GT Event (Sezon 1 / Sezon 2) + dyskusja ogólna

Moderator: Hal

Re: GT Event (Sezon 1 / Sezon 2) + dyskusja ogólna

Postprzez Hal » Śr wrz 18, 13 19:03

:)

Budyń, a Ty w pozostałych swoich DTMach wprowadzałeś nieodwracalne zmiany? Bo jeśli nie dłubałeś w silniku lub nie usztywniałeś dodatkowo nadwozia, to powinieneś je jeszcze odratować na Event przywracając domyślne ustawienia (choćby poprzez zmianę karty w ustawieniach).
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez bigbudyn500 » Śr wrz 18, 13 19:54

no właśnie przekombinowałem ze zwiększeniem sztywności i tam gdzie się dało to silnik również
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Luqat » Śr wrz 18, 13 20:09

Powiem ,że pomysł bardzo dobry i ciekawy. Szkoda tylko, że lipa z tymi autami jest. Ja na ten przykład mam je wszystkie (złap je wszystkie? ;)), więc no problem, bo kupowałem jak się pojawiały, ale mało jeżdżę standardami więc się kurzą ;) Tak to jest jak PD robi podziały aut, a tym bardziej do standardów wrzuca takie auta (tego nie rozumiem, bo dali w premium dużo syfu albo dubli). Pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo teraz ciężko będzie wyczarować te auta, a udostępnienie też nie wchodzi w grę ;( Co do tuningu, to już się nauczyłem nie wprowadzać nieodwracalnych zmian, a przynajmniej w modelach, które są rzadkością albo kosztują krocie/są do wygrania w długich/trudnych eventach.

P.S. Czy przypadkiem te karty "odrestaurowujące" nie cofną wszystkich zmian w aucie??
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez dregg » Cz wrz 19, 13 13:08

Pomysł ze zmianami samochodów na każdy wyścig jest bardzo dobry, ale niestety ja posiadam tylko trzy z dostępnych wozów: 190, 155 i TT.
dregg
Arnold

Postprzez Hal » Cz wrz 19, 13 21:13

Panowie, na razie w wyścigach DTM obowiązuje zasada z siedmioma samochodami, o której pisałem wczoraj. Następne po Evencie na Nurburgring GP/D starcie tej klasy pojazdów odbędzie się 13. października. Do tego czasu będą miały miejsce dwie aktualizacje Salonu Kolekcjonerskiego w GT Life (26.09 i 10.10). Być może nam się poszczęści i Giełda wzbogacona zostanie o maszyny z tej grupy (pogadam z Kazem;)). Jeśli nie, powrócimy do pierwotnych zasad.

Zachęcam jednocześnie uczestników Eventu, którzy nie posiadają jeszcze wszystkich aut DTM, do regularnych wizyt w Giełdzie Samochodów Używanych. Kto wie, co Wam się tam trafi;)

Do zobaczenia w niedziele na torze.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez bigbudyn500 » Pt wrz 20, 13 20:08

Pomysł przyznam ciekawy i odpowiada mi taka forma zmagań .Jednak nijak się ma do faktycznych umiejętności zawodnika . Biorąc przykład z dwoma dopuszczonymi do serii aut spod znaku gwiazdy . Nie ma bata aby nawet dobry zawodnik jadący 190 utrzymał tempo wolniejszego gracza jadącego clk. To taka trochę walka z wiatrakami i myślę , że nieźle zamiesza w tabeli punktowej . Mimo to jestem za i liczę na to , że kierownik :)pogada z Kazem i załatwi resztę aut do serialu DTM ( niestety po sprawdzeniu wszystkich DTM-ów "nie ruszane" mam tylko 3)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Hal » Pt wrz 20, 13 23:05

Nie ma bata aby nawet dobry zawodnik jadący 190 utrzymał tempo wolniejszego gracza jadącego clk.

Zgoda. Ale weź pod uwagę, że przy tej formie zabawy, w kolejnych wyścigach sytuacja zapewne się odwróci o 180 stopni. To ten wolniejszy kierowca będzie musiał bowiem skorzystać ze słabszego Merca, zaś ten dobry będzie miał okazję rewanżu w CLK. 7 wyścigów, 7 aut.

Mimo wszystko wątpie, by ten pomysł udało nam się zrealizować w tym sezonie. Kaz coś na maile nie odpisuje.
Hal
Zanzibar

Postprzez bigbudyn500 » So wrz 21, 13 08:08

Hal Emmerich napisał(a):
Mimo wszystko wątpie, by ten pomysł udało nam się zrealizować w tym sezonie. Kaz coś na maile nie odpisuje.

Też tak mi się wydaje , ciężko będzie pozbierać pozostałe DTM-y . Moja myśl jest taka aby zbanować to auto które najbardziej deklasuje rywali i pozostawić resztę stawki tak jak to jest rozpisane w kalendarzu . Nawet ten przyciężkawy LEXUS robi bardzo zbliżone czasy do najsłabszego w201 więc jest to jakaś alternatywa aby nie toczyć się samemu przez cały wyścig. Zobaczymy może fartownie w kolekcjonerskim lub na giełdzie pojawią się , w moim przypadku brakujące ogniwa (na co po cichutku liczę)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Hal » Cz wrz 26, 13 16:24

Kaz był na tyle miły, by częściowo wysłuchać mej prośby. Jeśli ktoś nie ma jeszcze w swojej kolekcji aut na Puchar DTM Audi Abt Audi TT-R Touring Car ‘02, od dziś może uzupełnić garaż o ten właśnie model. Samochód będzie do nabycia w Sieciowym Salonie Kolekcjonerskim przez najbliższe 2 tygodnie za kwotę 1 000 000 Cr.
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » Pt wrz 27, 13 00:51

Ty to masz chody:]
Ale akurat dal auto, ktore prawie kazdy ma.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez bigbudyn500 » Pt wrz 27, 13 07:07

Właśnie . Akurat TT-R - a posiadam, więc z mojej perspektywy nic się nie zmienia ;(
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Simon » Pn wrz 30, 13 22:59

Hal, a co z Subaru IMPREZA Touring i Mitsubishi FTO Super Touring Car? Nie mozemy nimi startować?
Ostatnio edytowano Wt paź 01, 13 07:15 przez Simon, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Hal » Pn wrz 30, 13 23:05

Nie, to nie są auta turystyczne dopasowane pod serie DTM, tylko jakąś inną.

Sprawdzajcie regularnie giełdę! Prawdopodobnie pozostaniemy bowiem przy zasadzie 7/7 aż do końca sezonu.
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » Wt paź 01, 13 07:15

No to fakt, one są po jakieś dżapańskie zawody...szkoda.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez bigbudyn500 » Pn paź 07, 13 07:29

Wyścig na Daytona road course był moim ostatnim wyścigiem w tym sezonie (niestety).
Konsola odmówiła współpracy, brak jakiejkolwiek komunikacji z tv oraz padem wyklucza mnie automatycznie z dalszych zmagań. Jakoś nie mam ochoty wydać teraz 1K pln-ów na kolejny egzemplarz . Być może nadchodzące gt6 zmieni moje obecne nastawienie do sprawy. Dzięki wszystkim za świetną zabawę i do zobaczenia niebawem (mam nadzieję) :)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Simon » Pn paź 07, 13 11:33

O kurde, współczuje:/
Poszukaj jakiejs używki za 500PLN.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Hal » Wt paź 08, 13 19:17

Jakieś ciemne chmury wiszą nad tym czwartym sezonem. Najpierw ze zdecydowanej większości wyścigów wypadł PSA, potem ujawniły się dziwne problemy sieciowe, w wyniku których od trzech Eventów do lobby nie może dołączyć Kasper, Luqat gdzieś zniknał bez wieści i śladu. No i teraz Budyń i niespodziewany zgon jego konsoli (R.I.P). Przyszłość obecnych rozgrywek rysuje się rozpaczliwie. Czy uda nam się je godnie dograć do końca przy przyzwoitej frekwencji? Chyba jedynie przy maksymalnej mobilizacji tej potencjalnej garstki kierowców, jaka jeszcze nam pozostała na liscie aktywnych zawodników...
Hal
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Śr paź 09, 13 07:59

Hal masz problemy z frekwencją bo niestety wybrałeś słabe miejsce na organizowanie takich eventów, załóż taki sam temat na jakimś znacznie większym i ogólnym growym forum to będziesz musiał selekcje robić.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Hal » Cz paź 10, 13 22:43

UWAGA Ważna informacja do osób biorących udział w cyklu DTM.

Kaz ponownie pokazał swą wspaniałomyślność i przychylił się do moich usilnych próśb. Od dziś do 23.10 w kolekcjonerskim Salonie Online do nabycia Mercedes-Benz CLK Touring Car 00'. Cena nowego modelu to bagatela 1 250 000 Cr. Nie przegapcie tej znakomitej okazji, by uzupełnić swą kolekcję o kolejny model startujący w rozgrywkach niemieckich aut turystycznych!

@SAL - Przed startem każdego kolejnego sezonu, zamieszczałem stosowne informacje o całej zabawie na jednym bardzo dużym forum. O ile w dwóch pierwszych sezonach udawało nam się za pomocą tej metody pozyskać kilka dodatkowych osób, tak teraz zainteresowanie tematem jest znikome. Po prostu mało kto w Polsce gra już w GT5 na tyle regularnie, by się skusić i wziąć udział. Z drugiej zaś strony, to już ostatni sezon rozgrywany w Piątce, po premierze GT6 spodziewam się wzrostu frekwencji (która wciąż jest jeszcze przyzwoita!) w kolejnym kalendarzu rozgrywek.
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » Pt paź 11, 13 22:02

Przepraszam Panowie, że nie dałem znać o mojej absencji, ale zwerbowano mnie znienacka w piątek po pracy do teściów i nie miałem jak dać znać przez weekend. Natomiast teraz mimo, że mam weekend zjazdowy to będę jak Boniedydy ;) Żałuję po tym co przeczytałem, że nie brałem udziału w wyścigu, ale pewnie i tak zamykałbym stawkę ;) No i mam nadzieję, że w nadchodzącym wyścigu będęw stanie powalczyć nie tylko z "osobnikami" jadącymi znacząco wolniejszymi autami, bo poprzednio dojechanie przed Dreggiem w Alfie chluby nie przynosi. Z drugiej strony pozostali używali CLK, niemniej niesmak pozostaje ;)

BB, jak tam? Jakaś używka na horyzoncie?

Tar, o co chodzi z Psą?
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » So paź 12, 13 22:44

Tar, o co chodzi z Psą?

Sprawy zawodowe. PZESTEPCA będzie się od czasu do czasu pokazywał na wyścigach, jednak w ogólnym rozrachunku nie przełoży się to na jego dużą ilość startów w bieżącym sezonie. Niestety.

Tymczasem, nie zapeszając, z radością informuje, że prawdopodobnie udało mi się rozwiązać problem, który uniemożliwiał Ghostkasperowi wzięcie udziału w trzech pierwszych wyścigach. Od jutra wszystko juz powinno być tip top i Event powinien zaliczyć bezcenne +1 do frekwencji.
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » So paź 12, 13 23:22

To dobrze bo ja nie wiem czy będę.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez bigbudyn500 » Pn paź 14, 13 06:27

Luqat napisał(a):BB, jak tam? Jakaś używka na horyzoncie?

Używka raczej nie wchodzi w grę .
Jest bardzo dużo "lekko" śmiganych egzemplarzy jeszcze na gwarancji za około 600 pln ale są i nowe w tej cenie . Znalazłem również nową -nową :) za 680 pln-a z możliwością dokupienia przedłużenia gwarancji na kolejne 3 lata za 149 pln. Taka opcja bardziej mi odpowiada . 5 lat spokoju za 830 pln. Wiem że za chwilkę ps4 zacznie podbijać nasze dom i za 5 lat mało kto będzie miał ochotę grać na ps3 , ale stare ludowe porzekadło mówi .................lepiej jak jest więcej.......... :)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Luqat » Wt paź 15, 13 08:50

Wiadomo o co chodziło z Kasperem? Jechał on w końcu czy nie? U mnie był duchem (jego nick zobowiązuje ;). Może dalej jest jakiś problem "sieciowy"?
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Wt paź 15, 13 16:11

U mnie wszyscy byli widoczni i nikt nie był Ghostem. Ekhm. Znaczy, duszkiem;)
Hal
Zanzibar

Postprzez GhostKasper » Cz paź 17, 13 20:05

Jechałem:) ale Ciebie Lu i Simona nie widziałem. Przez cały czas myślałem, że tylko obserwujecie wyścig. To są jakieś jaja ze trony P.D.
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez Simon » Cz paź 17, 13 20:16

Ja tam miałem wszystkich i wszystkich widziałem.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez GhostKasper » Pt paź 18, 13 21:58

co najlepsze w ten sposób zapisał mi się replay. Jestem ciekaw jak z kolizjami w takim przypadku?
Teraz sobie przypominam, że Lu coś do mnie pisał podczas wyścigu. Doszło do kontaktu?
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez bigbudyn500 » So paź 19, 13 23:39

fakdemszit PS one still alive............. downgrade do gran turismo 2 :) grafika ...... wypasss może jakie fotki wrzucę :)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Luqat » N paź 20, 13 19:01

Ja mam na stanie wszystkie części GT, a GT2 mam nawet emulator na Dreamcasta, tzw. Bleemcast ;)

@Kasper - ja tylko na początku wyścigu napisałem "Kasper". Chodziło mi o to, że Cię nie widziałem i myślałem, że znowu Ciebie wyrzuciło, więc chciałem dać znać chłopakom (ewentualny restart)

Hal Emmerich napisał(a):Incydenty pomiędzy Simonem, a Ghostkasprem na 4. okrążeniu; a także pomiędzy Luqatem, a Ghostkasprem na 30. okrążeniu, nie będą w ogóle rozpatrywane. Wszystko ze względu na problemy z widocznością, jakie zaistniały w trakcie wyścigu między tą trójką zawodników.

Wiesz Tar, widoczność była dobra (żadnej mgły itepe ;)), po prostu w "moim świecie"(matrixie?) Kaspra nie było, więc nie wiem nawet o jakich incydentach wspominasz. Ja przynajmniej nie odczułem żadnych niedogodności(z tego co pamiętam). Natomiast nie omieszkam sprawdzić powtórki (o ile ją zapisałem ;)), jak tylko wrócę do dom i dopadnę konsolę. Ciekaw jestem co pokaże riplej? :o
Luqat
Olga Gurlkovich

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gran Turismo Club