Batman Arkham Knight

Moderator: GM

Batman Arkham Knight

Postprzez Gillian » Wt mar 04, 14 20:26

Obrazek

Obrazek

Trailer CGI: http://youtu.be/wsf78BS9VE0

"Prawdziwy" następca Arkham City od mistrzów z Rocksteady nadchodzi! Ma wyjść w tym roku, pewnie w paźdzerniku - na szczęście już tylko next geny i PC, więc może seria ruszy naprzód. Wiadomo na razie, że m.in. ma być możliwość jazdy Batmobilem i przez to miasto ma być jeszcze większe.

Jestem trochę zdziwiony, że tak szybko, rok po Origins, ale w sumie Rocksteady ma 3 lata na wydłubanie tej kontynuacji - licząc od City z 2011. W AO nie grałem jeszcze, planowałem wziąć, kiedy już będzie za jakieś 50zł, bo serię uwielbiam, ale teraz to nie wiem, czy jest sens i czy nie lepiej wskoczyć od razu w B:AK na PS4, o ile zdąży w tym roku. W każdym razie - jest święto, końcem roku będzie kolejna gra, dla której wypada kupić next-gena.
Gillian
Uber Big Boss

Re: Batman Arkham Knight

Postprzez Simon » Śr mar 05, 14 00:02

Teraz widać, że Origins był tylko do zapchania dziury a tak naprawdę obmyślali już koniec trylogii od razu po AO.
Oby tylko poszli tropem przepowiedni Azraela oraz znów uraczyli nas ScaryCrowem...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 11:04

Nie bedzie multi! Hurra! I Conroy wraca do roli Batmana!

Poza tym:

GENERAL INFO:
- Next-gen only.
- Single player only. No multiplayer.
- Arkham Knight isn’t just the name of the game, it’s also the name of a brand new villain. Rocksteady is working with DC’s Geoff Johns to create the character from scratch.
- Batman starts the game in the Arkham City suit, but gets a new costume early on.
- Takes place in a central zone of Gotham City split into 3 islands. 5 times bigger than Arkham City.
- The level of detail in Gotham City is some of the most impressive Game Informer has ever seen in a video game.
- Takes place one year after Arkham City.
- With The Joker dead, Gotham’s villains come together to try to take down Batman.
- Scarecrow, Two-Face, Penguin, and Harley Quinn are all confirmed.
- Kevin Conroy is back as Batman. Troy Baker is Two-Face, Nolan North is Penguin, Tara Strong is Harley Quinn, and Wally Wingert is Ridder.
- Batman visits with Oracle in the game, she’s not just a voice in his earpiece anymore.
- Cut scenes are all done in game, so it doesn’t feel like you’re playing a game and then watching a movie.
- The characters are incredibly detailed. One has the polygon count of Arkham Aslyum, the whole environment.
- Batman’s cape and character’s clothing reacts realistically to wind and movement.
- All quick-fire gadgets can now be used during flight.
- Batman can perform a quick ground strike to downed opponents.
- Interrogations are back.
- Batman can incorporate the environment into his combat combos like never before.
- Fear takedowns allow Batman to take out multiple enemies in slow motion, as long as he isn’t spotted.
- This is Rocksteady’s last Batman game. There will be a clear ending to their Arkham trilogy. It’s possible that WB Games Montreal may still make Batman games set in the Arkham Origins time period.

BATMOBLIE INFO
- Rocksteady set out to make the best car in any game ever.
- It’s so detailed it would take up the space of an entire Xbox 360 game.
- It’s the only drive-able vehicle.
- Players can bring the Batmobile to their location with the press of a button.
- It can do burnouts, jumps, boosts, and even rotate in circles at a full stop to get you pointed in the right direction.
- It can smash through barricades, trees, and building corners.
- Batman can eject out of the Batmobile and go directly into gliding through the city.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr mar 05, 14 11:13

taaaaaa

- The characters are incredibly detailed. One has the polygon count of Arkham Aslyum, the whole environment.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 11:14

To mi sie bardziej podobalo:

- It’s [batmobile] so detailed it would take up the space of an entire Xbox 360 game.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr mar 05, 14 11:15

- It’s so detailed it would take up the space of an entire Xbox 360 game.

Wow Rocksteady to nowy Kojima? 30.000 polygons on Snake Moustache?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez windomearl » Śr mar 05, 14 11:41

W końcu jakaś gra na next-geny która mnie naprawdę JARA! Będzie pre-order.
Obrazek
windomearl
Shlasher Hawk

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 12:01

Zresztą to info z gameinformera, więc w sumie mogli sobie popisać cokolwiek :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr mar 05, 14 12:29

Te polygony to chyba z prerenderowanego trailera :D
Podoba mi się, że tworzą nową postać. To samo w sobie daje możliwość opowiedzenia jakiejkolwiek historii, bo poprzednie części opierały się na wiedzy z komiksów, dając od siebie tylko... okoliczności wydarzeń? Nie wiem tylko czy nawet to pomoże, bo na serio, więcej emocji wykrzesano z Terminatora niż Batmana w serii Arkham.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez windomearl » Śr mar 05, 14 13:00

Dla mnie obie części Arkham ( w origins nie grałem) to świetne gry i nie bardzo wiem o czym mówisz.
Obrazek
windomearl
Shlasher Hawk

Postprzez Solidny » Śr mar 05, 14 13:38

windomearl napisał(a):Dla mnie obie części Arkham ( w origins nie grałem) to świetne gry i nie bardzo wiem o czym mówisz.

A ja nie wiem o czym Ty mówisz, bo to co napisałem nie wyklucza się ze świetnością tych gier ;). Moim zdaniem byłyby jeszcze lepsze, gdyby ktoś się porządnie wziął za napisanie ciekawego tekstu.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 14:22

Przecież komiksowa fabułka w Batmanach nikogo chyba że nerdów. Te gry miały mega klimat i świetny gameplay przede wszystkim.

Shoty z GI: http://imgur.com/a/vS9jt
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr mar 05, 14 14:39

Gillian napisał(a):Przecież komiksowa fabułka w Batmanach nikogo chyba że nerdów.

Nerdów... A Ty jesteś jockiem ;)? Trochę pusty ten termin się zrobił, bo "nerdy" w klasycznym rozumieniu zdominowały kulturę masową.

Znaczy filmy Nolana lub Burtona i komiksy Franka Millera czy Alana Moore'a też nikogo? Bo dla mnie to świetne przykłady, że da się zrobić ciekawą historię z Batmanem, niezależnie od tego, czy to poniżej Ciebie czy nie ;)
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 14:54

Nie wiem w czym fabułka takich Nolanowych Batmanów miała być lepsza niż w Arkham? Już Arkham byly ciekawsze pod tym względem niż sztampa od Nolana...
Przecież te historyjki składa się jak z klocków wpasowując w jeden z trzech szablonów. Jedno i to samo tylko inaczej podane.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez windomearl » Śr mar 05, 14 15:11

Dokładnie jak wyżej. Do tego samo zakończenie Arkham City jest lepsze niż cokolwiek z obu filmów moim zdaniem.
Obrazek
windomearl
Shlasher Hawk

Postprzez Wombat » Śr mar 05, 14 15:19

Mnie bardzo ciekawi to zasuwanie batmobilem po mieście gdzie będzie pełno zakapiorów. Batman w końcu ma dobre serduszko i zbirów nie zabija, a bliskie spotkanie z rozpędzonym samochodem gacka raczej ogłuszać nie będzie :D
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » Śr mar 05, 14 15:55

Gillian napisał(a):Nie wiem w czym fabułka takich Nolanowych Batmanów miała być lepsza niż w Arkham? Już Arkham byly ciekawsze pod tym względem niż sztampa od Nolana...
Przecież te historyjki składa się jak z klocków wpasowując w jeden z trzech szablonów. Jedno i to samo tylko inaczej podane.

Są lepsze chociażby pod względem przedstawienia postaci. Szablonowość scenariuszy to żadna nowość, tak jest od czasu powstania mitów, a mimo to ludzie wciąż oglądają filmy.
Arkham też nie ucieka od szablonów, składa się z dwóch mechanik (skradanie i walka) oraz garści bossów, których motywacje nie mają sensu albo w ogóle nie są przedstawione. Nie mówiąc już o strukturze gry prosto z Zeldy. Chyba sam broniłeś Shadow of Mordor, że nie musi być odkrywcze, żeby było dobre, więc nie wiem co to za zarzut. Pisałem przecież, że chcę lepszy scenariusz, a nie oryginalną historię.
A finał AC już w ogóle nie miał żadnego sensu i zamiast być skupiony na akcji myślałem tylko " co to u diabła miał być za twist". W motywie z Jokerem zabrakło chyba tylko całusa na pożegnanie...

