Batman Arkham City

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Śr paź 19, 11 23:11

Nie mam Nvidii więc nic niewiele tracę wybierając wersję na PS3.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pt paź 21, 11 18:55

Batman: Arkham City zasłużył według redaktorów growego działu Yahoo na ocenę 6/5, czy rzeczywiście jest tak rewelacyjna i czy będzie najlepiej ocenianą grą w tym roku ? Przekonamy się niebawem, na Youtube jest już nawet gameplay. Kto nie chce sobie psuć zabawy niech nie ogląda.

Nightwing Trailer
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... oRPeuWWpg#!

Niektórych zainteresowała grywalna Catwoman, niektórych grywalny Robin ale po tym co teraz zobaczyłem chce zagrać tylko tą postacią. Połączenie akrobaty z klimatem walki na kije z Rambo III i elegancją połączoną ze skutecznością. A dodatkowo Nightwing z The New Batman Adventures ?! Jak dla mnie rewelacja, postać choć pojawia się tam epizodycznie to spodobała mi się bardziej niż sam Batman. Tylko pozostaje czekać na premierę gry.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Wt lis 08, 11 23:36

Batman: Arkham City PC zalicza kolejny poślizg, gra ukazać ma się 25 listopada w Europie.
Śnieg nie spadł a kolejny tytuł zalicza poślizg, co prawda tygodniowy ale jednak.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So lis 26, 11 23:10

No i rzeczywiście jest podobnie u mnie jak w Arkham Asylum. Po 1/4 myślę, że bardzo fajna gra no ale tyle. A im dalej tym lepiej. Kilka absolutnie GENIALNYCH motywów, ale nie będę spoilował. Mnóstwo rzeczy do roboty, znajdziek, questów pobocznych, z których każdy jest zupełnie inny. Różnorodnością miażdży, klimatem zabija. Rewelacja. Jestem w 3/4 fabuły i może w połowie questów pobocznych i podoba mi się niesamowicie. Human Revolution chyba pozostanie moją ulubioną grą tego roku, ale Arkham City plasuje się tuz zaraz (w Skyrim dopiero w przyszłym roku zagram pewnie).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez deadspace6 » Pt mar 02, 12 17:42

Help. Przymierzam się do platyny w grze i już prawie wszystko zrobiłem/ znalazłem, ale za nic w świecie nie wiem jak zabrać się za zagadki oznaczone na mapie [ ] (to te słowne). Pomoże mi ktos?
deadspace6
Fortune

Postprzez Gillian » Pt mar 02, 12 18:37

Musisz znalezc jakis punkt o ktorym mowi Riddler, popatrzec na niego i przytrzymac L1. Glownie sa to jakies charakterystyczne miejscowki lub obiekty dla tego uniwersum, dla fabuly gry. Zdarzaja sie tez pytajniki widoczne tylko z odpowiedniej perspektywy w trybie detektywa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez deadspace6 » So mar 03, 12 19:53

Wielkie dzięki. Dość wymagająca ta platyna...
deadspace6
Fortune

Postprzez Gillian » So mar 03, 12 23:04

To akurat jest proste. Mnie się nie chce tych wyzwań Riddlera robić.
Gillian
Uber Big Boss

Re: Batman Arkham City

Postprzez Coldman_9 » Pn wrz 10, 12 02:35

Na tę chwilę jest to dla mnie najlepsza gra na świecie, a przeto i najlepsza w tej generacji. Fabuła, która stanowi wielką i "epiczną" zabawę w tym uniwersum, to jedna z najlepszych historii o Batmanie, biorąc pod uwagę wszystkie media. Strange jest genialny, Joker podobnie, a dwaj "ukryci" główni krętacze rozwalają system (szczególnie niemal metafizyczna walka z tym pierwszym mniej więcej w środku gry). Główny wątek jest bardzo zróżnicowany gameplayowo, klimatycznie i świetnie zazębiony ze scenariuszem. Side-questy zaliczam do najciekawszych, z jakimi się spotkałem - może szukanie beczek z Tytanem dla Bane'a nie jest szczytem pomysłowości, tak konkluzja tej misji zapewnia machę radochy. A to i tak przystawka przed polowaniem na Złodzieja Tożsamości ściągającego twarz z ofiar, wieloetapowe śledztwo w sprawie Deadshota czy poszukiwania Azraela. A to i tak ledwie 1/3 dodatkowych atrakcji! Po prostu moc! Przemieszczanie się po dopracowanym do szaleństwa Arkham City jest mega przyjemne, walka wręcz bardzo rajcująca i niepozbawiona głębi, natomiast satysfakcja ze stealthu (mnóstwo możliwości) jest bezcenna. Dystrykt Arkham City po prostu żyje - dialogi popaprańców na ulicach, kamery, helikoptery z raportami, efekt naszych działań widoczny wśród społeczności AC, audycje prof. Strange'a - głowa mała. Starcia z bossami to jedyny chyba słabszy element poprzedniego Batmana, tutaj zaś Rocksteady dowalili do pieca - nie mogę za dużo zdradzić, wolno mi jednak wspomnieć o wiadomej z trailerów konfrontacji z Mr Freezem - gość uczy się naszych ruchów po każdym ciosie, w dodatku musimy grać z zaskoczenia - klimat przepotężny. Grafa to ostatnie soki z silnika Unreal Engine 3, która w połączeniu z KILLERSKIM art-designem (miasto, postaci) usadawia pod względem oprawy nowego Gacka na 1. miejscu wśród gier multiplatformowych. Na koniec o muzie - posłuchajcie Main Theme i wyobraźcie sobie zmasowany atak rakietami na AC liczony w czasie rzeczywistym - znów mnie ciary przeszły. 10 / 10

Niezainteresowani... muszą zagrać. Choćby po to, by dowiedzieć się czym jest i jak wygląda przyszykowana przez Hugo Strange'a Procedura 10 :)
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » Pn wrz 10, 12 09:01

GOTY już na dniach, będzie powód by zagrać
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman_9 » Pn wrz 10, 12 11:34

Bierz w ciemno. Zresztą na GOTY sam się z czasem skuszę, bo Selina Kyle, Nightwing, Robin i Harley Quinn's Revenge to dodatki nie w kij dmuchał.
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » Pn wrz 10, 12 17:06

muszę jeszcze asylum skończyć, a potem city.

Ale wpierw wszystkie te growe zaległości co mi się nazbierały.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn wrz 10, 12 17:17

Asylum (i City w sumie tez) to jedna z gier generacji. Rzucaj wszystko i graj uci :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn wrz 10, 12 18:34

za dużo mi sie nazbierało żeby ot tak rzucić w kąt, ale jak City w GOTY bedzie miało już dobra cene to kupie w komplecie z Asylum.

swoja drogą szkoda że inni superherosi nie maja tyle szczescia
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn wrz 10, 12 19:49

na parze już jest za nie całe 17 jurków... zastanawiam się
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn wrz 10, 12 20:00

Poczekaj na jakąś wyprz. Zdaje się, że było taniej. No ale to i tak żadna kasa za taką gierę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pn wrz 10, 12 20:43

Potwierdzam, Asylum wysmienite a City - i to tylko po 2 godzinach grania - jeszcze bardziej.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Coldman_9 » Wt gru 18, 12 03:17

Kupiłem i przeszedłem fabularny epilog "Harley Quinn's Revenge". 36 zł za 3 h to trochę dużo, ale co tam - najlepsza gra na świecie stała się... jeszcze lepsza. :) Trochę szkoda, że Robina zamknięto na godzinę w kilku lokacjach, ale Gacek nadrabia to w finale z nawiązką.
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » Wt gru 18, 12 08:05

kumpel zakupił to sobie ogram jak morze gier leżących na półce zniknie
uci
Uber Big Boss

Postprzez Coldman_9 » Wt gru 18, 12 11:23

uci, jak jeszcze nie grałeś, to polecam Ci potraktować Arkham City priorytetowo :)
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » Wt gru 18, 12 11:56

grałem w asylum, wiem czego sie spodziewać, ale na półce lezy tyle nie ruszonych gier jeszcze chyba od wakacji że batman sobie może poczekać, szczególnie że dla mnie gry sie nie starzeją
uci
Uber Big Boss

Postprzez Aszyn » Wt gru 18, 12 14:45

U mnie np. ACIII wygrało nad Batmanem i póki co jeszcze sobie poczeka. Assassin's do gier generacji nie należy, ale jest bardzo dobry, wielki, rozbudowany i przede wszystkim chce mi się jeszcze długo grać :D
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez uci » Wt gru 18, 12 16:02

gry generacji to i tak zawsze kwestia wlasnego gustu ;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Aszyn » Wt gru 18, 12 21:36

Racja, ale po to są jakieś tam rankingi w których wypiowiada się duża liczba ludzi.
Dla mnie np. Dishonored nie jest niczym niezwykłym, a dla innych to gra roku.
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole