GT Event (Sezon 5) - 8.VI (High Speed Ring - Odwrócony)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 5) - 8.VI (High Speed Ring - Odwrócony)

Postprzez Hal » Śr cze 04, 14 18:15

Zawody Nascar (2/5)

Obrazek

Tor: High Speed Ring - Odwrócony

Rekord toru: brak

Ilość okrążeń: 62

Samochód: wszystkie z serii Nascar (stosownie do wymagań teamu)

Opony: wyścigowe twarde

Ustawienia samochodów na Zawody Nascar

Tuning niedozwolony

Wszystkie wspomagacze niedozwolone

Można: Zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik.

Nie można: Cała reszta.

Godzina startu

Tor otwarty do treningu: 20:30 - 20:45

Kwalifikacje: 20:45 - 21:00

Start wyścigu: 21:00

[UWAGA]

Ciężko uszkodzone pojazdy (bądź takie, które nastręczają kierowcom trudności w prowadzeniu) powinny poruszać się poza główną linią wyścigową.

W Zawodach Nascar obowiązuje start lotny, jednak wyłącznie na tych torach, które dopuszczają taką opcję (w wyścigu na High Speed Ring start odbędzie się z pozycji stojącej).

Bardziej niż w jakimkolwiek innym cyklu, w serii Nascar przestrzega się szczególnie przed wchodzeniem w najdrobniejszy nawet kontakt z inną maszyną. Jeżeli dojdzie do incydentu, winą obarczony zostanie niemal zawsze kierowca, który zainicjował kontakt.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 5) - 8.VI (High Speed Ring - Odwrócony)

Postprzez niceman2000 » N cze 08, 14 09:47

czy moglibysmy zaczac moze po F1 GP?
niceman2000
Predator

Postprzez bigbudyn500 » N cze 08, 14 20:40

nie jedziemy? czy nie widzę pokoju?
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Namingway » Śr cze 11, 14 00:07

Witam ;)

Wyścig na High Speed Ring z mojej perspektywy, okazał się być bardzo udany. ;) Startując z P1 i mając przed sobą czysty tor, od początku udało mi się narzucić wysokie tempo i uciekać Budyniowi, który po świetnym starcie znalazł się na drugiej pozycji. Przez cały wyścig jechałem równo i szybko, unikając większych błędów co pozwoliło mi utrzymywać pewne prowadzenie do samego końca ;) Szkoda tylko, że nie udało się wywalczyć dubletu. Nice stracił wicelidera na 4 okr. przed końcem w bardzo pechowych okolicznosciach ;P (przypadek?:D ) No ale takie są wyścigi ;) Tak czy inaczej kolejny świetny występ ekipy NN Racing ;)

Nudziło mi się dziś trochę, więc zapraszam na małą fotorelacje ;)

Obrazek
Start wyścigu: Na pierwszym planie Nami startujący z P1, dalej PRZESTEPCA i Nice kórzy borykają się z pewnymi problemami, tuż za nimi Budyń.
Reszta zawodników znika w kłębach Dymu ;)

Obrazek
Budyń, widząc problemy rywali, świetnym manewrem wskakuje na pozycje wicelidera.

Obrazek
Budyń przez długi czas utrzymuje wysoką drugą pozycję, jednak nie omijają go błędy i widziany w oddali lider wyścigu, coraz bardziej powiększa swoją przewagę. Pech Budynia nie opuszcza, i pod koniec wyścigu BB zalicza kolejnego w tym sezonie disconect'a i po raz kolejny nie kończy wyścigu. Na szczeście udaje się mu wypełnić warunek 80% ;)

Obrazek
Walka o czwartą pozycję: Luqat jadący w Chevrolet'cie nie jest w stanie obronić się przed Tar'em, który pomimo słabego startu wspina się powoli w tabeli wyścigu.

Obrazek
Bysiek podczas jednej ze swoich licznych przygód ;)

Obrazek
4 okr. do końca wyścigu: Widoczny na drugim planie Simon popełnia poważny błąd na wyjściu z pierwszego łuku. Prowadzący Toyotę wicelider wyścigu Nice, cudem unika zderzenia, jednak drastycznie musi zredukować swoją prędkość. Tar widoczny z tyłu, jedzie z dużo wyższą prędkością i nie zamierza przepuścić takiej okazji.

Obrazek
Ford prowadzony przez Tar'a już na wjeździe do tunelu dopada dużo wolniej poruszającą się Toyotę, tym samym rozdziela kierowców ekipy NN Racing, którzy dotychczas prowadzili w wyścigu, niszcząc ich marzenia o podwójnym zwycięstwie ;)

Obrazek
Namingway przecina linie mety, odnosząc swoje czwarte zwycięstwo w sezonie ;)
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Hal » Śr cze 11, 14 00:22

Dzięki, Simon...

;)

Hehe, widzę, że w końcu się uporałeś z problemami i udało się wrzucić zdjęcia. Ekstra fotki, chyba eksperymentowałeś z różnymi filtrami. Fordy ze stajni sTAR SIM prezentują się okazale. Agresja wypisana na karoseriach.

Zachęcam też innych uczestników zabawy, by na przestrzeni sezonu w miarę możliwości dzielili się takimi fotorelacjami. Nie muszą być opasłe, jak te które wrzucałem dawniej (ja czy potem Egg), wystarczy kilka fotek.

Małe sprostowanie:

Pech Budynia nie opuszcza, i pod koniec wyścigu BB zalicza kolejnego w tym sezonie disconect'a i po raz kolejny nie kończy wyścigu. Na szczeście udaje się mu wypełnić warunek 80%

2x Nie. Budyniowi nie przytrafił się disconnect, a sam zmuszony był opuścić pokój z przyczyn losowych. Nie spełnił niestety też wymagań pod Zasadę 80%:(
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Śr cze 11, 14 00:36

A tak się wetnę... Nie myśleliście kiedyś o streamowaniu tych wyścigów? Pewnie kilka osób chętnie by je na żywo obejrzało. :) Eventami mogłoby się więcej osób zainteresować.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Hal » Śr cze 11, 14 00:47

Nie myśleliśmy, ale jest to ciekawy pomysł warty rozważenia. Widziałem kilka takich streamów na GTPlanet. Musiałaby je robić jednak osoba, która nie bierze udziału w wyścigu, a jedynie będąc w lobby obserwuje go w formie relacji. Taka forma byłaby znacznie ciekawsza niż relacja z perspektywy jednego zawodnika, który prowadzi stream i jednocześnie bierze udział w wyścigu. Hmm, będzie trzeba pomyśleć nad środkami i metodami, które pomogłyby wcielić Twój pomysł w życie...
Hal
Zanzibar

Postprzez Hal » Śr cze 11, 14 00:49

Wyniki wyścigu (Zawody Nascar; High Speed Ring; 62 okrążenia; wyścig trwał około 1h i 12min.):

1. Namingway – najszybsze okrążenie: 1:04,347

2. Tar – strata: + 18,105; najszybsze okrążenie: 1:04,816

3. Niceman – strata: + 20,914; najszybsze okrążenie: 1:05,073

4. Luqat – strata: + 1:52,424; najszybsze okrążenie: 1:05,215

5. Simon – strata: + 1 okr.; najszybsze okrążenie: 1:06,085

6. PRZESTEPCA – strata: + 1 okr.; najszybsze okrążenie: 1:04,901

7. Bysiek – strata: + 11 okr.; najszybsze okrążenie: 1:07,070

8. Budyń – DNF

Nowy rekord toru: Namingway (2013 Matt Kenseth #20 Dollar General/Home Depot TOYOTA CAMRY) – 1:04,347

Upomnienia

Ewentualne skargi i wnioski o ukaranie winowajców składać można do 15.VI poprzez forum (także wiadomość prywatną) oraz PSN.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hal
Zanzibar

Postprzez bigbudyn500 » Śr cze 11, 14 06:14

Tak. Dokładnie tak jak pisze Tar . Nie dałem rady dalej jechać z marudzącą żoną " wiszącą " nad głową . Szkoda bo taktyka na jeden pit przyniosła by dobre efekty . 13 sek przewagi nad Nice-m przed zjazdem na pit lane pozwoliła by wskoczyć na fotel lidera po drugim picie Namingway-a. Teraz to tylko gdybanie . Kompletny brak koncentracji, spin za spinem + ogólne obijanie kotleta i wizyty w boksach . "pasażer" nakręcający się coraz bardziej , nie pozwoliły mi ukończyć wyścigu
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Luqat » Śr cze 11, 14 20:32

Hal napisał(a):Zachęcam też innych uczestników zabawy, by na przestrzeni sezonu w miarę możliwości dzielili się takimi fotorelacjami. Nie muszą być opasłe, jak te które wrzucałem dawniej (ja czy potem Egg), wystarczy kilka fotek.

Z tego co pamiętam to też wrzucałem jakieś relacje ;)

Hal napisał(a):Małe sprostowanie:

Pech Budynia nie opuszcza, i pod koniec wyścigu BB zalicza kolejnego w tym sezonie disconect'a i po raz kolejny nie kończy wyścigu. Na szczeście udaje się mu wypełnić warunek 80%

2x Nie. Budyniowi nie przytrafił się disconnect, a sam zmuszony był opuścić pokój z przyczyn losowych. Nie spełnił niestety też wymagań pod Zasadę 80%:(

Z tego co widziałem to BB przejechał 50 okrążeń czyli tyle żeby przekroczyć próg 80% dystansu wyścigu :scratch:

Co do streamu, to rzeczywiście ciekawy pomysł. Tylko jak go zrealizować i kto by Nas oglądał?

bigbudyn500 napisał(a):Tak. Dokładnie tak jak pisze Tar . Nie dałem rady dalej jechać z marudzącą żoną " wiszącą " nad głową . Szkoda bo taktyka na jeden pit przyniosła by dobre efekty . 13 sek przewagi nad Nice-m przed zjazdem na pit lane pozwoliła by wskoczyć na fotel lidera po drugim picie Namingway-a. Teraz to tylko gdybanie . Kompletny brak koncentracji, spin za spinem + ogólne obijanie kotleta i wizyty w boksach . "pasażer" nakręcający się coraz bardziej , nie pozwoliły mi ukończyć wyścigu

Ale o co chodzi jakby? Nagle żona zaczęła przeszkadzać? Chyba wie, że co tydzień masz wyścig z innymi przestępcami :o Może byłeś niegrzeczny albo zapomniałeś o rocznicy? :O ;)
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Śr cze 11, 14 22:09

Z tego co pamiętam to też wrzucałem jakieś relacje

Kiedy to było?! Ostatni raz chyba w pierwszym sezonie. Młodzi nie pamietajo!

Z tego co widziałem to BB przejechał 50 okrążeń, czyli tyle żeby przekroczyć próg 80% dystansu wyścigu

Przejechał jakieś 48,9 okrążenia. Przynajmniej na mojej powtórce. Ale nie sądzę, by w tym aspekcie były akurat jakieś różnice pomiędzy replay'ami użytkowników.

Co do streamu, to rzeczywiście ciekawy pomysł. Tylko jak go zrealizować i kto by Nas oglądał?

Czytałem już o tym nieco i niestety nie jest to taka prosta sprawa. PS3 szyfruje obraz na wyjściu HDMI i by uzyskać obraz z konsoli na PC trzeba mieć specjalną kartę. Jej cena to bagatela 400zł:/ Jest też ponoć inny sposób - puścić obraz po komponencie, ale to kosztem jakości. Jako ktoś coś wie na ten temat, niech sypnie info.
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club