przez boggoo » N cze 24, 07 15:55
W MGS2 jest zmianka o FoxDie. Też w/g mnie szybkie starzenie się Snake'a może być spowodowane przez 2 rzeczy:
-FoxDie
-to że jest klonem, więc komórki szybciej się starzeją
W MGS2 można zauważyć już działanie jednego z tych czynników(nie wiem czy to zauważyliście), przy pierwszym spotkaniu Raidena z Snakiem(Pliskin), tuż po zniknięciu Vampa, jak Snake stanął obok Raidena to można było zauważyć, że Snake zaczął tracić równowagę i powiedział Raidenowi, że musi odpocząć przez parę minut. FoxDie w ciele Snake'a jest nadal, i niewiadomo kiedy się uaktywni, być może to co było w trailerze z MGS4 było atakiem spowodowanym FoxDie, niewiadomo. Być może u Snake'a inaczej działa on, inaczej zaprogramowany(pewnie celowo).
A to co było mówione o "strunach Liquida w ręce" jak był moment gdy Ocelot mówił głosem Liquida to był tylko celowy zabieg Hideo Kojimy, byśmy wiedzieli kto w danym momencie przemawia, bo przecież Snake się pytał "Kim jesteś!", bo jeśli by słyszał głos Liquida, a nie Ocelota to by nie zadawał tego pytania. Bo pozatym to nie jest możliwe z tymi strunami, gdyż nas głos zależy od ukształtowania naszych ust, warg, zębów itp. nie tylko od strun głosowych.
Takie postarzenie Snake'a przez Kojimę to w/g mnie śmiały krok, bo też się nigdzie nie spotkałem w innych grach by grać postacią w takim wieku(zwykle to się gra jakimś młodym atrakcyjnym gostkiem).
Jestem ciekaw czy ta postać na końcu trailera z TGS2006 to jest klon Solid Snake'a, czy tylko kolejny kawał Hideo. Jeśli to byłby klon, czyżby miał się powtórzyć scenariusz z Outer Heaven?? Jak się zagra to się zobaczy.