Juz gram , czy ktos jeszcze ?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Odp: Juz gram , czy ktos jeszcze ?

Postprzez noth_1 » Pt sty 06, 06 18:49

Znaczy wersji english jeszcze nie ma , natomiast wersja Jap chyba brzmi tak samo jak MGS3 , z ta roznica ze doszly nowe dzwieki otoczenia gdzieniegdzie.Nie ma zadnej nowej pukawki.Znaczy na multi jest miotacz plomieni.
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 06 18:50 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez PiotrB » Pt sty 06, 06 20:41

Noth napisał(a):Znaczy wersji english jeszcze nie ma , natomiast wersja Jap chyba brzmi tak samo jak MGS3 , z ta roznica ze doszly nowe dzwieki otoczenia gdzieniegdzie.Nie ma zadnej nowej pukawki.Znaczy na multi jest miotacz plomieni.

Miotacz p?omieni? Brzmi nie?le. Czyli gra?e? ju? online? Jak wra?enia?
PiotrB
The Fear

Postprzez phsx » Pt sty 06, 06 21:21

Wiec zapodasz te filmiki ? Czekam na nie z wypiekami na twarzy ;D
phsx
Sniper Wolf

Postprzez noth_1 » Pt sty 06, 06 23:06

http://s14.yousendit.com/d.aspx?id=2QP8 ... S7YXQYTJKI

trzymac chlopaki narazie tyle obiecalem i jest, moze da mi sie zorganizowac wiecej... krucho u mnie z czasem ostatnio
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 06 23:07 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez PiotrB » Pt sty 06, 06 23:13

Noth napisał(a):http://s14.yousendit.com/d.aspx?id=2QP8 ... S7YXQYTJKI

trzymac chlopaki narazie tyle obiecalem i jest, moze da mi sie zorganizowac wiecej... krucho u mnie z czasem ostatnio

Wielkie dzi?ki Noth ! Ju? ?ci?gam.
PiotrB
The Fear

Postprzez noth_1 » So sty 07, 06 02:30

Tu jest filmik walki z The Pain...
Teraz pare slow odnosnie samego filmu , przedewszystkim jest on strasznie poszatkowany i zmontowany od nowa mozecie zapomniec o jakich kolwiek podobienstwach do orginalnych cutscenek, poza prezentacja bossow i niektorymi dialogami.Caly film to jakby jedna wielka retrospekcja dlatego tez podczas wielu scen przemiezania plansz w postaci filmikow z gameplayu odpowiednio wyrezyserowanych uslyszymy naryracje lub tez wymiane zdan miedzy bohaterami.Osobiscie powiem ze wyszlo to calkiem kozacko , i daje zupelnie nowe swiatlo na kiektore sprawy , podo bnie jak w przypadku gry panowie z konami nie poszli na latwize i nie powstawiali brakujacych scen wal , lecz zmodyfikowali caloksztal dodajac do tego o wiele wiecej.
noth_1
Red Blaster

Postprzez phsx » So sty 07, 06 10:24

Incredible! Naprawde spoko to wyszlo i ten japonski dubbing - chcialbym miec gre po japonsku ::)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez kmh » So sty 07, 06 13:16

Noth napisał(a): Tu jest filmik walki z The Pain...
Teraz pare slow odnosnie samego filmu , przedewszystkim jest on strasznie poszatkowany i zmontowany od nowa mozecie zapomniec o jakich kolwiek podobienstwach do orginalnych cutscenek, poza prezentacja bossow i niektorymi dialogami.Caly film to jakby jedna wielka retrospekcja dlatego tez podczas wielu scen przemiezania plansz w postaci filmikow z gameplayu odpowiednio wyrezyserowanych uslyszymy naryracje lub tez wymiane zdan miedzy bohaterami.Osobiscie powiem ze wyszlo to calkiem kozacko , i daje zupelnie nowe swiatlo na kiektore sprawy , podo bnie jak w przypadku gry panowie z konami nie poszli na latwize i nie powstawiali brakujacych scen wal , lecz zmodyfikowali caloksztal dodajac do tego o wiele wiecej.

Wow! Jest tak jak sobie marzy?em :>. Na odwal si? nie zrobili, co wida? po walce z The Pain.Widzia?e? trailer MGS3 E3 2003? Pokazano tam w ?wietny sposób gameplay. Czy w Existence jest podobnie? W jakim punkcie wisi kamera? W trailerach MGS3 gameplay zawsze by? pokazywany z bardziej filmowej strony. Ten dodatek bardzo mnie ciekawi i jestem ciut podekscytowany :).
kmh
Uber Big Boss

Postprzez noth_1 » So sty 07, 06 17:03

Nagram wiecej niebawem moze dzisiaj
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » So sty 07, 06 21:43

http://s65.yousendit.com/d.aspx?id=0TO3 ... ZK3OEKXE5B trzymac pierwsze 4 minut fimu bedzie weicej....
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » N sty 08, 06 03:39

Dobra chlopaki zaraz podesle filmik
gameplayu w filmie .....
noth_1
Red Blaster

Postprzez Adamska » N sty 08, 06 03:48

Poprzedni fajnyi czekam na nast?pny.
Noth, jakby? móg? podes?ac jescze co? z gamplayu to by?bym bardzo wdzi?czny ;)
Ostatnio edytowano N sty 08, 06 03:48 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez noth_1 » N sty 08, 06 12:34

noth_1
Red Blaster

Postprzez kmh » N sty 08, 06 13:15

Noth napisał(a):http://s65.yousendit.com/d.aspx?id=0TO3 ... ZK3OEKXE5B trzymac pierwsze 4 minut fimu bedzie weicej....

Tu s? 2 minuty :P. Retrospekcja prezentuje si? kozacko :). W sam raz dla kogo?, kto uko?czy? gr? (wspomnienia) lub te? nie (zaci?cie pd koniec czy cu?, tam te? si? zaczyna). Kozacko, kozacko :D. Jak nie b?dzie tego dodatku w euro to wy?l? Kojimie nast?pne pogró?ki, to si? nauczy :P. Musia?bym kupowa? japo?ca i Swamp Magic, ?eby odtwarza?o NTSC :(.
Ostatnio edytowano N sty 08, 06 13:17 przez kmh, łącznie edytowano 1 raz
kmh
Uber Big Boss

Postprzez kmh » N sty 08, 06 14:25

Fajnie GP si? prezentuje, ale cosik ma?o u?ywa CQC :/. Wcale tam nie ma. Szkoda, mam nadziej?, ?e pó?niej wi?cej tego b?dzie :). Ju? si? nie mog? doczeka?, by obejrzec u siebie ca?o??. To b?dzie pierwszy dodatek jaki oblukam, poszukam czasu, ?eby zapu?ci? i obejrze? ca?o?? :>. Pozdro i diz?ki Noth!
kmh
Uber Big Boss

Postprzez Adamska » Pn sty 09, 06 21:50

?adnie ?adnie, trail z Painem sam robi?e? ?? Wygl?da jak profesjonalny !! ;)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez kamil5004684 » Wt sty 10, 06 21:06

Witam!
Mam pytanie.
Jak to b?dzie z ta trzeci? p?yt? u nas?
Czy b?dzie dost?pna w europejskim wydaniu?
Pozdrawiam!
kamil5004684
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt sty 10, 06 21:45

Czytaj www.metalgearsolid.pl :/
Oczywiscie ze bedzie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez PiotrB » Pn sty 16, 06 17:48

Co s?dzicie o tych screenach?

http://www.gamespot.com/ps2/adventure/mgs3subsistence/screenindex.html

Bedzie mo?na wybiera? bronie: zasadnicz?, zast?pcz? i wspomagaj?c?. Ja wybra?bym: Scorpion, MK22 i granaty Stun.
PiotrB
The Fear

Postprzez Repcak » Wt sty 24, 06 11:40

Siema, mam pytanie?? Czy oprócz kamery i filmików, gry w necie i troch? dodanych przedmiotów na mapce, jest co? nowego????
Ile kosztuje taki adapter?? Bo neta mam. Ju? nie mog? si? doczeka?.
Chyba sam pojad? do japonii i tam kupie:D
Repcak

Postprzez Suzaku » Wt sty 24, 06 15:02

NO a wogle noth jak to sobie sciagneles z japonii?? czy byles tam czy zamowiles przez jakis sklep? bo kurcze jestem napalony jak malpa;] no i wogle chcialbym juz w to zagrac
Suzaku
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » Wt sty 24, 06 22:01

SilentSnake napisał(a):Siema, mam pytanie?? Czy oprócz kamery i filmików, gry w necie i troch? dodanych przedmiotów na mapce, jest co? nowego????
Ile kosztuje taki adapter?? Bo neta mam. Ju? nie mog? si? doczeka?.
Chyba sam pojad? do japonii i tam kupie:D

Network Adaptor do "du?ego" modelu PS2 kosztuje conajmniej 150z? i dodam, ?e ci?zko go kupi?. Je?li masz PStwo Slim to masz go odrazu z konsol? tzn. jest wbudowany.
PiotrB
The Fear

Postprzez Adamska » Wt sty 24, 06 22:09

PiotrB napisał(a):Network Adaptor do "du?ego" modelu PS2 kosztuje conajmniej 150z? i dodam, ?e ci?zko go kupi?. Je?li masz PStwo Slim to masz go odrazu z konsol? tzn. jest wbudowany.

PiotrB !! Ty ch?opaka nie strasz !! Network Adaptor jest dost?pny w 50% sklepów internetowych w Polsce. Ja kupi?em na www.sklep.psxextreme.pl za bodaj?e 159 z? i nie by?o problemu, a dostac go jest duzo latwiej ni? go pó?niej odpowiednio skonfigurowac :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez PiotrB » Wt sty 24, 06 22:24

Adamska napisał(a):PiotrB !! Ty ch?opaka nie strasz !! Network Adaptor jest dost?pny w 50% sklepów internetowych w Polsce. Ja kupi?em na www.sklep.psxextreme.pl za bodaj?e 159 z? i nie by?o problemu, a dostac go jest duzo latwiej ni? go pó?niej odpowiednio skonfigurowac :D

No w sklepie Psx to si? nie dziwi?, ?e maj? bo do bardzo dobry sklep, dobrze zaopatrzony. Ale w takiej Ultimie nie ma.

Je?li kto? ma Neostrad? i modem Thompsona SpeedTouch to istalacja jest banalna. Wiem bo sam tak mam.
PiotrB
The Fear

Postprzez Teddy » Śr lut 01, 06 05:36

Adamska napisał(a):?adnie ?adnie, trail z Painem sam robi?e? ?? Wygl?da jak profesjonalny !! ;)

Nie, bo to by? fragment z Existence ;)

SilentSnake napisał(a):Siema, mam pytanie?? Czy oprócz kamery i filmików, gry w necie i troch? dodanych przedmiotów na mapce, jest co? nowego????

Tak, MG1 i MG2 ;)

Wiecie tak na marginesie to spotka?em si? z wieloma opiniami dotycz?cymi, ?e ka?dy dodatek do MGS'a jest okazj? kolejnego spustoszenia kieszeni poczciwego gracza, mam namy?li ofkoz Inegral/Substance i teraz Subsistence. Jak do pierwszych dwóch bym si? zgodzi? tak Subsistence b?d? broni? r?kami i nogami.
Jak Noth pisze du?y plus za now? kamerk?, wida? za?oga Hideo du?o przy tym musia?a posiedzie?. Nast?pnie to tryb online, który osobi?cie mi si? nie widzi i w którego osobi?cie chyba nie pogram.. Pó?niej mamy ca?y seans z Existence gdzie mo?na zasi??? z kumplami z popcornem i deletkowa? si? cut scenkami [pop cornem te? ;)]. Do tego jeszcze dochodz? MG1 i MG2, Secret Theater (który i tak chyba wszyscy widzieli ale to szczegó?) no i Demo Theater oraz Duel dla towarzyszy zza oceanu. Jakby nie patrze? to tego jest naprawd? sporo i nie wiem dlaczego ludzie kieruj? tu si? starymi sterotypami. Nie powiem tam o produtkach od EA ale z Subsistence naprawd? b?dzie warto si? zapozna?.

No i dr?czy mnie jedno pytanie :) Jaki jest ten cholerny wynik w Russian roulette w existence ;)
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez PiotrB » Śr lut 01, 06 19:14

Teddy napisał(a):Nie, bo to by? fragment z Existence ;)
Tak, MG1 i MG2 ;)

Wiecie tak na marginesie to spotka?em si? z wieloma opiniami dotycz?cymi, ?e ka?dy dodatek do MGS'a jest okazj? kolejnego spustoszenia kieszeni poczciwego gracza, mam namy?li ofkoz Inegral/Substance i teraz Subsistence. Jak do pierwszych dwóch bym si? zgodzi? tak Subsistence b?d? broni? r?kami i nogami.
Jak Noth pisze du?y plus za now? kamerk?, wida? za?oga Hideo du?o przy tym musia?a posiedzie?. Nast?pnie to tryb online, który osobi?cie mi si? nie widzi i w którego osobi?cie chyba nie pogram.. Pó?niej mamy ca?y seans z Existence gdzie mo?na zasi??? z kumplami z popcornem i deletkowa? si? cut scenkami [pop cornem te? ;)]. Do tego jeszcze dochodz? MG1 i MG2, Secret Theater (który i tak chyba wszyscy widzieli ale to szczegó?) no i Demo Theater oraz Duel dla towarzyszy zza oceanu. Jakby nie patrze? to tego jest naprawd? sporo i nie wiem dlaczego ludzie kieruj? tu si? starymi sterotypami. Nie powiem tam o produtkach od EA ale z Subsistence naprawd? b?dzie warto si? zapozna?.

No i dr?czy mnie jedno pytanie :) Jaki jest ten cholerny wynik w Russian roulette w existence ;)

Co ciekawe ja mam dok?adnie odwrotne zdanie ;D. MGS: Special Missions (czy te? Integral) i MGS: Substance nie by?y napewno wyci?gaczami kasy bo ile tam by?o grania w pierwszej 300 misji w drugiej ponad 500 plus inne dodatki jak Snake Tales w MGS2.
W Subsistence dostaniemy w zasadzie jako nowo?? Online (w który zagram), MG i MG2, now? kamer? i Exsistence. Duel i Demo Theater by?y w MGS3 w Europie. My?l?, ?e sam? gr? rozs?awi tryb oline, który b?dzie rz?dzi?.
PiotrB
The Fear

Postprzez Gac666x » Śr lut 01, 06 19:51

Wyci?gacze kasy jak wyci?gacze kasy.

Ci co nie kupi? sobie po premierze, mog? poczeka? jaki? czas i za praktycznie te same pieni?dze kupi? wersj? dopakowan?, wi?c korzystaja jedni i drudzy. Za? ci co kupili po premierze maj? do?? kasy to kupi? drug? wersj?, zawsze jaka? kopia zapasowa, a ewentualny pierwszy egzemplarz mozna koledze/kole?ance odsprzeda?.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Śr lut 01, 06 20:35

Ja niemoglem czekac az do teraz zeby grac w MGS3 i dlatego mialem preordera a teraz poczekam az gra bedzie na Allegro kosztowac w przedziale 130-170 zl i sobie kupie ;) I nie mialbym serca sprzedawac mojej kopii MGS3 METAL EDITION ;D
Ostatnio edytowano Śr lut 01, 06 20:35 przez phsx, łącznie edytowano 1 raz
phsx
Sniper Wolf

Postprzez PiotrB » Śr lut 01, 06 20:58

StinG napisał(a):Ja niemoglem czekac az do teraz zeby grac w MGS3 i dlatego mialem preordera a teraz poczekam az gra bedzie na Allegro kosztowac w przedziale 130-170 zl i sobie kupie ;) I nie mialbym serca sprzedawac mojej kopii MGS3 METAL EDITION ;D

Równierz nie zamierzam sprzedawa? MGS3 Metal Edition bo to pude?ko prezentuje si? rewelacyjnie. Ciekawe czy Subsistence b?dzie te? w Metal Edition?
PiotrB
The Fear

Postprzez kotlet_schabowy » Śr lut 01, 06 22:13

Teddy napisał(a):Wiecie tak na marginesie to spotka?em si? z wieloma opiniami dotycz±cymi, ?e ka?dy dodatek do MGS'a jest okazj± kolejnego spustoszenia kieszeni poczciwego gracza, mam namy¶li ofkoz Inegral/Substance i teraz Subsistence. Jak do pierwszych dwóch bym si? zgodzi? tak Subsistence b?d? broni? r?kami i nogami.
Jak Noth pisze du?y plus za now± kamerk?, wida? za?oga Hideo du?o przy tym musia?a posiedzie?. Nast?pnie to tryb online, który osobi¶cie mi si? nie widzi i w którego osobi¶cie chyba nie pogram.. Pó?niej mamy ca?y seans z Existence gdzie mo?na zasi±¶? z kumplami z popcornem i deletkowa? si? cut scenkami [pop cornem te? ;)]. Do tego jeszcze dochodz± MG1 i MG2, Secret Theater (który i tak chyba wszyscy widzieli ale to szczegó?) no i Demo Theater oraz Duel dla towarzyszy zza oceanu. Jakby nie patrze? to tego jest naprawd? sporo i nie wiem dlaczego ludzie kieruj± tu si? starymi sterotypami. Nie powiem tam o produtkach od EA ale z Subsistence naprawd? b?dzie warto si? zapozna?.

Dziwne, wed?ug mnie jest ca?kiem na odwrót. Integral i Substance to by?y zbiory setek misji, w które mo?na by?o d?ugo i sporo popyka?, Substance to by? jeszcze tryb skateboarding na PS2 i p?ytka The Document of Metal Gear Solid 2 w Europie, i wed?ug mnie to by?o sporo. Natomiast Subsistance to g?ównie online, z którego raczej nie skorzystam, nowa kamerka, gierki MG i MG2 i rzeczy, które by?y ju? w europejskiej wersji MGS 3 : Snake Eater (duel mode, demo theater) lub na necie (secret theater). Oczywi?cie ka?dy ma swoje zdanie, jednak samego grania dodatkowego, poza grami z MSX'a i ewentualnie dodatkowego "przej?cia" gry z inn? kamer?, to grywalnych dodatków tylu tu nie ma. To moje zdanie i w sumie nie ca?kiem na temat :).
Ostatnio edytowano Śr lut 01, 06 22:14 przez kotlet_schabowy, łącznie edytowano 1 raz
kotlet_schabowy
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence