Raikov

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Raikov

Postprzez PAkoO » Pt gru 29, 06 17:15

Mam problem z uniformem Raikov'a. Dotarłem z nim do locker room ale nie wiem jak zdjąć z nieg to ubranie :P... Gram na PS2 i próbowałem wszystkich klawiszy, próbowałem naweto wsadzać go do szafki :P ale i tak nic z tego. Mógłby ktoś zamieścić jakąś mapę gdzie jest ten locker room bo być może nie trafiłem do odpowiedniego pomieszczenia. Pozdrawiam
PAkoO
Inkarnacja VR

Postprzez Pinhead » Pt gru 29, 06 17:37

Loker room jest na 2 piętrze tam gdzie jest żabka na półce(nie ma tam nikogo) musisz go tam zaciągnąć na sam koniec tego pokoju ,potem włączy sie filmik i w survival viev wejdz na kamuflaże ,tam będziesz miał mundur Raikov'a.
Pinhead
Inkarnacja VR

Postprzez solid_stolec » Pt sty 05, 07 23:16

czy raikov miał romans z volginem?
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez PiotrB » Pt sty 05, 07 23:24

solid_stolec napisał(a):czy raikov miał romans z volginem?

Romans to mało powiedziane :D .
PiotrB
The Fear

Postprzez solid_stolec » Pt sty 05, 07 23:45

wiedziałem, że coś mi tu śmierdzi. :wink: stringi raikova, później łapanie za jaja przebranego zań snake'a. w mgs2 romans vampa z ojcem fortune. niezła telenowela by z tego była. :wink:
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 05, 07 23:59

Ano niezla, w dodatku komiczna. Chociaz o ile jakos bym scierpial dowodce marines chodzacego za reke z podziaranym na klacie rumunskim wampirem, o tyle bardzo przyzwoicie wygladajacego Raikova w parze z ponad 2 metrowym (?) sadysta dookola ktorego lataja pioruny jakos sobie nie potrafie wyobrazic;]

Apropo cos glupiego zauwazylem: Eva pokazuje Jack'owi zdjecie na ktorym Ivan salutuje Volginowi, po czym gdy Snake salutuje, Volgin uznaje to za podejrzane zachowanie. Czyzby jakies niedopatrzenie?:P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Mr_Zombie » So sty 06, 07 00:43

Widocznie Volgin tak doOobrze znał anatomię Raikov'a, że od razu poznał, że to nie on ;).

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - jeżeli Volgin potrafił dokładnie zbadać za pomocą dłoni rozmiary penisa i jąderek Raidenovich'a, oznacza to, że razem musieli spędzić naprawdę wiele upojnych chwil o_O...

ble..
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » So sty 06, 07 01:05

Moze Raikov badz tez Snake byl niezbyt chojnie obdarzony przez nature (albo wrecz odwrotnie)?:P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez solid_stolec » So sty 06, 07 02:30

volgin wyczuł snake'a w nogawce. :wink:
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Uzion » So sty 06, 07 19:46

Volgin nic nie wyczuwal. Gosc sie po prostu skapnal ze jego reka zostala odepchnieta zamiast powitana rozpieciem rozporka;)
Uzion
The Fury

Postprzez Mr_Zombie » So sty 06, 07 21:08

Nie no, zauważ, że gdy Snake odpycha rękę Volgina, ten wciąż ma ją "zaciśniętą" w ten sposób, jak miał na jąderkach Snake'a, i spogląda na nią. Dopiero po chwili mówi, że to nie jest Raikov ;).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez solid_stolec » So sty 06, 07 23:13

figlarz z tego volgina. :wink:
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Uzion » So sty 13, 07 17:21

A zauwazyliscie ze Raikov naparza sie tak samo jak Raiden?;)
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » So sty 13, 07 20:03

Zauwazylem, ze obca jest Ci strona glowna Zanzibaru na ktorej czas dluzszy jest juz takie info;P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez solid_stolec » So sty 13, 07 22:16

Uzion napisał(a):A zauwazyliscie ze Raikov naparza sie tak samo jak Raiden?;)

LOL
przecież postać raikova jest celowym posunięciem mającym na celu przypomnienie osoby raidena z poprzedniej części.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Anik » Pn sty 15, 07 18:50

przecież postać raikova jest celowym posunięciem mającym na celu przypomnienie osoby raidena z poprzedniej części.

