MGS i kody

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Postprzez solidus grabczas » Wt wrz 19, 06 19:08

mnie wkurzaj? sytuacje typu druga walka z sniper wolf on se kampi w najlepsze a ja nie mam nawet jak si? skira? po prostu ?enada
wol? kira? si? 2 godziny a potem rozpykac bossa a nie dwie godziny ?adowa? gr? bez przerwy to jest przegi?cie :!: sama scena ?mierci SW by?a naprawd? ?wietna ale nie czu?em tej radochy bo ma?o co klawy nie rozjeba?em (musia?em si? komu? wy?ali? ;) ) i sko??zy?o si? tym ?e od tamtego momentu gra?em na kodach do ko?ca (ten powalony helikopter by? ?atwiejszy ni? doj?? jak wycelowa? ?eby SW zobaczy? bez diazepamu ;/ na VE)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 19:18

grabczas napisał(a):i sko??zy?o si? tym ?e od tamtego momentu gra?em na kodach do ko?ca (ten powalony helikopter by? ?atwiejszy ni? doj?? jak wycelowa? ?eby SW zobaczy? bez diazepamu ;/ na VE)

Martwisz mnie Grabczas... MGS na kodach! I to na VERY EASY?!
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » Wt wrz 19, 06 20:24

Bizon no nie badz taki surowy, kazdy jakos zaczynal :)
Grabczas nie lam sie!
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Wt wrz 19, 06 22:41

Grabczas - na Sniper Wolf (t? drug?) jest bardzo ?atwy sposób (cho? nie wszyscy go uznaj?, bo to nie jest wówczas prawdziwa walka snajperska) - zaraz na pocz?tku walki biegniesz w prawo, tam masz tak? wypuk?o?? terenu, tam si? chowasz (kucasz) i wypuszczasz Nikit?. Ni? wykorzystuj?c nierówno?ci terenu docierasz do Sniper Wolf i bum :> A potem jeszcze raz, i jeszcze...

Swoj? drog?, nigdy jeszcze nie próbowa?em nawet walczy? ze SW w prawdziwym snajperskim pojedynku... b?dzie trzeba spróbowa? :).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 23:11

Mi tylko raz uda?o si? pokona? SW na NORMAL'u bez uciekania si? do tricku z NIKIT?.

Tylko ja chowa?em si? przy drzewie po lewej :D
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 19, 06 23:25

Chcecie przez to powiedzie?, ?e nie walczyli?cie z ni? fair na Extreme jak próbowali?cie zdoby? rang? Big Bossa?!:D Przyznam si?, ?e jeszcze nigdy nie uciek?em si? do tego chwytu z Nikit?.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Mr_Zombie » Wt wrz 19, 06 23:53

Czemu chwytu? Nie jest to ?aden trick wymy?lony przez graczy, lecz co? z góry zaplanowane przez twórców (w/w ukszta?towanie terenu) ;)
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » Śr wrz 20, 06 01:01

Tak, ale mimo wszystko to ma by? pojedynek snajperski. W moim odczuciu walczenie z Wolf za pomoc? Nikity odbiera temu pojedynkowi KLIMAT. Chocia? nie powiem, sam spróbuj? tego sposobu:D
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez solidus grabczas » Śr wrz 20, 06 10:36

o nikicie w ?yciu bym nie pomy?la? pr?dzej o stingerze ale i tak maj?c w pami?ci pierwsz? walke odrazu chwyta?em si? PSG a jak mówi?em ?adnych racji ?ywno?ciowych i diazepamu ale najwy?ej przejd? jeszcze raz ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Hal » Śr wrz 20, 06 14:25

Nie jestem sobie w stanie wyobrazi? np. tego, ?e mia?bym walczy? z The Endem za pomoc? jakiego? karabinu maszynowego, albo innego ci??szego sprz?tu. Podobnie nie móg? bym tak zrobi? w czasie konfrontacji z The Boss. To zabija ca?kowicie atmosfer? serii, cho? sprawdza si? jako ciekawostka.
Hal
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 20, 06 20:13

Tak, tyle, ?e po co utrudnia? sobie na si?? ?ycie ;).

