Tomb Raider

Moderator: GM

Tomb Raider

Postprzez Solidny » Pn lut 25, 13 18:05

Nie znalazłem wątku, więc jak jest, oszczędźcie mi wstydu i zamknijcie :D
Wyskoczyły pierwsze recki, wygląda naprawdę nieźle. Survival, adventure, stealth - się jaram, ale jeszcze długo sobie nie pogram.

http://uk.gamespot.com/tomb-raider/revi ... FullReview

Jeszcze taki cytacik z IGN, na wypadek gdyby twilite się znudził po 30 minutach ;)
Tomb Raider is a little self-indulgent at the beginning – the first hour is a sequence of carefully scripted set-pieces and, yes, a cavalcade of button-mashing QTEs. But it's all for the sake of character development, and Tomb Raider is so good at this that you'll forgive the strict direction – especially after the game opens out past the 60-minute mark and lets you loose on the island.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Re: Tomb Raider

Postprzez Gillian » Pn lut 25, 13 18:24

Solidny napisał(a):Jeszcze taki cytacik z IGN, na wypadek gdyby twilite się znudził po 30 minutach ;)
Tomb Raider is a little self-indulgent at the beginning – the first hour is a sequence of carefully scripted set-pieces and, yes, a cavalcade of button-mashing QTEs. But it's all for the sake of character development, and Tomb Raider is so good at this that you'll forgive the strict direction – especially after the game opens out past the 60-minute mark and lets you loose on the island.

No i w pytencję :).
Wróciłem z roboty więc oglądam i czytam recenzje :D

No i mam mieszane odczucia. GT narzekają, że fabularne rozterki Lary i rozpacz związana z koniecznością zabijania nie ma zupełnie przełożenia na gameplay, który jest brutalny. Ale w sumie fabuła takich gierek i tak nie zawsze trzyma się kupy, więc można to olać, o ile sam ten gameplay jest dobry. A wydaje się, że ten TR może być dobrym kompromisem pomiędzy takim Uncharted a bardziej eksploracyjnym podejściem. Ta przesadna brutalność trochę rzeczywiście mi nie pasuje (w przeciwieństwie do trochę komiksowego Uncharted), ale gierka mimo to ląduje na wishliście w zakładce "poczekać aż będzie w promocji 2 za 25 funtów".
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn lut 25, 13 20:33

No właśnie też obejrzałem to na GT. Najpierw płacze, że zabija jelonka, a potem robi akcje rodem z Manhunt. Rany... Jak będę miał ochotę na komedię to sprawdzę. FC3 chyba będzie tańszy na PC.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez DejaVu » So cze 21, 14 14:43

Strasznie podoba mi się to jak Crystal Dynamics podeszło do zeszłorocznego Tomb Raider, całkowicie odświeżając tą markę i przy okazji nadając jej nowego wyrazu. Larę Croft przestała być seksbombą, a zamieniła się w na pozór typową dziewczyną z sąsiedztwa. Bez wątpienia ta cała wyspa z tej części ją odmieniła, o czym już świadczy zapowiadany sequel utrzymany w tym samym klimacie i wizyta u terapeuty którą można było zobaczyć na E3 2014. Przy TB spędziłem naprawdę fajnie czas, gra jest rzeczywiście dobrze pomyślana. Jest trochę eksploracji w stylu Indiany Jonesa, gdzie same jaskinie przeczyszczało się z zapaloną pochodnią. Trochę Rambo biegającego po lesie z łukiem, który poluje ale też nie boi się bezpośrednich starć. I wreszcie jest też wspinaczka z czekanem w ręku. Na końcu gry wraca też kultowy motyw z dwoma pistoletami :) Lara umazana krwią to jest to :!
Obrazek
DejaVu
Running Man

Gram: Carmageddon: Reincarnation
Czytam: Uncanny X-Men: Second Genesis

Powrót do Gry i Konsole