Chyba ośmieszeniem Raidena i podlizaniu się publice, albo pokazaniem że mogło być gorzej (z tym gorzej to zależy dla kogo, ja do homo nic nie mam)

Taa.. Raikov i Volgin to była elektryczna parka nie ma co...
Jednak żal mi było Volgina, w końcu "bardzo lubiał" Raikova. :(
Gdyby był bardziej "dokochany" to może nie był by takim świrem :wink:

W ogóle macie tematy na czym mu łapę położył, za klejnoty królewskie go chwycił i tyle... a Tatyane (EVE) za "bąbelki" aż jej z napięcia rajtuzy poszły :lol:

PS. Gadam głupoty bo zeszyt z gegry tipeksowałam ^^
Anik
Crying Wolf

Postprzez kul2 » Pn sty 15, 07 18:56

Chyba ośmieszeniem Raidena i podlizaniu się publice, albo pokazaniem że mogło być gorzej (z tym gorzej to zależy dla kogo, ja do homo nic nie mam)

Calkowita prawda. Raiden zostal bardzo zle odebrany i Raikov powstal, tak jak mowi Anik, by go wysmiac i zdobyc pare punktow u ludzi nie czujacych tej postaci.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 15, 07 19:00

No moim zdaniem takie cos satysfakcjonuje kazdego. Ludzie nie lubiacy Raidena sie ciesza, ze jest gejem a Ci ktorzy go lubia ciesza sie z come backu (bo zakladam, ze ludzie sa wyrozumiali co do preferencji sexualnych).
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pn sty 15, 07 19:01

Ale przecież w MGS 2 też robili z niego niezłą polewę, żeby nie być gołosłownym przypomnę chociażby sytuacje w której Prezydent myślał że Raiden jest kobietą (znowu łapanie za krocze) lub komentarze Emmy na temat jego wyglądu.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 15, 07 19:05

No nawet chyba Rosemary mowila "Jack, You used to be a woman", ale moze postacie mi sie pomylily. Z tym, ze nie wiem czy to polewa, czy proba zachowania realizmu (chociaz niewydaje mi sie, zeby prezydent lapal za jaja kazdego kto podejrzanie wyglada...).
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Anik » Pn sty 15, 07 19:19

Heh, a jakoś Solid nie miał problemów rozróżnieniem jego płci.

A z tym chwytaniem to taki żart :D
A nawet jeżeli Raiden był by kobietą to macanie przez prezydenta też dziwnie wygląda :?
Anik
Crying Wolf

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 15, 07 19:29

Bo Solid to Solid a nie jakis prezydent i zna sie troche na czymkolwiek;p Ja w sumie nigdy nie uwazalem, ze Jack jest podobny do baby. Nie rozumiem tez gadania, ze to ciotas itd. Jak zobaczylem go bez ubrania to... nie, nie dostalem wzwodu. Ale pomyslalem, ze miec takie miesnie, to calkiem fajnie by bylo. Chociaz domyslam sie skad biora sie takie negatywne emocje jak np u pana HIVa z PE - zazdrosc, ze dziewczyny lubia takich jak Raiden.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Pn sty 15, 07 20:50

Johny Sasaki napisał(a):Ja w sumie nigdy nie uwazalem, ze Jack jest podobny do baby.

Ja niestety miałem taką sytuację: grałem w MGS2 (była pierwsza scenka z Vampem) i kuzynka podpatrywała i się pyta: "czemu ona nie wchodzi do środka?" (chodziło o wejście do pomieszczenia z Vampem) -_-".

kul napisał(a):Calkowita prawda. Raiden zostal bardzo zle odebrany i Raikov powstal, tak jak mowi Anik, by go wysmiac i zdobyc pare punktow u ludzi nie czujacych tej postaci.

I właśnie dlatego nie do końca podoba mi się nowy super-mega-cool Raiden z MGS4. Kojima chciał stworzyć nową postać - powstał Raiden. Raiden się nie spodobał, no to sru wyśmiać go, zbłaźnić, wydymać, jak najlepiej tylko można (MGS3, MGS: Snake Eraser, pierwszy "trailer" MGS4).
A potem co? Kojima mówi w wywiadzie, że chciałby, by ludzie jednak polubili Raidena i robi z niego madafakę w stroju ninja, który w przeciągu kilku sekund rozprawia się z kilkoma Gekko, nadaje mu gotycki wygląd i już ludzie sikają (z wrażenia) na jego widok i uważają, że Raiden jest najlepszą postacią :/.

Osobiście za takie coś to ja dziękuję.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » Pn sty 15, 07 21:01

To juz chyba przerabialismy w dziale z MGS4 ;)
Zgadzam sie z Toba, bo ciezko sie nie zgodzic, Raiden od poczatku byl postacia stworzona pod publiczke, najpierw pod publiczke japonska by zwiekszyc sprzedaz, o czym bylo w pierwszym poscie [zreszta Gackt reklamujacy MGS2 - litosci, co on w ogole ma z ta gra wspolnego?], a gdy to nie wypalilo [pare tysiecy wiecej sprzedanych kopii w porownaniu do MGS1 to jednak marny wynik] robimy z niego cyborga, ktory spodoba sie przecietnym graczom.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 15, 07 21:27

Ty miales ja nie mialem, takie zycie panie Zombi. Dwie osoby patrzace na to samo nie zawsze widza to samo. A kwestie Raidena w MGS4 ktos poruszal w swoim blogu o ile sie nie myle tez.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Uzion » Wt sty 16, 07 16:20

Jeszcze by tego brakowalo zebysmy w MGS 4 kierowali Raidenem w jakims momencie gry ;/
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Wt sty 16, 07 18:33

Czytaj wywiady.
Kojima powiedzial ze bedzie tylko jedna grywalna postac.
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence