Naked Snake czy Solid Snake ??

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Odp: Naked Snake czy Solid Snake ??

Postprzez PiotrB » Cz sty 19, 06 23:03

Erenes napisał(a):Jeszcze nie pozna?em Big Bossa (nie mam PS2 i modl? si? o premier? MGS3:S na PC), wi?c jak narazie wybieram Solid Snake'a, chocia? przyznam ?e na screenach z MGS3 Big Boss wygl?da kozacko :)

Nie tylko wygl?da. Nazywali go "The gratest living soldier in the world", wi?c te? nie?le si? rusza i u?ywa CQC. Big Boss w MGS3 nie przewraca si? ,gdy zrobimy przewrót na schodach jak Snake/Raiden w MGS2. W dodatku skacze z 4-5 metrów bez kontuzji.
PiotrB
The Fear

Postprzez Dymek » So sty 21, 06 18:14

ale jedno mnie dziwi w Snake'u. Dlaczego on jest taki ludzki? Po pierwsze jest klonem a po drugie przeciez on nie wychowywa? si? jak zwyk?y cz?owiek. Napewno jego dzieci?stwo (krótkie w ko?cu jest klonem) by?o bardzo ci??kie pe?ne nauki, brutalnej walki i hartowania. Nie mia? kogo kochac i nikt jego nie kocha?. Wi?c po takim wychowaniu powinien si? zachowywac jak maszyna, powinienn byc ca?kiem aspo?eczny i jedyne co by móg? robic to s?uchac rozkazy. Kiedy? by? film (zapomnia?em tytul) który w?asnie ukazywa? jak cz?owiek od njam?odszych lat jest wywochywany na ?o?nierza a pó?niej wpada do zwyk?ej spo?eczno?ci (to by?o w niedalekiej przysz?o?ci)
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez pomocy » So sty 21, 06 19:33

Najlepiej takiego klona (szkolonego od dziecinstwa) pokazano w serii gier Hitman, mnie tam "ludzko??" Solida nie przeszkadza :)
pomocy
Uber Big Boss

Postprzez liquid kaczor » So sty 21, 06 23:54

Geny, oto dlaczego jest ludzki.
By? jeszcze serial z Jessic? Alb? co? z anio?em w tytule, tam super dzieci szkolone w jakim? o?rodku a potem uciek?y.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Suzaku » Pn sty 23, 06 00:48

Moim zdaniem BIG BOSS is da real smoking madafaka;] ale tak bez ironii to na prawde snejk z MGS 1,2 nawet niedorasta do piet BB chociazbydlatego ze niebylby na tyle twardy zeby nastawic sobie reke w ?okciu;]:P
Suzaku
Uber Big Boss

Postprzez liquid kaczor » Wt sty 24, 06 01:33

Nie nastawi? sobie reki w ?okciu bo by? na tyle twardy, ze sobie jej nie z?ama? :)
Ostatnio edytowano So lut 04, 06 15:05 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Suzaku » Wt sty 24, 06 15:04

no tak ale zastanooof sie czy bys sobie nastawil reke w lokci sam;]?????? o jaaaaaaaaaaaaa , jak przypomne sobie jak sobie palucha wybilem i jak sobie nastawilem to byl bol a co dopiero z t? reka;] brrrrrrrrrrrrrr :D
Suzaku
Uber Big Boss

Postprzez liquid kaczor » Wt sty 24, 06 17:48

nIe nastawi? bym sobie bo nie wiem jak :D palca kiedys nastawilem i nawet by? dobrze ;D tylko mi potem usztywnili w szpitalu. A ból by? i to jaki :o o taki mi oczy wysz?y
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Suzaku » Wt sty 24, 06 17:51

A tak nieofftopujac;] to Naked snake jest lepszy od Solid Snake'a bo bardziej sie zrzylem z jego historia ale SS tez daje rade;]
Suzaku
Uber Big Boss

Postprzez Teddy » Śr lut 01, 06 05:48

Yy no w tym topicu jest jazda, bo (mo?e to paradoksalnie zabrzmi) te dwie postacie ró?ni? si? wszystkim i niczym.
Maj? taki sam g?os, wygl?daj? tak samo, a jednak Kojimie uda?o si? stworzy? tak? niewidzialn? ?cian? która oddziela jedno od drugiego. BB opanowany, rozs?dny, rzadko si? unosi a Solid porywczy, w?ciek?y, typ czystego mothafucki.
Mo?e faktycznie z BB si? bardziej z?y?em poznawaj?c jego histori?, ale to Solid jest tym g?ównym bohaterem, ca?a otoczka zamyka si? (prawie) wokó? niego, on jest tym centrum i to w?a?nie na niego obstawiam.
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Zombie_Snake » So lut 04, 06 14:44

Có?.... BB to posta?....nie, nie tak... BB to bohater tragiczny! Pokazuje, ?e ka?dy cz?owiek musi w co? wierzy?, pokazuje za?amanie tej wiary, eksponuje ludzkie uczucia w sposób dos?owny i widoczny, przez co bardziej si? z nim uto?samiamy.
Solid tak?e ukazuje nam swoje uczucia, ale w sposób mniej widoczny. BB znamy,ale czy Solida te?? Solid w mGS4 mo?e si? okaza? jeszcze wi?kszym madafak?, albo Kojima mo?e go przedstawi? jeszcze bardziej tragicznie ni? BB. Dlatego ja nie porównuje, ani nie wybieram z pomi?dzy nich. Bo wszystko si? jeszcze mo?e wydarzy?.
Zombie_Snake
Zanzibar

jo tam

Postprzez kosmopolityka » So mar 11, 06 11:58

Ja niemóg? bym wybra? pomi?dzy takimi zajefantastycznymi posatciami jakimi s? BB i SS to by by?o za trudne;/. Obaj s? dla mnie postaciami tak boskimi ?e a? .... Z?y?em si? z nimi tak bardzo ?e obaj dla mnie s? równi ;/ ;]
kosmopolityka
Inkarnacja VR

Postprzez Relict » N mar 12, 06 03:50

JA tam ovzywiscie bardziej degustuje w Naked Snake , przypad? mi on bardziej dogustu :D i ogólnie ciekawi mnie posta? Big Boss'a . :cry:
Relict
Red Blaster

Postprzez liquid kaczor » N mar 12, 06 12:06

Relict napisał(a):JA tam ovzywiscie bardziej degustuje w Naked Snake , przypad? mi on bardziej dogustu :D i ogólnie ciekawi mnie posta? Big Boss'a . :cry:

Mo?esz mi wyt?umaczy? to co napisa?e?, bo jako? nie rozumiem
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez barth » N mar 12, 06 13:02

napisa?, ?e woli Big Boss'a i ?e ta posta? go ogó?em interesuje
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Relict » N mar 12, 06 13:39

barth napisał(a):napisa?, ?e woli Big Boss'a i ?e ta posta? go ogó?em interesuje

W?a?nie to mia?em na my?li :D :lol:.
Relict
Red Blaster

Postprzez barth » N mar 12, 06 16:30

nie wiem co tam by?o trudnego do zrozumienia, ale ok :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez liquid kaczor » N mar 12, 06 22:22

Relict napisał(a):JA tam ovzywiscie bardziej degustuje w Naked Snake , przypad? mi on bardziej dogustu :D i ogólnie ciekawi mnie posta? Big Boss'a . :cry:

Nie chce sie sprzecza?.

"degustowa? ndk IV, ~tuj?, ~tujesz, ~tuj, ~owa?, ~owany
«okre?la? jako?? produktów spo?ywczych na podstawie ich smaku; smakowa?»
Degustowa? nowe wyroby cukiernicze.
?c."
Ostatnio edytowano N mar 12, 06 22:37 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Relict » N mar 12, 06 22:26

liquid kaczor napisał(a):

OMG a ty jeszcze o tym no dobra jak sie mamy sprzecza? to napisze inaczej :D

Ja tam oczywi?cie bardziej wol? Naked Snake , jest o wiele bardziej interesuj?cy a no i ogólnie ciekawi mnie posta? Big Bossa ....
Relict
Red Blaster

Postprzez barth » N mar 12, 06 22:43

cholera go tam wie, mo?e liza? Naked'a i Solid'a(np nadruki na p?ycie) i stwierdzi?, ?e Naked jednak bardziej mu smakuje :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez liquid kaczor » N mar 12, 06 22:50

A no jak tak to przepraszam :P :P :P :P

:x
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Snake VR » Wt paź 10, 06 00:17

Zdecydowanie Solid Snake bo znam t? postac lepiej od Big Bossa ( wko?cu nie gra?em jeszcze w MGS 3 :( ale duzo wiem na temat fabu?y itd. ). Dla mnie to jest postac nr. 1 ca?ego MGS a nie Big Boss bo akurat ten jest inny nie taki jak Snake pod wzgledem psychiki charakteru. Solid pokona? BB wiec jest lepszy , pokonal Liquida i potwierdzi? to znów. Dla mnie on wymiata , jest mniej ludzki fakt ale to mi w nim odpowiada
Snake VR
banan

Postprzez Zychu(snipershit) » Cz paź 19, 06 23:57

Gra?em w MGS3, MGS 1 MGS2 i na ej podstawie, moge powiedzec...ze Solid Snake, jest postaci? bardzej zlorzon?. W MGS3 Naked poznajemy jako zolnierza o czystym sercu, wykonywal swoje zadania, wierzyl w dobre intecje swego kraju, wykonywal swoje zadania, w oparciu o Lojalnosc. Dla niego liczyla sie tylko ,Tylko pod koniec gry cos w nim peklo, dlatego uwarzam ze ta postac jest prostsza w odbiorze (opierajac sie tylko na MGS3) Snake w mgs 1 i mgs2 bylo po przejsciach, bardzo ciezkich, musial zabic swego przyjaciela, Grey fox, wiec patrzyl na wszystko inaczej, bardzej mroczno.W MGS3 Naked skaze na swoim zyciu otrzymuje na koncu w MGS1 Solid juz zyje ze skaz? co czyni g? osobe bardzej doswiadczone, i lepiej rozumuj?c? swiat..
Ostatnio edytowano Pt paź 20, 06 11:46 przez Zychu(snipershit), łącznie edytowano 2 razy
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Gac666x » Pt paź 20, 06 03:25

Sneak, Senak...Neakd. Ty napewno gra?e? w dobr? gr?? SNAKE'a tam czasem nie by?o ;) ?

Dobra rada:
Jak ju? musisz pisa? tak szybko, to przynajmniej zerknij co piszesz, bo to jest straszne. Ja roumziem liertwóki ael to uj? pezrsdaa. Kminisz?
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Pt paź 20, 06 12:02

Pono? udowodnione zosta?o, ?e niewa?ne, jaki b?dzie rozk?ad liter w ?rodku wyrazu, je?eli pierwsza i ostatnia litera b?dzie prawid?owa, to cz?owiek od razu, pod?wiadomie odczyta wyraz dobrze ;).
--Sorki za offtop, ale tak jako? mi si? przypomnia?o :P
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez raven_raven » Wt sty 15, 08 17:58

Czasami - jest różnica między Snake a Sneak.

Uwielbiam obu. Solid Snake jest legendą, na jego temat powstały 4 gry, to on jest twórcą często legendarnych tekstów, to dzięki niemu świetnie się bawiliśmy i to on przeżył wspaniałe przygody w Outer Heaven, Zanzibarze, Shadow Moses i Big Shell'u (chociaż te dwie pierwsze również Big Boss, choć z nieco innej perspektywy).

Ale bardziej wolę Big Bossa, czyli Naked Snake. To on jest dawcą genów dla całej trójki jego synów, to od niego się wszystko zaczęło. No i to co on przeżył - od ślepego patriotyzmu po przeistoczenie się we wroga całego świata... Jego tragedia mnie poruszyła i to właśnie skłania mnie do jego osoby.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez Lost » N sty 20, 08 13:50

raven_raven napisał(a):No i to co on przeżył - od ślepego patriotyzmu po przeistoczenie się we wroga całego świata...

BB nie stał się wrogiem całego świata tylko patriotów, a przynajmniej według wersji w MGS, bo w MG rzeczywiście nieco inaczej ta sprawa wyglądała.
raven_raven napisał(a):To on jest dawcą genów dla całej trójki jego synów, to od niego się wszystko zaczęło.

Wszystko się zaczęło od The Boss ;)

Ja osoiście także wolę Naked Snake'a. Wiem, że Solid jest bardziej tragiczny ze względu na przekleństwo jakim jest potrzeba walki itd. ale BB to postać, która do mnie mocniej przemawia niż jego syn, Naked Snake jest bliższy mojemu sercu, potrafię bardziej się znim utożsamić.
Lost
Zanzibar

Postprzez Trikz » Śr cze 04, 08 21:24

Ja dokładnie tak jak Lost, Naked bo z nim jakoś łatwiej się utażsamiam, niż z Solidem, a poza tym Naked wymyślił z Boss CQC.
"Jednym strzałem, właśnie tak odeszła zazdrość."
Trikz
Coward Duck

Postprzez Snake 0001 » N cze 08, 08 18:35

Ja bardziej polubiłem Big Bossa. Jego tragiczna historia wywołała u mnie ogromne poruszenie i zacząłem darzyć go wielkim szacunkiem. Był bardziej ludzki niż Solid co pozwala na łatwiejsze utożsamienie się z jego osobą. Po zagraniu w MGS3, Naked Snake stał się dla mnie wzorem do naśladownia.
"Name means nothing on the battlefield."
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Bizon » N cze 08, 08 19:02

Hmm... jakoś zapomniałem o tym temacie chyba, bo nie ma tu mojego posta ;).
Pierwsza myśl - Big Bossa cenię bardziej od Solida. Nie jest on klonem idealnego żołnierza, stworzonym do zabijania. To zwyczajny człowiek, który stał się legendą dzięki zabiciu osoby którą kochał. Imponuje mi też walką z Patriotami.

Z drugiej strony mamy Solid Snake'a - klona, który od urodzenia był pionkiem Patriotów. Podobnie jak ojciec, całkowicie poświęcał się misji. Zabił swojego mentora, ojca i brata (chociaż z tym bratem to nie do końca ;) ). W MGS1 poznajemy go jako zimnego zabójcę, który z czasem zaczyna zyskiwać naszą sympatię przez przejawiania inteligencji, mądrości i... miłości. Jesteśmy świadkami wewnętrznej przemiany bohatera, która całkowicie dokonuje się dopiero w czasie MGS2. To właśnie w sequelu poznajemy go z innej strony. Tym razem to Snake staje się mentorem. Pokazuje Raidenowi, że każdy z nas powinien znaleźć sobie w życiu cel, że powinniśmy walczyć o przyszłość...

Jak widać trudno mi wybrać jednego bohatera, dlatego się wstrzymam od głosu. Jeszcze mógłbym później żałować po poznaniu MGS4... ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence