GT Event (Sezon 6) - 11.I (Silverstone GP)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 6) - 11.I (Silverstone GP)

Postprzez Hal » Śr sty 07, 15 00:56

FIA GT3 (6/10)

Obrazek

Tor: Silverstone Grand Prix Circuit

Rekord toru: brak

Długość wyścigu: 60 minut

Ustawienia czasu i pogody:

- wirtualna godzina startu: 8:00

- współczynnik upływu czasu: 10

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 9

Samochód: klasa FIA GT3

Opony: wyścigowe twarde

Ustawienia samochodów na serię FIA GT3

Tuning dozwolony

Niedozwolone wspomagacze: TCS (system kontroli trakcji), ASM, Skid Recovery Force (wychodzenie z poślizgu), linia pomocnicza, wspomaganie kierownicy.

Dozwolone modyfikacje: konfigurowalna skrzynia biegów, zawieszenie, siła docisku, rozkład siły hamowania, konfigurowalny mechaniczny dyferencjał z ograniczonym poślizgiem. Ponadto: olej (tam, gdzie udostępnione), sztywność nadwozia, remont silnika, lakier, numer.

Niedozwolone modyfikacje: zestaw turbo (każdy zakres obrotów), tuning silnika (etap 3).

Opony: wyścigowe twarde

Ograniczenia dla poszczególnych modeli GT3:

BMW Z4 GT3 '11 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju, z nałożonym 10 kg. balastem. Specyfikacja:

592 PO; 516 KM; 1200 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów) oraz tuningu silnika (etap 3).

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 '11 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

610 PO; 578 KM; 1350 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów) oraz tuningu silnika (etap 3).

Nissan GT-R NISMO GT3 '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów).

Nissan GT-R NISMO GT3 Base Model '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

GT-R NISMO GT3 Nissan GT Academy Team KJN '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

Nissan GT-R NISMO GT3 N24 Schulze Motorsports '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

Audi R8 LMS ultra (Audi Sport Team Phoenix) '12 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

599 PO; 536 KM; 1250 kg.

Audi R8 LMS ultra '12 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

588 PO; 536 KM; 1250 kg.

Audi R8 LMS – Team Oreca '10 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

594 PO; 562 KM; 1340 kg.

Audi R8 LMS (Team PlayStation) '09 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

596 PO; 562 KM; 1300 kg.

Audi R8 LMS '09 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

596 PO; 562 KM; 1300 kg.

[UWAGA] Przekroczenie ograniczeń uniemożliwi kierowcy start w wyścigu. W przypadku jazdy samochodem niedostosowanym do ww. specyfikacji, kierowcy grozi całkowita utrata punktów za dany wyścig. Przy drugim wykroczeniu tego typu, zawodnik zostanie zbanowany na całą serię FIA GT3.

Godzina startu

- utworzenie pokoju: 21:50

- kwalifikacje w Jeździe Próbnej: 21:50 - 22:15

- start wyścigu: 22:15

[UWAGA]

Wyścigi serii GT3 będą rozgrywane na zasadzie Wyścigu Długodystansowego i zostaną ograniczone czasowo. Ograniczenie wyniesie 60 minut. Po upływie tego czasu zawody zakończą się dla wszystkich zawodników, bez względu na przejechany przez nich dystans, z chwilą przekroczenia linii mety. O kolejności kierowców decydować będzie pokonana odległość, a w przypadku identycznej odległości, czas.

Po zakończeniu kwalifikacji w Jeździe Próbnej, wraz ze startem wyścigu, pogoda oraz czas powrócą do stanu wyjściowego (z chwili utworzenia pokoju).

Lista obecności:

1. Tar
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 6) - 11.I (Silverstone GP)

Postprzez Simon » Śr sty 07, 15 00:58

1. Tar
2. Simon
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Bollcoo » Śr sty 07, 15 01:42

1. Tar
2. Simon
3. Bollcoo
4. Ziuuk
5. Michasem
6. JahaRJ
Bollcoo
Running Man

Gram: GT6
Czytam: Live timing

Postprzez niceman2000 » Śr sty 07, 15 22:48

1. Tar
2. Simon
3. Bollcoo
4. Ziuuk
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Nice
niceman2000
Predator

Postprzez Namingway » Cz sty 08, 15 11:29

1. Tar
2. Simon
3. Bollco
4. Ziuuk
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Nice
8. Namingway
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Luqat » Cz sty 08, 15 23:29

Ja
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Simon » Pt sty 09, 15 19:23

Nein
:P

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez PRZESTEPCA » N sty 11, 15 01:34

1. Tar
2. Simon
3. Bollco
4. Ziuuk
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Nice
8. Namingway
9. Luqat

Rezerwa : PRZESTĘPCA (mogę się kolejny raz nie wyrobić :()
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Luqat » N sty 11, 15 13:37

Protip: w przypadku falstartu wciskamy start i stajemy się duchami. Myslę, żeby wprowadzić taką regułkę do regulaminu, bo słabe jest wjechać w kogoś na starcie, co powoduje, że praktycznie już na początku co najmniej dwie osoby mają po wyścigu.
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Bollcoo » N sty 11, 15 16:05

Luqat napisał(a):Protip: w przypadku falstartu wciskamy start i stajemy się duchami. Myslę, żeby wprowadzić taką regułkę do regulaminu, bo słabe jest wjechać w kogoś na starcie, co powoduje, że praktycznie już na początku co najmniej dwie osoby mają po wyścigu.

Uważam ze to troche bez sensu bo jak ktos przed toba robi falstart to widzisz ze auto mu drgnęło wiec mozna sie przygotowac na objechanie przeciwnika. A przy starcie taka osoba nie dość ze traci od sekund to jeszcze pauza straci.
Bollcoo
Running Man

Postprzez Luqat » N sty 11, 15 18:43

A ja nie uważam, że to jest bez sensu. Ostatnio wpadłem na budynia, który był dwa rzędy przede mną i poprzedzające auto zasłoniło stojącego bb, którego nie dałem rady ominąć bo już się rozpędziłem. Poza tym taki zawodnik nie traci bo i tak stoi po falstarcie, a nawet gdyby to chyba lepiej stracić kilka sekund niż zepsuć wyścig komuś i sobie. No i nie zawsze zauważysz, że auto przed tobą się poruszyło.
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Bollcoo » N sty 11, 15 19:19

Rożnie to bywa. Ja tez unikałem ostatnio bo jaha uciekał przed detonacja na starcie i ja tez starałem sie to wszystko ominąć. No ale jest to wyscig wiec rozne sytuaje sie zdarzają i to jest najlepsze w tym. Oby dzisiaj było bez niespodzianek.
Tez sa rozne czasy kar za falstart. Czasem krócej czasem dluzej. Ciężki temat generalnie. Choc wolałbym bez tego wciskania startu. Mi jeszcze sie tfu tfu nie udało zaliczyć falstartu wiec moze mam inne podejście.
Bollcoo
Running Man

Postprzez hemimajster » N sty 11, 15 19:55

1. Tar
2. Simon
3. Bollco
4. Ziuuk
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Nice
8. Namingway
9. Luqat
10. Hemi
Rezerwa : PRZESTĘPCA (mogę się kolejny raz nie wyrobić :()
hemimajster
Machinegun Kid

Postprzez hemimajster » N sty 11, 15 19:58

Co do falstartu- rózne rzeczy się zdarzają i w prawdziwym wyścigu, a uruchamianie ducha zabiera dużo z realizmu więc generalnie jestem przeciwny.
hemimajster
Machinegun Kid

Postprzez PRZESTEPCA » N sty 11, 15 20:43

Panowie wybaczcie ale najprawdopodobniej sie jednak nie wyrobie :/
Postaram się jescze przed wyścigiem napisać z phfona czy może jednak pojade. Jeżeli nie napisze to się wyrobie. Tak na wszelki... Udanej zabawy życze :)
A co do falstartu Luq, to też raczej uważam że wciskanie pauzy nie jest na miejscu, to jest wyścig i kierowca z tyłu też musi uważać na kierowce poprzedającego. (zgadzam się z tym że może takie zdażenie zepsuć troche wyścig komuś) W zasadzie to mam mieszane uczucia co do tej kwestii, ale jak uzna większość tak i ja się dostosuje.
Ostatnio edytowano N sty 11, 15 20:49 przez PRZESTEPCA, łącznie edytowano 1 raz
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Namingway » N sty 11, 15 20:44

Zgadzam się z Hemi'm podczas startu nie ma na to czasu, i wgl w ducha powinno się zmieniać w naprawdę wyjątkowych sytuacjach.
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Simon » N sty 11, 15 21:20

IMHO, duch tylko i wyłącznie przy trudnym do przeprowaczenia przepuszczaniu dublującego.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez niceman2000 » Pn sty 12, 15 11:04

Witac Pany

To może tak na gorąco.
,ie obyło się bez problemów. Po 20 min rywalizacji BUUM i cały misterny plan też w pizd...

Wczorajsza sytuacja była mocno nieszczęśliwa ale trzeba opracować plan w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej. Osobiście nie uważam powtórki wyścigu za opcje. Wczoraj jeszcze było ok ale np jak dc będzie po 30-40 min to masakra. Myślę że neutralizacja I dokończenie wyścigu w kolejności na jakiej nas rozlaczylo jest sensowna opcja a restart z lotnego jest bezpieczny. O jakich przewagach mówiłeś Tar? Mówi się szkoda I ciśnie dalej jak jest prędkość to problemu nie będzie. W każdym razie trzeba cos ustalić w razie draki.

A wyścig był bajeczny.
Postanowilem zobaczyć jak jedzie się z końca stawki i efekt był Mega. Więcej walki na torze w jednym wyścigu niż wszystkich poprzednich. Pojedynki z Michasenen, Bollco Hemi, Lu I innymi, mogę nie pamiętać bo byłem w transie, to mistrzostwo swiata. Jazda z BB to kosmos lol dzięki budyń. Co prawda wdrapanie się na P2 zajęło mi 1h 20 min ale było kapitalnie. Można by spróbować pojechać jakiś wyścig gdzie start był by odwrotnie do tabeli. Wtedy emocje gwarantowane I wzrosną szanse kierowców wolniejszych ale regularnych tak jak np Bollco a szybsi będą mogli się wykazać w innych aspektach niż time trail.
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Pn sty 12, 15 21:08

Mówiłem o odstępach czasowych i odległościowych pomiędzy poszczególnymi zawodnikami z chwili przed rozłączeniem. Nie da się ich odtworzyć wznawiając wyścig i jest to jeden z powodów, dla których nie odpowiada mi to rozwiązanie.

Ustalmy jedno. W sytuacjach tak kryzysowych jak ta wczorajsza, to ja podejmuję decyzję o tym, co robimy dalej. Jak słusznie zauważył Michasem, nasza obecność w pokoju wyścigowym nie jest już dobrym momentem na wszczynanie czatowych dyskusji i przeprowadzanie ankiety pośród uczestników. Emocje buzują, każdy usiłuje przepchnąć stanowisko dogodne dla siebie. Nie ułatwia mi to zadania, dodatkowo też odczuwam przecież presję związaną z wyścigiem. Jeden stwierdzi, że chce przełożyć wyścig na inny termin; inny, że wyścig powinen się odbyć, ale w obrębie 35 minut; kolejny opowie się za opcją godzinną. Potrzeba nam w takich wypadkach szybkiej i zdecydowanej decyzji i taka ona będzie w przypadku kolejnego (oby odległego) wystąpieniu tego problemu. Decyzja jednej osoby. A to, że z pewnością nie każdemu się owa decyzja spodoba, to już osobna kwestia. Trudno zawsze o jednogłośność, gdy mówimy o dziesięciu lub więcej osobach.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Pn sty 12, 15 21:19

Wiec ustal coś konkretnego przed ewentualnym następnym DC jeśli możesz, będzie milo wiedzieć czego można się spodziewać a i Tobie odpadnie konieczność działania pod presja.
Poza tym kwestja pozostaje kto i kiedy byl w pit stop po opony,paliwo do tego uszkodzenia itp nie sadzisz ze neutralizacja byla by optymalnym rozwiazaniem
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Pn sty 12, 15 21:37

Już ustaliłem:

- rozłączenie przed 30 minutą wyścigu -> błyskawiczne odtworzenie pokoju i start wyścigu od nowa.

- rozłączenie po 30 minucie wyścigu -> przełożenie zawodów na inny termin.

Poza tym kwestja pozostaje kto i kiedy byl w pit stop po opony,paliwo do tego uszkodzenia itp

Do tego dochodzi stan opon przed rozłączeniem, poziom paliwa w baku. Jest to absolutnie nie do odtworzenia. Dlatego opcja zastosowana wczoraj jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem, która gwarantuje jazdę w warunkach eventowych. Neutralizacja do 20, 25, 35 minut tworzy sztuczne środowisko, które z naszym ściganiem nie będzie miało wiele wspólnego. Ot taki wykastrowany sprint bez wszystkich tych aspektów, które tworzą wyścig długodystansowy wyjątkowym.
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Pn sty 12, 15 21:59

Dziękuję ;-). Mam nadzieję że to był pojedynczy wypadek bo przenoszenie wyścigu to dodatkowy poświęcony czas a tego nie ma wiele.
niceman2000
Predator

Postprzez PRZESTEPCA » Wt sty 13, 15 06:10

[quote="Hal"]Już ustaliłem:

- rozłączenie przed 30 minutą wyścigu -> błyskawiczne odtworzenie pokoju i start wyścigu od nowa.

- rozłączenie po 30 minucie wyścigu -> przełożenie zawodów na inny termin.

Więc w takim bądź razie wyścig został przełożony na kolejną niedziele?
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez niceman2000 » Wt sty 13, 15 11:06

Pojechaliśmy dalej PSA
niceman2000
Predator

Postprzez PRZESTEPCA » Wt sty 13, 15 19:30

niceman2000 napisał(a):Pojechaliśmy dalej PSA

Ok, dzięki Nice
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez niceman2000 » Wt sty 13, 15 20:05

My pleasure ;-)
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » N sty 18, 15 22:34

Obrazek

Klasyfikacje

Obrazek

Obrazek

Upomnienia

- trzypunktowe upomnienie dla zespołu Brygada Super Cool Komando za niedopasowanie samochodu pod wymagania drużyny (kolor lakieru).

- ścinki / zbyt szerokie wyjazdy poza tor bez oddania zysku:

Niceman – 1. okrążenie. Kara: Niceman -1 pkt

Michasem – 5. okrążenie. Kara: Michasem -1 pkt

Hemimajster – 15. okrążenie. Kara: Hemimajster -1 pkt

Ziuuk – 25. okrążenie. Kara: Ziuuk -1 pkt
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club