Meryl i jej numer na codec

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Meryl i jej numer na codec

Postprzez Blizzard » Wt cze 12, 07 19:37

Witam, jestem po walce z ocelotem i cos mnie bardzo intryguje. Mianowicie skąd wiedzieć, że numer codecu do Meryl to 140.15 ?? jak kiedys przechodziłem wyczytałem to w waszym poradniku.
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 07 20:34 przez Blizzard, łącznie edytowano 1 raz
Blizzard
Coward Duck

Postprzez Gillian » Wt cze 12, 07 19:38

numer jest w instrukcji.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt cze 12, 07 19:43

Z tylu pudelka z gra.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Wt cze 12, 07 19:48

z tyłu oryginalnego pudełka gry dokładnie :)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gillian » Wt cze 12, 07 20:03

hmm? ja niestety miałem używkę bez pudełka i byłem całe życie przekonany, że numer stoi też w instrukcji -.-
sorry za zamieszanie...
Gillian
Uber Big Boss

Re: Meryl codec

Postprzez Mr_Zombie » Śr cze 13, 07 13:15

Blizzard napisał(a):Witam, jestem po walce z ocelotem i cos mnie bardzo intryguje. Mianowicie skąd wiedzieć, że numer codecu do Meryl to 140.15 ?? jak kiedys przechodziłem wyczytałem to w waszym poradniku.

Baker to mówi.
Mówi, żebyś skontaktował się z Meryl, próbuje sobie przypomnieć jej numer -- nie może sobie przypomnieć i mówi, że pamięta, że był na tyle pudełka od CD.

(inna sprawa, za pierwszym razem nie skumałem, że chodzi o faktyczne pudełko od gry i szukałem po wszystkich pomieszczeniach jakichś płyt :D)
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez pajda » Śr cze 13, 07 22:06

jest to glupio zorganizowane , ponieważ, trudno mi to wyrazić ale chodzi o to że ten numer powinnismy jakos odnaleźc w czasie gry , a nie wziąc pudelko z półki i przepisać do gry żalosne to jest z lekka w tak poważnej grze
pajda
banan

Postprzez Bizon » Śr cze 13, 07 22:15

Chyba właśnie na tym polega przełamywanie czwartej ściany, no nie?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez barth » Śr cze 13, 07 22:23

tu bardziej chodziło chyba o motyw piractwa - nie kupujesz oryginału, nie masz pudełka, nie masz numery, zacinasz się w pobliżu początku gry
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Pabian01 » Cz cze 14, 07 06:35

Bizon napisał(a):Chyba właśnie na tym polega przełamywanie czwartej ściany, no nie?
Dokladnie. Juz w poczatkach serii byla przelamywana (MG), gdy dzwonil do nas BB i kazal wylaczyc konsole :]
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez kul2 » Cz cze 14, 07 08:16

MSX nie jest konsola.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Cz cze 14, 07 10:11

Kojima w jednym z jakichś strasznie starych wywiadów wspominał, że wprowadzając motyw z pudełkiem nie miał na myśli zabezpieczenia się przed piractwem. Stwierdził, że poprostu wpadł na taki pomysł.

Poza tym jeśli mnie pamięć nie myli Meryl i tak po dłuższym czasie sama do nas dzwoni.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Cz cze 14, 07 11:40

Akurat sposób na piratów byłby to słaby, bo nie problem jest sobie zeskanować i wydrukować okładkę, albo po prostu udać się do sklepu, zobaczyć i spisać numer.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666xx » Cz cze 14, 07 12:15

"wydrukować okładkę, albo po prostu udać się do sklepu, zobaczyć i spisać numer."

Musiałbyś otworzyć pudełko z tego co wiem ^^.

Może to był sposób na piratów, może humor, w każdym bądź razie fajny pomysł.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz cze 14, 07 12:24

niekoniecznie : )

[KLIK]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Cz cze 14, 07 12:26

Gry na PSX nie miały chyba kartonowych pudełek, tylko od razu były w pudełkach CD - więc tył okładki był widoczny...
Przynajmniej tak mi się wydaje (nie miałem nigdy PSX'a, a co za tym idzie nie kupowałem gier do niego, ale nigdy nie widziałem pudełka z gry na PSX).

EDIT: (żeby już nie ciągnąć offtopu) - na PC niektóre gry w kartonowych pudełkach (szczególnie, gdy zawierają jakieś dodatki) są do teraz :].
Ostatnio edytowano Cz cze 14, 07 12:52 przez Mr_Zombie, łącznie edytowano 1 raz
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gillian » Cz cze 14, 07 12:32

Ej no, nie gadajcie, że nie wiecie jak wyglądało pudełko z przeciętną grą ;].
Era kartonowych pudeł skończyła się chyba na Saturnie. No i jeszcze na N64 i N'tendowe handheldy gry były w pudłach.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz cze 14, 07 13:03

Nie wiem ja nigdy nie miałem gier konsolowych. Na PC zawsze były tekturowe pudełka, potem wprowadzili pudełka DVD bez tekturek, a teraz są pudełka DVD z koszulkami tekturowymi. Jedynie Reedycje zwykle nie mają tekturowego pudełka. Fakt faktem, że wszystkie gry na pudełku mają to samo co na okładce dvd, ale kiedyś różnie z tym bywało. No ale whatever.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz cze 14, 07 15:52

Gac666 napisał(a):ja nigdy nie miałem gier konsolowych.

żałuj : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz cze 14, 07 17:09

Wierz mi nie żałuję. Nie rozmywaj tematu, małe ostrzeżenie.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt cze 15, 07 11:03

kul napisał(a):MSX nie jest konsola.

Wiedzialem ze ktos wypomni ;>

twilite_kid napisał(a):Poza tym jeśli mnie pamięć nie myli Meryl i tak po dłuższym czasie sama do nas dzwoni.

Moja pamiec mowi mi co innego ;] Ja biegalem jak glupi, kazde pietro przeszukiwalem. Juz w sumie to nawet nie pamietam jak to ja wpadlem na ten numer ...
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt cze 15, 07 12:02

Może to zależało od poziomu trudności/wersji. Do mnie osobiście nigdy nie dzwoniła, bo numer znalazłem, ale słyszałem o takich przypadkach. Może ściema jakaś ;]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » So cze 16, 07 00:03

ja mając oryginał nie zjażyłem się na początku że chodzi właśnie o pudełko od gry myślałem że chodzi o dyskietkę xD i przyszło co do czego zacząłem sprawdzać wszystkie numery na codecu (co jeden poem co pięć ;) ) i trafiłem wreszcie :D
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez pajda » Wt cze 19, 07 16:13

ja sam dobrze nie pamiętam jak było z tym numerem w moim przypadku, przede mna grął brat ktory mi chyba powiedizal że trzeba zadzwonic więc sam szukałem częstotliwości po kolei i znalazłem, później tak magiczna 15 zapadła mi w pamięci na wieki wieków
pajda
banan

Postprzez Zychu(snipershit) » Cz cze 28, 07 23:45

Niezly pomysl, ale zarazem skomplikowany, gralem w mgs kilka lat temu z solucją i wiem ze dzis mail bym problemy szczaic co to za nr...i gdzie wogle go znalezc
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez _tomek » Śr lip 18, 07 00:35

Ja gry grałem w MGS pierwszy raz byłem w 3kl. podstawówki i z angielskiego znałem co 20 słowo :D I też przeglądałem wszystko w pomieszczeniach. Po dłuższym czasie Meryl sama "wykręciła" do mnie, z tego co pamiętam. Tak czy siak, nigdy na pudełku od MGS'a nie sprawdzałem numeru. Potem, jak sprzedałem grę i konsole, grałem na PC w MGS'a i pamiętam że w CD-Action były numery i stamtąd brałem :o
_tomek
Inkarnacja VR

Postprzez pajda » Pt lip 20, 07 12:00

_tomek napisał(a):Ja gry grałem w MGS pierwszy raz byłem w 3kl. podstawówki i z angielskiego znałem co 20 słowo :D

ja bylem w 1.kl. i znałem co 100 słowo:)
pajda
banan

Postprzez FOX HUND » Pt lip 20, 07 22:28

Ja na początku myślałem, że numer jest na dyskietce, którą dał nam Kenneth Baker. I poszedłem do hali gdzie stały czołgi bo na górze zaraz przy drabinie było pomieszczenie i tam właśnie stał komputer, który na mapie migał (biała kropka). hehe próbowałem jakoś zainicjować interakcje ale za żadne skarby nie udało mi się. W końcu zadzwoniłem do kuzyna, który podał mi numer :iconbiggrin: :happy8:
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Johny Sasaki » So lip 21, 07 20:45

barth napisał(a):tu bardziej chodziło chyba o motyw piractwa - nie kupujesz oryginału, nie masz pudełka, nie masz numery, zacinasz się w pobliżu początku gry

No nie do konca, ja nie wiedzialem o c b z tym "back of cd case" i odpalilem pod L2/L1 dysk, ktory dostalem od Bakera bedac swiecie przekonanym, ze o to chodzi (no bo na obrakzu, bylo cd w pudeleczku:), po jakims czasie w liscie kontaktow pojawil sie numerek do Meryl.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez pajda » N lip 22, 07 11:52

FOX HUND napisał(a):Ja na początku myślałem, że numer jest na dyskietce, którą dał nam Kenneth Baker. I poszedłem do hali gdzie stały czołgi bo na górze zaraz przy drabinie było pomieszczenie i tam właśnie stał komputer, który na mapie migał (biała kropka). hehe próbowałem jakoś zainicjować interakcje ale za żadne skarby nie udało mi się. W końcu zadzwoniłem do kuzyna, który podał mi numer :iconbiggrin: :happy8:

Dokładnie to pamiętam, nie wiem o co tam chodzi ale w tym pomieszczeniu obok drabinki migała biała kropka - to prawda
pajda
banan

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid