Infernal Warrior napisał(a):1.2 do takiego kombiaka... oj będzie Ci za jakiś czas brakować momentu obrotowego i mocy (choćby do wyprzedzania i jazdy po autostradzie).
No to ja teraz czekam aż ktoś wrzuci że dom kupił.
Wombat napisał(a):Infernal Warrior napisał(a):1.2 do takiego kombiaka... oj będzie Ci za jakiś czas brakować momentu obrotowego i mocy (choćby do wyprzedzania i jazdy po autostradzie).
No to ja teraz czekam aż ktoś wrzuci że dom kupił.
Podobne opinie czytałem w necie, ludzie pisali, że do Skody Kombi najlepszy byłby 1.4(dużo osób chwaliło sobie takie silniki w Fabii) ale zobaczymy jak to będzie z 1.2
Gillian napisał(a):Chciałeś taki samochód, czy po prostu trafiła się okazja?
Infernal Warrior napisał(a):Moim zdaniem (a podobno coś tam się znam) to takie 1.6 to minimum w tej chwili do kombiaka (niezależnie czy mówimy o silniku o zapłonie iskrowym czy samoczynnym). Taką masę trzeba mieć czym rozpędzić. Oczywiście wszystko jest kwestią indywidualną - zależy jak kto jeździ, czy po mieście głównie czy też trasy, czy woli dużo wyprzedzać czy spokojnie dojechać sobie od punktu A do B.
Niby można powiedzieć że takie 1.2 będzie Ci mało paliwa zużywać ale to też nie do końca prawda bo jeśli będziesz chciał jeździć szybko to będziesz musiał wkręcać silnik na duże prędkości obrotowe a to zawsze zwiększa zużycie.
Niemniej gratuluję i oby Ci się nigdy nie zepsuło!
Gillian napisał(a):No to widze ze mamy zupelnie inny gust albo oczekiwania wzgledem samochodu. Ja bym zadnego z podanych model nie chcial, Focus w ostatecznosci. Ale to chyba ze wzgledu na topgearowo/granturismowe "wychowanie"
ArecaS napisał(a):
Wpadły ostatnio dwie takie fajne płytki po Bolesława za sztukę. Zwłaszcza RAM za takie pieniądze to świetny deal, więc warto było wziąć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości