Stalker Cien Czarnobyla

Moderator: GM

Stalker Cien Czarnobyla

Postprzez Poganski TROLL » Wt wrz 11, 07 16:40

Kto z forumowiczow pogrywa w gre naszych sasiadow z Ukrainy?
Jakie wrazenia?
Jakie mody polecacie?
I jak zapatrujecie sie na kontynuacje Stalker: Clear Sky

Mnie gra niesamowicie wciagnela swoim niesamowitym klimatem. Podoba mi sie tez oryginalna sciazka dialogowa w jezyku rosyjskim i polski lektor (znany glos). Sprawia, ze klimat jest jeszcze lepszy, taki filmowy (kto gral powinien rozumiec co mam na mysli;)
Dwa Trolle: Duncan i Adam Jones ;)

http://ja.gram.pl/TROLL14
Poganski TROLL
Fire Trooper

Postprzez Mad » Wt wrz 11, 07 17:06

Grałem w nią u kolegi i powiem tak:
-jak dla mnie jest w niej zbyt dużo misji, w których trzeba pokonać dalekie trasy na piechotę, a co do fabuły to nie jest zła.
Modów nie znam więc sie nie wypowiadam.
Mad
Machinegun Kid

Postprzez Blady » Wt wrz 11, 07 18:21

Po Stalkerze nie spodziewałem się wiele. Nie czekałem na grę z wypiekami na twarzy. W odróżnieniu od swoich kolegów w ogóle nie przejąłem się jej premierą. Ciekawość zmusiła mnie jednak, żebym skosztował choć mały kąsek tego radioaktywnego ciasta...cóż to był za smak. Klimat po prostu mnie przygniótł. Zmiażdżył. Oczywistym, że denerwował mnie kiepawy gameplay i brak realizmu, jednak po zainstalowaniu realism mode miałem okazję czerpać z klimatu jeszcze doskonalej. Chłonąłem go jak Szymon wydrę...aż trafiłem na mur. Uderzyła mnie nijakość tej gry. Klimat wyczerpał się momentalnie, jakby ktoś zakręcił kurek. Gra nie potrafiła mnie niczym zaskoczyć, niczym przyciągnąć. Chwilę grałem "z musu", jednak dość prędko Stalkera postawiłem na półce "To mogła być doskonała gra, gdyby wyszła dwa lata wcześniej". Smutne.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt wrz 11, 07 19:25

Ja się gdzieś w innym temacie o tym wypowiadałem.

Ogólnie ja grę przechodzę czwarty raz i nie nudzi mi się jeszcze. Ma swoje błędy (choć w 1.04 naprawdę dużo od 1.00 się zmieniło :), a na pewno płynność), pod koniec faktycznie za dużo strzelania jest i przez to za mało fabuły (ogólnie w grze moim zdaniem powinno być o wiele mniej strzelania jak i samych stalkerów) jednakże uwielbiam ten klimat, uwielbiam system strzelania i uwielbiam się kręcić po tym świecie.

Zaś jeszcze jak dochodzą do tego różne mody (np. repair mod, lub jakiś realism mod) to już zupełnie inaczej się gra, czasami lepiej, czasami gorzej (jak w modzie coś przesadzą szczególnie).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Poganski TROLL » Śr wrz 12, 07 15:26

To fakt koncowka strasznie zabija klimat, ciagle strzelanie i strzelanie. Ale wczesniej klimat jest fanatastyczny. I dlatego klimatu warto co jakis czas wrocic do Stalkera. Takie jest moje zdanie.

A co do modow: ja uzywam kilku miksow. Ostatnio jednak gram na prawie czystej wersji z kilkoma pomniejszymi poprawkami.
Dwa Trolle: Duncan i Adam Jones ;)

http://ja.gram.pl/TROLL14
Poganski TROLL
Fire Trooper

Powrót do Gry i Konsole