Pilot?

W celach porządkowych.

Pilot?

Postprzez SaladinAI » N lip 29, 07 17:49

Przed walką z Olgą natrafiłem na pewną dziwną rzecz. Otóż ojciec Olgi odpowiadając na jej pytanie na temat pilota śmigłowca mówi że tylko on się do tego nadaje gdyż przeszedł szkolenie VR z tym pojazdem. Samo w sobie nie było by to dziwne gdyby nie to że córka Gurlukovicha pyta się go czy można mu ufać. Skąd ta nagła podejrzliwość Olgi? Czyżby ów pilot nie należał wcześniej do ich oddziału i został zwerbowany na tą tylko jedną akcję? A teraz najlepsze: co jeśli tym pilotem miał być Otacon!? Wiem że to trochę zwariowane lecz Snake w Big Shell mówił że Hal przeszedł trening w wirtualnej rzeczywistości pozwalający mu na pilotowanie Kasatki. Dziwny zbieg okoliczności? Tylko co Otacon miałby robić u boku żołnierzy Sergieia? Może on także jest szpiegiem Patriotów i na Tankowcu współpracuje z Ocelotem w celu powodzenia jego misji? Natomiast w MGS 4 miałyby czuć wyrzuty sumienia że cały czas działał na zlecenie tej organizacji. Jak myślicie?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Anik » N lip 29, 07 18:25

Może po prostu był tam na wszelki wypadek (oczywiście było to uzgodnione z Solidem) - a tym wypadkiem było zatopienie się tankowca
Więc Otacon pomógł Snakeowi i Oldze wydostać się z wody, bo raczej Snake nie płynął z Olgą na plecach aż do samego brzegu :)
Tak mi się wydaje

Edit
Eekkk zapomniałam o pontonie,racja ^_^'
Ostatnio edytowano N lip 29, 07 18:42 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » N lip 29, 07 18:39

no z tego co ja pamiętam to Otacon miał czekać z pontonem na SS gdzieś przy brzegu.
Wydaje mi się że może podejrzliwość Olgi bierze się z tego powodu że koleś latał tylko w VR, a jak wiadomo wtedy był deszcz i burza, i niepokoiło ja to że latac miał jakiś żółtodziub dez doświadczenia.

Pilot tez mógl należec do oddziału Gurlukowicza, ale np. być zwyklym żolnierzem który został pilotem po testach VR, ale nie latał jeszcze wczesniej.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Uzion » N lip 29, 07 18:51

Ciekawe kim byl ten pilot, ze zostal przeszkolony w VR... Zgadzam sie z Saladinem, w tym cos musi byc... Moze po prostu Kojima zrobil sobie taki "fabularny backup", ze gdyby robil czworke to Otacon okazalby sie jakims szpiegiem na przyklad (wiem, bardzo malo prawdopodobne).
Uzion
The Fury

Postprzez SaladinAI » N lip 29, 07 21:39

Wydaje mi się że może podejrzliwość Olgi bierze się z tego powodu że koleś latał tylko w VR

Ale to i tak dziwne, bo czy oddział wojskowy nie mógł mieć w swoim składzie doświadczonego pilota? Poza tym Olga mogłaby powiedzieć coś w stylu że ów pilot nie ma odpowiednich kwalifikacji do latania w takich warunkach. Zastanawiam się także czy rosyjscy żołnierze byli kiedykolwiek szkoleni w VR. No i o tylko jednej osobie w grze mówi się że przeszła trening z śmigłowcem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » Wt lip 31, 07 17:41

Kończyłem Meta Gear Solid 2 kilkanaście razy od 2004 roku i ani razu nie przyszło mi do głowy, żeby to był ktokolwiek inny od Ocelota Oo. Po prostu cały czas wiedziałem, że to on, nie widzę tu nic podejrzanego. Mówili nie używając jego codename'u, by wywołać zaskoczenie jego późniejszym pokazaniem się wśród Nas, Graczy (choć już go można było zauważyć w helikopterze po skoku Solid Snake'a na tankowiec) i Snake'a. Taki "zabieg", znany w serii. Mówienie bezosobowo o kimś, kto się później pojawia i tak.
Skąd się wziął wśród ludzi Gurlukovicha ? Był od początku. Przecież byli znajomymi od wielu lat, a pojawienie się Ocelota "szerokiej publiczności" w hali z Metal Gear RAYem nie wywołało zaskoczenia wśród ludzi Sergei'a. Dopiero gdy był u celu, zdradził swoją pracę dla Patriotów. Wcześniej zapewne skusił Gurlukovicha do współpracy, uzasadniając chęcią spełnienia marzenia towarzysza : odbudowania potęgi Matki Rosji.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 17:48

Sam piszesz że ma to wywołać zaskoczenie u graczy a jednocześnie mówisz że widzimy Ocelota na początku gry co samo w sobie świadczy że nie ma mowy o żadnym zabiegu w tym stylu. Z resztą nie musieli by mówić o Ocelocie bo przecież jeszcze w grze żołnierze zwracając się do niego "Shalashaska". Nie słyszałem też, w przeciwieństwie do Otacona, żeby Revolver przeszedł szkolenie VR z śmigłowcem. No i w intrze widzimy że to nie on pilotował Kasatkę więc dlaczego miałby to robić później?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » Wt lip 31, 07 22:50

Ale co ma Kasatka do RAY'a ?
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 23:05

Kotlet, czy ty wiesz o czym my tu mówimy??? Zajrzyj jeszcze raz do pierwszego posta.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez solidus grabczas » Śr sie 01, 07 12:01

Ja odniosłem wrażenie że oni rozmawiają o pilocie RAYa a nie kasatki i domyślam się że kotlet też pewnie tak to zrozumiał więc chyba jednak wie o czym mówi.
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SaladinAI » Śr sie 01, 07 12:46

No cóż faktycznie jednak chyba tu jest Mój błąd, więc zwracam honor kotletowi :) Po prostu słowo pilot, zaraz nadlatująca Kasatka skojarzyły Mi ze śmigłowcem i nie myślałem że może chodzić o Raya. Topic closed!
SaladinAI
Cipher watches all

Powrót do ARCHIWUM