Rozmowy o konsolach, czyli jak zepsuc dobry temat

Moderator: GM

Postprzez Gac666x » Pn lut 26, 07 18:28

Moim zdaniem marnotrastwo Bluray'a ;]. Oblivion nie dość, że wygląda gorzej (ciut bardziej rozmyte tekstury) to nie zajmował całej płyty DVD a o dwu warstwówce już nie wspominam. Domyślam się, że MGS4 to Bluraya wykorzysta w pełni, ale niektóre gry naprawde tego nie potrzebują -_-'.

Wiesz nie chce nic mówić, ale istnieje sposób na PC by wszystko odpalić z racji tego, że na PC da się programować. z PS3 jest już gorzej, bo specjalny program do emulacji trzeba by było pisać, co mija się z celem, a jednak wolałbyś mieć jedną konsolę niż w tym wypadku już 2 (bo PS2 miał o wiele mniej problemów z odpaleniem gier na PSone).
Ja tu tylko mówię, że Sony nie dba o graczy praktycznie w cale. Tworzą konsolę dla bogaczy by mogli robić na niej wszystko, ale gry to już jest pozycja nr. 2 jeśli chodzi o PS3, w porównaniu do PS2. To mnie boli najbardziej.

Niedługo dojdzie do tego, że konsola do gier będzie przerywać ciążę i leczyć Aids i ewentualnie odpalać jakąś nową grę -_-'.

P.S.

Sorry za kropkę w Mr_Zombie ;)
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr mar 21, 07 10:51

http://faq.eu.playstation.com/bc/ - lista kompatybilnosci gier z PS1/2 na PS3

Nie wszystkie kopie MGS1 i MGS3 beda dzialac poprawnie. Wlasciwie to wiekszosc bedzie dzialac z bledami. Subsistence i Special Mission powinny dzialac bez problemu.
MGS2 i Substance w ogole sie nie uruchomia.

Przerywaj dodatkowe sekwencje filmowe (w nielicznych grach wystąpiły problemy z grafiką podczas jednej lub kilku takich sekwencji).

A najlepiej to w ogole nie graj w te MGSy.

Swietna robota Sony.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Śr mar 21, 07 12:19

No i tego się obawiałem. Jak na mój gust cement w butach i do wody.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr. X » Śr mar 21, 07 13:13

Gac666 napisał(a):Ja tu tylko mówię, że Sony nie dba o graczy praktycznie w cale. Tworzą konsolę dla bogaczy by mogli robić na niej wszystko, ale gry to już jest pozycja nr. 2 jeśli chodzi o PS3, w porównaniu do PS2. To mnie boli najbardziej.

Niedługo dojdzie do tego, że konsola do gier będzie przerywać ciążę i leczyć Aids i ewentualnie odpalać jakąś nową grę -_-'.

Zgadzam sie z tobą Gac , polityka firmy Sony odnosnie konsol jest nieco dziwna. Z drugiej jednak strony nie mozna sie dziwic bo PS3 walczy o rynek i chce przyciągnąc do siebie jak najwiecej bogatych klientów. A co za tym idzie umozliwia im robienie na swojej konsoli niemal wszystkiego , pozatym konkurencja dla PS3 jest silna (mamy Wii oraz Xbox 360). Nie chce tu jednak usprawiedliwiac to co robi Sony , moim zdaniem poprzez to ze nie dba o graczy popełnia duzy błąd
Mr. X

Postprzez solidus grabczas » Śr mar 21, 07 18:07

Po tym co widzę ostatnio wolę żeby MGS3:S i MGS4 mogły by wyjść na np Xboxa albo na X360 bo przynajmniej pan Gates zna pojęcie takie jak obsługa klienta której w sony nie ma u nich jest tylko czyszczenie portfel =.=
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Solidny » Śr mar 21, 07 18:55

solidus grabczas napisał(a):Po tym co widzę ostatnio wolę żeby MGS3:S i MGS4 mogły by wyjść na np Xboxa albo na X360 bo przynajmniej pan Gates zna pojęcie takie jak obsługa klienta której w sony nie ma u nich jest tylko czyszczenie portfel =.=

MGS3:S według listy działa bez zarzutu na PS3. Co do Microsoftu, takie Halo działa słabo na X360, tnie jakby odpalono je na PS2. Kompatybilność wsteczna jest wiec problemem po obu stronach.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Teddy » Śr mar 21, 07 19:51

Sony traci kolejne exclusivy. DMC i Ace Combat. Cieńko Sony, cieńko.
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Mr. X » Śr mar 21, 07 20:37

Czyzby wiec pozycja Sony na rynku konsolowym nie byłaby juz taka mocna jak kiedys ?? , moim zdaniem po czesci tak. Zresztą takie są skutki gdy nie dba sie np wystarczająco o klienta/gracza , miejmy jednak nadzieje ze Sony wyciagnie z tych błedów jakies wnioski na przyszłosc
Mr. X

Postprzez Infernal Warrior » Śr mar 21, 07 20:38

Ace Combat jest przecież na PSP. Więc raczej go nie traci. Czyżbym Cię nie zrozumiał Teddy?? :P
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » Śr mar 21, 07 20:42

AC i DMC to potwierdzone serie ktore wkraczaja na platforme Xbox 360.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez komar737 » Śr mar 21, 07 21:39

Jak narazie, jedyne co mogloby przyciagnac mnie do PS3 to GoW3. Jednak mimo tego i tak gdybym mial kupowac konsole dla jednej gry, zrobilbym to u kresu jej kadencji.

Zostaje jeszcze MGS4, ale coz, z tym "exclusivem" moze byc roznie...
komar737
banan

Postprzez Gac666x » Pn kwi 30, 07 18:18

Lawlz... promocja God of War 2

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... =1770&ct=5

Uwaga, zawiera treści niekoniecznie odpowiednie dla ludzi o słabych nerwach i nie lubiących okrucieństwa wyrządzanych zwierzętom.

Jak na mój gust? Ok GOW 1 i 2 napewno rządzą, to tytuły, któe chciałbym mieć, ale robienie takich rzeczy? Przegięcie totalne :/.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pn kwi 30, 07 21:29

Łeee. Jak tak można!! Gry powinny być dla niektorych zabronione jak widac... i wcale nie mowie to o granicy wiekowej...

A GoW wygląda świetnie...

Czemu? Czemu?! Czemu ja nie mam konsoli??!!

Ide sie wieszac...
... i zaraz wracam xD
Infernal Warrior
Raging Raven

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole