Simon napisał(a):Prosze cie, TK, nie stawiaj Dishonored obok Tenchu bo to pierwsze to nie ta liga.
Racja, Dishonored jest lepsze.
Moderator: GM
Simon napisał(a):Prosze cie, TK, nie stawiaj Dishonored obok Tenchu bo to pierwsze to nie ta liga.
twilite kid napisał(a):Simon napisał(a):Prosze cie, TK, nie stawiaj Dishonored obok Tenchu bo to pierwsze to nie ta liga.
Racja, Dishonored jest lepsze.
Simon napisał(a):Nie musze grac w Dishonored, zeby uwazac Tenchu za lepsze. Bo zadna skradanka FPP nie pobije skradanki TPP.
twilite kid napisał(a):TROLOLOLO
twilite kid napisał(a):Ja odpadam...
twilite kid napisał(a):idąc tym tropem MG2:SS jest lepszy od Thief.
Simon napisał(a):twilite kid napisał(a):TROLOLOLO
Mówiłeś coś o dorastaniu?
Simon napisał(a):twilite kid napisał(a):Ja odpadam...
Słusznie, za duży byłby offtop a ja i tak jestem beton.
Simon napisał(a):twilite kid napisał(a):idąc tym tropem MG2:SS jest lepszy od Thief.
Rozumiem, że w tym momencie chcesz mnie przekonać, że MG2:SS jest typowym TPP.
Nice one, prawie ci się udało:]
twilite kid napisał(a):Ja tylko komentuje twoje wypociny, a ciężko o sensowniejszy komentarz, kiedy ma się do czynienia z takimi "argumentami"
twilite kid napisał(a):Widzę że zabolało i dalej masz z tym problemik. Ojoj.
twilite kid napisał(a):Co to znaczy typowe TPP? W którym momencie mówiłeś coś o jakimś typowym TPP? Mieszasz się kolego...
twilite kid napisał(a):Naprawdę nie wiem jakie znaczenie ma tu perspektywa... liczy się to czy gra jest dobra. A nie ciężko w 2012 być lepszym niż gra, której ostatnia sensowna odsłona ukazała się niemalże 10 lat temu.
Simon napisał(a):twilite kid napisał(a):Ja tylko komentuje twoje wypociny, a ciężko o sensowniejszy komentarz, kiedy ma się do czynienia z takimi "argumentami"
Wolę swoje wypociny niż twoje argumenty z dupy.
Simon napisał(a):twilite kid napisał(a):Co to znaczy typowe TPP? W którym momencie mówiłeś coś o jakimś typowym TPP? Mieszasz się kolego...
Dobrze poprawie się. MG2:SS NIE JEST TPP.
Simon napisał(a):twilite kid napisał(a):Naprawdę nie wiem jakie znaczenie ma tu perspektywa... liczy się to czy gra jest dobra. A nie ciężko w 2012 być lepszym niż gra, której ostatnia sensowna odsłona ukazała się niemalże 10 lat temu.
Dla mnie perspektywa właśnie ma znaczenie, ciekawe jakbyś pokonywał kornery w Deusie gdyby nie było przyklejania do ściany i przejścia na TPP.
Simon napisał(a):Mamy kompletnie różne poglądy bo ja, mimo że Deus mi się bardzo i to bardzo podobał, nie uważam by był lepszą skradanką niż MGS - choćby ze względu na AI.
Simon napisał(a):Po drugie Zetka mi się bardzo podobała - szkoda, że nie ma jej na PS3.
Zresztą w tym wypadku i tak odwoływałem się do klasycznych Tenchu.
Simon napisał(a):Ta dyskusja nie ma sensu więc albo zamilczmy albo to wydziel.
twilite kid napisał(a):Hmm...argumentem "z dupy" jest fakt, że wraz z czasem mamy progres w grach, dzięki czemu są one lepsze, a argumentem "nie z dupy" jest to, że TPP > FPP "bo tak".
twilite kid napisał(a):Ok. MG2 jest grą GP - God Perspective. Bo widok z góry to nie jest widok z tzw trzeciej osoby.
twilite kid napisał(a):Uwaga uwaga, to może być szok. W Dishonored MOŻNA SIĘ WYCHYLIĆ zza winkla bez zmiany perspektywy. Tak samo jak w DX1. Ale skąd Ty to możesz wiedzieć, przecież nie trzeba grać w grę, żeby stwierdzić arbitralnie, że jest gorsza niż coś innego. Chyba że to kwestia wyobraźni lub jej braku.
twilite kid napisał(a):A jeśli mówimy o osobistych preferencjach, ja w tej generacji polubiłem FPP ze względu chociażby na to, że lepiej wczuwam się w postać, mam wrażenie większej nad nią kontroli i czuję naturalne ograniczenia. W TPP jest łatwiej się chociażby skradać, kiedy widzę wszystko dookoła siebie. Ale nie dzieliłbym gier ze względu na perspektywę. Raczej przez wzgląd na jej implementację.
twilite kid napisał(a):Brawo, zauważyłeś, że dyskutujemy o poglądach.
twilite kid napisał(a):Że tak zapytam - grałeś w Tenchu Z czy opierasz swoją opinię na tym, że gra jest w TPP. Bo sam już nie wiem czego się po tobie spodziewać.
uci napisał(a):o to chodzi w spieraniu przeciez
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości