Tibia

Moderator: GM

Tibia

Postprzez Rafik PL » Wt lis 27, 07 17:56

"Tibia, zła gra, chociaż nigdy w nią nie grałem wiem, że ona marnuje ludzi, psuje im umysły i potem nie mogą wyjść!"
:)
Rafik PL
banan

Postprzez KowalPL » Wt lis 27, 07 18:01

Tibia... Zarabista gra lecz aktualnie ghrac nie moge z powodu nie wyjasninonych niskich fpsow... szybkalem pomocy w google... nic konkretnego ;/

Strona Glowna Tibii
Pare screen shotow kliknij na obrazek zeby powiekszyc

Polecam ;]
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Gac666xx » Wt lis 27, 07 19:06

...
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Rafik PL » Wt lis 27, 07 19:25

masz cos wiecej do powiedzenia na ten temat?
Rafik PL
banan

Postprzez KowalPL » Wt lis 27, 07 19:39

czy wolisz isc nam wytykac bezsensowne posty?
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Infernal Warrior » Wt lis 27, 07 19:49

Gacu zwyczajnie zaniemowil z tego powodu... jak widac nie podoba mu sie ta gra i tyle.

Jego bezsensowne posty jak widac przemawiają czyms skoro ja to zrozumiałem.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez plastus » Wt lis 27, 07 20:54

Tibia... Stary... Przez to ludzie stają się noobkami.Normalnie w szkole co raz więcej osób w to gra.I ci zaczynają jakoś głupieć. Jak spędzają nad tą grą 6-8h to się nie dziwie.Co do samej gry.Nawet mi ta szata odpowiada.Nawet ta gra ma coś w sobie.Ale wszystko jest niszczone przez ludzi którzy w to grają.Bo taka jest prawda,że tibia jest darmowa,mało zajmuje,oraz jest łatwa w skonfigurowaniu,i tyle się debili zleci,że się nie da grać.O dziwo,nawet już lepsza sytuacja jest na OTS,które jest proste w skonfigurowaniu,ale i tak wielu nie potrafi.Teraz gram w WoW,tutaj jest lepsza sytuacja,bo gra jest płatna,i już dzieci neo mają problem.Ja narazie ciągne na darmowych 2 miesiącach z kupionej gry,ale nie wiem co będzie dalej...
Whosever takes up this blade shall wield power eternal.Just as the blade rends flesh, so must power scar the spirit. (Frostmourne madafaka)
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Uzion » Wt lis 27, 07 23:09

Luuuuduuuuuuu moj luuuuuuduuuuuu cozem Ci uczyyyyyyyyniiiiiil...

Swojego czasu gralem w dwie gry internetowe. To byl Travian i potem Plemiona. W Travianie nawet sie fajnie gralo, tak rozrywkowo, poznalem interesujacego czlowieka (w ta gre potrafia grac 30-latkowie!) i ogolnie przyjemnie bylo. Potem zobaczylem Plemiona i tam dopiero przekonalem sie jak duzy jest analfabetyzm w Polsce... W zyciu nie spodziewalem sie takiego okaleczania jezyka. Ludzie tam takie szambo odwalali, ze dziekuje bardzo. Oczywiscie w tym Travianie tez bylo podobnie, ale akurat tak szybko sie nie zgorszylem do niego. Widocznie takimi rzeczami zajmuja sie same "dzieci neostrady" jak Wy to mowicie, ktore nie maja co robic, jak tylko psuc sie w grach internetowych. Podsumowujac uwazam, ze te wszystkie gry to zlodzieje czasu. Nic sie z nich nie wyciaga i tylko uzalezniaja czlowieka niszczac mu zycie, plany, zdrowie, marnotrawia czas i jeszcze cos by sie wymyslilo. No, ale zawsze jakies doswiadczenie sie wyciagnelo. Teraz przynajmniej mam wyrobione zdanie na ten temat i moge je poprzec argumentami z autopsji.
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Śr lis 28, 07 02:49

Załamaliście mnie po prostu. Dobrze, że przynajmniej plastuś rozumie jak bardzo tragiczna jest Tibia.
Dlaczego spośród tylu darmowych MMORPG musicie grać w tak żałosną, zabugowaną, pełną oszustów grę?

Jest przecież tyle darmowych gier. Archlord, Silkroad, Dungeon Runners, Guildwars, RF Online to tylko czubek góry lodowej. Większość też jest zupełnie darmowa, za część trzeba zapłacić tylko za pudełko.

Wiadomo, że nie każdego od razu stać na Lineage II czy World Of Warcraft, bo trzeba płacić abonament. Jednakże granie w Tibię? To jest najwspanialszy sen masochisty.
Nudna, nieprzemyślana, żle zaprojektowana to tylko kilka cech, które czynią tę grę tragiczną.

Osobiście grywałem w wiele tytułów z MMO w tytule i z lekką ręką stwierdzam iż Tibia to najgorszy chłam w jaki można grać.
Sam osobiście polecam World of Warcraft jako, że jest to najbardziej przyjazna użytkownikowi gra MMO jaka kiedylkowiek się pojawiła. Ta gra jest dla ludzi po prostu.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr lis 28, 07 13:29

No lineage2 zawsze mozna pograc na "prywatnych" serverach i gra się całkiem przyjemnie. Ja tam sam nie rozumiem zafascynowania tibią, choć może z drugiej strony chodzi o jej ąłtwo dostępność, a potem człowiek wpada w MMORPG i ciezko przestac w dany tytuł grać. Sam grałem w kilka Darmowych MMOrpg i także uważam że są tytuły nie dość że ciekawsze to napewno ambitniejsze
Flyff, Kal, Two Moons, Lineage 2...

Choć zawsze zostaje teza, że niektórzy myslą że zarobia, s[rzedając dopakowane postacie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Śr lis 28, 07 15:19

Osobiście spędziłem rok na prywatnym serverze World Of Warcraft (w pewnym momencie zostałem jego administratorem) i szczerze mówiąc jest to świetna motywacja by zacząć grać na oficjalnych serverach. Jednakże mała społeczność, lagi, bugi i problemy serverowe to główne punkty, które odradzam w prywatnych serverach. Jednakowoż i TAK jest to miliard razy lepsze od Tibii...
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » Śr lis 28, 07 15:24

tibia nie ma co sie rownac do WoWa lecz wikeszosc ludu nie stac na WOWa lub im nie pojdzie na kompie... to co maja robic? graja w mniej wymagajaca gre... pozatym z Tibia jest zawsze tak samo... albo sie uwielbia albo nienawidzi... jakos paredziesiat tysiecy innyych ludzi maja inne zdanie ale nie mowie ze wasze jest zle... kazdy lubi co innego
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Gac666xx » Śr lis 28, 07 15:49

Ale ja nie mówie by od razu grać w WoW. Popatrz ile masz darmowych tytułów podanych.

W Tibię tyle ludzi gra, bo było oniej głośno w TV, a że jest to mały program to wiele dzieciarni może w to grać, bo nie jest skomplikowane. W Tibię też dlatego ludzie grają, bo nie znają zadnej innej alternatywy do czasu aż bardziej się tym gatunkiem zaczną interesować.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez plastus » Śr lis 28, 07 16:56

ja chyba też będe musiał się przezucić na prywatę po skończeniu tych 2 miesięcy :(
Ale w sumie mam upatrzony dobry serv,próbowałem już.
Ale taka prawda.Wystarczyło by utrudnić instalacje Tibii,albo napisać jakąś ważną rzecz co trzeba zrobić w języku angielskim.Wtedy mniej by było idiotów w tej grze.Albo ten angielski co używają w grze... I jeszcze to,że na forach tibii się też rzucają i przeklinają do siebie.
W sumie całkiem dobry jest Metin2 do grania.
"TWÓJ STARY TO ORC!!!"
no comments...
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Śr lis 28, 07 17:18

Przerzucać się z oficjalnego na prywatny O_o? Nie praw mi tu herezji chopie.

Policz sobie, abonament WoW kosztuje Cie dziennie 1,80 zł :), ja jak sobie to uświadomiłem to od razu mnie było stać ;). 109zł dzielone na 60 (prepaid to 60 dni) wychodzi 1.80zł, a jeśli masz karte kredytową lub promocję to możesz taniej kupić jeszcze (nawet po 90zł).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez plastus » Śr lis 28, 07 17:26

wiem,ale nie dadzą mi starsi na abonament,a ja nie jestem przy kasie...
Btw.Może by tak stworzyć temat z WoW?
A co do darmowych mmorpg:
http://www.mmorpg.org.pl/
Whosever takes up this blade shall wield power eternal.Just as the blade rends flesh, so must power scar the spirit. (Frostmourne madafaka)
plastus
Psycho Mantis

Postprzez solidus grabczas » Cz lis 29, 07 01:20

ja grałem w tibię póki nie dowiedziałem się o lepszych tytułach z gatunku MMORPG (RO na prv servach, Maple Story, WoW na oficjalu) i jak czasem patrzę na tibię to ręce się same załamują nie dość że coraz więcej dzieci w to gra to do tego gra z patcha na patch się po prostu pogarsza...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez plastus » Pt lis 30, 07 13:45

mnie dzisiaj powalił kolega z klasy: "Tibia to był pierwszy rpg z grafiką,bo wcześniej były tylko textowe" - piękny przykład.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Pt lis 30, 07 18:08

Buahahah.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » Pt lis 30, 07 18:12

To szybki konkurs- jaki zatem był pierwszy graficzny RPG?
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt lis 30, 07 19:09

Jako MMO czy RPG? Bo jako graficzny to Ultima najbardziej znany, ale chyba był jeszcze wcześniej.

Pierwsze MMO w 3d to Meridian 59, a pierwszy graficzny MMO w ogóle to Air Warrior.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Pt lis 30, 07 20:38

A pierwszy 3D? :-)
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Pt lis 30, 07 21:57

Co pierwszy w 3d. przeciez ci napisałem pierwszy w 3d.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » So gru 01, 07 01:05

mnie dzisiaj powalił kolega z klasy: "Tibia to był pierwszy rpg z grafiką,bo wcześniej były tylko textowe" - piękny przykład.

to ze on idiota to nie znaczy ze reszta ludzi tez...
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez uci » So gru 01, 07 11:17

zdziwiłbyś się ilu ludzi uważa że Tibia jest wogole pierwszym MMO, nie wspomne o tym iż uważają ze to rodzima produkcja, kończąc na tym że w Tibie gra wiecej ludzi niż w WoW.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Uzion » So gru 01, 07 15:46

Gac666 napisał(a):Co pierwszy w 3d. przeciez ci napisałem pierwszy w 3d.

No tak. Przeczytalem po lepkach.

Myslalem ze pierwszym 3D byl Super Mario 64 na Nintendo 64. Co to byla za gra... Najlepsza zrecznosciowka w jaka zdarzylo mi sie grac. Nie ma to jak powspominac stare dobre gry, od ktorych dostawalo sie wypiekow na twarzy.
Uzion
The Fury

Postprzez Infernal Warrior » So gru 01, 07 15:48

Myslalem ze pierwszym 3D byl Super Mario 64 na Nintendo 64.

Super Mario 64 to RPG?!
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Bizon » So gru 01, 07 15:58

Uzion napisał(a):Myslalem ze pierwszym 3D byl Super Mario 64 na Nintendo 64.

Uzion! Coś ty znowu sobie ubzdurał?! xD
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Uzion » So gru 01, 07 16:45

Ups... Ale ze mnie agent. Sorry, male zacmienie mozgu i dezorientacja. Chodzilo o RPG...
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » So gru 01, 07 16:52

No ale przecież Super Mario ani nie jest pierwszą grą 3d ani nie jest RPG =='.
Gac666xx
Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole