Jak tylko zobaczyłem mokradła i aligatory, to niemalże zsikałem się ze szczęścia, bo wyglądało to, jakby akcja Mafii 3 miała mieć miejsce w Miami. Okazuje się, że to Nowy Orlean, więc też fajnie i nietypowo . Ogólnie zapowiada się nieźle, choć gameplay wygląda nieco drewniano.
Zawsze typowałem dziką przyrodę Nowego Orleanu na kolejną miejscówkę dla nowego GTA, jak widać moje marzenie wyręczy Mafia. Jednak też nie do końca, bo ostry ostrzał w klubie nocnym przejadł się ładnych parę lat temu a twórcy też zaliczają skuchę kiedy pokazują eksplorację autem po zupełnie pustych ulicach...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
MGSV z kooperacją. Future Soldier był dla mnie zbyt chaotyczny i liniowy, nie pomogła nawet stała i zgrana ekipa do zabawy. Otwarty świat i nieliniowość wykonywania zadań, plus brudny i brutalny klimat narkotykowych karteli sprawia że grą jestem zainteresowany już od samego początku.
https://www.youtube.com/watch?t=45&v=HmX__Pq0KYI Myślicie, że się uda? Na pewno razi pop-up, ale mają czas na poprawę tego. Co można usłyszeć to to, że nie ma oryginalnego OST, ale jest utrzymane w tej samej konwencji.
Kolosy mają całkiem inny klimat, bardziej taki przygodowo-bajkowy. Chociaż ogólne założenia gameplayu wyglądają podobnie. Nowy Ghost Recon bardziej przypomina mi moje pierwotne wyobrażenie Phantom Pain. Otwarty świat, kooperacja, dowolne podejście do wykonywania zadania. TPP jak się okazuje ma tylko ten ostatni element dobrze zrealizowany.
AoT wygląda bardziej na slasher z olbrzymami gdzie gramy spider-manem, ale moze w praniu będzie lepsze, na razie mnie tytuł nie przekonuje, a zaś klimat AoT - jak dla mnie jest bardziej irytujący niż depresyjny. Już film mi bardziej podszedł
To bedzie dokladnie taka sama gra jak kazdy inny open world Ubi tylko w innych ciuszkach. Nie dajcie sie nabrac! Internety juz sie zastanawiaja na co bedzie trzeba sie wspinac zeby odblokowac mape
Rozumiem, że z dostępnych broni będzie Łuk, duży łuk, mamuci łuk i oszczepy wielofunkcyjne? Moim zdaniem głupi pomysł, co najwyżej nadający się jako standalone DLC... Ciekawe tylko czy będą gadać po angielsku
Poczekamy zobaczymy, lepsze to niż FC5 z kolejnym wariatem i bohaterem - ofiarą wciągniętą w konflikt. Może po primalu znów wróci opcja z wyborem kolejnego FC i tym razem trafi stalker + zona
Też czekam na C2077 choć mało co na ten temat wiadomo i wyjdzie najwcześniej w 2017, choć watpię... (W1 2007, W2 2011, W3 2015, C77 2019??). Jednak już niedługo, bo w lutym będzie nowy Deus Ex i zapowiada się znakomicie: http://www.eurogamer.pl/articles/2015-1 ... -ludzkosci
Też czekam na C2077, szczególnie że jestem fanem papierowego 2020 (i te długie noce gry:P). Zresztą, w ostatnim wywiadzie Redzi mówili że wiesiek ich tyle nauczył, wiedzą co poprawić i mają masę nowych pomysłów właśnie pod kątem c2077. Złośliwcy śmieją się że Wilczur dostał kuszę w trójce, ponieważ chcieli sprawdzić jak działa balistyka
tylko że przy cyberpunku było mówione o wielkości ale nie mapy - tylko interakcji i tego jak wątki mają się zazębiać. Obstawiam że dostaniemy do dyspozycji jedno miasto na poziomie GTA4 (czyli miliard uliczek, zaułków etc.) ale to co będziemy robić będzie miało wieksze i mocniejsze wpływy na kolejne wydarzenia niż w W3 (możliwe że i questy podobnie działać będą)
Dla mnie mogą zrobić coś podobnego do Deus Ex: Human Revolution, byle mechanika i fabuła była choć trochę oparta na tej z C2020. Stworzenie sobie postaci Solo albo fixxera, dołączenie do psychosquadu... no to by mnie kupiło
FF ma dość spory przekrój ocen, wiec raczej do sprawdzenia, zostaje Xenoblade, Starfox, przyszłoroczna Zelda, prawdopodobny rimejk Twilite prines i myślę że zamykamy konsole
ja do wyczekiwanych dodaje KH 2.8 - czyli zamykamy serię przed KH3