Star Wars: The Force Unleashed na ps2?!

Moderator: GM

Postprzez MoG » N sie 24, 08 13:56

@Shinigami
Ale akurat w TFU trzeba naparzać jakimiś błyskawicami wlepionymi w miecz świetlny (pierwsze słysze, żeby kryształ micza świetlnego przewodził tak swobodnie prąd i do tego jeszcze nadwał mu większej siły, ale nvm). I to na jakiegoś zwykłego szturmowca, podczas, gdy w JO/JA można było nawet cięciem w noge go zabić (mdlał czy ginał, nie miało znaczenia, chociaż nawet odcięcie nogi powinno sie kończyć śmiercią).
@uci Który pewnie i tak przejdzie na dobrą strone na końcu. ;P A tak serio, to chyba tylko LucasArts ujawnia zakończenia gry przed wyjściem produktu... Gdzies było napisane, ze raz ginie ten, raz ginie ten... A od Grania prawdziwym Sithem mam KOTORy IMHO. :P
ewnie, nie musi jej być, ale już w samym demie Starkiller (zawsze mieli talent do nazewnictwa postaci, zwłaszcza, ze tak miał się nazywac Skywalker w pierwszym scenariuszu... Nie, sry, w drugim i trzecim) przecina wzdłuż AT-ST. Po prostu Congratz jak mógł przeciąć taki pancerz jednym ruchem, ale ok...
No i przypominam, tajnego ucznia DV już miał o który dowiedział się Palpie i kazał mu go zabić (swoją drogą, wcześniej DV stwierdził, ze jest za sąłby i go zostawił). Ale ok, co tam, lepiej (wg. LucasArtsu) stworzyć drugiego Tajnego Ucznia i tyle...

Beware, (S)TFU is coming...
... I wasn't so depressed since the Spice Girls split up...
MoG
Inkarnacja VR

Postprzez Shinigami » N sie 24, 08 15:48

uci napisał(a):co do efekciarstwa, wiadomo jakie są trailery, nawet nie wiadomo czy scena z star destroyerem bedzie w grze, ale kto wie, mi się podobała, tak jak idea tajnego ucznia o którym nie wie ani imperator ani wogole nikt.
Licze tez na zakończenie ktore sprawi ze SA juz nie pojawi się wiecej w sadze :)

Dokładnie. Rozwalenie Niszczyciela Mocą? Dla mnie bomba.

Już dawno przestałem do wszystkiego podchodzić z pozycji fana-purysty i Wam też tego życzę, bo przez to traci się często masę zabawy.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 08, 08 13:58

Heh... chyba ktoś bardzo chce mnie przekonać do tej gry. Według nieoficjalnych informacji od Nvision, niedługo ma zostać wydane demo dla PC. Obadamy i sie przekonamy.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Pn wrz 08, 08 15:59

Demo dla PC?
Przecież ta gra nie jest planowana na komputery...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 08, 08 16:47

No najwidoczniej jest. To samo z Bully, GTA IV, Street Fighter IV i coś tam jeszcze.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 08, 08 16:55

Ale ta gra to ponoć kicha jest. Wystarczy zajrzeć do EGM po ocenę: 68.33/100. Jak na razie średnia ocen w Metacritic wynosi 68/100, więc chyba nie ma się czym podniecać. Szkoda tym bardziej że TVP puszcza wszystkie części sagi.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 08, 08 17:03

Ano, ale przynajmniej bede mógł potwierdzić te kiche ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Shinigami » Pn wrz 08, 08 17:37

Gac666 napisał(a):Heh... chyba ktoś bardzo chce mnie przekonać do tej gry. Według nieoficjalnych informacji od Nvision, niedługo ma zostać wydane demo dla PC. Obadamy i sie przekonamy.

To musi być jakaś plota, bo wątpie by autorzy do tej pory nie chwalili się wersją na pc. W końcu były burze wśród pececiarzy po wytłumaczeniu dlaczego nie będzie jej na kompach.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 08, 08 17:43

http://www.rockpapershotgun.com/2008/09 ... ment-86648

Edit - direct from LucasArts - “I can tell you definitively that there is no PC version of Star Wars: The Force Unleashed planned. I would assume Vik was talking about a PC version of Digital Molecular Matter.”

Heavy sigh. Apologies for the false alarm. I can promise you our source was absolutely convinced by what he told us, and that we’ve got a recording of the exact quote below (and can provide it to terrifying lawyers if necessary), but guess Vik Sohal just expressed it very badly. Or there’s a crazy conspiracy, which seems unlikely at this point.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 08, 08 18:47

Awww... no nic trudno. No ale szczerze nic nie wiadomo, pecieciarze powinni sie już przyzwyczajać do tego, że rzeczy z konsol wychodzą z nienacka :P.

Saladin, Rockstar przy GTA IV też zaprzeczał.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn wrz 08, 08 19:06

tu racja, ale myśle ze wszystko zalezy od sprzedarzy, czy sie bedzie sprzedawac źle czy zaskakująco dobrze może potem odbić się na wersji PC. A szczegolnie przy takiej akcji, gdzie mamy komiksy, ksiązki, film animowany, figurki etc. Wiec i pewnie na kompy sie pojawić może...

jeszcze 11 dni do premiery :D
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Cz wrz 11, 08 14:49

http://gry.interia.pl/ps3/informacje/news/demo-tfu-sciagniete-milion-razy,1176613

Co do tej gry mam już tylko wątpliwość czy zagrać w nią na PS2 czy poczekać na kupno któregoś next gena.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 11, 08 15:05

Wiesz, że wersja na PS2 będzie totalnie ssała? Tak samo jak z Iron Manem było. Zupełnie inna gra.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz wrz 11, 08 15:24

Czyli pozostaje next gen.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz wrz 11, 08 21:29

Akurat wersje na PS2 i PSP mają najwyższe średnie na gamerankings.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt wrz 12, 08 06:52

nie wolno zapomnieć że wersje na PS3/XO są najbardziej okrojone z dodatków ze wszystkich wersji TFU.
Znaczy się dzięki mocy obliczeniowej mają pełnie mocy, MMC, euphorie itd. ale na tym sie wszytsko kończy.

Wersje na Wii, PS2 i PSP posiadają 5 dodatkowych leveli w światyni Jedi, kilku nowych bossów itd.
Wii ma sterowanie wiimotem i tryb duel, PS2 ma najlepszą grafikę i silnik z old genów, PSP muliplayera i zestaw pojedynków tzw. bitew historycznych, czyli klasycznych pojedynków z obu sag.
nawet wersja na DSa ma multiplayera do 4 graczy.

Juz nie mówie że szkoda tego multiplayera, ale chociaz ta swiatynie jedi mogli zrobić na next geny
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt wrz 12, 08 10:33

Wiecie co , nie będe was słuchał w tej sprawie bo mi porządnie namieszaliście w głowie , po prostu skocze się na giełde i obadam obie pozycje dzięki uprzejmości jakiegoś sprzedawcy.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Pn wrz 15, 08 18:07

http://xbox360.ign.com/articles/910/910032p1.html

7.3 od IGN, gra pęka po 8-10 godzinach.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Sylvan Wielki » Pn wrz 15, 08 18:21

Saladin01 napisał(a):Ale ta gra to ponoć kicha jest. Wystarczy zajrzeć do EGM po ocenę: 68.33/100.

No tak, bo EGM to wyznacznik. Jesteś dorosłym mężczyzną Saladin01 i chyba kupujesz to co lubisz ( opcjonalnie masz nadzieję polubić ), nie patrząc na gusta obcej osoby . Inaczej mało który czytelnik PE wydał by pieniądze na MGS2, czy Vieftiful Joe (oni chcą być chyba jak Wojewódzki).

Saladin01 napisał(a):gra pęka po 8-10 godzinach.

To nie jest wada, nie każdy chce kolejnego Oblivion.

p.s. Średnia ocen - 74.8%, czyli uogólniając (bardzo)wysoko.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Pn wrz 15, 08 20:17

tak naprawde to czas gry wedle mnie zalezy od tego jak to wygląda po zakończeniu gry, czy chce nam się grac 2gi raz.

Ale ja dalej wierze w ten tytuł, 8-10 godzin, MGS4 dało się zaliczyc w 7 godzin na spokojnie, ale można się tez bawić, tu pewnie też, rzucać jednym trooperem po scianie 13 razy i gra sie robi dłuższa.

Kupuje bo lubie, jestem ciagle za tym tytułem
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn wrz 15, 08 22:58

Kapitalnie to ująłeś. Nic dodać, nic ująć. Chyba tylko ci (niby) recenzenci z naszych rodzimych gazet , obniżają oceny z tytułu - gra na kilka godzin.
Na zachodzi w drugą stronę - vide "Loki".

Również kupię. 1. lubię uniwersum SW , 2. gra zapowiada się przednio.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » Pn wrz 15, 08 23:11

p.s. Średnia ocen - 74.8%, czyli uogólniając (bardzo)wysoko.

No właśnie w dzisiejszych czasach to trochę inaczej wygląda. Zauważyłem, że teraz gry, których oceny oscylują w okolicy 70~75% uznawane są nieraz za "crapy". Kiedyś gra na 7 to był gra bardzo dobra, 8 to gra, w którą trzeba zagrać. Wyżej to pozycje wybitne.
Teraz poprzeczka zaczyna się gdzieś od 80~85%. Niestety.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt wrz 16, 08 05:15

Obrazek

skoro w gierce mozna zgarniac dodatkowe kostiumy, to się robi coraz ciekawiej
uci
Uber Big Boss

Postprzez Shinigami » Wt wrz 16, 08 11:14

Naprawdę zawodowy kostium. Ciekawe tylko czy to złe kolory, czy da się też taki czarno-biały kryształ do miecza znaleźć.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 16, 08 13:40

No tak, bo EGM to wyznacznik. Jesteś dorosłym mężczyzną Saladin01 i chyba kupujesz to co lubisz ( opcjonalnie masz nadzieję polubić ), nie patrząc na gusta obcej osoby . Inaczej mało który czytelnik PE wydał by pieniądze na MGS2, czy Vieftiful Joe (oni chcą być chyba jak Wojewódzki).

Co nie znaczy że lecę z wywieszonym jęzorem do sklepu, po szpil który w części pism czy serwisów zalicza oceny z rzędu właśnie szóstki. EGM nie jest wyznacznikiem ale to była jedna z pierwszych recenzji w dużym piśmie, więc na pewno jakieś znaczenie to miało.
Akurat teraz średnia ocen jest wyższa, co nie zmienia faktu że noty typu 7 to i tak dla mnie tylko dobra gra, na pewno zaś nie jest to ocena bardzo wysoka (bo co powiedzieć wtedy o dziewiątce? Szpil stulecia?). Co ciekawe gadanie że nie powinno się bazować na gustach obcej osoby jest pozbawione sensu. Takie założenie wyklucza w ogóle to że upodobania recenzenta mogę być podobne do moich. I tak np. zawsze lubiłem teksty Myszaqa o GTA i w jego ocenach serii były odzwierciedlane moje poglądy. Co ciekawe wg powyższego założenia nie mam prawa bazować nie tylko na gustach recenzentów ale także wszystkich innych ludzi, nawet fanów. Wtedy po co te wszystkie tematy o wrażeniach? Po co uci się odzywa że lubi gry ośmiogodzinne skoro ja takich nie trawię? Więc jeśli mam nie patrzeć na to co inni myślą chętnie zamknę ten temat.

Z kolei podany przez Ciebie przykład Hiva, to przykład skrajny. Podobnie rzecz ma się z Kalim tylko że w odwrotną stronę ale to każdy wie kto kupuje ten magazyn, więc tutaj wiadomo jak się nastawić. Co do MGS 2 to choć teraz nie uchodzi za zbyt popularną to w momencie kontrowersyjnej recenzji, niemalże wszyscy jechali po owym redaktorze.

Z resztą czytając recenzję z reguły zgadzałem się z nimi w 80 - 90 procentach więc nie mam powodu by im nie ufać. A nazywanie redaktorów niby recenzentami, tylko dlatego że ktoś obniża ocenę bo gra jest krótka to tak jakby jechać po kimś tylko dlatego, że w ogóle jest na tyle bezczelny żeby krytykować. Nie mówiąc już że narzekanie na taki czas szpila jest obecne nie tylko w rodzimych recenzjach i choć dla kogoś kto ma mało czasu by kończyć erpegi, w moim przypadku tytuł który mógłbym skończyć poniożej 10h to żart.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Słonio » Wt wrz 16, 08 14:56

Zagrałem w demo i moim zdaniem gra jest w sam raz na PSP czy PS2 ale na next-genach nawet grafika nie powala, a gameplay nie podchodzi do np. DMC4. Jeśli ktoś chce po prostu pobawić się możliwościami ciemnej strony to kupowanie pełnej wersji się nie opłaca, demko spokojnie wystarczy.
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Sylvan Wielki » Wt wrz 16, 08 16:27

twilite kid napisał(a):Zauważyłem, że teraz gry, których oceny oscylują w okolicy 70~75% uznawane są nieraz za "crapy".

Może nie tyle słabe gry , co nieopłacalne. Ja osobiście kupuje/dostaje najlepsze tytuły, inaczej nie miałbym zwyczajowo czasu a przecież są nieporównywalnie ciekawsze "czasoumilacze" niż gry.

Z drugiej strony , nie ma się co przesadnie zapatrywać na średnie ocen.

Inaczej każdy z nas zagrywałby się chłopaki w Halo/Metroid Prime a naszą ulubiona grą byłaby Zelda: Okaryna czasu. Tak jest? No właśnie.

Ja przykładowo zagrywam się w "Loki" , średnia fatalna, a gra wg mnie znakomita. Natomiast Bionicle Comando pomimo średniej wręcz odrzucił mnie .

Bohater, tego tematu może mieść średnią 44% , ja wiedziałem już po pierwszych zwiastunach, że kupie go , a jak już to nastąpi i przejdę grę, ocenię sam.

Saladin01 napisał(a):EGM nie jest wyznacznikiem ale to była jedna z pierwszych recenzji w dużym piśmie, więc na pewno jakieś znaczenie to miało.

Tak, takie ,że mniejsze ją powielają, a jak już 16 to zrobi , to kolejnym nie wypada się wybijać, lub jak PE , celowo zaniżą ocenę ( Vieftiful Joe, MGS2 ) by byc kontrowersyjni = głośno o nich. A że na wyrost....

Saladin01 napisał(a):Akurat teraz średnia ocen jest wyższa, co nie zmienia faktu że noty typu 7 to i tak dla mnie tylko dobra gra, na pewno zaś nie jest to ocena bardzo wysoka (bo co powiedzieć wtedy o dziewiątce? Szpil stulecia?

Zgadzam się w pełni z tym co napisałeś.

Saladin01 napisał(a):Z resztą czytając recenzję z reguły zgadzałem się z nimi w 80 - 90 procentach więc nie mam powodu by im nie ufać

Nojeśli tak się sprawa ma , to owszem.

Saladin01 napisał(a):A nazywanie redaktorów niby recenzentami, tylko dlatego że ktoś obniża ocenę bo gra jest krótka to tak jakby jechać po kimś tylko dlatego, że w ogóle jest na tyle bezczelny żeby krytykować

Tutaj spraw wygląda (dla mnie) następująco. Znam gro z tych osób. Część z nich lubię.
Ale też wiem, że wielu z nich (niestety, choć jak dla mnie to obojętne) woda sodowa do głowy uderzyła , bo pisze tu , lub tu i uważa się że za gwiazdę - dawanie autografów za piwa....dobry Boże).

Krytyka , czy nie, osobiście mnie śmieszy, jak chłopak zaraz po liceum, który pracuje w czasopiśmie pisze o sobie "jako dziennikarz pojechałem..../my jako recenzenci...." Ja potrafię ugotować sobie pyszny obiad , ale kucharzem się nie nazywam. Ukończyłem studia inżynierskie , stąd jestem inżynierem a wyobrażasz sobie sytuację gdzie ktoś wyliczy projekt wyburzenie części podporowych mostu (bez studiów raczej nie da rady, ale przykład hipotetyczny) i nazwie się inżynierem ?

Przy najmniej w Polsce może kilka osób pracujących w periodykach jest dziennikarzami w wykształcenia. Reszta tylko z nazwy.

Saladin01 napisał(a):Nie mówiąc już że narzekanie na taki czas szpila jest obecne nie tylko w rodzimych recenzjach

Jednak w naszym rodzimym kraju jest tego więcej , powód ? Dasz dwieście złotych na SW: TFU , zaliczysz w weekend , tak parę razy i nie masz części wypłaty a są ważniejsze rzeczy. Stąd u nas bardziej się marudzi w tym temacie.

Czy długość tej gry to na prawdę wada? Niech każda będzie tak długa jak Oblivion , to jeśli nie jesteś w gimnazjum , przejdziesz może jedną na miesiąc.

Poza tym przeczytaj recenzję "Loki" narzekają ,że gra jest .... za długa .
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » Wt wrz 16, 08 16:53

Co do tych wszystkich średnich, cyferek, etc tododam tylko tyle, że subiektywność w recenzjach to sprawa dość śliska. Kiedy ktoś pisze sam sobie recenzję, ewentualnie dla jakiegoś fanowskiego serwisu growego, nikt go nie powstrzyma przed wystawieniem takiemu VJ oceny 7. Ja gram, ja oceniam, ale przede wszystkim - reprezentuję samego siebie!

Pisząc dla poważnego (czasami poważnego tylko z założenia) magazynu czy dużego serwisu internetowego (takie nasze gry-online powiedzmy), fakt, iż recenzja jest moją opinią, przyćmiewa nieco reputacja samego pracodawcy. Wtedy, pisząc recenzję, reprezentuję już nie tyle swoją opinię, ale bardziej opinię ogółu - pisma czy serwisu.
Dlatego do recenzowania konkretnych gier powinni brać się ludzie, którzy mają pojęcie o danym gatunku czy stylistyce reprezentowanym przez grę. Jakkolwiek recenzja wciąż powinna pozostać subiektywna. Jednak będzie ona popełniona przez osobę, która się zna i która doceni zalety oraz zauważy wady. To moim zdaniem jest profesjonalne podejście, które zapobiega wspomnianym "kfiotkom" znanym z PE.
A z drugiej strony osobie zainteresowanej danym tytułem ma szansę pomóc dokonać dobrego wyboru. Wtedy moim zdaniem wszystkie te cyferki i średnie mają nieco większy sens.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt wrz 16, 08 18:47

no co do kryształów, zarówno stroje jak i kryształy do miecza są w pełni wymienne - trzeba je tylko zdobyć.

Co wiecej mialem dzisiaj pograc tak z godzinkę na DSie w ten tytuł i powiem że jeżeli na PS3 jest choć w połowie tak dobry jak na DSa to dla mnie może być.
Moce, speciale, łaczenie ataków z mocą itd. jest multum, nie wiem jak to wyglądało w demie, czy graliśmy kolesiem bez jakichkolwiek mocy czy z pełnym wachlarzem ciosów. Ale kilka atakow jak widzialem na DSie poprostu opadła mi szczęka.
Czekam żeby kumpel jeszcze rpzeszedł ten tytuł i powiedział mi jak tam z graniem po przejsciu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Shinigami » Wt wrz 16, 08 19:48

uci napisał(a):no co do kryształów, zarówno stroje jak i kryształy do miecza są w pełni wymienne - trzeba je tylko zdobyć.

Wiem, wiem :)
uci napisał(a):Co wiecej mialem dzisiaj pograc tak z godzinkę na DSie w ten tytuł i powiem że jeżeli na PS3 jest choć w połowie tak dobry jak na DSa to dla mnie może być.
Moce, speciale, łaczenie ataków z mocą itd. jest multum, nie wiem jak to wyglądało w demie, czy graliśmy kolesiem bez jakichkolwiek mocy czy z pełnym wachlarzem ciosów. Ale kilka atakow jak widzialem na DSie poprostu opadła mi szczęka.
Czekam żeby kumpel jeszcze rpzeszedł ten tytuł i powiedział mi jak tam z graniem po przejsciu.

No to szacun, mnie dsowa wersja odrzuciła sztywnością, grafiką gorszą niż gry z PSXa i jakąś ogólną nieprzystępnością.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole