Definytywny koniec serii...

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Postprzez Zychu(snipershit) » Wt lis 07, 06 12:43

No ale niby mial zakonczyc serie MGS na Czwurce, a tu z nik?d MGS:PO.. Wogle Koijima pracuje nad t? czesci? na psp?? Dlamnie powino sie wydac remake MG i MG2:SS..i seria moze sie zkonczyc.....(chodz szczerze toego niechce;))
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez kul2 » Wt lis 07, 06 12:48

Nie ma bata, jak tylko bede robil kolejna aktualizacje forum wrzucam sprawdzanie pisowni.
Kojima jest jednym z porducentow PO, rezyserem jest Masahiro Yamamoto
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Wt lis 07, 06 13:30

Wrzu? takie sprawdzanie by mówi?o: " W po?cie jest b??d, popraw", dopóki nie poprawi? to nie b?d? mogli nic napisa? xD.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Wt lis 07, 06 15:27

Wystarczy zainstalowa? FireFox 2.0 z wbudowanym modu?em sprawdzania pisowni :>
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Sage » Wt lis 07, 06 15:59

Mia?em to sam napisa?, ale nie chcia?em ju? ci?gn?? offa ;d.

A ?eby by?o na temat, powtórz?, ?e jak dla mnie seria powinna si? sko?czy? przy 4. I tak si? nie sko?czy, ale 5 nawet z Kojim? by?oby imo przegi?ciem. Jemu wyra?nie si? ju? nie chce tego ci?gn??, nic na si??.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Teddy » Wt lis 07, 06 18:27

Sorry, ale dla mnie ju? Portable Ops jest zb?dn? cz??ci? i je?eli kolejne maj? bazowa? na podobnym pomy?le to sobie dam z t? seri? spokój. MGS powinien si? ko?czy? na GotP jako ca?e zwie?czenie sagi, ma porusza? serce, pozostawia? sentyment i mnóstwo dyskusji. Klamra by si? zamyka?a jako jedna z najlepszych w swoim gatunku.
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Bizon » Wt lis 07, 06 18:31

PO powstaje, bo ludzie chciali pogra? w "normalnego" MGS'a na PSP, a nie w jak?? karciank?, a ?eby jeszcze bardziej przyci?gn?? graczy, wpleciono histori? BB przed powstaniem OH...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Sage » Wt lis 07, 06 18:35

i ?eby wyci?gn?? sporo kasy. w?a?ciwie to chyba ju? przede wszystkim.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Zychu(snipershit) » Śr lis 08, 06 13:15

ja bym sie nie zdziwil jakby sony im kazalo zrobic MGS PO..aby zwiekszyc sprzedaz PSP.... bo PO przemawia aby zakupic PSP...
PS. No sie staram lepiej pisac;) nawet czytam drugi raz mego posta..
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Teddy » Śr lis 08, 06 14:20

Tak czy siak dalej nie kumam Twojego posta :D
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Zychu(snipershit) » Śr lis 08, 06 19:34

hmm..co tu nie rozumiec.... To tak NIE ZDZIWI? BYM SIE JAK BY SONY KAZALO KOIJIME STWORZYC KOLEJNO CZESC MGSa NA PSP, ABY ZWIEKSZYC SPRZEDAZ TEJ KONSOLI!!
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez kul2 » Śr lis 08, 06 19:54

http://mgs.imro.pl/forum/ftopic7.html

Punkt 17

Ostrzezenie SniperShit.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Solidny » Śr lis 08, 06 21:22

Wi?kszo?? fanó tutaj pisze, ?e chce, by seria si? zako?czy?a, aby unikn?? przegi??. Z jednej strony zgadzam sie, a z drugiej popatrzcie na Final Fantasy. Mega tasiemiec, a wcia? trzyma poziom i oferuje unikalne pi?kno. W dodatku ka?da cz??? (nie licz?c bezpo?rednich sequeli typu FFX-2) opowiada zupe?nie inn? histori?. Chocia? to pewnie z tego w?a?nie powodu, bo nie ma takiej wtórno?ci. Problem którego nie ma FF, to lu?ne powi?zanie kolejnych cz??ci, nie trzeba dba? o zale?no?ci. W MGS tymczasem im dalej brnie seria, tym wi?cej nielogiczno?ci.

Uwa?am, ?e je?li si? postara?, z MGS'a mo?na spokojnie wyci?n?? jeszcze sporo pi?knego. Legenda Solid Snake'a ko?czy si?, ale... wró?! Przecie? chodzi o to, ?e legenda przetrwa - w naszej pami?ci! Ta pami?? mo?e si? sta? symbolem kolejnej serii, tak jak pamie? o Big Bossie. Z tym, ?e o Solidzie b?dzie si? pami?ta? troch? co innego.

Ja jestem ciekaw rozwijaj?cej si? nienawi?ci Liquida. Widzicie te sceny jak Big Boss szydzi z niego, a ten nic nie mo?e zrobi? bo jest zbyt s?aby? Tak jak Naked nie móg? nic zrobi? The Boss. Historia lubi si? powtarza?, co seria nam pokaza?a. Widzieli?my ju? jak Raiden zabi? Solidusa, tak jak Solid Big bossa. Co wy na to, by Liquid nic nie móg? poradzi? na BB, jak sam BB na The Boss? Z tym, ?e ten pierwszy nigdy nie pokona przeciwnika. Wydaje mi si?, ?e Liquid te? mia? intensywne, mroczne ?ycie (jest jeszcze znikni?cie w Iraku).

Ta seria to kopalnia, trzeba tylko odej?? od schematu. Tak jak MGS3 pokaza? pewn? posta? z innej strony, niejako urywaj?c seri?... i zaczynaj?c now? (MPO)!
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Zychu(snipershit) » Śr lis 08, 06 21:53

no niby tak...mozna ciognac tak serie..w nieskonczonosc. Ale czy to zle, jesli bedzie trzymac klimat to nie. Niech zakoncza glowny wontek "we?a" ale puznej np, niech przedluz? po przez Raidena. Albo, jakas historia zwiozana z The Boss. Pomyslcie, metal gear w czasach 2 wojny, i Boss rozprawiajaca sie z Niemcamia:) oraz poznajemy mlodego Sneak,..cos z dego moze byc. No wlasnie ale co, naciogacz kasy, czy naciogacz kasy z switn? histori? ;) ja mysle ze tej seri szybko nie pozwol? umrzec.
A BTW. Kul..czy juz do wszystkiego trzba sie przyczepic mnie..co ja wam robie, wyzywam was czy co :(

kul
Jeszcze sie Ciebie nie czepiam, dostales ostrzezenie za zlamanie regulaminu, bo po cos ow regulamin jest. Nie denerwuj sie, to przeciez pierwsze.
Gdybym sie chcial przyczepic uznalbym ze 'Niemcarnia' to obrazliwe okreslenie na kraj powszechnie znany jako Niemcy co takze podpada pod lamanie regulaminu :)
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez solidus grabczas » Cz lis 09, 06 08:03

popieram rozwijanie w?tków innych postaci jako w?tków g?ownych poniewa? BB nie jest tak wyt?umaczony jak SS a sam ocelot jest niez?ym kawa?em mi?cha ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Mr_Zombie » Cz lis 09, 06 15:21

SniperShit napisał(a):hmm..co tu nie rozumiec.... To tak NIE ZDZIWI? BYM SIE JAK BY SONY KAZALO KOIJIME STWORZYC KOLEJNO CZESC MGSa NA PSP, ABY ZWIEKSZYC SPRZEDAZ TEJ KONSOLI!!

Sony nie mo?e nic kaza? Kojimie, ani tym bardziej Konami. Konami jest to niezale?ne studio developerskie, któremu Sony powinno by? mega wdzi?czne za wykreowanie kilku genialnych serii pojawiaj?cych si? na ich konsol? (MGS, Silent Hill, PES itp.).

Problem z kontynuacjami MGS'a jest taki, ?e w przeciwie?stwie do FF, to jest jedna opowie??. Fabu?a ju? jest sporo pogmatwana, a jakby ci?gn?? to jeszcze d?u?ej, to ju? w ogóle b?dzie mo?na si? pogubi? w tym, co gdzie z kim mia? wspólnego.
Nie mówi?c ju? o tym, ?e nie wiem jak inni, ja mam troch? do?? kolejnej mega-pot??nej broni, któr? mo?na zniszczy? ca?y ?wiat (a w rzeczywisto?ci mo?na j? zniszczy? kilkoma pociskami z rakietnicy) zwanej METAL GEAR.
Dla mnie ten w?tek robi si? ju? troch? idiotyczny. Ka?da cz??? - nowy MG, teoretycznie jeszcze lepszy ni? poprzedni, a w rzeczywisto?ci tak samo gówniany.

A w przypadku serii MG faktycznie wida? cz??ci robione na si??, by zebra? dodatkow? kas?, takie jak Snake's Revange, Ghost Babel, czy Ac!d'y.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » Cz lis 09, 06 15:49

Ghost Babel bym z tej listy wykluczy?, bo to bardzo zacna gra.
?wietnie sie przy niej bawi?em, i nie czuj? ?eby by? robiony "Na si??"...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Sage » Cz lis 09, 06 15:53

Nie by? na si??, byl po prostu kalk? mgs1 do puszczenia na gb. dla wi?kszej kasy i udzia?u w innej cz??ci rynku.
Snake's revenge nie by?o dzie?em Kojimy ;d. Pewnie wiesz, ale zaznaczam, ?eby nie by?o niedomówie?.
AC!Dy, prawda, robione na chama na si??.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Cz lis 09, 06 16:14

Przy Ghost Babel równie? si? dobrze bawi?em (graj?c na emulatorze ^^).
Jednak nie zmienia to faktu, ?e nie jest to g?ówna cz??? serii, lecz taki side-story, wydany tylko po to, by by?a jaka? cz??? na GameBoy'a.

A Snake's Revange - robiony wprawdzie bez Kojimy, ale robiony przez Konami mimo wszystko, produkt na marce Metal Gear ;).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez solidus grabczas » Cz lis 09, 06 20:31

ale jedyny gniot który powsta? z udzia?em kojimy to AC!Dy i to ma bardzo wa?ne znaczenie bo jakby nie by?o cz??ci kóter nadzorowa? by?y ?wietne :D
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Solidny » Cz lis 09, 06 22:13

solidus grabczas napisał(a):ale jedyny gniot który powsta? z udzia?em kojimy to AC!Dy i to ma bardzo wa?ne znaczenie bo jakby nie by?o cz??ci kóter nadzorowa? by?y ?wietne :D

LOL
Kojima nie bra? udzia?u w tym z tego co pami?tam. Co wi?cej, odwa?? si? powiedzie?, ?e szeroka publika nie uznaje tej gry za gniot. Przyk?adem niech b?dzie recenzja w PSX Extreme, w której to niejaki koso napisa?, ?e nie podoba? mu si? pomys? na karciank?... do czasu a? uko?czy? t? gr?. Moim zdaniem to o czym? ?wiadczy.

Podobnie jak ?rednia ocen wed?ug gamerankings.com - 76.9%. To ca?kiem nie?le, a druga cze??, MGA2, zaliczy?a 80.8%. Pragn? podkre?li?, ?e to jest tylko ?rednia ocen, a te bywaj?... ?rednie.

MGA zaliczy? jedynie dwie oceny w okolicach 50% i s? to najmniejsze oceny zanotowane tam. Prawie po?owa serwisów wystawi?a noty w granicach 80%.

Nie s?dz? by to by? gniot...
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pt lis 10, 06 12:33

solidus grabczas napisał(a):ale jedyny gniot który powsta? z udzia?em kojimy to AC!Dy i to ma bardzo wa?ne znaczenie bo jakby nie by?o cz??ci kóter nadzorowa? by?y ?wietne :D

Dlaczego gniot? Dlatego, ?e to ocena subiektywna :P, a nie obiektywna.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pt lis 10, 06 13:59

Gac666 napisał(a):

Dlaczego gniot? Dlatego, ?e to ocena subiektywna :P, a nie obiektywna.

Tak naprawd? nie ma obiektywnych ocen. Dlatego niczego nie powinno si? ocenia? w sposób "to jest gupie ponie? jest brzydkie i ma dziwny system".
Jestem zwolennikiem pisania przed tego typu zdaniami "moim zdaniem". Dwa s?owa, a potrafi? unikn?? pewnych konfliktów.
Solidny
Zanzibar

Postprzez PiotrB » Pt lis 10, 06 17:44

Jestem ciekawy Solidusie Grabczasie gra?e? w AC!D'a, aby go ocenia?. Mam nadziej?, ?e tak bo strasznie nie lubi? jak kto? krytykuj? gr? w któr? nie gra?/ nie uko?czy?.
PiotrB
The Fear

Postprzez Old Snake » Pt lis 10, 06 18:24

Sam nie gra?em w ?adnego AC!D'a (w The Twin Snakes te? nie) z powodu braku obu konsolek (PSP i GC) ale nie wydaje mi si? aby by?y to z?e gry. Podoba mi si? pomys? wrzucenia MGS'a w realia karcianki jak i wiele innych dziwnych pomys?ów w grach. Niepodoba mi si? za to, to ?e w?a?nie takie wypowiedzi graczy zniech?caj? twórców do stworzenia czego? oryginalnego, niekonwencjalnego. Je?eli kto? gra? - wporz?dku, niech ma swoje zdanie ale je?eli nawet nie wie z czym si? to je to niech nie krytykuje powo?ywuj?c si? na g?upie argumenty typu "bo to jakie? kolorowe, japo?skie i ma ?mieszne postacie". Innym przyk?adem jest: "Idziemy na XYZ do kina? Nieee, bo S?YSZA?EM, ?e to g?upie jest".
Grabczas, pami?tam ?e kiedy? napisa?e?, ?e wa?niejsza dla ciebie jest fabu?a ni? gameplay.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Snake VR » Pt lis 10, 06 23:39

No coz gra?em w Ghost Babel i naprawde przyznam bardzo dobra gra , jesli zas chodzi o AC!Dy to choc nie gra?em w nie i nie mam PSP ( swoj? opinie wystawi?em po obejzeniu trailerów . ) zgadzam sie ze to gniot .Juz sam charakter gry mi sie nie spodoba? niestety

Po obezeniu kiedys traileru z MGS na PlayStation wiedzia?em ze ta gra bedzie hitem , wiedzia?em ze warto w nia zagrac i sie nie myli?em. To jest w?asnie to przeczucie. Prawdopodobnie gdybym nie zobaczy? tego traileru na oczy nie by?o by mnie dzis tu

http://www.youtube.com/watch?v=Qti8ZWI9yQg
Snake VR
banan

Postprzez Infernal Warrior » So lis 11, 06 09:37

Przyznam ?e trailer ?wietny pomimo tego ?e gdy go?? wyci?gnie oboj?tnie jak? bro? to ilo?? amunicji wynosi 9999. Ale efekt z C4 ?wietny.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kotlet_schabowy » Śr lip 18, 07 00:13

Patrzyłem przed chwilą na trailer MGS 4 z E3 2006 (pewne porównanie do nowego) i przy słowach otacona "let it be our last battle" (do Solid Snake'a) przyszło mi do głowy, że przecież Philantropy miało sporo perypetii między 2005 a 2007 rokiem, niszczyli w końcu na całym świecie Metal Geary powstałe na podstawie danych REXa, myślę, że byłby to dobry materiał na prequela, nawet w formie mniejszych misji (jak, podobno, MPO).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Blady » Cz lip 19, 07 00:14

Kojima wyraźnie powiedział, że póki ludzie chcą grać w MGS, póty MGSy robione być będą- a co z fabułą? A tu sie dopisze, tam pozmienia- jaki problem, opatentowano to już w PO. Its all about the money...Jeśli ktoś szuka "misji" w grach robionych przez Kojime niech sobie przypomni cyrk, związany z MGS2 będącym "pożegnaniem" Hideo jako reżysera. A potem zrobił MGS3. Teraz MGS4. Get it? Jak jego ZOE nie wypaliło na taką skalę, jak MGS to wróciła świnia do koryta...How simple is that...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Courso » N lip 22, 07 00:38

Popieram bladka. Miałem zupełnie to samo napisać, ale Blady mnie uprzedził i zrobił to wyśmienicie.
Courso
Coward Duck

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wszystko o serii