Tibia

Moderator: GM

Postprzez Bizon » So gru 01, 07 17:15

Ok, ok... kończymy z tym. Uzion ma dzisiaj zaćmienie mózgu ;)

Proszę się wypowiadać na temat "Tibii", bo zrobił się offtop...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » So gru 01, 07 17:45

Ok...

Tibia ssie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez plastus » So gru 01, 07 21:21

Tibia ssie World of Warcraft.I reszcie MMORPG.
Whosever takes up this blade shall wield power eternal.Just as the blade rends flesh, so must power scar the spirit. (Frostmourne madafaka)
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » So gru 01, 07 21:24

Nie, to nie o takie ssanie mi chodziło ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » So gru 01, 07 21:37

plastus ma ladne skojarzenia ^^

co was odrzuca w Tibii?

To po prostu gra nie robiona specjlanie pod wzgledem graficznym... WoW i te wszystkie nowsze gry jada na ladnej grafie 3D wiec graja w nie ludzie ktorych na to stac... Ciekawe ile ludzi by przestalo grac w Tibie jakbyscie im dali konto w WoWie i mocnego kompa
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez plastus » So gru 01, 07 21:45

ja ledwo wow wyciągam na minimalnej,w stormwind mi się tak tnie że nie wiem,i mam fajną grafikę...Pomimo ścinania się gry gram ile sie da...
Zresztą,mi się oprawa tibii nawet podoba,graficzna,ale reszta jest do kitu.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » So gru 01, 07 22:12

Ja już wytłumaczyłem.

Gra jest źle napisana, pełno luk, które pozwalają hakerom oszukiwać ile popadnie. Zły system zdobywania doświadczenia. Mało różnorodności. Nuda w porównaniu do innych MMO.

Podałem kilka przykładów, bodajże plastuś wrzucił strone z każdym darmowym MMO. Wiele z tych gier ma bardzo małe wymagania, a o wiele więcej przyjemności z grania i możliwości.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » N gru 02, 07 00:05

Opisz mi z 3 luki ktore pozwalaja hakerom hmm... oszukiwac? niby w jaki sposob. Jest duzo ludzi ktorzy zostali oszukani ale to tylko przez wlasna gupote jak np pokazywanie rzeczy na ziemi itp. ale jak hackerzy to chyba kona kradna... podziel sie ze mna jedna luka...

System doswiadczenia jest wyrownywany, jak najbardziej sie da, poniewaz za duzo ludzi bralo profesje tylko z powodu szybkiego nabijania lvl'a.

Jakby Tibia byla zle napisana, juz dawno by nikt nie gral poniewaz niektore konta sa warte setki lub tysiace zlotych i juz by ich dawno nie byo jakby byla ta gra zle napisana...
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Gac666xx » N gru 02, 07 00:24

http://www.mmorpguides.com/tibia/tibia-hacks.php

http://tibia-server-hack.tripod.com/

I masa innych.

Zaś to, że istnieją konta tak dużo warte tylko świadczy o tym jak dużo naiwniaków w to gra i jest w stanie zapłacić takie sumy, ale to już się nazywa biznes, a jak wiadomo biznes można robić na wielu chamskich zagrywkach.

Także nieświadomość polskich graczy co do innych darmowych gier MMO lub po prostu zwykła nieznajomość angielskiego powoduje iż ta gra jest popularna.

Papierosy są popularne, narkotyki też ale czy są dobre?

Zagraj w innego MMO niż Tibia to wtedy może przynajmniej ujrzysz, że jest o wiele więcej lepszych gier niż ten szajs.

Ja swoje już powiedziałem, więcej dopisywać nie będę.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N gru 02, 07 11:20

że niby darmowe MMORPG 3d mają duze wymagania, sam grałem w 4 MMORPG i jakoś nie moge powiedziec zeby mi się chociaż zacinały mimo iż mój komputer był szczytem technologicznym moze 4 lata temu.
Mimo tego polecam chociażby żeby sprawdzić:

Mu
Flyff
Kal
Lineage2

Nie umiem uwierzyć że po zagraniu w MMORPG 3D komus by się chciało wracać do Tibii.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wojnar » N gru 02, 07 11:31

Ja grałem w ok. 20 MMO, byłem jako takim fanem tego typu gier.
Zacząłem jak zapewne każdy kto ma pierwsze dni kompa czyli od Tibii...
Jako że nie znałem innych tego typu gier grałem w to...
Po jakimś czasie kolega powiedział że gra w Mu Online.
Nie wiedziałem co to jest więc sprawdziłem, a gdy już to zrobiłem to Tibia --> Uninstal :]
Grafika ine jest zachwycająca ale mi się podobała, po przejściu z Tibii i "5 pixeli zabija 10 pixeli" ;]
Przynajmniej było widać jak zmieniamy bronie, zbroje, aż w końcu skrzydła... :]
Mu najbardziej mnie wciągło ze wszystkich gier MMO jakie grałem, a było ich sporo.
Poprzez Ragnarock, Flyff, Kal, Metin2(wersja PL!) po Silkroad, Cabal Online, Dekaron/2Moons...
Było tego naprawdę sporo... jednak po tych wszystkich grach w jakie grałem nigdy nie naszła mnie chęć żeby zagrać w Tibię...
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez KowalPL » N gru 02, 07 15:30

Gac to sa tzn boty (cheaty) ktore miedzy innymi umozliwiaja np auto-trening itp.
Jakbys nie zauwazyl tych tzn hackow jest pelno w kazdej grze (w MU duzo)

Pozatym MU jest nadzwyczaj inteligente...
Wbijamy ten 40-50 lvl dark knightem i idzemy na spota z Elite Yeti... No i teraz ze skillem puszczania miecza wokolo(nie pamietam jak sie to nazwa) stoimy sobie trzymajac jeden przcysik myszki czarujac tylko to... a levele leca, leca i leca... Jest tez drugi sposob... Isc na zajetego spota i wyblaga party... Wtedy to juz nic nie robimy tylko wylaczamy ekran i sobie idziemy na dwor czy cos...

Cheaty do gier (tak samo jak Gac dal linki do cheaow do Tibi)

http://www.worldofwarcraftcheats.net/ <--- z tej strony pelno odnosnikow

http://www.wowzor.com <--- dublikacja itemow w WoWie itp.

Czas na MU

http://www.mpcdownloads.com/forums/downloads/40-MU-Online-cheats-hacks/ <---do samego MU 62 darmowe cheaty ze speedhackami, auto expem itd.

http://mu-online-cheats.blogspot.com/ <--- a tu mamy cheaty na priv servy
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Bizon » N gru 02, 07 16:09

Wow! Do Mojego Starego też są cheaty, ale who cares?
To tylko gra online, na każdą znajdzie się sposób.
Tutaj chodzi o to, że jest wiele darmowych MMO, które są ambitniejsze od Tibii.
Oczywiście popularnośc Tibii nie spadnie, bo przecież większość dzieciaków (jak tutaj już było wspominane) myśli, że to właśnie od Tibii się zaczęło i trzeba w nią grać. Już nie mówiąc o tym, że w telewizji mówi się wyłącznie o Tibii z pominięciem innych MMO.
Ja nie gram w żadnego RPG'a online, ale jak słyszę "World of Warcraft" czy "Guld Wars" (ludzie! Przecież płacicie tylko za pudełko! Nie chce się wam wydać kasy na pudełko i później grać w porządne MMO za darmo?!) to szacuneczek. Za to gdy słyszę "Tibia", to mam już serdecznie dość.

Skończyłem...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » N gru 02, 07 22:43

Przepraszam bardzo, a czy ja powiedziałem, że MU jest dobre? Nie... więc o co chodzi.

MU i Tibia to dwie chore gry. Jedna goni drugą jeśli chodzi o cheatowanie =='.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt gru 04, 07 23:49

Tibia jest monotonna, gracze są zwykle chamscy i uwielbiają się znęcać na low lvlami, jest dużo chamstwa i oszustw (i nie chodzi mi o hacki i cheaty ale o panów co ceny naginają chociażby), questy są denne jest ich mało i są wręcz poryte, system rozwoju postaci jest niedopracowany i źle rozwijany wg mnie, wiele błędów logicznych, darmowa tibia jest do 50 lvla xP, konieczność pisania do NPCów i chore kolejki w sklepach, sposób czarowania.

Tyle o minusach, czas na pozytywne strony.
Grafika jak na pikselozę jest całkiem ładna, najlepszy OST jaki w życiu słyszałem :D.

Co do kwestii GMów:
W tibii jest paru (mniej niż 10 bodajże) na cały serw i rzadko który jest online, w WoWie jest ich parunastu online a kolegi jak zgłosił buga spotkał się z GMem bo jakichś 20 minutach zaś w tibii ja odzewu nie miałem często przez dobre parę godzin a zgłaszałem hacka...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole