The End - jak walczyć?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Solid Snake 1989 » So maja 12, 07 20:09

no to nie biegaj za nim... rónie dobrze możesz go zabić na przystani i też będzie bezsenu w takim rozumieniu
No niby mogę nie biegać ale jak go widzę to jakoś nie mogę sie powstrzymać żeby w niego nie strzelić, ale pamiętam jak pierwszy raz z nim walczyłem, szukałem go i nie mogłem znaleźć aż włączyłem mikrofon i usłyszałem że dziadek zasnął. he he jak mu wpakowałem serie w plecy...
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Gillian » So maja 12, 07 20:43

zresztą jest widok FPP więc też możesz wypatrywać i biegać za nim
moim zdaniem to żaden powód. walczysz jak chcesz
podobnie można było rozwalić Wolf w drugim pojedynku z Nikity i walka była banalnie prosta
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solid Snake 1989 » So maja 12, 07 20:48

podobnie można było rozwalić Wolf w drugim pojedynku z Nikity i walka była banalnie prosta
ja wolałem ze Stingera ;) Ogólnie bardziej mi sie podobali bossowie w MGS, mieli własną historie (każdy z osobna), bardziej ludzcy.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Pabian01 » N maja 13, 07 09:06

twilite_kid napisał(a):no to nie biegaj za nim...

Racja jak chcesz by walka byla naprawde snajperska to uzywaj terenu itp. Ja ostatnio sobie postawilem cel ze tylko "headshoot". Klimacik wtedy niesamowity. Lezalem ponad 5 min nagle wstaje zeby zminic pozycje a ty bOOm "Snake is dead" :iconbiggrin:
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez FOX HUND » Pn maja 14, 07 20:54

Moja walka z nim wyglądala tak jakby się to działo naprawdę. Wyciągam snajperke, zmieniam kamuflarz i kłade się na ziemi aby być bezpiecznym i móc na spokojnie wyczaić
The End'a. A do tego jak zacznie padać deszcz to robi się taki klimat, że to poezja!
Jeżeli nie znajdę wroga to powolutku się czołgam w inne miejsce. Gra się długo ale naprawdę warto bo emocje są świetne. Tak ja gram :icon_smile:

Oczywiście istnieją inne drogi pokonania The End'a. Gdzieś nawet o tym pisałem. :happy8:
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez _tomek » Śr lip 18, 07 00:29

Wczoraj go właśnie "przechodziłem". Fox Hund dobrze pisze, ale szczerze mówiąc, męczące to, i nużące. Ja biegałem po dżungli, a gdy usłyszałem, że coś mówi, momentalnie hop za drzewko i kukałem, skąd strzał. Przydaje się też wykrywacz ludzi (nie wiem, zapomniałem jak się to coś zwie). Warto też rozglądać się w z widoku pierwszej osoby gdy padnie strzał i nie jesteś pewny - na górach często można zobaczyć, jak szkiełko lunety się błyszczy (taki skromny detal). Dodatkowo, słychać jak sapie.
_tomek
Inkarnacja VR

Postprzez Zalew » Śr lip 18, 07 22:51

Ja zawsze wchodzę na górkę i jak zobaczę blask z lunety to albo strzelam do niego albo idę do niego ;) Zachodzę go z tyłu po czym do niego strzelam a potem cały czas zostawia ślady i łatwo jest go tropić ;)
Zalew
Night Sight

Postprzez uci » Cz lip 19, 07 00:05

no ja zazwyczaj dawalem sie postrzelic (na mapie widać skąd strzela), a potem śledziłem go po śladach na ziemi za pomocą termowizji.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Blady » Cz lip 19, 07 00:07

Pokonanie The Enda to pestka, wystarczy bez przerwy włączać Thermo Gogle, jego ślady są aż zbyt dobrze widoczne...No, ale wtedy nie czuć "genialności pojedynku".
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Cz lip 19, 07 12:38

Jesli chodzi o mnie to na poczatku walczylem z nim "honorowo po snajpersku". Po dluzszym czasie i kilku postrzalach, wzialem karabin maszynowy, zaczalem biegac i strzelac za nim jak oblakany ;-) Tego pojedynek jest typowo przeznaczony dla tego rodzaju wielbicieli...
Uzion
The Fury

Postprzez Zalew » Cz lip 19, 07 18:03

Uzion napisał(a):zaczalem biegac i strzelac za nim jak oblakany

Ciekawe czy The End był zadowolony z pojedynku :D
Zalew
Night Sight

Postprzez Uzion » Cz lip 19, 07 22:24

Zalew napisał(a):
Uzion napisał(a):zaczalem biegac i strzelac za nim jak oblakany

Ciekawe czy The End był zadowolony z pojedynku :D

On na pewno nie, ale ja odetchnalem z ulga po ostatniej serii pociskow ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez Sashh » N sie 12, 07 20:16

Od siebie dodam: AP Sensor + kamuflaż The Sorrow = bezproblemowe zachodzenie The End od tyłu (za pierwszym razem nie zdobyłem jego kamuflażu, a z tą metodą nie było z tym problemu).
Sashh
Coward Duck

Postprzez Snaker » Wt wrz 25, 07 13:42

Walczcie honorowo!!:P Ja tam lubię się właśnie przy tej bitce pobawić w Sniper'a.Na początku zabijam jego piękną papugę:D potem lokalizuje go jak oddaje strzał i szybko za drzewko albo krzaczek i tak monotonnie, mój rekord walki z nim to chyba 3h :)
Snaker
Black Color

Postprzez Blady » Wt wrz 25, 07 14:11

Cytując wypowiedź Majora Zero, w przypadku śmierci The Endo ze starości- "Walcz żeby wygrać, ziom, chodzi o przetrwanie a nie o honorowe rozprawianie się z bossem, którego odciski stóp rozpalają trawę do czerwoności"

Każdy walczy tak, jak mu wygodnie- ja np. podczas walki z Painem nigdy nie wyszedłem na żadną wysepkę, ciągle strzelałem spod wody- tak, niehonorowo, jak lamer, ale wygrałem, a przecież o to chodzi kiedy grasz na E.E.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez SolidSorrow » Śr gru 19, 07 12:40

No tak ale jaki fun masz z takiego pokonywania Enda ze starosci zadna. Każdy n00b umie zmienic date w konsoli, no coz ale przyznam sie ze ja za pierwszym razem tez go tak pokonalem. Istnieje jeszcze jeden ciekawy sposob nie pamietam już nazwy tamtej lokacji ale chyba byl to chornyj prud (poprawcie mnie jesli sie myle chodzi mi o ta lokacje po wyjsciu z chornaya paschara i przejsciu przez rzeke). Tam mogliśmy zobaczyc scenke jak Volgin znęcal sie nad Sokolovem, poznie Evą, pozniej the Boss rozmawiala z Sorrowem na koncu scenki przyjeżdżał The End na wozku a The Boss odchodziła. Gdy scenka sie konczyła The End byl jeszcze przez chwile na mostku mogliśmy go wtedy zabic najlatwiej ze snajperki albo patriota. Jeżeli tylko go zranilismy to pozniej w pojedynku też już nie miał pełnego życia.
SolidSorrow
Inkarnacja VR

Postprzez KowalPL » Śr gru 19, 07 16:43

Ze staroscia nie ma funu. Zanim mialem subsistance'a to gralem w Snake Eatera i go pokonalem 'staroscia' aby filmik odblokowac do demo theater. A tak ogolnie to lepiej sie czolgac po pare metrow, zastopowac, wlaczyc google i microfon i go troche poszukac nie ruszajac sie. Jak nie ma to nastepne pare metrow itd itd.

PS: Gram na Euro Extreme i tm nie ma AP Sensora ani motion detector, sonaru i takich tam gadzetow innych. Czy mozna je jakos odblokowac? (choc watpie)
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez kul2 » Śr gru 19, 07 18:15

Czy mozna je jakos odblokowac?

Nie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence