Moje ukochane Top X gier

Moderator: GM

Postprzez The Sorrow » Śr maja 16, 07 12:28

Kul, zapomniałeś jeszcze "pięć" po japońsku (dla informacji: "go") :iconbiggrin: . Faktycznie, zrobiłem dziesięć, mimo iż napisane było 5. No ale powiedz coś Polakowi, to zrobi na odwrót :iconbiggrin:.
Sad... So sad... A host of sorrows...
The Sorrow
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Śr maja 16, 07 12:49

Tylko widzisz, to jest forum, a na forum sie przestrzega tematow, a takze regulaminu.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Śr maja 16, 07 13:27

cytując autora tematu:
Mi chodzi tu o najlepsze gry w jakie graliście. Krótko mówiąc wasze osobiste Top 5, Top 10 czy nawet Top 3.

Więc nie wiem o co Ci kul chodzi, wszystko jest zgodnie z intencją autora.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr maja 16, 07 13:32

Sry, moja wina.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Solid Snake 1989 » Śr maja 16, 07 19:58

1-2 MGS1/3
3-4 God of War 2/1
5 MGS 2
6 Okami
7 GTA: SA
8 Resident Evil 4
9 Prince Of Persia Warrior Within
10 Gran Turismo 4
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez barth » Śr maja 16, 07 20:20

HALO & Metal Gear (Solid) i wszystkie inne gry w które grałem, szczególnie przygodówki, platformówki i erpegi
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez itachi » So cze 30, 07 08:35

1.Resident Evil 4
2.Need For Speed Most Wanted
3.Tony Hawk's Underground
4.Tony Hawk's American Wasteland
5.Metal Gear Solid
6.Star Wars Knights Of The Old Republic
Akatsuki Action Starts
itachi
Machinegun Kid

Postprzez Snake_VR4 » Wt wrz 04, 07 18:31

1.Hitman - oczywiscie seria
2.Star Wars Knights Of The Old Republic 1 i 2
3.Heroes of Might and Magic III + dodatki
4.Deus Ex
5.Worms 2

Nie wymieniam zadnej gry z serii MGS
Snake_VR4
banan

Postprzez Rafał » Wt wrz 04, 07 18:54

1. Cała seria Metal Gear Solid
2. Knight of the Old Republic 1 i 2
3. Fable
4. Gran Turismo - szczególnie 2.
5. Pro Evolution Soccer
6. Resident Evil - cała seria
7. Silent Hill - cała seria
8. God of War 2
9. Driver 1 i 2.
10. Masa innych gier w które grałem, a nie znalazły się w 1-9.

Edit. Wiem że MGS się pomija, ale to jest mój TOP 1 ;).
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez Blady » Pn wrz 10, 07 21:07

Kolejność nie ma znaczenia, oprócz pierwszej pozycji.

1. Grim Fandango. Ostatnia dobra przygodówka z Lucas Arts. Jedyna inkarnacja najlepszej postaci w historii gier komputerowych- Manuela Calavery.
2. Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay Directors Cut. Perfekcja FPSów.
3. Company of Heroes. Doskonałe połączenie RTSa oraz akcji.
4. Najdłuższa Podróż. Wyjątkowa pod każdym względem.
5. Max Payne 2. Wspaniała fabuła oraz gameplay.
6. Orange Box. Najlepsza okazja w historii gier. Mnóstwo zabawy za niską cenę.
7. Mafia. Za klimat i różnorodność misji. No i za fryzurę Tommiego.
8. Splinter Cell Double Agent (Last Gen Version-PS2, XboxOne i Wii). Najlepsza skradanka TPP. Patenty z Chaos Theory plus naprawdę świetna fabuła (coś niespotykanego w serii).
9. Desperados. Połączyła komplikację Commandosów z klimatem dzikiego zachodu.
10. The Legend Of Zelda Wind Waker. Moim zdaniem najlepsza w serii..

Loża honorowa- "stare" przygodówki-
() Simon The Sorcerer 1 & 2. Doskonały humor, klasyka.
() Indiana Jones and The Fate of Atlantis. Pierwsza gra przygodowa, w jaką grałem. Jedna z najlepszych.
() Full Throttle. Wyjątkowa animacja, mocny humor i logiczne zagadki. Poniekąd.
Ostatnio edytowano So lut 07, 09 11:28 przez Blady, łącznie edytowano 3 razy
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt wrz 11, 07 20:01

Kolejność nie ma znaczenia.

1. MGS seria - Ze względów oczywistych. Wbrew zaleceniom Adamaski.
2. Gran Turismo seria - Największa ilość samochodów i za radość z jazdy.
3. Burnout seria - Niesamowita prędkość.
4. Pro Evolution Soccer - Każdy mecz jest inny.
5. Resident Evil 4 - Klimat i brak zombie.
6. God of War 2 - Grafika i niesamowita młócka.
7. Okami - Bajkowa stylistyka.
8. Far Cry - Największa przestrzeń jaką spotkałem w grach.
9. Need for Speed Porsche - Ostanie normalne NFS.
10. Ico - KLIMAT

Niestety nie znalazły sie tu wszystkie gry które cenię i w które lubię grać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Rafik PL » Wt lis 27, 07 18:05

oprucz MGSów to:
1.Splinter Cell Double Agent
2.Counter Strike 1.6
3.Fifa 08
4.Tekken 5
5.Tibia
Rafik PL
banan

Postprzez Lucky » So sty 19, 08 17:04

bez mgsów? let's see... <^.^>
1. silent hill 2 to dzieło, gra perfekcyjna, jedyna gra, która doprowadziła mnie do łez (poza mgs3) i dała do
myślenia jak żadna inna
2. silent hill też dzieło tylko ten voice acting harrego..., wiem, czepiam się
3. final fantasy VIII ta historia, te postaci ze squallem na czele, ten scenariusz, cudo gra, mój
pierwszy rpg
4. final fantasy X j/w tyle, że to mój drugi rpg
5. jak 2 renegade dawno sie tak dobrze nie bawiłam, tylko trochę trudna była
6. shadow of memories nie strzelam, nie biję nikogo, podróżuje w czasie, rozmawiam z ludzmi
ratując samego siebie
7. final fantasy VII zagrałam niedawno po raz pierwszy, trochę gorsza od ósemki moim zdaniem
Ostatnio edytowano So sty 19, 08 21:45 przez Lucky, łącznie edytowano 1 raz
Lucky
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » So sty 19, 08 19:42

Chciałem kiedyś dorwać tę grę, ale jej poprostu nigdzie nie ma.

Na ebayu jest dosc sporo.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Lucky » So sty 19, 08 19:59

twilite_kid napisał(a):Chciałem kiedyś dorwać tę grę, ale jej poprostu nigdzie nie ma. Może zacznę znów sprawdzać na allegro. To chyba Team Silent (czy jak oni się wtedy nazywali) za nią stoi, czyż nie?

Fahrenheit
Gra-film. Jedna z najbardziej rewolucyjnych pozycji, w jakie miałem przyjemność zagrać. Bardzo wciągająca, świetna fabuła (tak do 3/4, 4/5 czasu gry) i niezwykle trafiający do mnie system rozgrywki. No i mamy tu do czynienia chyba z najlepszą po serii MGS grą (voice acting i motion capture) aktorską :).

* wiem, że to od konami, ale czy team silent.... nie wiem :P
* grałam w demo fahrenheit i zainteresowało mnie do tego stopnia, że byłam blisko kupna

do swojej listy dodam jeszcze fatal frame...klimat niesamowity i historia całkiem niezła
Lucky
Machinegun Kid

Postprzez ColonelAI » So sty 19, 08 20:45

Ja ze swojej listy wyrzuciłbym GoWa 2 i dodał Final Fantasy X. Niesamowita historia, voice acting (pierwszy w serii) oraz Sphere Grid - najlepszy system rozwoju postaci ever.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Old Snake » Cz sty 24, 08 04:00

Chciałem kiedyś dorwać tę grę, ale jej poprostu nigdzie nie ma. Może zacznę znów sprawdzać na allegro. To chyba Team Silent (czy jak oni się wtedy nazywali) za nią stoi, czyż nie?

Zaiste, Shadow of memories (NTSC shadow of destiny) to jedna z niewielu gier które mnie powaliły grafiką (początek 2001) oraz głębią fabuły. Chyba najlepiej oddany motyw z podróżami w czasie, gdzie po raz pierwszy w historii gier czyny dokonywane w przeszłości miały znaczne przełożenie na to co dzieje się w teraźniejszości, a więc też nie była liniowa. To ten sam zespół co stworzył SH 1 wykreował nam scenariusz i świat SoM, chyba sami twórcy ochrzcili swoje dziecko Silent Hill 1.5, wystarczy też spojrzeć na ilość zakończeń aby skojarzyć grę z SH.
Gra ukazała się na wszystkie ówczesne platformy więc z dorwaniem gry nie powinno być problemu. Chyba sam wrócę do tego tytułu.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Anti » Pt lut 15, 08 02:35

1.Dreamfall-Za Mo-Jala za boginię za RÓWNOWAGĘ i tym podobne...
2.Metal Gear Solid-ten Snake jest taki seksowny...
3.Half-Life-gościu wsadził wózek tam gdzie nie trzeba i normalnie dramat w dwóch grach dwóch dodatkach i trzech epizodach.

Mile też wspominam Halo.
Jam jest Anti La Kaniballus II największy Spamer jakiego widziało to forum!<demoniczny śmiech>
Anti
banan

Postprzez Half » Śr cze 25, 08 00:52

Moje osobiste top 10. W tej liście nie wyodrębniam gier tylko cale serie.

10:Ogólnie wszystkie przygodówki Lucas Art's
Udało im się zrobic przygodowki doskonałe...

9:Fallout
Za kwintesencję cRPG.

8:Halo
Za epickośc.

7:Gothic
Za klimat.

6:Tomb Raider
Za Larę xD.

5.Starcaft
Za niemożliwe: Przekonanie mnie do RTS'ów.

4:Legacy of Kain
Za historię.

3:The Longest Journey
Za to że jest^^.

2:Half Life
Za sposób opowiedzenia historii.

1:Metal Gear Solid
Za doskonałośc.
Ostatnio edytowano Pt cze 27, 08 01:11 przez Half, łącznie edytowano 1 raz
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half
Achievementor

Postprzez SALADYN » Cz cze 26, 08 23:00

Poza serią MGS to najwięcej czasu spędziłem przy takich seriach jak Soul Calibur,Shenmue,Sonic,Resident Evil,Tenchu,Silent Hill,Onimusha,Devil May Cry,Medal of Honor i całe mnóstwo innych tytułów które przewineły się w moich konsolach przez te lata.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Infernal Warrior » Cz cze 26, 08 23:06

SALADYN napisał(a):Soul Calibur,Shenmue,Sonic,Resident Evil,Tenchu,Silent Hill,Onimusha,Devil May Cry,Medal of Honor i całe mnóstwo innych tytułów które przewineły się w moich konsolach przez te lata.

Jaki sens miało wymienianie tych kilku tytułów jeśli na koniec dałeś posumowanie które jest najbardziej niekonkretnym zakonczeniem postu jakie sobie mozna wyobrazic? ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez SALADYN » Cz cze 26, 08 23:22

Chodziło mi o ulubione serie a ta reszta to np. taki Black albo Sniper Elite które mają tylko po jednej części i nie zyskały wielkiego rozgłosu a miło wspominam czas jaki przy nich spędziłem. A propos poprzedniego postu zapomniałem o dwóch wampirzych seriach Castlevania , Legacy of Kain i jeszcze kozackiego God of War.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Aszyn » Pt cze 27, 08 09:30

Nie chcę klasyfikować moich ulubionych gier w jakąś złożoną drabinę wyższości jednych nad innymi, natomiast napisze 7 gier, które przez całe moje życie mnie urzekły. (pomijamy serie MGS)

1. Flashback - stara, natomiast superowa przygodówka.
2. Baldur's Gate 1 i 2
3. Fallout 1 i 2
4. Final Fantasy X
5. Okami
6. Red Alert 2
7. Twierdza
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez piemaker » Pt lip 04, 08 22:48

Moje top HGW ile gier? ok:

(kolejność nie klasyfikuje ich)

1. Portal - za nietypowy rodzaj rozgrywki (i ciasto)
2. Half-life 2 - za nie najgorszy klimat i ścierzkę dźwiękową
3. MGS2 - no, jedyny którego mam
4. Quake II - za Mariniarza robiącego SZŁUMP!
5. Stepmania - za to że ma prawie nieskończoność poziomów
6. Final Fantasy VII - za kwatradową Tifę Lockhart xD
7. Team Fortress 2 - za to że czekałem 7godz. zanim się ściągnie przez tego gównianego Steama
8. Legend of Zelda: Minish Cap - za pierwszą nie krzaczącą się na SuperCardzie Zeldę
9. Max Payne 2 - za to że można było wyskoczyć przez barierkę w zwolninym tępie a na koniec udawać w rzeczywistości, że rzucamy kotem
Tjaaa, chyba wystarczy
piemaker

Postprzez Dracu » Cz lip 31, 08 00:13

1. MGS 1 i 3
2. Commandos 2 ( i ogolem cala seria )
3. Final Fantasy X i X-2
4. Dizzy ( z takich starszych )
5. Super Mario 64
6. Project IGI ( zawsze do niego powracam :) )
7. Vice City
8. Exteminacja
9. Postal 2 ( za kotecki ;) )
10. Final Fantasy IV ( moj pierwsyz jRPG )
gry-info.pl < - najwiekszy Polski portal o emulacji, zapraszamy!!
Dracu
Black Viper

Postprzez Crusher » So sie 02, 08 17:11

Moje Top 10 gier w które GRAŁEM(mógłbym dorzucić następne 10 w które nie grałem, ale mi się nie chce)to:

1. (Żeby się trochę wyróżniać i jednocześnie zachować twarz xP) Crash Bandicoot!!! Pierwsza fajniejsza gierka w którą grałem i przechodziłem u kuzyna będąx jeszcze 7-8 latkiem... ehhh to były czasy. Pierwsze miejsce za sentyment i miodność, platformowość. Wiecie jak to jest jak się gra pierwszy raz! W fajniejszą, śmieszną gierkę? pewnie tak...
2. Metal Gear Solid
Ta gra musiała się tu znaleźć i miałaby u mnie pierwsze miejsce gdyby nie sentyment do tego włochacza Crasha ;) Wiadomo - klimat, gameplay, filmowość i zajebiaszczy początek. Także przechodziłem u kuzyna będąc małym dzieciakiem, miałem wtedy PSXa ale kasy nie było. Ostatnio przeszedłem jeszcze raz dla przypomnienia na PSP.
3. Devil May Cry 3
Super wymiotana gierka na maxa. Klimat, fabuła, dwaj zkłóceni bracia(hmmm podobne do MGSa?), no i GAMEPLAY!!! A już nie mówie/pisze o wersji Special Edition w której można grać Vergilem, wypełnioną dodatkami...
4. Final Fantasy IX
Super gierka fantasy, spędziłem na niej mnóstwo godzin swego życia i do dziś nie przeszedłem :D ogólnie rzecz biorąc lubie takie klimaty :P
5. GTA San Andreas
Dla mnie najlepsze GTA, także spędziłem mnóstwo godzin na tej grze ale ją przeszedłem i to kilka razy na PC i na PS2, ha! :P
6. Metal Gear Solid 4
Dlaczego tutaj ten tytuł? Nie wiem dlaczego ale dla mnie najlepsze gry to te nowe... Oczywiście te stare które zapoczątkowały wszystko są lepsze, ale do mnie to nie przemawia. Lubie taki powiew czegoś nowego, ale jednak w starym stylu i właśnie dlatego MGS4 znajduje sie na mojej liście ;) Szkoda tylko że nie przebił się przez kultowe stare gierki :P
7. Guitar Hero III
Fajna gierka, bardzo miodna i wymaga ogromnego zkoncentrowania się. Trzeba być naprawdę niezłym żeby zrobić 100% takiego Welcome To the Jungle na Expercie(na gitarze rzecz jasna nie na padzie). A no i ta gra przypomina mi coś z tych starych muzycznych na PSX jeszcze gier, niektórzy będą wiedzieli o co chodzi.
8. Capcom Classic Collection
Przyznaję się nie grałem w tą grę ale musiałem ją dać ona jest takaaaa... miodna i old shoolowa, no i ten Commando!!!!!
9. Wstawił bym tu Shenmue i wstawie jak kiedyś zagram i najprawdopodobnie przejde :P a teraz wstawiam The Darkness bo zapomniałem o tej zajebiaszczej, ciemnej, klimatycznej grze z potworkiem na plerach i mackami niszczącymi każdego wroga, nie mówiąc już o czarnej dziurze która pochłania dosłownie wszystko... Filmowy koniec i w ogóle filmowa fabuła tylko podkręcają całą gierke.
10. God of War I i II
Dopiero tutaj dlatego że dwójki nie przeszedłem a grałem u kumpla, a jedynke przeszedłem dwa razy i ogólnie wolę jedynke ma lepszy klimat, ale God of War tak naprawdę jest krótki i mało growy, miodny. Jakby gra była dłuższa, było by więcej filmików i dłuższa końcowa walka z Aresem to by była gdzieś na 5 miejscu. Dwójka tak samo...
Ostatnio edytowano Pn sie 04, 08 10:15 przez Crusher, łącznie edytowano 1 raz
Crusher
Vamp

Postprzez Gillian » So sie 02, 08 21:54

Ej, jak możesz w top wypisywać gry, w które nie grałeś? W dodatku wychwalając jakie to one miodne nie są...

A tego trochę nie czaję.
Nie wiem dlaczego ale dla mnie najlepsze gry to te nowe... Oczywiście te stare które zapoczątkowały wszystko są lepsze, ale do mnie to nie przemawia.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » N sie 03, 08 12:34

Twilite odpusc. Jest nowy. Jak juz to idzcie na priv.

Juz tu kiedys pisalem, ale czas nie stoi w miejscu. Tak wiec:

- Seria MGS oprocz MGS4, poniewaz nie gralem (Bo m.in. wiele jej zawdzieczam)
- Shadow of the Colossus (Dzielo sztuki, nic dodac nic ujac)
- Final Fantasy X (Snilo mi sie po nocach)
- C&C Red Alert 2 (Przyjemna strategia)
- Gabriel Knight 3 (Przygodowka. Polecam kazdemu kto nie gral, swietna fabula oparta o faktyczne miejsca wydarzen)
- Seria Halo (Ogromny sukces Bungie)
- Mass Effect (...jak i BioWare)
- Baldur's Gate i BG Cienie Amn (Moj pierwszy RPG, ktory bardzo zachecil mnie do tego gatunku)
- Super Mario 64 na Nintendo 64 (Po prostu wymiata. Na internecie obczailem emulator tej gry, ale to nie to samo co na N64. Dla mnie najlepsza zrecznosciowka ever w 3D. To byly czasy...)
- Assasins Creed (powiew swiezosci, rozwinieta fabula, gryzie tylko brak subtitles ;-))
- Bioshock
- Oblivion (Kolejny swietny RPG, ktory zrehabilitowal moj poglad po traumie z Gothica 2)

Na pewno wiele pominalem. Jakby co to zrobie update.
Uzion
The Fury

Postprzez Bizon » N sie 03, 08 13:02

Twilite odpusc. Jest nowy. Jak juz to idzcie na priv.

Nie, bo mnie też cholernie interesuje co on chciał przekazać :p.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gillian » N sie 03, 08 14:52

Uzion napisał(a):Twilite odpusc.

Nieno, mnie dziwi jak można włączyć coś, czego się nie widziało, do jakiegoś osobistego top X. Jeszcze bardziej mnie dziwi wychwalanie w tym przypadku takiej gry. A jeszcze jeszcze bardziej dziwi mnie, że koleś już wstawił sobie te niegrane gry w odpowiednie miejsca.

Odpuszczam. Bo nie tyle nowy, co młody jest (vide jego posty w temacie o wojsku).
Już się nie odzywam i nie komentuję wypowiedzi RyuEX :p
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole