Mirror's Edge

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Pt gru 12, 08 11:12

Gac666 napisał(a):Zagrajcie w pełną wersję, demo jest bardzo liniowe, bo to tutorial, jak dojedziecie do Central Parku to gra jest jak mini GTA, mamy możliwość robienia co chcemy.

No to tym samym zachęciłeś mnie ; ). Poczekam, aż jeszcze stanieje. Bo w sumie wiązałem ogromne nadzieje z ME i jeszcze przed premierą myślałem poważnie o kupnie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Słonio » Pt gru 12, 08 13:56

Gac666 napisał(a):Zagrajcie w pełną wersję, demo jest bardzo liniowe, bo to tutorial, jak dojedziecie do Central Parku to gra jest jak mini GTA, mamy możliwość robienia co chcemy.

Ej, chyba pomyliłeś gry...
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Pt gru 12, 08 15:08

Fakt pomyliłem grę, nie wiem czemu wydawało mi się, że chodzi wam o Alone in the dark ?
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt gru 12, 08 19:00

Eeee... To nie czuję się zachęcony
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Słonio » Cz gru 18, 08 13:26

Uwaga - EA postanowiło odblokować Time Trial w demówkach, teraz wystarczy wpisać dowolne 16 cyfr.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Cz gru 18, 08 13:28

Słyszałem ze niesamowicie krótka ta gra jest, ktoś potwierdzi?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Słonio » Cz gru 18, 08 13:37

Zależy. Samo Story to jeden wieczór, ale zabawa zaczyna się dopiero na Time Attack i Speed Run.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Cz gru 18, 08 13:55

Meh nie dla mnie. Chyba sobie daruję ale to szczegół.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » So sty 17, 09 12:00

W ramach totalnego nudzenia się postanowiłem porównać dema Mirrors Edge- mianowicie wersje PS3 i Xboxa. Wersję na PS3 znałem niemal na pamięć, więc jakież zdziwienie mnie zaatakowało, kiedy odpaliłem demo na Xboxie 360.

Gra wygląda gorzej na konsoli Sony.

Shock. Gasp. CANT BE!!

A jednak. EA, pomimo swoich zapowiedzi "poświęcenia większej uwagi programowaniu na devkitach PS3", dało ciała. Mimo, iż na konsoli Microsoftu loading okazał się nieco dłuższy, to grafika jest zdecydowanie lepsza. Tekstury są lepszej jakości, również płynność wydaje być poprawiona. Największą różnicę widać w postaci samej Faith- jej ręce, tak ważne w tej grze, są o niebo lepiej odwzorowane w wersji na Xboxa 360.

Sad.
Ostatnio edytowano So sty 17, 09 21:10 przez Blady, łącznie edytowano 1 raz
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » So sty 17, 09 15:53

W sumie to standard przy produkcjach multiplatformowych : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So sty 17, 09 18:29

Ja zaś odpaliłem u siebie Mirrors edge. Muszę powiedzieć, że w sumie jak na razie nic specjalnego. Ot całkiem fajny pomysł, ale skoro jest bardzo krótkie to raczej dobrej oceny ode mnie nie dostanie.

Graficznie prezentuje się spoko, gra chodzi bardzo płynnie na najwyższych detalach przy włączonych dodatkowych efektach fizycznych. Jedyny minus jest taki, że gra jest w wersji panoramicznej, a ja nie mam odpowiedniego monitora, więc mam paski, tak jak w Assassins creed, no ale da się przyzwyczaić.
Napiszę więcej jak zainstaluję angielską wersję, bo przez przypadek zainstalowałem polską, a jak wiadomo dubbing polski jest tragiczny.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez MrPayne » So sty 17, 09 22:08

Gac666 napisał(a):Napiszę więcej jak zainstaluję angielską wersję, bo przez przypadek zainstalowałem polską, a jak wiadomo dubbing polski jest tragiczny.

Mało powiedziane. Kolega chciał mi się tym pochwalić - gameplay świetny, polonizacja - jedna z gorszych ostatnio.

Faith ma głos, jakby miała zatwardzenie. Cierpiałem, słuchając jej monologów. Tłumaczenie jest często aż nazbyt dosłowne, na tyle, że przeszkadza mi w zrozumieniu (ledge -> parapet, nieszczęśni "Niebiescy"). Głosy są piekielnie ciche - choć może to i lepiej, a może jest słabo tylko defaultowo?

Mój faworyt w "Najgorzej Brzmiącym Zdaniu Gry"?

Faith: Zwiemy się Runnerami.

Mógłbym nawrzucać tu samych pejoratywnych określeń - że sztuczne, nędznie wypowiedziane itd. Ale usłyszenie tego w akcji zmusiło mnie do plaśnięcia się w czoło.

Omijajcie wersję PL z daleka!
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Pabian01 » Wt lut 03, 09 17:18

A jak graliście cosik na tym time trial ? Ja tylko na tych 2 dostępnych w demku.
Oto wyniki:

Edge

Time 52:95 avg speed 21,16 Distance 311m

Playground one
Time 57:59 avg speed 20,84 Distance 333m

Myśle, że na onu dałbym rade polepczyć czas gdzies około o 2 sekundki.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666xx » Wt lut 03, 09 21:59

Przeszedłem przed wczoraj Mirrors Edge PC. Wrażenia?

Gra fajna, aczkolwiek ostatni motyw ostro przegięty i powtarzałem go 20 razy zanim się udało. Grałem na wyższym poziomie niż normal. Tak na prawde to nic specjalnego w sumie, gra zajęła mi dobre 4 godziny co jest totalnie za mało. 90% momentów w grze jest banalnie proste, pozostałe 10% to jakieś 5 momentów, które są totalnie wkurzające.

Świetne animacje, świetna grafika i zabawa Physxem z folią i materiałem, ale to na bardzo krótki czas.

Ogólnie polecam wyłączyć od razu przy pierwszym przejściu kolorowe pomoce, gra od razu staje się trudniejsza i wymaga od nas czegoś więcej. A jako, że i tak mamy pomoc w stylu "nakieruj mojego ryja na miejsce gdzie jest meta" to i tak nie bedzie to jakies straszne wyzwanie.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Śr sie 12, 09 22:02

Rowniez dwa dni temu ukonczylem ten tytul na 360. Jeszcze nigdy w zyciu nie odnioslem takiego doswiadczenia. Nie chodzi mi tutaj o sam gameplay, ale rowniez o czas podzielony przez pieniadz.

Przeszedlem gre 3 razy.
Najpierw bez oddania strzalu, potem z zabawa w terminatora i trzeci speedrunowo (niech zyje replayability).
I ochota sie skonczyla.
Na poczatku zachwycil mnie jej styl, przede wszystkim klimat tego sterylnego miasta, odglosow otoczenia ze znajdujacych sie pod nami ulic, ale potem mialem wrazenie jakby sie on wytracal. Jakby akompaniament "Still Alive" coraz mniej pasowal w rozgrywke.
Ciesze sie ze udalo mi sie ja zakupic ponizej 100 zl, bo jak na tyle godzin (trzeba przyznac calkiem niezlej) zabawy i momentalnych emocji, to jednak troche za duzo bylo by dla mnie przekraczac te sume.

Nie chce powtarzac Gaca, przedmowca dobrze ja strescil.

Podczas samej gry mozna odniesc wrazenie, ze jest to prototypowa zabawka w rekach DICE'a tak jak zakladali i mysle, ze moga w niej sporo poszerzyc, gdyby zdecydowali sie na jej kontynuacje.
Sklania mnie nawet ku mysleniu, iz mogli ja potraktowac jako dodatek, dorzucic do jakiejs hitowej gry i poznac opinie na jej temat, po czym zdecydowac sie czy zrobic z niej cos bardziej konkretnego. To chyba efekt swego rodzaju szoku po przezytej nowosci ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez Gillian » Cz sie 13, 09 00:31

No kiedy ja kupiłem X360 to demo Mirror's Edge było pierwszym jakie ściągnałem. Tak byłem na ten tytuł napalony i bardzo mi się spodobał. W sumie coś czuje, że wpadnie jako kolejny do kolekcji (kiedy nasyce się w miarę Oblivionem i będę szukał czegoś nowego).

Już za 60zł chodzą. Poniżej 10h gry - dla mnie ideał jak na taką kasę. Ogólnie zauważyłem, że gry akcji trwające sporo powyżej 10h (do 15 i więcej) zaczynają mnie nudzić w pewnym momencie. Poza tym brak wolnego czasu też ma znaczenie. Anyways demo zapowiadało się rewelacyjnie i grę na 100% kupię. Choćby też przez wzgląd na muzykę ; )
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole