Wojsko!

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez kul2 » N lis 19, 06 09:28

Kazuun napisał(a):Pierwszy, waga 120 kg, 180 wzrostu, s?aby fizycznie.. ot grubasek troch? - kateogria A.
Drugi, -6 w ka?dym oku (nie wiem jakim cudem prawo jazdy dosta? - pono? za?atwi? sobie papier, ?e ma -2 :P) - kategoria A.

Pierwszy dostaje paragraf na wage, drugi dostaje paragraf na wzrok.

Kazuun napisał(a):Z drugiej strony... mam koleg?, okaz zdrowia, a dosta? kategori? B

Na komisjach lubia znajdowac zapalenia watroby, ktorego tak naprawde sie nie ma i za to jest B12 [a moze to nie bylo zapalenie watroby?]
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Old Snake » N lis 19, 06 15:33

To ?e kto? dosta? kat. A to nie znaczy odrazu, ?e poradzi sobie w wojsku.
Pierwszy, waga 120 kg, 180 wzrostu, s?aby fizycznie.. ot grubasek troch? - kateogria A.

To ju? ma mase wyrobion?, a w woju przerobi? mu to na mase mi??niow?.

Drugi, -6 w ka?dym oku (nie wiem jakim cudem prawo jazdy dosta? - pono? za?atwi? sobie papier, ?e ma -2 Razz) - kategoria A.

Prawo jazdy ma to pójdzie do pancernych, a nawet z tak? wad? wzroku czo?g dostrze?e. Hehe
Oczywi?cie troche za?artowa?em ale je?li ktos ogl?da? "Helikopter w ogniu" ten wie jakich ludzi przyjmowali do Delty i Rangersów. Jeden z epilepsj?, a drugi mia? binokle jak denka od alpagi. To ?adna nowo?? jak to nasze kochane komisje lubi? miesza? wystawiaj?c kategorie, czasem si? zdarza, ?e maj? za ma?o "mi?sa armatniego" (bo wielu przepu?cili, bo jeden mia? znajomo?ci a inny kase) i musz? uzupe?ni? braki, wi?c bior? kogo popadnie. Je?li chodzi o armie to Polska jest bardzo zacofana wzgl?dem innych pa?stw UE. Powinni?my mie? tylko armie zawodow? i nikt by nie narzeka?.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Solid_Raziel » N lis 19, 06 18:28

Hehe. Swoj?drog? chcia?bym poleci? ?wietn?, absurdaln? komedi? o ruskim wojsku pt. "Rekruci". Po krótce do wojska bior? nawet niepe?nosprawnych, debili i innych. Na komisji wszyscy pij? wód?, wino pal? faj?, zupe?nie jak w jakiej? melinie. Je?li kto? narzeka na polskie wojsko to jest to warte obejrzenia :wink:.
Solid_Raziel
Arnold

Postprzez Sage » Śr gru 27, 06 23:51

ne, takie pytanie...przeglądam sobie wojskowy regulamin ministerstwa obrony i nie widzę ani słowa o dozwolonej długości włosów. ktoś wie, na ile pozwalają przepisy? Patrząc po opiniach żołnierzy w necie dużo też zależy od tego pod jakiego dowódcę się wyląduje, niektórzy każą ciąć włosy dopiero w stanie wojny, a niektórzy robią oddział dresów. Na ile pozwala regulamin?
G33, no moje mają coś koło 20cm i jakoś cholerny żal byłoby mi się ich pozbyć.
A i tak miałem w planie dłuższe. Tyle że na złość często się łamią.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Cz gru 28, 06 02:14

Tak zalezy od dowódcy, ale nie masz co liczyć na długie, kumpel mial bardzo długie i zgolili go na zero ;].
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solid_stolec » Cz gru 28, 06 03:02

każdego golą na 'żołnierza'. nie wiem czy możesz sobie w trakcie odbywania służby zapuścić, ale jestem pewien że nie ma szans na długie włosy w przypadku pójścia do wojska. moje mają około 70 cm więc do wojska nie pójdę, szkoda mi włosów. :)
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez whymaster » Cz gru 28, 06 10:38

solid_stolec napisał(a): więc do wojska nie pójdę, szkoda mi włosów. :)

lol jak ja bym chciał tak powiedzieć O_o, u mnie koleś gadał, że do wojska nie pójdzie, miał papiery, lekarza, a i tak gówno mu to dało, siedział w woju, dopóki mało się nie zadusił astmą i go wtedy wypuścili. Mam nadzieje, że to skrajny przypadek.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Cz gru 28, 06 16:39

No ja miałem papiery na astme i alergie wiec mnie nie wzieli, ale ponoć juz za czasów kaczki jest gorzej.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Pt gru 29, 06 01:10

ne, takie pytanie...przeglądam sobie wojskowy regulamin ministerstwa obrony i nie widzę ani słowa o dozwolonej długości włosów. ktoś wie, na ile pozwalają przepisy?

Na unitarce musisz zgolić włosy i wąsy, zarost itp. Dopóki jesteś kotem to nie ma szans na dłuższe włosy, dopiero jak staniesz się trepem to masz więcej swobody. Mnie to tam zwisa bo lubię krótkie włosy.
Old Snake
Vamp

Postprzez Loc » Pt lut 08, 08 17:38

łeech, ja sie tam sie nie znam, ale chyba do woja nie pojde... raz ze za jasna cholere nia dalbym sie zgolic (lubie dlugie wlosy), dwa, ogolnie mowiac nie jestem zbyt sprawny fizycznie...
Zreszta ja tam do woja nie chce isc... dosc sie nasluchalem, jak to jeden w woju zachorowal na sepse, albo inny popelnil samobojstwo, bo nie wytrzymal psychicznie...
Loc
Red Blaster

Gram: O cholera xDDD
Czytam: RationalWiki

Postprzez Infernal Warrior » Pt lut 08, 08 17:47

To nie jest tak ze Ty chcesz albo nie chcesz. Oni Cie i tak znajda i wezma.
Oczywiscie sa odstepstwa - mozna to odroczyc jesli studiujesz, a jesli masz jakas powazniejsza wade/chorobe to dadza Ci spokoj.

Ogolnie to zazwyczaj biorą na sluzbę i a Ty masz malo do gadania ;) Juz nieraz sie nasluchalem moich znajomych jak tak mowili, jak planowali co zrobic zeby sie wymigac, a potem sluzbe i tak musieli odbyc.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez uci » Pt lut 08, 08 19:34

no to najnowsze info w 2009 mają zawiesić WKU czyli koniec poboru, zaś w 2010 mają już zrobić Armie zawodową, czyli do WKU pójdą wszyscy jak zwykle, dostajemy kategorie i wracamy do domu. Do wojska ida tylko ci co chcą, a reszta zostanie wcielona do wojska tylko w przypadku wojny.

Czyli jak pójdzie tak jak mówia po 2010 jak wybuchnie wojna my wszyscy pójdziemy jako mięso armatnie przed czołgami a za nami pójda zołnierze zawodowi.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pt lut 08, 08 20:06

W00t.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Loc » Pt lut 08, 08 21:21

sory Infek, zapomnialem dodac, ze od woja sie wymigam przez studia (bo chyba jak sie idzie na studia, to wojsko Cie nie obowiazuje, choc glowy se uciac nie dam)
Loc
Red Blaster

Gram: O cholera xDDD
Czytam: RationalWiki

Postprzez uci » Pt lut 08, 08 21:45

Gac to ty gazet nie czytasz??
Głowy nie dam ze tak zostanie, ale wszedzie pisali że sa takie plany i że od 2009 już nie trzeba będzie migac się od woja.
(trzymam kciuki by nagle komus sie nie odwidziało)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pt lut 08, 08 22:11

Loc napisał(a):sory Infek, zapomnialem dodac, ze od woja sie wymigam przez studia (bo chyba jak sie idzie na studia, to wojsko Cie nie obowiazuje, choc glowy se uciac nie dam)

Na szczęście młody jesteś, więc pewnie i tak załapiesz się już na zawodowe wojsko.
Ale i tak ci wytłumaczę. Widzisz ja jestem na studiach, gdyby nie to, że mam kategorię D to po ich skończeniu (lub zawaleniu) zostałbym wcielony do służby, bo tak to działa. Tak więc studia wcale cię nie wymigują tylko odraczają nieuniknione.

Zaś znam przypadki gdzie znajomego kumpel ma żonę i dziecko, jest jedynym zarabiającym członkiem rodziny i wzięli go do wojska, miło nie?

Uci nie czytam gazet ;].
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Pt lut 08, 08 22:26

yy Gacu tylko ciebie po studiach skończonych do byłoby do odwalenia 3 miechy a nie 9 :P to raz dwa mój rocznik 1991 już na pobór się nie pójdzie raczej (tak przynajmniej teraz wszyscy głoszą).

z tym twoim kumplem gacu to naprawdę szczyt chamstwa wg mnie...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » Pt lut 08, 08 22:29

3 czy 9 do woja niestety trzeba iść i mam nadzieje, że przynajmniej ci młodsi będą mieli lepiej.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lut 08, 08 22:59

W 2011 planowo kończe studia. Czyli luz? Czyli walić zajęcia z PO i szkolenie w wakacje? Mam nadzieje...

Ale iść po studiach do woja to jest mega sprawa. Przejśc standardowe szkolenie i zostać z magistrem. Od razu dostaje się jakiś wyższy stopień (nie pamiętam w tym momencie, pewnie Old nam to wyjaśni :p) i spore możliwości awansu. Robota ponoć lajtowa, a kasa leci i po 15 latach emerytura. Żyć, nie umierać : ). Taki zwykły poborowy jakby chciał zostać to bez szkoły nie ma po co. Kontrakt można przedłużyć chyba 2 razy i w sumie maksymalnie przepracować 11 lat? Brakuje 4 do emerytury.

Nie jestem pewien tego, kumpel mi tak mówił, bo chciał zostać w wosjku. Jesli się mylę, proszę o sprostowanie : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » So lut 09, 08 23:25

Gac : zagrywki "na jedynego żywiciela rodziny" użył mój Tata w 1986 podajże i z tego co wiem, to były ostatnie lata, kiedy coś takiego funkcjonowało.

Osobiście : i tak raczej pójdę na studia w tym roku, więc jeżeli opcja "od 2009 koniec poboru" przejdzie, to mam spokój, a jak nie, to i tak będę miał papiery na psychikę, więc w sumie tak czy inaczej spokój :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So lut 09, 08 23:28

kotlet_schabowy napisał(a):Gac : zagrywki "na jedynego żywiciela rodziny" użył mój Tata w 1986 podajże i z tego co wiem, to były ostatnie lata, kiedy coś takiego funkcjonowało.

Osobiście : i tak raczej pójdę na studia w tym roku, więc jeżeli opcja "od 2009 koniec poboru" przejdzie, to mam spokój, a jak nie, to i tak będę miał papiery na psychikę, więc w sumie tak czy inaczej spokój :).

Nie zrozumiałeś mnie... kumpel BYŁ jedynym żywicielem rodziny. Na szczęście pomogli rodzice, bo inaczej byłoby źle.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » So lut 09, 08 23:50

No ja zrozumiałem :). Chodzi mi o to, że chociaż to są fakty, to i tak od kilkunastu lat "ich" to nie obchodzi.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So lut 09, 08 23:51

Nie no to fakt, sorry to ja cie nie zrozumiałem ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bushiken » Śr lut 27, 08 23:26

Jako dla osoby interesującej się wojskiem i militariami okazja pójścia do woja jest bardzo kusząca, lecz:
1) Edukacja jest ważniejsza.
2) Poborowe wojsko,zwłaszcza polskie to nie to czego oczekuje ktoś traktujący wojsko na serio.
3)Mój rocznik '90 będzie ostatnim z poborem lub pierwszym zwolnionym od tej wątpliwej przyjemności.

Abayo!
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Dracu » N mar 09, 08 17:29

odgrzewajac temat ja wypowiem sie, ze z przyjemnoscia poszedlbym do wojska zeby potem otworzyc sobie drzwi do kariery zolnierza zawodowego lub policjanta lub ogolnie sluzb miejskich

pozatym mozecie poczytac co nieco o poborach aktualnie:
http://www.pardon.pl/artykul/3914/konie ... _do_wojska

a raczej o koncu poborow
gry-info.pl < - najwiekszy Polski portal o emulacji, zapraszamy!!
Dracu
Black Viper

Postprzez Nevar » N mar 09, 08 19:29

kul chyba kiedyś powiedział, że armie świata należy zlikwidować, a pieniądze zaoszczędzone w ten sposób przeznaczyć na kraje trzeciego świata.
Nevar
banan

Postprzez kul2 » N mar 09, 08 19:32

Tak, to brzmi jak cos co moglbym powiedziec.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Kakarotto0912 » N mar 09, 08 19:33

No ale gdyby zlikwidowac wszystkie armie swiata to zapewne terrorysci zbierali by zniwa
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Old Snake » N mar 09, 08 20:34

No ale gdyby zlikwidowac wszystkie armie swiata to zapewne terrorysci zbierali by zniwa

Raczej nie. Zastanów się dlaczego terroryści zaatakowali WTC, bo to USA pierwsze prowadziło konflikty zbrojne na bliskim wschodzie. Prawdziwi terroryści nie mieliby powodu żeby atakować, czy nas kiedyś zaatakowano? Można zostawić policję do służby w miastach i jednostki specjalne, tak na wszelki wypadek.
Old Snake
Vamp

Postprzez Dracu » N mar 09, 08 21:24

zlozymy petycje do papieza i niech to rozglosi na caly swiat

Petycje nazwijmy slowo boze :P hehe papiez bedzie glosil slowo boze, bledu nie zrobi :P

a tak powazne:
Wojsko jest jednak potrzebne mimo wszystko, wiem jak to zabrzmi, ale niech sie wreszcie spelnia oczekiwania wielu psycholi i przykladowo ziemie zaatakuja marsjanie, i kto nas wtedy obroni? Policjanci ze sluzby w miastach, czy GROM albo SWAT, czy hehe uzbrojenie w AEGi i gaziaki AirSoftowcy? : ] wiecie, niema na swiecie zbednych zawodow, kazdy jest predzej czy pozniej potrzebny, nawet zlodziej, bez takich nie byloby policjantow. Rozumiecie o co chodzi...
gry-info.pl < - najwiekszy Polski portal o emulacji, zapraszamy!!
Dracu
Black Viper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik