To jest grób The Boss...

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez solidus grabczas » N wrz 17, 06 14:54

SS oficjalnie nie ?yje po akcji w EDIT:shadow:EDIT moses
Otacon i meryl tak samo a co z CAMBELLEM :!: :!: :!: :!:
mo?liwe ?e w czwartej cz??ci Snake dowiaduje si? ?e kopn?? w kalendarz i chcia? si? po?egna? gdyz okazji nie mia?

no koniec jedynki je?eli dobrze pami?tam Snake po?egna? colonela s?owa w stylu "do zobaczenia" a on mu odpowiedzia? co? w stylu "oby" jak kto? pami?ta dok?adnie niech zacytuje
Ostatnio edytowano Pn wrz 18, 06 18:06 przez solidus grabczas, łącznie edytowano 1 raz
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » N wrz 17, 06 14:59

Campbell : Don't worry. I've got an insurance policy... a hard copy of all
Mei Ling's data. As long as I've got that, you, me and Mei Ling
will be fine.

Snake : The battery on these nanomachines will run out soon. They won't be
able to follow us.

Campbell : I guess we won't meet again.

Snake : Don't worry. I'll pay you a visit sometime.

Campbell : Really? I'll look forward to that.

Shadow Moses nie jakies Black Moses. Proponuje poczytac przetlumaczone dialogi na Z.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez John Doe » N wrz 17, 06 15:00

Nie wiem, czy ogl?da?e? trailer z MGS4, ale podczad salutowania SS nad grobem, za jego plecami l?duje helikopter z Otaconem i Cambellem. Meryl równie? wyst?puje na trailerze.
The Earth itself has no boundaries. No East, no West, no Cold War.
John Doe
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » N wrz 17, 06 15:02

No ale ma racje. Meryl, Otacon i SS oficjalnie juz nie zyja.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez John Doe » N wrz 17, 06 15:05

To prawda, ale salutowanie nad grobem komu? kto jeszcze ?yje jako? mi nie pasuje. Szczególnie, ?e w trailerze spotyka si? z Otaconem i Cambellem, a wypowied? Meryl jest jakby skierowana w?a?nie do SS.
John Doe
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » N wrz 17, 06 15:15

Hmm...Tego to nawet nie biore pod uwage.
Snake taki strasznie zaskoczony sie wydaje widaczac Campbell'a, ciekawe co z nim sie dzialo.

The Boss nie mia?a swojego grobu, a przynajmniej nie w USA. Jej cia?o zosta?o w ZSRR, no chyba, ?e kto? my?li, ?e Ocelot czy kto? taki przywióz? jej cia?o do Stanów i sprawi? jej pochówek, ale to czysta paranoja

Tylko ze ostatnia scena w MGS3 naprawde pokazuje grob The Boss, nawet jezeli bez ciala, to jest to miejsce ja upamietniajace. Imienia i nazwiska nie ma, bo oficjalnie byla zdrajczynia.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » N wrz 17, 06 15:21

wielce przepraszam za przekr?cenia nazwy
trailera nie ogl?da?em
MGS 1 przeszed?em :!: (jak zacz??em gra?em póki nie sko?czy?em :!: ) a dwójk? u kolegi siedz?c i patrz?c jak przechodzi i fabu?e wychwytywa?em ale zasn??em w pewnym momencie gdy? by?em bez snu ponad 30 godzin :P teraz próbuj? wykombinowa? se 2 (mam xboxa) ale z kas? cienko
i podstawy znam prosz? z tekstami w stylu "poczytaj zanzibar" do mnie nie skaka? bo czytam zanzibar ;] tylko czasu brak (3 klasa gimnazjum ;/ )
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » N wrz 17, 06 15:26

Tak no ja nie watpie, ale skoro nie ogladales trailer'a, to czemu wypowiadasz sie w tym temacie? Przeciez on nierozerwalnie laczy sie z trailerem.
Wlasnie dlatego ze znasz podstawy zachecam do zapoznania sie z reszta - http://mgs.imro.pl/readarticle.php?article_id=326 . Jezeli nie masz pewnosci co do dialogow, to sprawdzasz tam.
Jezeli Cie urazilem, przepraszam.
Ostatnio edytowano N wrz 17, 06 21:44 przez kul2, łącznie edytowano 1 raz
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » N wrz 17, 06 20:52

dzi?kuje za link co prawda przekierowa?o mnie na stron? g?own? ale znalaz?em newsa odpowiedniego
nie urazi?e?
ja dopiero zaczynam zg??biac tajniki MGSa jako bilbii
i przynajmniej wiem ?e nie warto jeszcze startowa? ze zg?oszeniem do redakcji zanzibaru có? jak przyjdzie moment odpowiedni to b?dzie za pó?no (prze?laduje mnie taki pech)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » N wrz 17, 06 21:48

[OFFTOP]
Czemu mi ciagle kropki i przecinki wchodza te podawane link :/
Odnosnie redakcji to nigdy nie jest za pozno, chyba ze znowu osiagniemy poziom The Patriots+2, ale na to sie na szczescie nie zanosi, wiec nie ma sie czym przejmowac tylko poznawac tajniki serii, szlifowac styl i bedzie dobrze.
[/OFFTOP]
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » N wrz 17, 06 21:53

Jak dla mnie to Snake poprostu odwiedza grób ojca.
Oczywi?cie czuje si? winny jego ?mierci, wie ?e by? sterowany przez patriotów, po akcji na Big Shell musi czy? conajmniej szacunek do BB.

A te p?atki kwiatów, to jak powiedzai? HK tylko nawi?zanie do MGS 3...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez wredny » Pn wrz 18, 06 15:24

To bylby naprawde fajny motyw Bizon i mozna byloby wytlumaczyc czemu na plakacie mgs4 byl Big Boss.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Bizon » Pn wrz 18, 06 15:31

To chyba jest najbardziej prawdopodobne...

Ale nie s?dze ?e dlatego BB by? na tych artach, to raczej by?a zmy?ka Kojimy...
Bizon

Postprzez FOX HUND » Pn wrz 18, 06 15:34

Big Boss bedzie ?y? w MGS4@!!
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Bizon » Pn wrz 18, 06 15:35

Tak sobie to tylko krzykn??e?, czy masz jakie? dowody? :D
Bizon

Postprzez FOX HUND » Pn wrz 18, 06 15:40

-to nie ten temat- ale wydaje mi sie ze bedzie ?y?.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez uci » Pn wrz 18, 06 18:56

Ale przecie BB nie pochowano tylko trzymi? go dalej w ch?odni. Przecie ca?a afera z MGS1 by?a po to by zdoby? jego DNA, jakby BB by tam sobie le?a? to Liquid by sobie przylecia? i go odkopa? i zabra? cia?o. W 4 tez tam nie mo?e lezec bo to tak jakby zakopac bro? atomow? i tylko czeka? a? j? sobie kto? zabierze. Ma?o ludzi chcialo by mie? idealny genotyp zo?nierza?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wredny » Pn wrz 18, 06 19:08

No ale oficjalnie nie zyje wiec mogli dac nagrobek prawda? ;]
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez kul2 » Pn wrz 18, 06 19:13

No mogli, ale czy sam fakt odwiedzania swojego ojca, ktorego bylo nie bylo zabilo sie samemu ma jakikolkwiek sens? Przeciez Solid musialby sie zaczac z nim zgadzac zeby oddac mu czesc, a ich zbyt wiele rozni.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez John Doe » Pn wrz 18, 06 19:43

To mi w?a?nie nie pasuje w uk?adance. To Liquid idzie w ?lady "ojca", a Snake chce go powstrzyma?.

Co do tego grobu to jest to poraz kolejny grób symboliczny, po?wi?cony bohaterowi.
John Doe
Machinegun Kid

Postprzez Teddy » Pn wrz 18, 06 19:45

Mo?e to matka Solida.. hyh joke ;d
Ja daje dyche, ?e to jest jaka? osoba, której jeszcze nie znamy, która mia?a jakie? relacje ze Snakiem w wydarzeniach mi?dzy 2 a 4.
Co do obecno?ci Big Bossa w GoTP to wiecie.. w MGS 1 te? wyst?powa? na artach a w samej grze si? nie pojawi?. Chocia? cholernie jestem ciekaw wspó?czesnych relacji BB ze Snakiem.
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez kotlet_schabowy » Pn wrz 18, 06 21:50

Dodam tylko (co pisa?y ju? inne osoby), ?e nie wydaje mi si?, ?eby na grobie (cho?by symbolicznym) Big Boss'a widnia? napis "In the memory of the patriot, who saved the world", chyba, ?e kto? patrzy?by na wydarzenia z misji Snake Eater, a po takich akcjach jakie zrobi? w 1995 i 1999 roku, to chyba bardziej go zapami?tano negatywnie.
Przecie? to nie jest jakie? niewiadomo co, ?eby Solid Snake pozna? prawd? o The Boss i poszed? j? odwiedzi?, wiadomo, ?e poznanie prawdy nie oznacza od razu wielkiej czci, ale on znwou nic takiego nie robi tam, po prostu salutuje osobie, która na to zas?u?y?a.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Hal » Wt wrz 19, 06 00:40

Smiejecie si?, ale kto wie mo?e faktycznie chodzi o kobiet? która urodzi?a braci? Nigdy jeszcze nie wspomniano o niej nawet jednym s?owem, kto wie? Ocelot mówi nawet:"It was you who killed Abel and was cast out by EVE". Kto kryje si? tu pod symbolem Ewy?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 09:49

Nigdy nic nie mielli?my powiedziane o matce "trojaczków Snake"...
Kto wie?
Ale w?a?nie nigdy w MGS i MGS2 chyba nie by?o s?owa o matce, zawsze tylko o ojcu..
Bizon

Postprzez kul2 » Wt wrz 19, 06 10:02

No przeciez ich 'matka' jest jednoczesnie ich babcia, bo oni sa klonami. Nawet jezeli jako plody znajdowali sie w kobiecie, to przeciez nie przejeli zadnych jej cech. Ona byla tylko ich nosicielka.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 10:08

Dzi?ki Kul, teraz to ja wiem ?e to nie grób matki :D

Ja stawiam dalej na BB...
Bizon

Postprzez kotlet_schabowy » Wt wrz 19, 06 16:00

Kul, chyba kobieta, która nosi?a ich dziewi?? miesi?cy w swoim ciele jest jedyn?, któa zas?ugiwa?a by na nazwanie matk?, jednak jak sobie ostatnio czyta?em jeden z pierwszych wywiadów dotycz?cych MGS 3, to par? ciekawych rzeczy odno?nie fabu?y mo?na tam znale??, na przyk?ad o tym, ?e ta matka nie jest wa?n? dla fabu?y osob?, wi?c nie s?dz? te?, ?eby uratowa?a ?wiat, czemu wogóle mia?aby ju? nie ?y?, w ko?cu w 1972 roku na pewno by?a m?oda, wi?c tak czy inaczej dawa?bym jej maks 60 lat.
Z tego wywiadu dobre jest te? to :

"Czy w czasie dziania si? Metal Gear Solid Big Boss ?y? czy ju? nie ?"

Oficjalna wersja g?osi, ?e umar?, ale je?eli Kojima uzna, ?e trzeba go wskrzesi? to go wskrzesi.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt wrz 19, 06 16:08

Nie zgodze sie kotlet. Ona ich tylko nosila, nie przekazala im nic swojego, zadna czesc z jej genow nie przeszla na nich.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » Wt wrz 19, 06 16:11

Nie patrzmy na to tylko przez pryzmat genetyki. Czy adoptowane dziecko nie ma prawa okre?la? swojej przybranej matki "mam?" ? Mo?e to troch? inna sytuacja, cho? z drugiej strony nie znamy szczegó?ów dotycz?cych wczesnego dzieci?stwa i wogóle czasów do MG i MGS braci Snake'ów.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 16:37

Kul oka? troche serca! :D

Napewno dal snake'a ta kobieta co? zanczy...

Ale czy salutowa? by przy grobie matki? przypominam SALUTOWA??!
Bizon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4