Moderatorzy: Infernal Warrior, GM
Sage napisał(a):Ale za?ó?my ?e istniej?. Ma?o. ?e dzia?aj? i podejmuj? trafne decyzje. Co, gdyby?my dowiedzieli si? o ich istnieniu? Pozbyliby?my si? ich? (za?ó?my, ?e bez nich mo?emy sobie nie poradzi?). Czy mamy dalej gra? owieczki i pozwala? si? kierowa? grupce staruchów z wyolbrzymionym pragnieniem w?adzy, czy zaryzykowa? i zacz?? wykuwa? w?asny los? Có?, sam kompletnie nie mam poj?cia, jako ?e nie lubi? by? kierowany w ten sposób, ale z drugiej strony s?dz?, ?e w?adza dykatorska w r?kach w?a?ciwego cz?owieka (ludzi) jest najlepszym rozwi?zaniem. Problemem jednak by?oby zbytnie uzale?nienie si? od nich. Co by si? sta?o, gdyby umarli? Gdyby?my uzale?nili si? od nich, tak jak uzaleznili?my si? od maszyn? Gdyby wszystkie maszyny przesta?y dzia?a?, nasza cywilizacja stan??a by w miejscu. Czy wtedy te??
Z jednej strony idea Patriotów mnie przera?a, ale z drugiej cieszy, ?e s? ludzie do?? inteligentni, by radzi? sobie z chaosem zale?no?ci w spo?ecze?stwie, gospodarce i polityce. Ave.
Sage napisał(a):Znowu pos?u?? si? porównaniem do Matrixa. Kto? móg?by powiedziec, ?e jesli zyjemy w symulacji, to maszyny nie pozwoli?yby, by film taki jak matrix zago?ci? w wirtualnych kinach, bo móg?by podkopa? wiar? ludzi w realno?? ich ?wiata.
varrenth napisał(a):System demokracji to system w którym spo?ecze?stwo podejmuje istotne wybory,i same je rozstrzyga,w tym wypadku same liczy g?osy.Ci??ko by?oby manipulowa? wynikami skoro wyborcy je sprawdzaj?.
varrenth napisał(a):Ja bym raczej widzia? The patriots jako pot??n± grup? kapita?ow± która posiada ¶rodki,by manipulowa? gie?d± czy wspomaga? grupy terrorystyczne.Ale nie da si? zrobi? organizacji która mog?a by ingerowa? w ka?dy aspekt ?ycia jednostki ludzkie.
Dymek napisał(a):Jak my?licie czy taka organizacja jak patrioci mog?a by istniec w dzisiejszym ?wiecie? (...) A jak wy sie wyra?acie na ten temat mo?e podacie jakie? przyk?ady "dzia?alno?ci" Patriotów. (...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości