Xbox 360...ale który?!

Moderator: GM

Postprzez Gac666xx » Śr mar 12, 08 21:08

Pakiet silver nie jest darmowy? Tam chyba jest możliwość online.

Poza tym czy do takiego Arcade'a nie da się potem dorzucić dysku microsoftowskiego? (wiem ze tylko ich specjalne dyski wchodza, pomimo, że to standard PC)
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr mar 12, 08 21:27

Dysk do Arcade'a można jeszcze później dokupić ale cena odstrasza: 399.00 zł

Co do Silver to:

Xbox Live Silver:

* możliwość stworzenia profilu
* dostęp do Marketplace
* wysyłanie i odbieranie wiadomości: tekstowych oraz dźwiękowych
* chat głosowy
* otrzymywanie wiadomości video
* granie w gry MMORPG

http://www.onlinecenter.pl/index.php?op ... Itemid=198
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr mar 12, 08 23:52

Dysk do Arcade'a można jeszcze później dokupić ale cena odstrasza: 399.00 zł

Na allegro nowe 20GB kosztują ok 220zł, 120GB ponad 400.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz mar 13, 08 00:01

No to ładne ceny...

Teraz normalne dyski 1gb za 1zł przelicznik.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez barth » Cz mar 13, 08 00:42

Sal z tym płaceniem to jest tak, część rzeczy jest za friko (dema, filmiki, duperele), ale za część sie płaci, np. za niektóre dodatki do gier (nowe mapy/postacie/trasy to wydatek od 400 do 800 MS pointów, 2100 kosztuje około 90zł).
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez SaladinAI » Cz mar 20, 08 17:37

Została jeszcze kwestia kabli do telewizora. W swoim TV mam złącze Scart więc zastanawiam się czy podstawowe kable w X360 wystarczą czy też będę musiał dokupić inny kabel w stylu:

http://www.ultima.pl/Kabel_RGB_S_Video_Speedlink/i4645/

I jeszcze o Red Ring of Death - wysoko awaryjność konsoli jest spowodowana bodajże jej przegrzaniem. Więc czy sprzęt może stać na przykład na półce na stoliku pod telewizorem? Słyszałem że najlepiej konsole podczas grania stawiać na środku pokoju.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Blady » Cz mar 20, 08 17:46

Do xboxa dołączają ci kable oraz specjalną przejściówkę- chociaż ja, kiedy miałem jeszcze stary telewizor, kupiłem sobie kabel EURO z pozłacanymi końcówkami - miałem namiastkę HD na 14 calowej ONWIE (żart). Do premiuma dostajesz kabel pozwalający ci włączyć opcję HD TV, z której obecnie korzystam i jestem olśniony jakością standardowego kabla.

Co do awaryjności- bój się Boga dawać to pod ścianę albo do szafki pod telewizorem- konsola potrzebuje przepływu powietrza i lulania do snu. Przydaje się też raz na 3-4 godziny zrobić przerwę, coby całkiem obudowa nie zmieniła się w substancję płynną.
Ostatnio edytowano Cz mar 20, 08 21:56 przez Blady, łącznie edytowano 1 raz
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Cz mar 20, 08 20:02

Standardowy composite nawet przez przejściówkę EURO daje obraz żałosny. Lepiej dokupić kabel RGB i tak podpinać konsolę. Zresztą wszystko to zostało omówione w tym temacie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz mar 20, 08 21:18

konsola potrzebuje przepływu powietrza i lulania do snu. Przydaje się też raz na 3-4 godziny zrobić przerwę, coby całkiem obudowa nie zmieniła się w substancję płynną.

Przerwa trwająca 3-4 godziny czy przerwa co 3-4 godziny grania? Swoją drogą PS 2 trzymam właśnie pod TV i nie ma z tym żadnych problemów, szkoda więc że X tak szybko się poddaje.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Blady » Cz mar 20, 08 22:01

Jedna z teorii mówi, że co 3-4 godziny należy na paręnaście minut dać konsoli odetchnąć, aby chipy nie wypłynęły ze swoich stanowsik.

Druga teoria mówi, że wyłączanie i włączenia konsoli szkodzi jej jeszcze bardziej, bo wciąż chłodzone-rozgrzewane chipy mogą pękać.

Oczywiście 60% tych problemów nie dotyczy konsoli z chipami FALCON, które to stopniowo są wprowadzane na półki. Poznać je można ZAWSZE I PEWNIE poprzez rzut oka na zasilacz- mocarne Falcony potrzebują mniej niż 203W, a dokładnie 175W link ukazujący trop falconowego mistrz

Ja jednak się nie przejmuję, bowiem powodu do zmiany konsoli na Falcona, a głupi stary xbox jak działał tak działa :D

Do dziś nie ma jasnego wytłumaczenia, czemu 360siątki się sypią. Powód ponoć jest całe multum i jeśli nie przegrzanie to słaba jakość części wykończy twoją konsolę. Pozostaje trzymanie kciuków i granie w konwersje z Pecetów, bowiem exclusivów na Xboxie nie uświadczysz.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt mar 21, 08 00:18

Blady napisał(a):granie w konwersje z Pecetów, bowiem exclusivów na Xboxie nie uświadczysz.

Lub gry konwertowane później na PC : ). A z ekskluzywów serie PGR i Forza w pierwszej kolejności mi na myśl przychodzą... Ale ja fanem wyścigów jestem : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn mar 24, 08 20:57

No z tego co wiem Assasins Creed np. ma być lepszy niż na X-boxie :), co mnie cieszy. Głównie poprawili to na co narzekali gracze konsolowi, mało pobocznych misji.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn mar 24, 08 23:09

misje poboczne zostają jezeli chodzi o ilość, ale zmieniają się jeżeli chodzi o treść. M.in. mamy bardziej wymagające misje na assasinowanie, a tu rozwalimy kupcom stragan.
Poprawiono też kwestie poruszania się, wychodząc od razu z fortecy mozemy udac się do każdego miasta, albo od razu biura assasynów.
Ogolnie dużo więcej ułatwien.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Blady » Cz mar 27, 08 18:35

Niech sobie te konwersje na PC będą, mógłbym je jeszcze przeżyć, gdyby te dodatki pojawiał się potem w grach xboxowych poprzez update...

Nie dość, że płacę 2x cenę wersji pecetowej, to jeszcze na nic zdają się metki "Only on xbox" (utrata ważności ~2 miesiące od premiery na xboxie), ale to, że ten materiał nie wraca tam, gdzie zaczął życie jest po prostu denerwujący.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz mar 27, 08 18:43

Myślę, że jako patch do ściągnięcia powinien się pojawić i na X-boxie.

Ale jeśli nie to tym bardziej tracę ochotę na zakup jakiejkolwiek konsoli =='.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » Cz mar 27, 08 21:06

Tak samo jak każdy łudził się, że dodatkowy epizod do Gearsów pojawi się na XboxLive...ja nadal czekam...

Popatrzmy na to w ten sposób. Kupuję sobie Xbox 360 styczeń 2007. Zamawiam Gears of War, bo to ponoć dobre. Delektuję się fantastyczną grafiką i pełnym adrenaliny gameplayem. Cliffy B i Epic zarabiają kupę kasy, więc postanawiają poszerzyć liczbę odbiorców- to mogę zrozumieć, skoro Microsoft słabo dba o swoich ludzi. Proszą People Can Fly, żeby zajęli się Gears PC. Powstaje cały dodatkowy chapter...ale czy na pewno? Otóż wygląda mi na to, że od zawsze był on wycięty i pozostawiony na później, wiedząc, że miano "esklusive" na Xboxie nic nie znaczy.

Tak samo było z Mass Effect i będzie z Assassins Creed...

Pozostaje jednak nadzieja, dlatego zakup konsoli bez HDD wydaje mi się nieodpowiedzialny- moim zdaniem to MUS.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz mar 27, 08 21:30

No fakt Mass effect tez ma jakies dodatki, Gears of War to na pewno bo ostatnio prawie przeszedłem (tylko mi savey wcieło).

Jak na razie cieszę się w sumie z tej sytuacji bo widzę, że dostaję gry z X'a nie mając konsoli. Dodatkowo ma powstać nowy Gaming Alliance, który będzie promował PCta jako konsolę do gier co mnie bardzo cieszy :).

Jednakże z drugiej strony smuci mnie sytuacja konsolowa... gdzie tych dodatków brak, a przecież to nie problem dorzucić jako patch.

Zresztą popatrzmy na to z innej strony. Mamy 2008 rok i patche to powinien być standard na konsolach w latach 2003-2004, bo przecież to nie jest nic nowego, a na PC gry miały patche już w latach 96-98 a nawet i wcześniej. No ale widzę, że nie bardzo się jeszcze nauczyli i dopiero to jakoś tam raczkuje.

Smutne.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » Cz mar 27, 08 22:52

Patche jako takie są co chwila naprawiają problemy i techniczne wpadki. Na przykład Mega Patch do Orange Boxa będzie dodawał nowe tryby gry, nowe bronie i ogólnie Valve jak zwykle pokazuje, że chcieć, to móc.

Część dodatków do gier z czasem staje się darmowa- tak jest np. z takim Halo 3, Gears of War i bodaj Rainbow Six Vegas.

Jak widać tu nie chodzi o możliwości, bo takowe są i okazyjnie bywają wykorzystywane, jednak jakieś umowy lub inne fanaberię twórców powodują, że gry zaczynające życie na Xboxie często zapominają o swoich korzeniach.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr kwi 23, 08 13:35

No i kicha. Rockstar już teraz mówi że DVD w X360 jest dla nich za małe więc jeśli się to nie zmieni w następnym roku to, choć nie zostało to powiedziane wprost, pożegnamy się z serią GTA na ta konsolę. Świetnie bo jak wiadomo MS zabrania tworzenia gier który wymagałyby dysku twardego do grania w single. Gdyby to się zmieniło to kolejne GTA nie obeszło by się bez twardziela a to oznaczałoby pożegnanie z Arcade. Bo z jednej strony MS może powiedzieć nie i posiadacze Arcade nie będą czuli się oszukani. Ale jeśli R* się wycofa to będzie jeszcze gorzej.

Jak nic zostaje Premium ale to też ruletka bo jak obie firmy wyjdą z kompromisowym rozwiązaniem to będzie kicha że wydało się te dwie stówy więcej. Choć ostatecznie jestem zdolny wydać te dwie stówy więcej w końcu dostaje się jeszcze trzy gry gratis. Z resztą w komentach na Ultimie widziałem że to Premium:

http://www.ultima.pl/Xbox_360_Premium_3 ... is_/i5549/

Dalej ma stary procesor a to oznacza że grzeją się jak stare co zwiększa prawdopodbieństwo losu konsoli Bladego.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Śr kwi 23, 08 13:56

Pytanie dla was.

Potrzeba mi zakupić Pad Xbox 360 pod PC, bo wiem, że są dobre, a ostatnio konwersje, które mają możliwość gry padem (np. Kane & Lynch) go wymagają, bo z innymi padami gry się nie odpalają. Jednakże w Ultimie jest strasznie drogo, zna ktoś sklep w Wawie, lub gdzieś gdzie będzie taniej niż 149zł?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr kwi 23, 08 14:17

Saladin01 napisał(a):Jak nic zostaje Premium ale to też ruletka bo jak obie firmy wyjdą z kompromisowym rozwiązaniem to będzie kicha że wydało się te dwie stówy więcej. Choć ostatecznie jestem zdolny wydać te dwie stówy więcej w końcu dostaje się jeszcze trzy gry gratis. Z resztą w komentach na Ultimie widziałem że to Premium:

Ale te 2 stówy więcej idą na dysk + headset, więc nie jest tak strasznie. Poza tym mając Arcade ZAWSZE możesz sobie dokupić HDD. Przecież to nie jest żaden problem.

A co do zestawu z ultimy - na allegro masz zestawy za 999zł Premium HDMI + Viva Pinata + Forza 2. Jakiś sklep chyba z Warszawy się reklamuje. Dużo bardziej opłacalny zakup. W sumie to nie ma znaczenia od kogo kupisz konsolę - takie sklepy czy to na allegro czy ultima dostają takie same pudła z konsolami. Także nie ma co się obawiać. A taniej jest i to nieraz całkiem sporo.

Poza tym ostatnio w empiku (albo saturnie?) widziałem też Premium HDMI za ok 1000zł.

Bo starego modelu ja bym nie brał nawet i za 700.

Edit:
jednak nie warszawa: http://allegro.pl/item349005233_xbox_36 ... _menu.html
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr kwi 23, 08 15:15

Poza tym mając Arcade ZAWSZE możesz sobie dokupić HDD. Przecież to nie jest żaden problem

Nom, tylko z Ultimy zadzwonili i powiedzieli że nie mają Arcade i zostaje Premium

Rozumiem że ten sklep to jest to sam co tutaj:

http://www.xmaniac.pl/index.php?main_pa ... ducts_id=8

W sumie to nie ma znaczenia od kogo kupisz konsolę - takie sklepy czy to na allegro czy ultima dostają takie same pudła z konsolami.

W sumie bardziej chodzi mi o to czy mogę sklepowi zaufać. Wiesz ciężko jest kiedy w powyższym nigdy nie kupowałem. Chociaż mają tam Arcade więc może się zdecyduje, a dysku teraz nie będę myślał skoro nie wiem co będzie za rok.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Uzion » Pn kwi 28, 08 21:08

http://www.ultima.pl/Przedluzacz_do_joy ... pm5&onet=1

Mam nadzieje, ze nie uznacie tego za offtop ;-)

Skoro juz temat o Xboxach, czy kabel zawarty w powyzszym linku mozna rowniez podlaczyc do bezprzewodowego joypada?
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Pn kwi 28, 08 21:40

Po co do bezprzewodowego, skoro bezprzewodowy ma zasięg jakieś 5 metrów? Z większej odległości i tak TV nie widać.

PS. To jest zwykły przedłużacz USB i bardzo drogi dodatkowo, sobie nieźle ździerają.

Tu macie to samo tylko 5 m na komputroniku.

http://www.komputronik.pl/Kable_przelac ... ,2545,s,1/
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn cze 09, 08 20:28

Mam problem z ustawieniem daty i godziny w konsoli. Tzn. wiem jak to zrobić ale gdy wyłączam konsolę wszystko wraca do normy, tj. zegar skacze gdzieś do daty 2005. Problem w tym że jak robię sejwy w GTA IV, to loaduje mi się stan nie aktualny ale starszy bo data jest ta sama tylko godziny się zmieniają. Co zrobić?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Pn cze 09, 08 20:59

Wewnętrzna bateria w konsoli padnięta? To samo zdarza się w płytach głównych. Trzeba wymienić baterię.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Aszyn » Wt cze 10, 08 06:35

Saladin, jaka konsole wreszcie zakupiles?? Ile dales i czy nie dziwi Cie to ze zegar skacze Ci do 2005... przypuszczam ze stara seria, na dodatek bateria padla ;/
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez SaladinAI » Wt cze 10, 08 16:23

Dobra wyjaśniło się tym razem przestawiłem zegar gdy włączałem konsolę, a nie jak wcześniej przed jej wyłączeniem - jest git.

Następnym razem - nie straszcie ;)
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez barth » Wt cze 10, 08 23:21

tak btw. 360'tki nie mają baterii wewnętrznych
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez SaladinAI » Śr cze 11, 08 12:53

No tak sobie właśnie jak barth pomyślałem - ustawiłem zegar, pograłem trochę, wyłączyłem konsolę, włączyłem ponownie i było dobrze. Wyłączyłem zasilanie...zacząłem grać po kilku godzinach no i wyszło że zegar dalej by nie przestawiony - tak więc jest to zależne od tego czy akurat wtyczka od konsoli jest w gniazdku. Niezła bzdura.
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole