Przypuszczenia - lipiec

W celach porządkowych.

Postprzez SaladinAI » Cz lip 05, 07 20:06

Nowe info na temat fabuły MGS 4:

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=289

Oraz nowe pytania z nią związane:

Kiedyś znany jako bohater, który ocalił świat, teraz określany mianem złoczyńcy, który sprowadził na świat zniszczenie.

Myślałem że chodzi o to iż Snake jest tak określany ze względu na akcję na Tankerze, jednak słowa o zniszczeniu świata na to nie wskazują. Natomiast wydawałoby się że te słowa dobrze pasują do Liquida, więc może Solid został obciążony jego akcjami? Lub też został za niego wzięty, ale to i tak niezbyt pasuje bo przecież to ONZ wysyła go na kolejną misje.

Jego celem było zakończenie linii jego przeklętej krwi.

To była jego pokuta.

Solid Snake, stary żołnierz

Jaki sekret płynie w jego żyłach?

Hmm, znowu powrót tematyki genów? Skoro Snake pokutuje za linię swojej krwi to może jednak pasuje powyższa teoria o tym że Solid odpowiada za czyny Liquida? No i o co chodzi z tym sekretem? Zapewne ma to związek z samobójczą próbą Solida z trailera E3 06.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz lip 05, 07 22:37

no równie dobrze może chodzić o to iż Patrioci okreslili go mianem złoczyńcy. np. zwalając na niego całą wine za akcje na plance ( i to co potem było tego efektem), w końcu oficjalnie terrorystami znanymi jako Sons Of Liberty dowodzil Solid Snake...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Solid Snake 1989 » Pt lip 06, 07 11:31

Ale oficjalnie Solid Snake nie żyje. Zginął na tankerze.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Bizon » Pt lip 06, 07 11:52

Ale z drugiej strony nikt nie wie jak ożył, bo przecież tak jak powiedził Uci:
w końcu oficjalnie terrorystami znanymi jako Sons Of Liberty dowodzil Solid Snake...

Nie wiemy jak to było po śmierci Solidusa. Czy Solid został uniewinniony, czy też ludzie uznali, że to jednak trup solida i podobnie jak The Boss, Snake przeszedł do historii jako potwór który wjechał Arsenal Gear'em w środek miasta...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pt lip 06, 07 14:10

no nie zapomnijmy że w MGSie historia zawsze lubi się powtarzać
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So lip 07, 07 17:13

Spojlery MPO!

W ogóle cały ten tekst Elisy z MPO na temat dzieci Snake'a:

Snake... Your son will bring the world to ruin... Your son... will save... the world.

Być może nie dotyczyły Liquida (zniszczenie świata) oraz Solida (uratowanie świata) lecz tak na prawdę odnosiły się tylko do Solida?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » N lip 08, 07 03:02

Ja nie ustosunkuję się do tych słów, gdyż fabuła Metal Gear Solid: Portable Ops jest mi niemal zupełnie obca; choć słowa te są mi znane. Muszę przyznać, że zawsze odbierałem zdanie to jako wypowiedź tyczącą się właśnie jednej postaci, Solid Snake'a.
Chciałbym tutaj jednak poruszyć odmienny temat, mianowicie niedawny trailer Metal Gear Saga. Nie ukrywam, iż jego forma przypadła mi do gustu. W zasadzie nie odbiegała ona od tego, do czego Kojima zdążył nas przyzwyczaić. Kapitalna według mnie jest wypowiedź pojawiająca się na samym początku zwiastunu. Świetny japoński lektor, wcielający się najprawdopodobniej w zupełnie nową dla serii postać, niezwykle sugestywnie rozrysowuje przed nami pewien zalążek fabuły najnowszej odsłony MGSa. Od przedstawienia szerszego planu (sytuacji panującej na bliskim wschodzie w trakcie rozgrywania się opowieści), do skupienia się na szczególe, a więc bliższego przedstawienia osoby Snake'a. Cała ta wypowiedż pobrzmiewa tonem tajemnicy, co skutecznie potwierdzają ostatnie słowa anonimowej postaci. Oby całość dialogów pojawiających się w Guns of the Patriots trzymała tak wysoki poziom.
Nie jestem w stanie wyjaśnić dlaczego, ale stopniowo dochodzę do wniosku, iż ze Snake'iem wiąże się pewna istotna tajemnica. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, iż mam nieodparte wrażenie, iż to on sam nie wyznał nam na swój temat całej prawdy. Być może nosił ją w sobie przez wszystkie te lata nie wyznając nikomu. Idę o zakład, że Solid czegoś o sobie ważnego nie powiedział.
Solid Snake...jaka tajemnica płynie w Twoich żyłach?"
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Zychu(snipershit) » N lip 08, 07 12:16

Solid Snake...jaka tajemnica płynie w Twoich żyłach?"<-- chodzi raczej o geny, co to są za geny że tworzą go taką a nie inną osobę. Narrator jakby chciał chce się dowiedzieć o jego DNA jak najwięcej, zbadać je, ciekawy jest co w nim siedzi . Ja to tak odbieram...
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez uci » N lip 08, 07 15:07

A może SS czegoś nie wie o sobie, i dowiaduje się tego od Naomi, która próbując nie wiem powstrzymać jego chorobę (starzenie) odkrywa coś w jego DNA, coś takiego co sprawia że Snake w pewnej chwili próbuje ze soba skończyć, by nie ciagnąć tego dalej?

W MPO pokazywali nam jak próbowano odtworzyć The Boss w innych żołnierzach (jej głos u Gene czy zdolnosci u BB).
W Les Enfant teriblle próbowano odtowrzyć BB, tworząc jeszcze lepszego żolnierza.
Może na SS testowano jeszcze jakieś inne sposoby tworzenia Super żołnierzy, coś więcej niż tylko klonowanie.

A może SS nie jest bliźniakiem LS? Może Solidus i Liquid byli bliźniakami, Solidus w wyniku awarii genów starzał się szybciej, ale gdyby nie to wyglądałby tak samo jak oni. A SS jest tym jedynym, Stand Alone klonem, a nie częscią z dwóch?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N lip 08, 07 15:47

Albo Solid Snake widząc powrót Liquida w powrocie Ocelota uznał, że chrzani takie cross overy i ma dość tego, że tak gmatwają ten scenariusz?
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » N lip 08, 07 15:51

Gacu, a może ostrzeżenie, co? ;)
Nie no, jeszcze ci nie dam. Nie będę taki...

Sądzę że w najnowszym trailerze nie będzie o tym nic wspomniane, bo pewnie wielu na to teraz oczekuje.
Raczej nie doszukiwałbym się w tym głębszego znaczenia..
Bizon

Postprzez SaladinAI » N lip 08, 07 16:11

Na pewno będzie o tym mowa bo by o tym nie wspominali w tym trailerze. Z resztą skoro ta postać mówiła o sekrecie w krwi Snake'a, to na pewno musi to to coś znaczyć. Nie możemy tego zignorować, chyba nie powiesz że po MGS 4 nie spodziewasz się głębi w fabule?

A może SS nie jest bliźniakiem LS? Może Solidus i Liquid byli bliźniakami, Solidus w wyniku awarii genów starzał się szybciej, ale gdyby nie to wyglądałby tak samo jak oni. A SS jest tym jedynym, Stand Alone klonem, a nie częscią z dwóch?

No przecież w tych nowych datach było wyraźnie wspomniane że Solid i Liquid są efektem projektu LET, zaś Solidus został stworzony poza nim.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » N lip 08, 07 16:13

Bizon ale ja mówię serio.

Gdybyś był Solidem i musiał zabić Liquida 2 razy, a Ocelota 3 razy to nie zbzikowałbyś?
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N lip 08, 07 16:14

nie no, wszystko jest mozliwe?

Po pojawieniu się Jagera w MPO to mnie nic nie zaskoczy. Szczegolnie że każdy kolejny MGS rozwala wszytsko co było w poprzedniej częsci.

Bizon, założe się że tak będzie, ludzie teraz myślą, co temu SS plynie w żylach, a na trailerze zobaczymy coś co sprawi ze znów pojawią się nam ? nad głowami
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » N lip 08, 07 16:18

Oby to nie była znowu młoda twarz Solida, bo już się przyzwyczaiłem do Olda...
Bizon

Postprzez SaladinAI » N lip 08, 07 16:20

Przesadzacie, przecież Solid już w tym trailerze z E3 mówił że musi wymazać swoje memy i geny. Więc już wtedy wiedzieliśmy że coś jest nie tak. Podobnie jak z sytuacją na Bliskim Wschodzie, o tym też wiedzieliśmy wcześniej. Teraz to tylko zostało podane na inny sposób, z kilkoma nowymi szczegółami więc nie mówcie że Kojima teraz wszystko to zmieni nie wiadomo dlaczego.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solid Snake 1989 » N lip 08, 07 23:07

Może jego krew jest toksyczna jak u obcych? Dobra to był żart.
Tak sobie myślę że może chodzić o FoxDie, tajemnica jego "błędu", albo antidotum może być zawarta w Snake'u.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez uci » N lip 08, 07 23:26

ale co by to dawało? przeciez Biały Dom miał antidotum na Fox Die.

Mi się wydaje że to jednak te geny żołnierza, DNA BB, do tego doświadczenie SS. Może o to chodzi, skoro już można było komuś dac geny żołnierza, to brakuje tylko memów, a zarówno geny jak i memy ma snake. Wystarczyło by go wypatroszyć, sdigitalizować wspomnienia a potem robić armię takich Raidenów czy Nullów. Nie potrzeba by nawet wtedy VR.
Wstrzykujemy geny, wgrywamy memy - mamy Solid snakea. I tak masowo.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solid Snake 1989 » N lip 08, 07 23:33

Kurcze łatwiej było by nam sie domyśleć gdybyśmy chociaż wiedzieli kto to mówi i w jakich okolicznościach. Ja w takich domysłach nie jestem dobry. Teraz wydaje mi sie że Uci może mieć racje.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez kul2 » Pn lip 09, 07 00:37

'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Nevar » Wt lip 10, 07 15:31

O której godzinie będzie jutro pokazany nowy trailer MGS4?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Wt lip 10, 07 17:38

Nevar napisał(a):O której godzinie będzie jutro pokazany nowy trailer MGS4?

Konferencja Konami będzie trwała od 2:45 do 3:45 (czasu Polskiego ). Jako iż będzie to noc, a więc w sumie 12 lipca to jeśli wytrzymasz do tych późnych godzin to być może jeszcze po 4 na stronie będzie do obejrzenia trailer (oby).
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Śr lip 11, 07 07:10

'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Śr lip 11, 07 11:09

Obrazek

Jest VAMP :D
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Anik » Śr lip 11, 07 11:12

Właśnie na to czekalam Vamp vs Raiden, to sie nazywa rozróba. Będzie dużo akcji jak widzę
Anik
Crying Wolf

Postprzez SaladinAI » Śr lip 11, 07 17:25

Ogólnie rzecz biorąc to teoria uciego nie jest taka nie prawdopodobna. Osobiście z niej wychodząc uważam że Snake'a spotka jakiś rodzaj przedłużenia egzystencji, nowej formy życia: pamiętacie jak Liquid Ocelot w trailerze z E3 mówił coś w stylu że są teraz razem wolni od więzów losu (coś w tym stylu)? Przecież Liquid nie jako w MGS 2 już mówił że losem Solida jest to że umrze on jako kolejny klon starca jakim był Big Boss. No i sam Liquid i poniekąd Patrioci są w stanie przedłużać swoje życia czy też wnieść je na nowy poziom egzystencji.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » Cz lip 12, 07 19:59

Nie chcialem offtopowac w tamtym teacie wiec tu kontynuuje swa mysl.
Bizon napisał(a):to dlaczego jej syn miałby być w FH?

Mowisz tak jakby w serii malo bylo podwojnych i potrojnych agentow... Gdyby mialbyc to ktos ZUPELNIE nowy to dlaczego taka tajemniczosc? chociaz zdjolby okulary...
Hej a Grey Fox mogl miec syna?? XD juz na sile chyba szukam... ;)
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pt lip 13, 07 13:58

kontunując myśl, pamitacie może ten wątek że każdy żolnierz ma numerek, ID broń, nanomaszyny, sprzęt ubranie itd.

A teraz dodajcie do tego zastrzyk z Fox die + terapią genową ( fox die na wszelki wypadek gdyby ktoś się chcial bunotwać). Przez nanomaszyny wgrywamy Memy SS i kazdy z nich staje się kolejnym SS. A jak wiadomo po MSG, same geny żołnierza nie wystarczą, więc trzeba zdobyć Memy. A jak najlepiej je zdobyć?
Wysyłamy SS żeby załatwil Liquida i przy okazji zgrać jego Memy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt lip 13, 07 15:53

Ciekawe kiedy wyjda jakies konkrety o Big Bossie. Mysle caly czas o Evie... bo wydaje mi sie ze jakies nawiazanie do niej bedzie, ciekawe tylko jakie
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » So lip 14, 07 00:00

A mnie znów zainteresował nowy Fox Hound - tez mają nanomaszyny, którymi kontrolować może Liquid. Może to oni będą nowymi bossami w 4 ?

Rozkaz wydaje Liquid, przez nanomaszyny zostaje podany do mózgu i po kolei kazdy członek FH zaczyna świrować i rzucać się na SS. Dave (ten w masce) mógłby wykorzystywać swoją zdolność do zmiany twarzy w czasie walki ( o ile to potrafi).
No i gdyby w końcu meryl została zmuszona do walki, Snake ją załatwia, a potem kończy z sobą.
uci
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do ARCHIWUM