Pytania dotycz?ce serii MGS.

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Pytania dotycz?ce serii MGS.

Postprzez Blizzard » So lis 25, 06 14:57

Witam, mam kilka pytanek dotycz?cych serii MGS. Odrazu zaznaczam ?e gra?em jedynie w jedynke, niebawem (dopiero...) kupuj? 2 i 3 naraz (?wi?ta b?d? weso?we ;)). Ale niebede si? rozpisywa?, zaczynamy:

1. Dlaczego Snake zabi? Big Bossa ?? czy wiedzia? ?e to jego "ojciec" ?

2. Tu zacytuj? fragment zapowiedzi Portable Ops z magazynu NEO+:

[...]Big Boss zmuszony jest do rekrutowania najemników, którzy pomog? mu wystrzela? zdrajców do ostatniej sztuki. Tak w?asnie powstaj? zal??ki organizacji Fox Hound, na czele której staje sam wielki szef. Aby misja zako?czy?a si? sukcesem, Fox Hound niemo?e by? zbyt liczny, a sk?ada? musi si? z prawdziwych profesjonalistów. Takich jak Revolver Ocelot, Sniper Wolf, Psycho Mantis... znacie ich wszystkich ![...]

My?la?em ?e oni s? wrogami Big Bossa :twisted: czy to znaczy ?e przy??cza si? do niego i razem b?d? wymiata? ?

3. Czy Big Boss rzeczywi?cie zdradzi? ? (co? tak s?ysza?em)

Prosz? bez odp. typu "nieb?de Ci psu? zabawy" idt. :) zadowoli?o by mnie tak?e ma?e rozpisanie, chyba ?e to niekonieczne. Z góry wielkie, wielkie dzi?ki za udzielon? pomoc ! ;)
Blizzard
Coward Duck

Postprzez Infernal Warrior » So lis 25, 06 15:16

Odpowiedzi na Twoje pytania zawarte s? w ró?nych rozdzia?ch tego forum. Poczytaj troch? a wszystkiego si? dowiesz a przede wszystkim przeczytaj opis Big Bossa który znajduje si? na stronie g?ównej.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kotlet_schabowy » So lis 25, 06 15:24

Mo?e nie b?d? zbyt rozwija? odpowiedzi na pierwsze pytanie, bo nie sko?czy?em MG i MG 2, ale chyba Big Boss chcia? troch? swojej ?mierci.
2. BB stworzy FOX HOUND w MGS : Portable Operations w celu walki z oddzia?em FOX, nie mamy pewno?ci co do jego sk?adu, ale mo?liwe, ?e to b?d? m.in niektóre osoby z FH znanego z MGS 1. W ka?dym razie, b??dnie my?la?e?, ?e oni w MGS 1 s? wrogami Big Boss'a :D. Liquid chce zrealizowa? jego marzenie, oprócz tego potrzebuje jego DNA do terapii ?o?nierzy Genome Soldiers.
3. Mo?na powiedzie?, ?e zdradzi?, w ko?cu organizuj?c Outer Heaven i Zanzibar dzia?a? raczej przeciwko USA, ale szczegó?ów dowiesz z MGS 3 (powody "zdrady") i MGS : PO, którego fabu?y jeszcze nikt z Graczy nie zna :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Blizzard » So lis 25, 06 15:47

Mi chodzi?o o to ?e w MGS3 s? jego wrogami. Przecie? Revolver Ocelot z nim walczy... ju? ca?kiem nierozumiem ;) ale jeszcze nadejdzie w?a?ciwy czas na poznanie tych faktów ;)
Blizzard
Coward Duck

Postprzez Bizon » So lis 25, 06 16:21

W MGS 3 Ocelot nie jest jeszcze w Fox Hound, bo FH powsta?o pó?niej...

Odpowiedzi na wszystkie twoje pytania znajdziesz na: http://www.mgs.imro.pl w odpowiednich dzia?ach...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Mr_Zombie » So lis 25, 06 16:43

A w?a?nie, tak a propo tych pyta? mi si? przypomnia?o: nie pami?tam, by Big Boss w MG2 (a tym bardziej MG1) mówi? cokolwiek o tym, ?e Solid jest jego synem. By?o, ?e chcia? co? mu jeszcze powiedzie?, gdy ju? po?on??, lecz niczego takiego nie powiedzia?.

Kwestia t?umaczenia (to pytanie do osób, posiadaj?cych wersje z Subsistance) czy te? Kojima ten w?tek wpakowa? dopiero w MGS?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » So lis 25, 06 17:01

Nie przeszed??m MG2, ale rozmowa z Naomi po tortutach wszystko t?umaczy:

Snake : Ja nie mam ?adnej rodziny. Nie zaraz, by? kiedy? cz?owiek, który
nazwa? si? moim ojcem...
Naomi : Gdzie on jest ?
Snake : Zgin??. Z moich w?asnych r?k.
Campbell : Big Boss.
Naomi : Co !? Big Boss !? Nie wiedzia?am.
Campbell : Nie mog?a? wiedzie?. Sta?o si? to w Zanzibarze 6 lat temu. Tylko Snake i ja wiemy co si? tam naprawd? wydarzy?o.
Naomi : Wi?c to prawda ? Big Boss naprawd? by? twoim ojcem ?
Snake : Tak powiedzia?. To wszystko co wiem.
Naomi : I by?e? w stanie go zabi? ? Wiedz?c to ?
Snake : Ta.
Naomi : Jak ?
Snake : Chcia? tego. Poza tym, niektórzy ludzie potrzebuj? zabijania....
Ostatnio edytowano So lis 25, 06 17:03 przez Bizon, łącznie edytowano 1 raz
Bizon

Postprzez kul2 » So lis 25, 06 17:41

Kwestia t?umaczenia (to pytanie do osób, posiadaj?cych wersje z Subsistance) czy te? Kojima ten w?tek wpakowa? dopiero w MGS?

BB tego nie mowi w MG2, wlasciwie nie mowi tego nigdy. Dowiadujemy sie tego dopiero w MGS1.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » So lis 25, 06 18:24

Czyli b??d w scenariuszu MGS (chodzi o rozmow? z Naomi)?
Bizon

Postprzez PiotrB » So lis 25, 06 18:37

Bizon napisał(a):Czyli b??d w scenariuszu MGS (chodzi o rozmow? z Naomi)?

Tak, b??d w scenariuszu. Tak jak napisa? Kul w MG2 w dialogu po miedzy BB, a Snake'iem nic o tym nie ma, a przecie? tam mu powiedzia?.
PiotrB
The Fear

Postprzez kul2 » So lis 25, 06 18:59

Nie nazwalbym tego bledem.
To po prostu sytuacja ktora ma zaskoczyc nas jako graczy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » So lis 25, 06 19:57

Mo?e dopiero przy tworzeniu fabu?y MGS Hideo uczyni? BB ojcem Solida?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez PiotrB » So lis 25, 06 20:04

Saladin01 napisał(a):Mo?e dopiero przy tworzeniu fabu?y MGS Hideo uczyni? BB ojcem Solida?

Wed?ug mnie tak w?a?nie by?o. Inaczej mieliby?my o tym wspomniane w MG2.
PiotrB
The Fear

Postprzez Snake VR » So lis 25, 06 23:19

No coz mi sie wydaje ze by?o mniej wiecej tak , a mianowicie Hideo mia? juz ca?? historie w swojej g?owie u?ozon? mniej wiecej i podobnie jak George Lucas stwozy? swoje dzie?o.

No coz pewnych zeczy Hideo nie pokaza? nam na poczatku , by wszystko razem wziete ca?a fabu?a twozy?a wielk? uk?adanke - cos jak puzzle
Snake VR
banan

Postprzez Mr_Zombie » N lis 26, 06 12:10

No tak, ale, o ile pami?tam (bo nie mam w tej chwili MGS na komputerze) to w skrócie MG2, który zawarty jest w "Previous Missions" jest w?tek, ?e BB mówi o ojcostwie przy swojej ?mierci. :/.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez PiotrB » N lis 26, 06 12:17

Tak, ale w MG2 przed swoj? ?mierci? mówi 3 razy: "I'm not over yet !". Czyli wszystko jasne.
PiotrB
The Fear

Postprzez kul2 » N lis 26, 06 13:19

Mr_Zombie napisał(a):No tak, ale, o ile pami?tam (bo nie mam w tej chwili MGS na komputerze) to w skrócie MG2, który zawarty jest w "Previous Missions" jest w?tek, ?e BB mówi o ojcostwie przy swojej ?mierci. :/.

Tez tak myslalem, ale wlasnie nic takiego nie ma.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez sweng » N sty 07, 07 09:59

Ten temat wydaje mi się najodpowiedniejszy do zadania pytania. Bardzo proszę o pomoc.
pytanie brzmi:

W trakcie całej przygody nie zmienia się wygląd tylko jednego ze znaczących bohaterów gry Metal Gear Solid. Kogo?

1. Roya Campbella
2. Solid Snake'a
3. Otacona
4. Revolver Ocelota
sweng
Inkarnacja VR

Postprzez plastus » N sty 07, 07 10:32

Roya Cambella
plastus
Psycho Mantis

Postprzez kul2 » N sty 07, 07 10:42

Guzik

http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... cle_id=449

- Otacon jest jedyną postacią, której wygląd nie zmienia się przez całą grę
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » N sty 07, 07 14:45

No fakt, ale Roy również się nie zmienia (tak samo Mei Ling, Naomi, Natasha i inne postaci - prócz Mastera - które występują tylko w Codecu) ;).

A Otacon się zmienia swój wygląd - staje się niewidzialny :p.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez FoxGhost04 » N kwi 08, 07 17:02

Witam!!!
Ja również mam pytanko które męczy mnie od wieków!!i jak narazie nigdzie nie mogłem na nie znaleść odpowiedzi może ktoś z was mi pomoże??...jak chyba wszyscy wiedzą akcja MGS3 dzieje się w latach 60...więc w jakim roku przechadzamy się po platformie Raidenem?? nie wydaje się to troche dziwne?? bo przecierz w MGS2 widzimy np. Harriera.. samolot zdecydowanie niepasujący do lat 60(a może i wcześniej?) no i ten raiden... prostownice do włosów wymyślili chyba znacznie pózniej nie???
pozdo
It's only one way to win... brave and honor
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez Infernal Warrior » N kwi 08, 07 17:13

Yyyy... Człowieku MGS2, w którym gramy Raidenem, dzieje się w roku 2009, a MGS3, jak sam powiedziałeś w latach 60-tych... Coś Ci się pomylilo człowieku...
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez FoxGhost04 » N kwi 08, 07 17:19

no dobra więc gdzie tu sens???? chyba na gołe oko widać ze snake z 3 jest starszy od tego z 2...no chyba ze ja mam cos z oczami...
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez Infernal Warrior » N kwi 08, 07 17:22

Człowieku!! W MGS2 grasz Solid Snake'iem a w MGS3 Naked Snake'iem czyli Big Bossem!! Big Boss to genetyczny ojciec Snake'a!! Weź... Następnym razem dowiedz się czegoś więcej na dany temat, a potem zadawaj pytania...
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez FoxGhost04 » N kwi 08, 07 17:28

Ej sory stary ale właśnie DLATEGO zadałem pytanie.. żeby się dowiedziec..więc nie wyjeżdżaj mi z takimi tekstami!
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez Infernal Warrior » N kwi 08, 07 17:53

Masz dostępny cały Zanzibar, na którym znalazłbyś odpowiedź... Podobno tyle czasu szukałeś odpowiedzi na takie pytanie i jeszcze nie znalazłeś?? Przecież to chyba najprostsze pytanie jakie jest, a w dodatku wynika z niedoczytania informacji, bądź z tego, że nie grałeś w MGS3. Nic do Ciebie nie mam ale jak na to ze tyle szukales odpowiedzi to dziwi mnie to ze jeszcze jej nie znalazles ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Bizon » N kwi 08, 07 18:01

FoxGhost idź lepiej na stronę główną i poczytaj o MGS, a wszystkiego się dowiesz...
Bizon

Postprzez uci » N kwi 08, 07 18:22

wystarczyło by wejść choćby w timeline serii i juz są odpowiedzi na wszytskie pytania...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez FoxGhost04 » N kwi 08, 07 18:59

Dobra ok... troche się nie zrozumieliśmy... bo na wasz strone trafiłem dopiero ostatnio i pierwsze co zrobiłem to wskoczylem na forum...ale dzieki zaraz biore sie za lekture:)
pozdro

[ Dodano: Nie Kwi 08, 2007 7:42 pm ]
Eeee..dobra panowie mysłałem że wiem wszystko a przynajmniej sporo o MGSie..ale ta 3 część ostro mi namieszała w głowie!z tego co wyczytałem w tym timelinie to rzeczywiście Naked Snake to ojciec solidusa solida i liquida... i chciałbym jeszcze raz uzasadnic moje 1 pytanie: ja poprostu myślałem ze jak3 część i snake starszy to poprostu jest to taka kolejność...a tu z tego wynika ze 3 to powrót do początku całej hostorii..więc sory :)
aaa i jeszcze jedno pytanko czysto z ciekawości... kazdy chyba widział trailera z 4... z tego co teraz wyczytałem wynika ze ten mlody gość z fajka to...Solid Snake??a ten dziad to nasz zaslużony boh Naked??
pozdro
FoxGhost04
Coward Duck

Następna strona

Powrót do Wszystko o serii