Wombat napisał(a):Mnie bardzo ciekawi to zasuwanie batmobilem po mieście gdzie będzie pełno zakapiorów. Batman w końcu ma dobre serduszko i zbirów nie zabija, a bliskie spotkanie z rozpędzonym samochodem gacka raczej ogłuszać nie będzie :D

Może będą odskakiwać jak w grach o wyścigach szutrowych ;)
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 15:57

Ja podejrzewam, że jakiejś wielkiej swobody w jeździe nie będzie. Być może ten batmobil będzie poruszał się tylko głównymi drogami i po części spełniał funkcję fast-travel. Ciężko mi sobie wyobrazić takie GTA: Arkham City z jednym środkiem transportu a przy okazji z gangolami posiadającymi refleks godny przechodniów z Driverów.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr mar 05, 14 16:03

Gillian napisał(a):Ja podejrzewam, że jakiejś wielkiej swobody w jeździe nie będzie. Być może ten batmobil będzie poruszał się tylko głównymi drogami i po części spełniał funkcję fast-travel. Ciężko mi sobie wyobrazić takie GTA: Arkham City z jednym środkiem transportu a przy okazji z gangolami posiadającymi refleks godny przechodniów z Driverów.

Właśnie, główne drogi, a gangole mogą być w niedostępnych dla pojazdu ciemnych uliczkach na przykład. Jeśli centrum Gotham ma być 5x większe niż Arkham City, to pojazd na pewno umili podróżowanie. Z tego co tam nawypisywali to skupienie na Batmobilu jest dość duże, więc jego rola prawdopodobnie będzie ważniejsza niż tylko trójwymiarowe menu do fast travel.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Śr mar 05, 14 16:11

@Solidny, ja nie mówię o szablonowości samej gry, bo to jest akurat dość jasne - AA to trochę taki Metroid, AC to bardziej Zelda :). Mówię cały czas o scenariuszu, opowiedzianej historyjce itp - nie oczekuję od gry opartej na komiksie jakichś cudów niewidów i tym samym zupełnie się tym nie jaram.
Owszem jarałbym się, gdyby taka historia była nieszablonowa opowiedziana w jakiś nietypowy sposób (i nie mówię, że bym takiej nie zobaczył), ale w sumie nie tego oczekuję, więc się nie rzucam o to, że historia w AC mnie zupełnie nie poruszyła. Dziwię się tylko ludziom, którzy się nią zachwycają, bo w sumie nie wiem czym... Godzę się z tym, że gierki akcji tak mają i póki nie są po prostu głupie czy absurdalne, to nie płaczę, że nie mają lepszych scenariuszy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Śr mar 05, 14 18:11

Arkham City moim zdaniem jest świetne i ma przyzwoitą fabułę (zwłaszcza wątki poboczne które mam nadzieję zostaną rozwinięte w Arkham Knight) ale końcowy motyw był tani a zakończenie na granicy żenady...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » So mar 15, 14 17:23

Obrazek

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-0 ... creenshoty

Patrzę na to i zachciało mi się wrócić do Batka, ale pchać się w Origins? Jeszcze mi obrzydzi serię... gdyby AK wyszło w tym roku to może bym się skusił na konsolę. Aczkolwiek wątpię, bo powoli wszystko jest przepychane na 2015. Jeśli Batman nie wyjdzie w tym roku to w sumie wciążnie będzie sensu kupować PS4/XBone.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Śr maja 21, 14 23:53

https://www.youtube.com/watch?v=dxa34RatmSc#t=101
Trailer nowego Batmana. Jak dla mnie wygląda świetnie. Hype na nowego Batmana rośnie :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez DejaVu » Wt cze 17, 14 21:46

http://www.youtube.com/watch?v=tIdBuFsIr3M Gameplay Trailer E3 2014

Generalnie liczę że po słabej poprzedniej odsłonie ta gra będzie powiewem nowości i świeżości dla serii. Tryb Batmobila prezentuje ciekawie, ale w sumie mogło by go dla mnie nie być. Liczę na rozwinięcie wątku Azraela z Arkham City i na ciekawy pojedynek z tytułowym Arkham Knight, który mi pachnie Jasonem Toddem...
Obrazek
DejaVu
Running Man

Gram: Carmageddon: Reincarnation
Czytam: Uncanny X-Men: Second Genesis

Powrót do Gry i Konsole