A tak na powa?nie - nikt nie powiedzia?, ?e to ma by? pojedynek snajperski. Tym bardziej, ?e wówczas nie by?by to równy pojedynek snajperski. Chocia?by z tego wzgl?du, ?e Sniper Wolf, w przeciwie?stwie do Snake'a (gracza) jest specjalistk? w obs?ugiwaniu tego typu broni, dlaczego wi?c Snake mia?by si? podporz?dkowywa? jej regu?om.

Dobra, ale ko?czmy ju? offtop, bo kul nas zaraz pogoni ;>
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Solidny » Śr wrz 20, 06 21:52

Ja preferuj? bossów z ciekaw? otoczk? i z którymi fajnie si? walczy ;). Dla mnie si? nie liczy czy boss jest duchem kosmity z przysz?o?ci (geez :D) czy jak?? postaci? historyczn?, któr? stworzono na podstawie jej pami?tników (hmm..). Liczy si? klimat i wra?enia :)

Nie jestem sobie w stanie wyobrazi? np. tego, ?e mia?bym walczy? z The Endem za pomoc? jakiego? karabinu maszynowego, albo innego ci??szego sprz?tu.

W trybie Duel rozwali?em go shotgunem :oops:
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gac666x » Śr wrz 20, 06 22:52

Solidny napisał(a):Ja preferuj? bossów z ciekaw? otoczk? i z którymi fajnie si? walczy ;). Dla mnie si? nie liczy czy boss jest duchem kosmity z przysz?o?ci (geez :D) czy jak?? postaci? historyczn?, któr? stworzono na podstawie jej pami?tników (hmm..). Liczy si? klimat i wra?enia :)

Nie jestem sobie w stanie wyobrazi? np. tego, ?e mia?bym walczy? z The Endem za pomoc? jakiego? karabinu maszynowego, albo innego ci??szego sprz?tu.

W trybie Duel rozwali?em go shotgunem :oops:

Ja za? podbiega?em i wali?em z usypiacza... tylko po to by jednak nie zdoby? moss camo... Jak kto lubi jak wida?, to w?a?nie jest w tym fajne, bo jak sie uprze to i granatami za?atwi :).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 00:27

Powiem tak, jak chc? osi?gn?? dobry wynik czasowy, rang? itd. to faktycznie mog? spróbowa? czego? innego, czego? co troszk? k?óci? si? mo?e z prawdziw? istot? danego pojedynku. Natomiast gdy odpalam MGSa po to by CH?ON?? histori?, opowie??, to tego typu "u?atwie?" staram si? nie stosowa?. PS. Powiniene? drogi Mr_Zombie walczy? z Wolf jak równy z równym, cho?by z takiej ma?ej przyczyny, i? jest ona KOBIET?, a je?eli ten powód nie jest dla Ciebie wystarczalny, no to có?...
Hal
Zanzibar

Postprzez Solidny » Cz wrz 21, 06 00:32

Ja si? zupe?nie zgadzam, te? podczas kolejnego "prze?ywania scenariusza" sil? si? na epicko?? i efektowno?? walk. Zreszt?, zaznaczy?em przecie?, ?e to by? Duel Mode ;)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 00:45

Je?li tak, to nie ma w tym nic nadzwyczjnego :D Czego to si? w Dual Mode nie próbowa?o, a? g?upio pisa? :oops: Ja osobi?cie dosy? cz?sto zapodaj? sobie walk? z Fatmanem tylko po to by si? z niego po?mia?(nie znosz? go) :D
Hal
Zanzibar

Postprzez Uzion » Cz wrz 21, 06 17:54

Hmm... A ja zawsze przechodzilem gry MGS "wedlug scenariusza" zadko uzywalem jakis "swoich metod" czy zmienialem trase do celu, czy jakos w inny sposob walczylem z Bossami.
Uzion
The Fury

Postprzez Mr_Zombie » Cz wrz 21, 06 20:02

Hal Emmerich napisał(a): Powiniene? drogi Mr_Zombie walczy? z Wolf jak równy z równym, cho?by z takiej ma?ej przyczyny, i? jest ona KOBIET?, a je?eli ten powód nie jest dla Ciebie wystarczalny, no to có?...

Problem w tym, ?e, jak napisa?em wy?ej, nawet walcz?c snajper? nie by?by to równy pojedynek - ona jest mistrzyni? w pos?ugiwaniu si? t? broni?, nie musi za?ywa? ?adnych ?rodków uspokajaj?cych na polu bitwy, zna moj? pozycj? od razu, ja natomiast mam bardzo s?abe oko, ruszaj?ce si? r?ce, problemy w grafice (widzia?em jedynie czarn? obwódk?, lecz nie widzia?em celownika) i przymus ci?g?ego prze?aczania si? z Diazpem na Ration :>. Wi?c to nie by?aby równa walka mimo wszystko.

A co do argumenty "ona jest kobiet?", powiem, jak Ada? z "Dnia ?wira" - jestem za równouprawnieniem ;P
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » Cz wrz 21, 06 20:06

Mr_Zombie, gdzie twoje maniery? Walczy? nie fair z kobiet??! :)

A tak na serio, to raczej powinni?cie gn?bi? grabczasa, który nie da? rady i dalej cisn?? na kodach :D

To jest dopiero! MGS na kodach!
(sorry, ?e ca?y czas to powtarzam ale naprawd? dla mnie to nie wyobra?alne!)
Bizon

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 22:47

Tak, zgodz? si? z Tob? Mr_Zombie do pewnego stopnia, rozumiem co masz na my?li, zreszt? i tak zrobisz co uwa?asz za s?uszne. Ja powiem tylko tyle, bro? Bo?e nie umiejszaj?c Wolf, ?e w porównaniu do niej dysponujesz najprawdopodobniej troszk? wi?ksz? inteligencj?, czy tak? Nie jeste? ?adn? 0,1, która nie potrafi wyci?ga? wniosków ze swoich poczyna? i stale dzia?a wedle schematów. No, ale doj?? ju? temu, bo jeszcze sam zaczn? walczy? z t? kapitaln? postaci? za pomoc? Nikity, a tego bym nie chcia? :D A co do u?ywania kodów w MGSie, to wypada mi jedynie "skomentowa?" to minut? ciszy. :x
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Cz wrz 21, 06 23:01

Skonczcie juz z tymi kodami. Gdyby Konami nie chcialo to by ich nie bylo - proste. Kazdy gre przechodzi na swoj sposob, ktos uzywa kodow by miec kilka fajnych screenow, a ktos inny bo ma problemy. Jezeli korzystasz z kodow bo nie dajesz rady w walkach, ale fabula Cie interesuje i za wszelka cene chcesz ja poznac do konca, to ja nie widze niczego dziwnego. Nie kazdy musi byc niesamowicie dobry w te klocki, wazne ze gra go zafascynowala.
A jezeli ktos olewa scenki i korzysta z kodow tylko by przejsc i odstawic gre na polke, to coz 'niektorzy przechodza MGSa w ten sposob, oczywiscie szanujemy ich'. Kazdy ma swoje podejscie i trzeba to uszanowac.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Cz wrz 21, 06 23:14

a mam jeszcze lepsz? wie?? w?a?nie sko?czy?em MGS2:S
na EASY bez kodów ogl?daj?c wszystko i dosta?em ocene PIG :P a VRki nie wiedzie? czemu nie dzia?aj? :cry: i co teraz zgn?bisz ?e noobek jestem ;) (pierwsze podej?cie a gra?em ??cznie jakie? 11 h tak podaj? statystyki i nawet nie mia?em t?umików do M4 i AK 74U :D ) :lol: :D [/i]
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 23:20

No to gratulacje! A widzisz, jak chcesz to mo?esz. Spróbuj teraz przej?? na normalu, tam ju? zaczynaj? si? schodki. P.S Kurcz?, niez?y wynik czasowy, jeste? pewien, ?e nie wy??cza?e? ?adnych cut scenek?
Hal
Zanzibar

Postprzez solidus grabczas » Pt wrz 22, 06 06:43

nie
faktem jest ?e robi?em za gapia jak kolega przechodzi? na VE z papirusem w ?apie i pami?tame co? nieco? aczkolwiek póki t?umika do socoma nie dorwa?em w ??py by?o cholernie ci??ko
PS mo?e ktos da? link z tabelk? ocen do MGS2??
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Hal » Pt wrz 22, 06 14:10

Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt wrz 22, 06 15:35

Wydzielilem posty.
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Wszystko o serii