TGSowy trailer

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez uci » N wrz 23, 07 23:06

Obrazek
Tu masz tak mniej wiecej bez zielonego filtra.

No tamte masówki zostały stworzone dla AG, ale Liquid uciekl z prototypem więc mógłz robić nowe masówki.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » N wrz 23, 07 23:11

Niezłe spostrzeżenie. Teraz zastanawiam się, czy Kojima pamięta o prototypie, że inaczej wyglądał czy to uzasadni czy po prostu zapomniał :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N wrz 23, 07 23:16

no chyba pamieta, bo widac ze model raya to nie odgrzany kotelt z MGS2.
Cóz moze tych rayow bedzie więcej?
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pn wrz 24, 07 15:04

uci napisał(a):no chyba pamieta, bo widac ze model raya to nie odgrzany kotelt z MGS2.
Cóz moze tych rayow bedzie więcej?

Możliwe. Na Rayu Liquida widnieje napis Outer Haven, więc może być więcej takich w jego armii. Zdziwiłem się, że na tym trailerze nie pokazali nowego Metal Geara. Możliwe, że nie będzie takowego. Myślę jednak, że ujrzymy nowego MG w akcji. Może jest niespodzianką?

Nowy filmik z gameplaya. http://www.gametrailers.com/player/25494.html
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 24, 07 18:29

Albo mam zrąbane codeki albo ktoś to tak nagrał, ale filmik mi skacze, że aż się nie da oglądać.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pn wrz 24, 07 19:22

Gac666 napisał(a):Albo mam zrąbane codeki albo ktoś to tak nagrał, ale filmik mi skacze, że aż się nie da oglądać.

Mi też coś skacze, ale nie aż tak aby nie dało się oglądnąć. Pewnie to wina GT.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez plastus » Pn wrz 24, 07 21:36

łał...Akcja z rexem i rayem będzie boska...
i do tego na Alasce w Shadow Moses...
To pewnie będzie ostatnia miejscówa w grze...
plastus
Psycho Mantis

Postprzez uci » Pn wrz 24, 07 22:28

nie wiem czy bedzie nowy "ultimate" MG. Sam pojedynek Rex vs. Ray powinien juz wystarczyć.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sadame » Śr wrz 26, 07 10:34

Helo, uważam że scena spotknia Meryl i Sneka ma za mało emocji, w końcu dużo ich łączyło pojedynek 2 metali zapowiada sie znakomicie jak dla mnie szczególnie przez lokacje podobną do Shadow Mosses, myśle jednak że za dużo jest wątków humorystycznych psuje to troche poważny ton metala....
Sadame
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Śr wrz 26, 07 11:29

3jka też była humorystyczna. A co do spotkania Snake i Meryl, to co oni maja sie rzucić sobie w objęcia itd.?
Snake wygląda jak wygląda i nie chce by ktokolwiek mu współczul, dlatego jest taki zimny, a wszytsko miedzy nimi rozegra się pewnie w dalszej częsci gry.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Śr wrz 26, 07 15:40

Ja uważam, że w tej scenie Meryl za szybko przechodzi z funkcji "oh Snake" do "my jesteśmy Fox Hound". Po prostu oczekiwałem, że to spotkanie po latach będzie dłużej się odbywało na płaszczyźnie prywatnej.
Oby w dalszych cut-scenach zostało to poprawione...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Blady » Śr wrz 26, 07 15:52

Każda wypowiedź Meryl wydaję się być wyjęta z kontekstu- po prostu pocięli tę rozmowę i tyle.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 26, 07 22:32

Szok:P
ale zgadzam sie bladym, ta cutscenka wyglada na przerobioną.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 26, 07 23:35

A skąd wiadomo, że w międzyczasie (pomiędzy MGS1 a MGS4) Meryl i Snake się nie spotkali. To, że Meryl była zaskoczona tak szybkim zestarzeniem się Snake'a nie oznacza, że nie widziała go przez 9 lat.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » Cz wrz 27, 07 00:18

no za czasów MGS2 tez go nie widziała, więc możliwy jest okres miedzy MGS2 a 4.
Ale wątpie czy w miedzyczasie mogli sie widziec.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sadame » Cz wrz 27, 07 10:29

Ciekawi mnie jaką role odegra córka Olgi, no i ta dziwna scena w helikopterze kiedy Raiden pluje białą krwią . A co do Meryl i Snake powini wymienić wiecej zdań a nie tak sucho , w końcu Meryl lubiła dużo mówić
Sadame
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Cz wrz 27, 07 10:47

A więc chciałem przypomniec że miedzy Tankerem a Plantem uznano SS za zmarłego, i nawet jeżeli potem wmówiono opini publicznej że Solid Snake opanował Planta (raidenowi tez tak wmawiano) to tak czy siak Solidus też zginął. Więc wydaje mi się że po MGS2 ci którzy wiedzieli kim był Snake, uważają go za zmarłego.
Możliwe że Meryl też. A że spotkanie wygląda tka jak wygląda, może Meryl ma do niego zal za to że po SM ot tak ją zostawił, albo coś?
Z drugie strony dialog wygląda na toche skrócony, tak ak wyjasnienia dotyczące SOP z trailerze z TGS.

Co do Sunny masz na gł. napisane że odegra najwazniejsza role w MGS4, zaś raiden w helikopterze pluje krwią bo został niexle pokiereszowany w walce z Vampem.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 27, 07 11:07

Niezapominajmy ludzie, jak to było z trailerami MGS 2. Pocięte i wyjęte z kontekstu zupełnie inną historię opowiadały praktycznie a tu taki zonk w pełnej wersji.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Cz wrz 27, 07 16:24

Nie mamy pewności, że ani między MGS 1 a MGS 2, ani między MGS 2 i MGS 4 Solid Snake nie miał do czynienia z Meryl. Po drugie wątpię, żeby miała dać się tak łatwo wkręcić w kit o śmierci Snake, skoro w 2005 sama stała się osobą, która oficjalnie nie żyje, więc wie, jak to "działa". Co lepsze, zna też sytuację "rodzinną" Snake'a (nawet nie znając Solidusa i tak wie, że istnieje bliźniak). Tworząc już całkowicie hipotetyczną sytuację, w której Meryl z TV dowiaduje się o tym, że znaleziono ciało Solid Snake'a, to i tak mogłaby to skojarzyć z Liquidem i się uspokoić :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez uci » Cz wrz 27, 07 22:30

No ale na własne oczy widziala Liquida umierającego na SM. Więc widząc w TV i dowiadujac się z swoich źródeł (lub coś) że Solid zginął. To wątpie by pomyliła go z Liquidem.
Pozatym zgadzam sie z Gacem, tak bylo w kazdy MGsie, dialogi skrocone by przekazac nam najciekawsze wątki.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Pt wrz 28, 07 20:31

Chodzi mi o odnalezienie ciała po akcji na Tankowcu. Mogła to skojarzyć z jakimiś machlojami z ciałem Liquida. Może trochę naciągane, zresztą dowiemy się co i jak z MGS 4 :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » So wrz 29, 07 00:28

Eh, skoro Campbell wie, że Snake żyje, to dlaczego nie miałby tego uświadomić również swej córce?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Sadame » Pn paź 01, 07 11:30

Campbell mógł dowiedzieć sie od Hala w końcu razem lecą helikopterem, dopiero Otacon wyjawił mu że Snake żyje i lecą po niego:)
Sadame
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Pn paź 01, 07 12:07

Ona mogła wiedzieć do czasu "ataku terrorystycznego" na Tanker, gdzie Snake został oficjalnie uznany za martwego (taką informacje dostał pewnie Campbell, raczej nie podawano tego w TV). Jako, że Snake cały czas się ukrywał by było mu łatwiej infiltrować Big Shell to Cambpell nie został poinformowany o tym i jedyną osobą, która wiedziała to był Otacon. Do czasów MGS 4 wiele pewnie się jeszcze akcji działo lecz Snake wtedy postanowił się skontaktować z Campbellem lub oni znaleźli go przypadkowo (na cmentarzu np.).

Tak szczerze mówiąc to jak zagrałem pierwszy raz w MGSa 2 to myślałem, że to jest Campbell, który nam dyktuje misje jak w pierwszej części. Gdy okazało się, że jest to AI to uznałem iż Campbell już nie żyje, a tu jednak mała zmyłka.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Nevar » Wt paź 02, 07 17:53

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=441
Ten RAY na Shadow Moses to chyba RAY od Marines (ma ogon), nie ten z trailera.
Nevar
banan

Postprzez uci » Wt paź 02, 07 19:10

No ale Nevar, toż to Screen z Smash bros a nie MGS4...
Przeciez nawet Rex tam jest w jednym kawałku i z Railgunem.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt paź 02, 07 19:47

Na stronie gry pod zdjęciami Rexa i Raya znajdziemy też teks:

Apparently one other kind appears, too. It’s supposedly a slightly newer model.

Czyżby chodziło o nowy do tej pory nie pokazywany model MG?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Wt paź 02, 07 19:59

Tak szczerze mówiąc to znając Kojimę i dzisiejszą technologię to można się spodziewać tego, że po prostu podmienili modele i tak naprawdę nie ujrzymy walki Rex vs Ray (Rexa ujrzymy w innej scenie leżącego czy coś) tylko zupełnie co innego lub w innej scenerii lub z zupełnie innymi postaciami. Tak było w filmikach MGS 2 w końcu to czemu nie teraz.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt paź 02, 07 20:04

może też być i tak, połaczyli dwa rózne filmiki i zrobili walke MG, choć w sumie mam nadzieje ze nie.

Hmm, tylko czy ten nowy model będzie tylko do super smash bros (jak np Mesal Gear solid, albo pokaża jakiegoś Mario gear Solid?), czy jednak kolejny ester egg dotyczący MGS4?
uci
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 4