Johan van Sasakeen - The best of ELO ELO

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Jak podobaja Ci sie TBOEE promo videos?

Fajne
1
17%
Zajebiste
3
50%
Genialne
0
Brak głosów
Wspaniałe
0
Brak głosów
You're my new god John!!!11stojedenascie
2
33%

Liczba głosów : 6

Johan van Sasakeen - The best of ELO ELO

Postprzez Johny Sasaki » N wrz 23, 07 20:31

Yagshemash!
Ostatnio postanowilem spelnic sie nie literacko a muzycznie nagrywajac concept album w ostatnia sobote. Album zawiera 4 utwory (+ bonus do polskiego wydania!). Pozwole sobie teraz przytoczyc recenzje albumu znanego w pewnych kregach krytyka literackiego Daniela Błaszczyszyna:

Ze wszystkich stron zdają dobiegać się zrezygnowane głosy: "Sztuka upadła", "W muzyce powiedziane zostało już absolutnie wszystko. Z tak negatywnymi opiniami polemikę wydaje składanka, której pojawienie się śmiało zestawić można z nadejściem Mesjasza.
The best of elo elo - tak zatytułowaną kompilacją debiutuję twórca nieprzeciętny, nietuzinkowy. Szał rozwianych włosów i konwulsyjne trącanie strun gitary - te określenia najdobitniej opisują dorobek artysty z Piastowa. Dramat życia codziennego, trauma niepowodzeń i zapach stęchlizny, wszystko to osiąga swoje apogeum w zbiorze 4 nostalgicznych tytułów, które niejednego odbiorcę poruszą dogłębnie. Po kontakcie z tak sformułowanym dziełem już nic nie będzie to samo, nawet chleb nie omieszka stanąć w gardle. Sztuka dla sztuki? Być może, ale dzięki wydanej właśnie płycie, Piastowczyk zapisuje się na stałe w kompilacji wybitnych depresantów, których dokonania przyćmiły samo słoneczne światło i rozpostarły demoniczny mrok..
Autor, zrozpaczony i ogarnięty poczuciem beznadziei, co wyraża bezpośrednio treść muzyczna jego utworów, pisze swymi gibkimi palcami opowieść przygnębiającą i subtelna niczym jesienny liść. Artysta z powodzeniem przenosi te uczucia na swojego słuchacza, który stopniowo również pogrąża się w paraliżującej rozpaczy.
Poprzez nienaganne zdolności manualne, gitarzysta z powodzeniem ujawnia swoją niechęć do nieprzyjaznego świata. Tłumy szaleją, kobiety mdleją, a watek elo elo wyraźnie daje im do zrozumienia Spierda*** bo psem poszczuję i gloryfikuje wszędobylski upadek moralności To charakterystyczny model kompozycyjny artysty z Piastowa.
Chciałem wrzucić wszystko do jednego worka - tak wypowiedział się twórca o swojej własnej składance. Trudno nie zgodzić się z tym określeniem. Przy The best of elo elo mamy bowiem do czynienia z istnym śmietnikiem rupieci. Zawiedziona miłość, nóż na krtani, niezliczone próby samobójcze, smród i zgnilizna wielkiej metropolii. To wszystko artysta zawarł, w skondensowanej cokolwiek formie, w pierwszej spuściźnie swojego artystycznego dorobku. Interpretacja? Na próżno ją podejmować. Głębia mortyrologiczna, eschatologiczna czy wreszcie symboliczna, sprawiają, iż dzieła są niezwykle trudne w odbiorze (nie tylko poprzez wrażenia czysto słuchowe). Nogi aż same uginają się pod tak skomponowanym, ciężkim pod względem formy, przekazem. Więc jak w jednym określeniu wyrazić sumę wrażeń płynących z lektury tegoż swoistego pomnika muzyki? Rzygowiny. Ale co najistotniejsze, Rzygowiny świeże, wonne, zachęcające do kontemplacji i zagłębienia się w swą specyficzną strukturę. W ten oto sposób artysta z Piastowa redefiniuje pojęcie rzygu i pisze na nowo swój własny pean na cześć ludzkich ekstrementów.

Aktualnie kolega jest na etapie robienia okladki dla albumu. Kosz plyty to jedyne (!) 5zl.
Kazdy album podpisuje autografem z dedykacja!

TBOEE promo videos:
http://www.youtube.com/watch?v=jhYytdlkH6o
http://www.youtube.com/watch?v=_Rl1wLH1QqA

PS: Prosze nie zadawac pytan "czy to jest na powaznie?", "czy to naprawde John?", "kiedy przyjedziesz do mojego miasta na koncert?"
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Rabiznaz » N wrz 23, 07 20:47

Podobno złote rybki są ała.
Rabiznaz
Machinegun Kid

Postprzez Gac666xx » N wrz 23, 07 20:49

Lol ^^. Gdybyś tylko puścił gitare przez komputer i nagrał to dobrze, zamiast z mikrofonu to nawet nawet sie to da posłuchać. Ale faktycznie rzygowiny niemałe ^^.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N wrz 23, 07 20:50

Po takiej reklamie odechciewa się wydawac aż 5 zł na cały ten album ;)
Ostatnio edytowano N wrz 23, 07 20:58 przez uci, łącznie edytowano 2 razy
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Hal » N wrz 23, 07 20:51

Po prostu brak słów. Zresztą, swoje zdanie wyraziłem już w recenzji.

Czekamy na więcej!
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Infernal Warrior » N wrz 23, 07 20:58

Jakość tragiczna.
Johny jak zwykle niezdyscyplinowany przy wykonywaniu swoich utworow. Zajeździsz tą gitarę chłopie...
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Bizon » N wrz 23, 07 21:00

Nie, no muszę mieć tą płytę!
Albo chociaż nielegalną wersję w MP3 ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez komar737 » N wrz 23, 07 21:55

Ale zawialo brudem.

GRARRAAAA DLUKIE KLAKI MAM GUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
komar737
banan

Postprzez Johny Sasaki » N wrz 23, 07 22:05

Ale zawialo niedorozwojem umyslowym... Typie dzialasz mi ostatnio na nerwy, jak nie masz nic konstruktywnego do przekazania to trzymaj jezor za zebami, bo nie bedziemy a przynajmniej ja nie bede tolerowal takiego szczeniackiego zachowania.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez komar737 » N wrz 23, 07 23:35

komar737
banan

Postprzez solidus grabczas » Pn wrz 24, 07 06:42

Johny i komar nie zaczynajcie się od razu kłócić bo ja chcę zobaczyć co z tego projektu się wykluje :D
Johny podstawowa sprawa: jaki gatunek muzyczny według ciebie ma być bo pierwsze to co najwyżej psychodela zaś drugie to jakiś tam rodzaj rocka (czyli i tak lekko zamula xP ale cóż ja słucham heavy i ostatnio death metalu więc to inna bajka ;) ), mógłbyś zestroić niżej gitarę efekt mógłby być niezły, i jak wyjdzie pełny krążek to pomyślę o kupnie ;).

komar to "coś" co podałeś na youtubie jest nie dość że żałosne to za takie rzeczy w naszym kraju wiele osób by im w mordę dobrze przylało i popieram takie działanie -.-...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Johny Sasaki » Pn wrz 24, 07 08:21

Komar
- 1 ostrzezenie za rozmywanie tematu
- 2 ostrzezenie za zlamanie regulaminu w punkcie dotyczacym obrazania innych uzytkownikow (jak cie to uszczesliwi sobie tez dam osta z tego punktu regulaminu)
- jak napiszesz jeszcze jakis bezjajeczny post to dostaniesz 3 ostrzezenie za lamanie punktu dotyczacego zabronionej glupoty, co w sumie i tak nie ma sensu, bo wchodzisz raz na tydzien i piszesz tylko pierdoly w pierdolniku

Kul - dasz z dedykacja ode mnie (bylego redaktora... w koncu dalej zostaniemy przyjaciolmi;)??

Solidus - to nie ma byc zaden gatunek muzyczny, jesli chcesz sie na sile dopatrzec to powiedzmy ze jestem pionierem gatunku "metal w ch** progresywny" :lol: A stroju gitary nie obnizylem, po prostu rozstroilem kazda strune randomowo;] A pelny krazek juz wyszedl:P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pn wrz 24, 07 08:26

Johny, z calym naleznym Tobie szacunkiem,to nie Ty decydujesz kto i za co dostaje ostrzezenia.
A dostajecie obaj z komarem po jednym.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Pn wrz 24, 07 12:28

No to może być przełom na polskiej scenie muzycznej! I te wplecione motywy z MGSa... : )

Czekam na pierwszy LPek, mam nadzieję, że będzie jeszcze lepszy niż te próbki!

solidus grabczas napisał(a):Johny podstawowa sprawa: jaki gatunek muzyczny według ciebie ma być

Ale po co się szufladkować!? Te kilka minut próbek to był taki crossover po wszelakich stylach muzycznych, myślę że należy przy tym zostać : ).

solidus grabczas napisał(a):komar to "coś" co podałeś na youtubie jest nie dość że żałosne to za takie rzeczy w naszym kraju wiele osób by im w mordę dobrze przylało i popieram takie działanie

E ten filmik też był dobry, trv taki.

PS. Johny, tak całkiem szczerze to nieźle wymiatasz : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pn wrz 24, 07 14:49

Ciekawe. Fajnie zagrałeś Metal Gear Solid 2 Main Theme. Czekam na coś bardziej poskładanego i w lepszej jakości. Słuchałem to na słuchawkach. Myślałem, że mi bębenki rozsadzi. ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Bizon » Pn wrz 24, 07 15:30

Johny jakby się jeszcze naćpał, to mógłby zrobić taki hit, że Jimi Hendrix sie chowa ;)
BTW Polecam płytę Band of Gypsys :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Boras » Pn wrz 24, 07 21:26

dluzej bym teog posluchal to bym sobie odrąbal glowe siekierą ała dla mojego mózgu:)
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez komar737 » Pn wrz 24, 07 23:45

2 ostrzezenie za zlamanie regulaminu w punkcie dotyczacym obrazania innych uzytkownikow (jak cie to uszczesliwi sobie tez dam osta z tego punktu regulaminu)

powiem krotko i zwiezle - pierdol sie, szkoda mi slow na takich debili jak ty

Uszczesliwiloby mnie to, jakbys przyjechal do mnie i powiedzial mi w twarz zawartosc drugiego cytatu.
komar737
banan

Postprzez kul2 » Wt wrz 25, 07 07:38

Komar na priv z tym.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Boras » Cz wrz 27, 07 14:10

... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez solidus grabczas » Cz paź 04, 07 06:27

Nie no... to... już... jest... przegięcie!!! dyskryminację widzę tutaj jak nic grrrrrr...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Cz paź 04, 07 10:09

Lepiej zmien okulary, bo tu nikt nikogo nie dyskryminuje.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Anik » Cz paź 04, 07 12:55

kul napisał(a):Lepiej zmien okulary, bo tu nikt nikogo nie dyskryminuje.

Ja tu widze dysktyminację metali... @_@
Anik
Crying Wolf

Postprzez kul2 » Cz paź 04, 07 14:24

Dyskryminacja (łac. discriminatio - 'rozróżnianie'; czyt.: diskriminacjo) - często występująca forma wykluczenia społecznego, objawiająca się poprzez traktowanie danej osoby mniej przychylnie, niż inną w porównywalnej sytuacji ze względu na jakąś cechę (np. płeć, tożsamość seksualna, wiek, niepełnosprawność, religia lub przekonania czy pochodzenie etniczne lub rasowe).

Nic takiego w powyzszych postach nie mialo przeciez miejsca.
Jestescie przewrazliwieni.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Cz paź 04, 07 14:42

Dyskryminacja może i jest, bo Sasaki Hiphopu nie zagrał :P.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt paź 09, 07 09:44

sorka za offtopa ale mi chodzi o filmiki które zostały podane gdyż to one są jawną dyskryminacją metali!!

koniec offtopa

co do samego krążka hmmm jak będę miał kasę "zbędną" (wiem pojęcie abstrakcyjne) to skontaktuję się z tobą na razie to se muszę słuchawki dobre sprawić ;) i przydałoby się zasilić kolekcję płyt muzycznych xD
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Wt paź 09, 07 10:58

sorka za offtopa ale mi chodzi o filmiki które zostały podane gdyż to one są jawną dyskryminacją metali!!

I co?
Dasz komus bana za to?
Po co rozpoczynasz bezsensownego flame'a?
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Pierdolnik