To jest grób The Boss...

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Bizon » Pn wrz 25, 06 19:11

Sorry, w MGS3 nie gra?em (raz ogl?dn??em wszystkie cut scenki, i sie nie przypatrywa?em).

Skoro taki sa napis to pewnie to grób the boss.
Ale dlaczego? Przecie? w oczach opinii publicznej by?a zdrajczyni?...

Chyba ?e sam BB, za?atwi? jej taki nagrobek...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » Pn wrz 25, 06 20:39

Ajajaj sorry za spoilera.
Zapewne Snake jej taki postawil bo na koncu widac napis:
IN MEMORY OF
A PATRIOT
WHO SAVED
THE WORLD
192X-1964
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » Pn wrz 25, 06 20:54

Nie mo?na samemu wywnioskowa? ? Ja powtórz? to, co ja uwa?am : zas?u?y?a na to, ale wiedzieli o tym nieliczni, z ich inicjatywy powsta? anonimowy nagrobek, jednak dla nich jego znaczenie jest oczywiste.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 11:07

Za grób pami?tkowy The Boss z ca?? pewno?ci? odpowiedzialny jest Big Boss. Pewnie i swój udzia? mieli te? Major Zero, Para Medic i Sigint, bo przecie? znali fakty dotycz?ce operacji Snake Eater, a The Boss nie by?a im oboj?tna. To czyj grób widzimy na trailerze MGS4 musi wed?ug mnie mie? zwi?zek z "trójk?". Dlatego opcja z The Boss wydaje si? najbardziej prawdopodobna, cho? ja osobiscie uwa?am, ?e Snake stoi nad grobem osoby, z któr? wi?za?a go wcze?niej jaka? emocjonalna wi??. Stawiam na Graya Foxa, to pozwoli?oby Kojimie jednocze?nie na zgrabne wprowadzenie do "czwórki" Naomi.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 12:22

Wasze uwielbienie do Gray Fox'a mnie zadziwia i przeraza zarazem. Naomi pojawia sie w 4 nie z powodu swojego 'brata', ale z powodu genow, ona jest specjalista do spraw genetyki, nie potrzebuje wprowadzenia poprzez Frank'a. Ona jest dobrze skonstruowana postacia sama w sobie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 12:40

A masz co? kul do Franka? :D ?wietna posta?, pe?nokrwista, mi?o by?oby zobaczy? do niej jeszcze jakie? nawi?zania. Oczywi?cie nie uwa?am, ?e Gray jest potrzebny by wprowadzi? Naomi do tej cz??ci, twierdze tylko, ?e takie rozpocz?cie jej w?tku by?oby znacznie ciekawsze, emocjonalnie, a nie naukowo uzasadnione.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 15:36

Naomi jest postacia naukowca, osoby dla ktorej nauka jest najwazniejsza i ktora w niej szuka nie tylko oparcia, ale takze siebie. Ona jest doskonale rozwinieta emocjonalnie, co bylo widac przez cale MGS1, pod koniec gdy zmienila zdanie czuc bylo ze to inna osoba. W 4 zapewne pojawi sie wlasnie jako naukowiec, z chlodnym spojrzeniem na fakty.
Frank natomiast rozkochal ludzi jako Ninja, a nie jako rozwiniety emocjonalnie bohater. Bo co my tak naprawde wiemy o uczuciach ktore nim szargaja?
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Wt wrz 26, 06 15:38

Tak naprawd? to gówno wiemy :D

Zanamy tylko jego cytaty itp.

Nic konkretnego...
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 16:00

No dobrze, ale uratowa? w pewien sposób Snake'a, kiedy samemu uda?o mu si? os?abi? powa?nie Rexa i tym samym otworzy? furtk? dla Solida do zniszczenia maszyny. A jako, ?e wiedzia? o tym tylko sam Snake, móg? mu przecie? postawi? anonimowy pomnik. Pozatym byli przecie? przyjació?mi, którym jednak przysz?o walczy? ze sob?, ale przecie? "war is no reason to end a friendship". PS. No teraz to kul mnie za tego Graya Foxa pewnie z forum wywali :D
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 16:14

Ta uratowal, tylko ze Snake uratowal go pierwszy=dlug splacony. W grze wczesniej wyslal na niego oddzial najemnikow, porwal kobiete, zniszczyl most i walczyl z nim na smierc i zycie - No ale Snake uwaza ze to profesjonalista, ktory przypadkim stoi po drugiej stronie i nie ma do niego zadnych pretensji.
Z calym szacunkiem, ale te proby wcisniecie Fox'a za wszelka cene gdziekolwiek sa juz nudne. Ninja w MGS2 - Gray Fox, Ninja w MGS:PO - Gray Fox, grob w MGS4 - Gray Fox. NUUUUUUUUUUUDNE.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Teddy » Wt wrz 26, 06 17:12

Sorry, ale Wasze pogl?dy jakowo, ?e nale?y on do Foxa uwa?am za idiotyzm. Ja si? dalej trzymam kwestii, ?e albo jest to nagrobek The Boss (w co tak?e zaczynam pow?tpiewa?), albo osoby, która mia?a zwi?zek z wydarzeniami mi?dzy Big Shell a GoTP.
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Boras » Śr wrz 27, 06 10:49

a moim skromnym zdaniem ten nagrobek nalezy do BigBossa(przeczucie) :P
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Hal » Cz wrz 28, 06 00:47

Nie ma lepszego uzasadnienia ni? kierowanie si? przeczuciem :wink: Pomys? z Big Bossem jednak wykluczam. Po pierwsze, w?tpliwo?? budzi sam fakt, ?e grób odwiedza Snake, a na dodatek salutuj?c wyra?a swój szacunek do osoby tam le??cej. Bior?c pod uwag? stosunek Snake'a do ojca, z dotychczasowych metali, takie zachowanie by?oby nieuzasadnione. Po drugie, nie za bardzo wiem kto Naked Snake'owi postawi?by taki nagrobek. Bior?c pod uwag? trailer MGS:PO, by? mo?e Big Bossa ??czy?a przyja?? z Royem Campbellem, wi?c nie wykluczone, ?e to on móg? postawi? pomnik. Ale to tylko dywagacje...
Hal
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 28, 06 12:38

Poczekamy chyba na PO i dopiero dowiemy si? ca?ej prawdy o BB...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz wrz 28, 06 12:44

Ja bym na to nie liczyl. Od 1970 do 1995 moglo sie wiele zmienic. To jest ogromny potencjal fabularny, ktory z pewnoscia zostanie wykorzystany.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Cz wrz 28, 06 14:36

Tak, z pewno?ci?. Jednak jak dobrze sobie przypominam, to Kojima w jednym z wywiadów powiedzia?, ?e scenariusz MGS4 jest w znacznej mierze uzale?niony od ostatecznej wersji PO. Wi?c wszystko wskazuj?, ?e to w?a?nie w Portable Ops rozegraj? si? najistotniejsze, prze?omowe wydarzenia w historii niektórych postaci(Big Boss, Campbell).
Hal
Zanzibar

Postprzez Snake VR » So paź 07, 06 00:24

Wiec nawi?zuj?c to grób The Boss tak mi sie wydaje a nagrobek postawi? BB , Major Zero, Para Medic i Sigint. Oczywiscie chcia?bym sie mylic i przekonac ze to tak naprawde grób Gray Fox'a bo to by by?o fajne rozwiazanie.Zgadzam sie w 100% z tym co napisa? Hal Emmerich odnosnie Fox'a. Jest to postac któr? lubie tak samo jak Solid Snake'a (zw?asza jako Cyborg Ninja by? rewelacyjny)
Snake VR
banan

Postprzez Uzion » Śr sty 24, 07 17:04

Powinnismy sie zastanowic najperw nad tym jak Solid mogl dotrzec (i czy wogle dotarl) do prawdy. Moze dysk z patriotami zawieral takie info??? Bardzo prawdopodobne ze Solid poznal prawde i stoi nad grobem The Boss lub Big Bossa, poniewaz uzywa jego technik CQC, co widac na trailerze. No i te oko (BB mial uszkodzone prawe, Snake ma ta kamerke na lewym). Nie czytalem calego tematu, wiec jakby to juz bylo mowione wczesniej... Wogle Snake jest jakos tak upodobniony do BB.
Uzion
The Fury

Postprzez Old Snake » Śr sty 24, 07 23:47

Grób the Boss odpada bo Snake jej nie znał. Grób BB też raczej odpada bo raczej mało prawdopodobne jest to że szczątki najlepszego żołnierza XX wieku leżą sobie ot tak na cmentarzu na który może wejść sobie każdy. Może grób Olgi albo Raidena, który zmarł a zostanie wskrzeszony niczym Grey Fox.

Bardzo prawdopodobne ze Solid poznal prawde i stoi nad grobem The Boss lub Big Bossa, poniewaz uzywa jego technik CQC, co widac na trailerze

Co ma piernik do wiatraka? Albo ma się umiejętności albo nie. W latach '60, kiedy Big Boss trenował razem z The Joy wymyślili system walki CQC, więc była to zupełna nowość. Nawet doświadczony żołnierz Volgin nie mógł się połapać co to za styl walki ("this is some kind of judo?"). W czasach obecnych, każda armia trenuje żołnieży w jakimś stylu walki CQC np. Combat 56, Krav Maga czy chodźby Sambo. To oznacza że Snake zawsze posiadał takie umiejętności, już w MG1 głupie walenie piąchą było czymś w rodzaju CQC, tylko że wraz z rozwojem techniki Snake dostawał lepszą animacje. W MGS 1/2 było to kombo 2 x pięść i low kick, duszenie lub przewrócenie wroga na glebe. W MGS 4 po prostu technika pozwala na wprowadzenie jakiegoś bardziej szczegółowego systemu walki do gry i tyle.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Cz sty 25, 07 00:30

z raidenem tez by było dziwnie, wiecie zabijają go - zakopują w grobie, potem odkupuja na wpół zgniłe zwloki i robią cyborga...

bardziej możliwe że raiden cały czas od MGS2 do 4 zmienial sie w cyborga, co juz sie w 2 zaczelo.

co do olgi, to tez niby po co? Olga była wazna dla raidena nie dla Snakea.

Fox - no nie zostalo z niego nic co można by zakopać

emma - to znów osoba ważna bardziej dla Otacona

BB - przecież go chyba nawet nie pochowano, tylko od razu pod nóz.

the boss - pasuje klimatem cmenarza i ogolnie otoczką...
co więcej, weźcie pod uwage że MGS to gra i boahter gry dowiaduje się prawdy w tym samym czasie co gracz, wiec bardzo możliwe jest ze miedzy MGS2 a 4 snake poznał prawde o MGS3 i MPO.

zostaje jeszcze MPO, czy ktoś tam nie zginął, a kto mógłby by byc ważny dla SS
(choć mialo by to taki sens jak z The boss, ss tej osoby by nie znał, tylko wiedzial o jej czynach)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Old Snake » Cz sty 25, 07 00:55

A kto najpierw spotkał się z Olgą? Snake czy Raiden? To Snake obiecał odnaleźć dziecko Olgi. Może Solidus? Ale ze Snakem to chyba się nie lubili za bardzo. Możliwe jest też że Snake odwiedza grób w połowie gry lub na końcu, więc może to ktoś kogo poznamy dopiero podczas gry.
Old Snake
Vamp

Postprzez SaladinAI » Cz sty 25, 07 13:37

Fox - no nie zostalo z niego nic co można by zakopać

BB - przecież go chyba nawet nie pochowano, tylko od razu pod nóz.

No ale wiesz z The Boss też nic nie zostało tzn. miejsce w którym spoczywało jej ciało zostało zbombardowane przez radzieckie Migi.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Cz sty 25, 07 15:10

Zgadza się, nagrobek jest symboliczny. Mi jednak nie daje spokoju ta data na grobie. Widać, że rok śmierci zaczyna się cyframi 19, dalej nie sposób dojrzeć (umyślnie zapewne). Osoby które mogły wtedy umrzeć to Fox, The Boss i Big Boss, jednak napis na grobie to z pewnością nawiązanie do The Boss.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Uzion » Cz sty 25, 07 16:17

A co sie stalo z ludzmi ktorzy brali udzial w Operacji Snake Eater? Eva gdzies tam zaginela, oczywiscie pominmy tych ktorzy tam zgineli, ale Major Zero, Para - Medic, Sigint itp. jeszcze na pewno zyja. Moze oni beda mieli jakas role w MGS 4.
Uzion
The Fury

Postprzez Solidny » Cz sty 25, 07 16:20

Uzion napisał(a):A co sie stalo z ludzmi ktorzy brali udzial w Operacji Snake Eater? Eva gdzies tam zaginela, oczywiscie pominmy tych ktorzy tam zgineli, ale Major Zero, Para - Medic, Sigint itp. jeszcze na pewno zyja. Moze oni beda mieli jakas role w MGS 4.

Te trzy postacie pojawiają się w Portable Ops. Co tam się z nimi stało, tego już nie wiem.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Cz sty 25, 07 17:04

tylko ze te postacie w mgs4 mialby by jakos po 80 cos lat...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Cz sty 25, 07 20:56

Ale ja bym chciał zobaczyć 80 letnią Para-Medic, która gada o filmach. He he.
Old Snake
Vamp

Postprzez Kazek » Wt sty 30, 07 16:35

Nie sadze zeby byl to grob Grey Foxa, nie sadze tez by byl to grob jakies nie znanej nam postaci ktora nie poznalismy jeszcze z MGS4 poniewaz scena na cmentarzu to wszystko na to wskazuje poczatek gry podczas ktorego do Sneja przylatuja Campbell i Otacon w helikopterze. Więc jest to grob The Boss-najbardziej prawdopodobne, BB tez moze byc z data 192x-1999. Ostatnio przyszla mi do glowy tez inna teoria ale ciężko ją ująć w slowa... trochę szokująca
Kazek
Running Man

Postprzez Bizon » Wt sty 30, 07 17:04

Gadaj, nawet jak jest szokująca :D
Bizon

Postprzez uci » Wt sty 30, 07 18:29

zgadne, że niby grób SS?

motyw ze sfingował własną śmierć i teraz uważany jest za martwego?
:)

jak nie to moj pomysł, tylko po co salutowac
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4