Ulubiony akt (SPOILERY!)

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Który akt jest Twoim ulubionym?

Liquid Sun
9
11%
Solid Sun
7
9%
Third Sun
10
13%
Twin Suns
45
57%
Old Sun
8
10%

Liczba głosów : 79

Ulubiony akt (SPOILERY!)

Postprzez Nevar » Pt lip 04, 08 19:04

Który akt jest Waszym ulubionym (spośród tych, w których się gra)? Mój zdecydowanie 4. - powrót na Shadow Moses, wspomnienia, dużo nawiązań do MGS1, walki z Gekko i oczywiście REX... Świetny moment, gdy wchodzi się na Heliport i zaczyna grać "The best is yet to come" - prawie się popłakałem...
"A surveillance camera?!" *Pac*
Nevar
banan

Postprzez Shinigami » Pt lip 04, 08 19:07

Wiadomo, wielki powrót na stare śmieci - czwóreczka i Shadow Moses. Szkoda tylko, że wszystko jest takie krótkie. Z otwartymi ramionami przywitałbym Otacona mówiącego, że Snake może pójść do Rexa starą lub nową drogą. Zwiedzić całą bazę, to jest to ^^

Ale praktycznie równie bardzo lubię akt drugi, czyli Peru i nawiązanie do trójki. I dlatego na ten zagłosuje (bo Shadow Moses przecież samo się w ankiecie obroni).
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Crusher » So lip 05, 08 09:03

Akt 4 RULEZUJE WSZYSTKO!!! xD w każdymkolwiek słowa tego znaczeniu po prostu ten akt jest najlepszy nie ma co!!! Po co w ogóle taki temat zakładać jak 95% forumowiczów grającyh w MGS4 odpowie "Akt 4"? :P
Crusher
Vamp

Postprzez Blady » So lip 05, 08 10:09

Ja zagłosowałem na akt piąty, ze względu na przeprawę przez mikrofale. Prawie Najlepszy moment w historii gier. Do tego byłem z siebie pieruńsko dumny, jak przekradłem się koło Heaven Troopers na początku- no i widok Gekko rozwalonego z działa też był przyjemny.
O genialnie zrealizowanej walce na pięści (kompletnie niepotrzebnej ze scenariuszowego punktu widzenia) już nie wspomnę.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » So lip 05, 08 10:16

Czy to możliwe, że w Command Center, gdzie walczy się ze Screaming Mantis, urzędowali Patrioci? Pomieszczenie to ma chyba tylko 8 ścian, nie 12, ale miejsca przy komputerach spokojnie wystarczy dla 12 osób.
Nevar
banan

Postprzez uci » So lip 05, 08 10:43

A co to ma wspólnego z tematem?

co do mnie Zdecydowanie AKT 1 - chyba najbardziej taki skardankowy, obok nas pole bitwy przetykane skaradniem i walką, sam początek i na dzień dobry atak gekko. To robiło wrażenie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wredny » So lip 05, 08 13:57

Ciezko mi wybrac bo prawie kazdy akt lubie tak samo... wiec pozwole sobie na zestawienie.

1. Akt 4 (sentymet zdecydowanie robi swoje, jak juz ktos wspomnial motyw z kamera wymiata)
2. Akt 5 (przedewszystkim za walke z Liquidem)
3. Akt 1 (za wprowadzenie, ogolne pierwsze wejscie)
4. Akt 3 (niby malo bylo gameplaya bo tylko sledzenie i poscig, ale za genialne filmiki i wyjasnienie kilku spraw)
5. Akt 2 (niby dobry ale jakos nie specjalnie mi sie podobal)
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez phsx » So lip 05, 08 15:12

W akcie 2 jest chyba najlepiej zrealizowana walka z bossem, no jeszcze może Rex vs Ray i z Liquidem na statku wywołały u mnie największe emocje. Co do aktu to ulubionego nie potrafię wskazać... wszystkie są równe, choć jeśli już musiałbym wybierać to chyba 4.
Ciekawi mnie co po ulubionych: filmikach, cytatach, walkach, broni i akcie jeszcze wymyśli Nevar...
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Shinigami » So lip 05, 08 15:15

StinG napisał(a):Ciekawi mnie co po ulubionych: filmikach, cytatach, walkach, broni i akcie jeszcze wymyśli Nevar...

Ulubiony kolor plastic camo.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez sonofbigboss » Pn lip 07, 08 22:56

Nie potrafie wybrac najlepszego bo akty polaczone w calosc dopiero tworza to co najlepsze ;D pojedynczo nie daja rady ;D

Ale glosuje na akt 3 gdyz zrobil na mnie najwieksze wrazenie wraz z aktem 4 ktory jest niezwykle sentymentalny.
Moja kolekcja Metal Gear Solid...
http://img247.imageshack.us/img247/5281 ... 841qp3.jpg

aka SeveSnake ];->

http://pl.youtube.com/watch?v=sJ3Xh0yHmok
sonofbigboss
Okres próbny

Postprzez SaseK » Śr sie 06, 08 21:20

zdecydowanie 4 :) jestem refleksjonista w kazdym calu ;) ogolnie koncówka gry zajefajna i ta walka z liQuidem ;] miodek ;) chociaz akt 1 i 2 tez przypadly mi do gustu... zdecydowanie akt 3 last place ;) takie jakies ni to z gruchy ni z pietruchy sledzenie ;D
SaseK
Arnold

Postprzez Sephirothek » Śr sie 06, 08 22:18

Akt 4, nie muszę chyba nawet tłumaczyć dlaczego...
Sephirothek
Machinegun Kid

Postprzez Drax » Śr sie 06, 08 22:42

Akt 4.

Był najlepszy pod względem wspomnień i środowiska. Ta burza byłą świetna.
Więcej nie mam do gadania bo wszyscy już się na ten temat wypowiedzieli ja mam identyczne zdanie.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Marciniak » Cz sie 07, 08 09:56

dla mnie akt 1 :] jest ten klimacik wojny ktora wlasnie stala sie codziennoscia.. przemykanie po rozwalonych domach... najbardziej mi sie spodobal... a pozniej oczywiscie akt IV ;]
Obrazek
Marciniak
Red Blaster

Postprzez naked 69 » N lis 09, 08 22:20

mój ulubiony akt to 4 wiecie dlaczego :D
naked 69
Machinegun Kid

Postprzez kamilinho » Śr lis 26, 08 16:30

Akt 4 Twin Suns cudo :D jak wszedłem na lotnisko hinda,przeszedłem przez korytarz w którym ninja gray fox rozprawiał się z żołnierzami to miałem ciary :D nie zapomniane przeżycia , ogólnie cała gra jest świetna :D
psn: kamilinoPL
kamilinho
Machinegun Kid

Postprzez AkiEvans » So lis 29, 08 21:35

Akt 4...
Tak ja kolega wyżej w drodze do Pracowni Otacona Czułem sie naprawde dziwnie... A widok Rozwalonego Hind-a aż dziwnie sie czułem...
AkiEvans
Black Color

Postprzez Adamska » Pn gru 01, 08 16:43

europa. za mega klimat i że tak powiem powiew świeżości ;d
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez PiotrB » Wt gru 02, 08 21:36

Akt 4 - Twin Suns. Jak wchodziłem do Heliportu przy akompaniamencie "The Best Is Yet To Come" to się wzruszyłem. Wszedzie ulatniająca się nostalgia robi swoje. Walka Rex vs. Ray. Zawsze o czymś takim marzyłem w MGSie. No i świetny remix Rex Lair.
PiotrB
The Fear

Postprzez drozda » N gru 21, 08 23:43

Mi trudno było określić... Zagłosowałem na 3 - lubię śledzić. Do dyspozycji dużo obszaru. Niekiedy pełno PMC aż trudno przejść. Ale i 4 akt jest super - stare śmieci, wspomnienia, taki fajny klimat...
drozda_PL tak to ja, to ja się najbardziej campie z GROM PL!!!
drozda
Machinegun Kid

Postprzez ColonelAI » Pt lut 20, 09 18:12

Wybrałem akt trzeci, chociaż wybór nie był łatwy. Najlepiej wyreżyserowana cutscenka z Liquidem z roli głównej, klimat lat 60, śledzenie oraz przejażdżka z Big Mamą. Te elementy spowodowały, że padło na Third Sun.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez zenzifreak » Pt lut 20, 09 22:35

Gdy w akcie 4 poraz pierwszy wchodzisz na teren heli portu, a w tle przygrywa The best is yet to come...czy tylko ja miałem ciarki?
zenzifreak
Inkarnacja VR

Postprzez Brylant156 » Pt lut 20, 09 22:50

zenzifreak napisał(a):Gdy w akcie 4 poraz pierwszy wchodzisz na teren heli portu, a w tle przygrywa The best is yet to come...czy tylko ja miałem ciarki?

Nie :)
Brylant156
Black Viper

Postprzez ColonelAI » Pt lut 20, 09 23:17

Ktoś powinien dodać do ankiety Debriefing. Mimo, że niegrywalny i nie jest aktem robi niesamowite wrażenie. Wtedy miałem ciary.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez tuszdodrukarki » N mar 22, 09 22:43

Dla mnie najlepszy jest akt drugi. Akt piąty byłby najlepszy gdyby nie:
- wystrzeliwanie z katapult na początku (najgłupszy sposób dostania się na miejsce akcji w historii serii)
- Akiba!!!!
tuszdodrukarki
Inkarnacja VR

Postprzez facecamo » Pn mar 23, 09 10:14

Oczywiście obstawiłem Twin Suns ze względu na MGS1 PSX który był moją pierwszą grą video na CD.Tylko nie udało mi się odpalić wspomnień z kamerą "A surveillance camera?!", należy zrobić coś szczególnego?
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Pabian01 » Pn mar 23, 09 11:21

facecamo napisał(a):"A surveillance camera?!", należy zrobić coś szczególnego?

No nie gadaj. Wystarczy podejść pod jedna z kamer i tyle. Nic specjalnego nie trzeba robić.
tuszdodrukarki napisał(a):- wystrzeliwanie z katapult na początku (najgłupszy sposób dostania się na miejsce akcji w historii serii)

Oczywiście wiesz, że te katapulty nie są wymyślone tylko na potrzeby gry, a istnieją naprawdę.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez facecamo » Pn mar 23, 09 12:57

Pabian napisał(a):
facecamo napisał(a):"A surveillance camera?!", należy zrobić coś szczególnego?

No nie gadaj. Wystarczy podejść pod jedna z kamer i tyle. Nic specjalnego nie trzeba robić.

Zakładasz że tak nie robiłem?Naprawde nie udało mi się wywołaś tego flasha.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Simon » Pn kwi 27, 09 19:02

Shadow Moses of course - recollections oraz Ray vs Rex to po prostu majstersztyk. Aczkolwiek przez pomyłkę zagłosowałem na Solid Sun...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Snake_VR5 » Śr kwi 28, 10 23:12

Wiadomo Twin Suns, nostalgiczny i sentymentalny powrót do Shadow Moses. Odżywają zarówno na ekranie (dialogi) jak i poza nim wspomnienia. A całość przyozdobiona "The Best Is Yet To Come" , czegóż chcieć więcej. W tym akcie, jakby czas zatrzymał się w miejscu. Wszystko było takie jak kiedyś, no może nie do końca jak kiedyś... W drugiej kolejności zdecydował bym się na Liquid Sun, za klimat w obecnym świetle dość na czasie (Irak i Afganistan)
Snake_VR5
Jack the Ripper

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4