Rola nowego Metal Geara w MGS4

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Gillian » So wrz 08, 07 20:00

Ale hmm... chodziło mi raczej o to że jednostką kontrolującą ma być ten rozproszony nano-system, czyli ta SI. Tylko problemem w tym momencie jest PRZEJĘCIE kontroli nad tym systemem. Gdyż system, którego mózg jest także rozproszony byłby trudny w ewentualnym ogarnięciu, gdyby miał narozrabiać : ).
Stąd konieczny jest sposób na przejęcie kontroli np przez ludzi, którzy chcieliby zagrozić temu rozproszonemu MG. Taka powtórka z y2k - np masowe szczepienia na cośtam i jednoczesne wstrzyknięcie nano przejmujących kontrolę nad tymi nano MG :). Wtedy nowe nano mogłyby (po zniwelowaniu możliwości MG) łączyć się z jakimś tym stacjonarnym mózgiem, który jako jednostka już by sobie mógł poradzić z tą masą.

ColonelAI napisał(a):Może HK akurat czyta nasze posty i wykorzysta nasze pomysły?

gdyby je czytał kilka lat temu to może by wykorzystał, teraz już za późno : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So wrz 08, 07 20:05

wątpie bo scenario MGS4 chyba juz dawno na ukończeniu jest:P

A druga widzielismy że Liquid kontrolował nano.
Jednak jak tak mysle to te "aktywujcie to" mogło byc do nowego MG
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » So wrz 08, 07 20:56

Terminator? Mam na myśli zbuntowane SI. Pomyłka ludzi, dzięki której SI zaczyna rozrabiać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Snake_VR4 » N wrz 09, 07 13:22

uci napisał(a):Jednak jak tak mysle to te "aktywujcie to" mogło byc do nowego MG

I po wypowiedzeniu tego "aktywujcie to" Liquid Ocelot udaje sie do helikoptera (w ktorym jest juz Naomi) i udaje sie wraz z nią do miejsca gdzie jest nowy MG. To nawet trzyma sie w logiczną całosc
Snake_VR4
banan

Re: Odp: Rola nowego Metal Geara w czwórce

Postprzez Dymek » So sty 03, 09 06:47

Dymek napisał(a):Wi?c powstan? dwa nowe Metal Gear Rex MkII. B?d? z wygl?du przypomina? MG Rexa ale.. B?d? silniejsze, zwinniejsze, szybsze. B?d? uzbrojone w 8 minigunów, 12 wyrzutni rakiet, 3 lasery i dzia?o jonizuj?ce. Oczywi?cie b?dzie mia? te? wyrzutnie atomówek. Oprócz tego b?dzie mia? wbudowane na "plecach" 4 silniki rakietowe dzi?ki czemu b?dzie si? móg? unosi? w powietrzu. Liqiud W ciele Ocelota b?dzie kontrolowa? dwa mg. W jednym siedzi a tamtemu wysy?a rozkazy z pierwszego. Snake nie ma oczywi?cie szans, poniewa? pancerz nie zostanie przebity przez stingera. Ale po delikatnym uszkodzeniu drugiego mg, Snake sam do niego wchodzi i sam zaczyna go kontrolowa?. A ca?a walka rozegra si? w centrum San Francisco ;D

Mój pierwszy post na forum. Do dzisiaj pamiętam jak go pisalem. Nie wiele sie pomyliłem z tym co można ujrzeć ^^
Dymek
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 4