapkowi na którym siedzę :P

D3 na PS3 to jednak kwestia tych 200zł, co by mi pasowało, jak nie to zacznie się oszczędzanie na nowego kompa, dobrze że Blizzard wyjątkowo wie że są też gracze bez najnowszego sprzętu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 02, 09 15:41

Może Blizzard celuje w wydanie gry od razu na trzy platformy? Strasznie ta premiera przeciągana jest.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666 » Cz wrz 03, 09 03:08

ColonelAI napisał(a):Może Blizzard celuje w wydanie gry od razu na trzy platformy? Strasznie ta premiera przeciągana jest.

Diablo 2 przesuwali premiere 2 lata... to u nich standard, ale za to do gry nie ma się jak doczepić...
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Cz wrz 03, 09 12:54

do trójki pewnie tez tak będzie, ale multiplatformowość na pewno była by miłym dodatkiem
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 04, 09 13:51

Oj , osobiście wolałbym ją tylko na PC. Niech sprzęt ma swój mocarny tytuł na wyłączność.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666 » Pt wrz 04, 09 14:11

I tak jak wyjdzie na różne konsole to jednak dominować bedzie na PC, bo wiadomo, to jednak domena tego typu gier i najwygodniej gra się w to na klawiaturze i myszce (duża ilość skrótów, potrzeba szybkiego pisania itp), a dla casualowców gra byłaby na konsoli.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Hal » Pt wrz 04, 09 16:16

Ta, bo wielki problem podpiąć myszkę i klawę do konsoli.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gac666 » Pt wrz 04, 09 18:02

Znów negatywna odpowiedź do mojego posta.

Oczywiście, że żaden problem. Lecz zauważ, że nie każdy to posiada, więc nie jest to takie popularne. Twierdzę tylko, że gry hack & slash nastawione na multiplayer jak i MMO to jednak domena PCtów.

Nie mam nic przeciwko by D3 wyszedł na konsole, widać już po rozgrywce, że może być przyjemnie, bo sterowanie inne niż w poprzednich częściach, lecz hardcorowi fani Diablo jednak beda grali w to na PC, głównie dlatego, że jednak do gry jest im potrzebny szybki dostęp do innych rzeczy.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pt wrz 04, 09 21:12

zależy jak wszystko zostanie rozwiązane, szybki dostęp do inventory etc. to na pewno będzie wygodniej na PC z klawiatury, tak samo jak menu do zmiany czarów/skilli, potki i klawiatura numeryczna już nie jest potrzebna.
Wiadomo że jeżeli chodzi o multi i ogół tytuł będzie miażdżyć na PC, ale na konsolach jakby dobrze zmajstrować sterowanie także mogła by zarządzić
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » So wrz 12, 09 14:34

http://polygamia.pl/Polygamia/1,101109, ... pewny.html

Tak jak myślałem.

Prowadzimy rozmowy z Microsoftem i Sony. Myślę, że pragną zobaczyć nas na swoich platformach.

Normalnym jest, że Blizzard zainteresowany konsolami.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez greyfox » So wrz 12, 09 15:38

a dla casualowców gra byłaby na konsoli

Gacu pliss nie uogolniaj :P
Ja np. bardziej meczylem diablo1 na psx'ie niz pc. Jedyne co mnie strasznie irytowalo to brak unikatowych przedmiotow po zakonczeniu gry i rozpoczynaniu od nowa. Poza tym gralo sie bardzo przyjemnie. Z tego co pamietam uzupelnianie potek bylo r1 i najpierw lecialy te z inventory a dopiero jak tam braklo uciekaly te z paska wiec mozna bylo w miare szybko zaplanowac ucieczke z co wiekszych zadym. Teraz doszly nam jeszcze 2 galki analogowe wiec na bank poradza sobie z konfigiem nawet na pada.
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Hal » So wrz 12, 09 15:45

Do tego mamy tilty i analogowe przyciski, więc powinno być intuicyjnie.

Zresztą, co ja się wypowiadam, nie interesuję mnie tego typu gra:D

Kwestią czasu jest to, iż piecowi nie zostaną niedługo żadne exclusivy i konsole połkną je całkowicie.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gac666 » So wrz 12, 09 22:32

greyfox napisał(a):
a dla casualowców gra byłaby na konsoli

Gacu pliss nie uogolniaj :P
Ja np. bardziej meczylem diablo1 na psx'ie niz pc. Jedyne co mnie strasznie irytowalo to brak unikatowych przedmiotow po zakonczeniu gry i rozpoczynaniu od nowa. Poza tym gralo sie bardzo przyjemnie. Z tego co pamietam uzupelnianie potek bylo r1 i najpierw lecialy te z inventory a dopiero jak tam braklo uciekaly te z paska wiec mozna bylo w miare szybko zaplanowac ucieczke z co wiekszych zadym. Teraz doszly nam jeszcze 2 galki analogowe wiec na bank poradza sobie z konfigiem nawet na pada.

A jak było rozwiązane podnoszenie przedmiotów? Wciskasz przycisk i automatycznie podnosi co w okolicy jak odkurzacz czy jakis system wyboru?

Wiesz ja nie mówię, że się nie da, bo dla chcącego nic trudnego. Ale powiedz mi czy widzisz mistrzostwa Diablo na konsoli czy PC? Jednak są na PC więc 99% graczom wygodniej. Zresztą Diablo nie jest tak dynamiczne jak Diablo 2, tam na poziomie piekło ciężko zapanować na PCcie więc co dopiero by było na konsoli. Diablo 3 jest już inaczej zrobione, bo sterowanie jest jak pomieszanie World of Warcraft i odrobine God of War (z jednego pasek skilli, skoki i sposób poruszania, z drugiego dynamizm ogólny), więc i na konsoli będzie bardzo wygodnie. Ba widziałem WoW'a na Wiimote oraz na padach xboxowych (sam zreszta chwile tak grałem) więc jestem o to spokojny.

Jednakże nie zmienia to faktu, że tego typu gry jeśli chodzi o hardcorowców to jednak dominuje PCet.
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz gru 03, 09 13:52

Swoją drogą , to ciekawe, czy na konsolach się ukaże....
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Cz gru 03, 09 22:26

myślałem że już to potwierdzili?
uci
Uber Big Boss

Re: Koniec ekskluziwów

Postprzez SALADYN » Cz lip 05, 12 01:03

Ekskluziwy znalazły póki co nowe poletko do działań, teraz ekskluzywne czasowo są dema od takie RE6 na X360 np tylko przy zakupie Dragon's Dogma.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Cz lip 05, 12 05:49

ale to już od dość dawna - np. miesięczny ex na jakąś grę nim wydadza ją na drugą konsole - DA:origins czy jak dobrze pamiętam nowy Tomb Raider. nawet demo kratosa na PS3 było wpierw dla wybrańców, potem PS+ a potem dla reszty
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lip 05, 12 10:36

Czasowy eksluziw dla gry to zrozumiałe, podobnie chwilowa wyłączność dla PS+ bo w końcu płacenie za to konto musi sie jakoś opłacać ale żeby dema sobie zaklepywać między konsolami.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Cz lip 05, 12 11:45

A ile MS swego czasu zapłacił za dodatki do GTA IV?

Inna sprawa że exy: mają prawie swoje odpowiedniki na każdej konsoli. Przykład GT w porównaniu do Forzy.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz lip 05, 12 15:17

PS3 za to ma mieć czasowy dostep do bajerów do Bioshock:I i do tego specjalną obsługę Move - każdy walczy o każdy kawałek miecha w postaci klientów.
Pamiętam że demko Brutal Legend też np. było czasowe dla Xa
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lip 06, 12 00:35

Żenada, niedługo będą ekskluzywne trailery albo utwory w ścieżce dźwiękowej.
SALADYN

Postprzez uci » Pt lip 06, 12 05:15

jeżeli tylko zwiekszyło by to sprzedaż danego tytułu na daną konsolę to why not
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lip 06, 12 08:09

Malo kogo stac teraz na wysokiej jakosci exclusivy. Producenci probuja przeciagnac graczy na swoja strone roznymi motywami.
W tym calym zamieszaniu ja tylko tesknie za czasami, kiedy kupujac gre na konsole dostawalem po prostu wszystko co moze mi ona zaoferowac. A nie ze teraz moge miec o ciut wiecej kupujac w GAME a nie w Empiku albo o misje wiecej na PS3 ale wersje gorsza technicznie itp...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt lip 06, 12 08:37

twaj ty już chyba zapomniałeś jak to jest cieszyć z gier po prostu bez zwracania uwagi na Milion mankamentów :P

ja tam uważam czasowe exy za jeden plus - zazwyczaj najpierw są na Xa - potem na PS3 są za darmo/taniej/w zestawie
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lip 06, 12 08:48

Kiedy ten milion mankamentow nie pozwala mi sie cieszyc gra? Nie mam juz 15 lat zeby wszystko lykac bez popity. Zreszta dobra gra broni sie sama i nawet wtedy milion mankamentow nie przeszkadza.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pt lip 06, 12 23:00

twilite kid napisał(a):Kiedy ten milion mankamentow nie pozwala mi sie cieszyc gra? Nie mam juz 15 lat zeby wszystko lykac bez popity. Zreszta dobra gra broni sie sama i nawet wtedy milion mankamentow nie przeszkadza.

Dokładnie. Cięzkie sterowanie, czy śmieszny wygląd bohaterów nie przeszkadzał w jaraniu się grą przez długie godziny, przechodzenia jej na wszystkie możliwe sposoby itd. Teraz zdaje się że wszystko zbyt mocno kręci sie wokół udźwiękowienia, grafiki i efektownych scen i gameplayu który pozwoli się nacieszyć tymi rzeczami.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Pt lip 06, 12 23:09

gameplayu już tam nie ma, dostajemy film który świeci nam w oczy tymi elementami
uci
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole