"(chociaż nie aż taką jak na Xa, lecz nie puszczałem na max ustawieniach jeszcze) "
Co? ^^ Grafika została ostro podniesiona w porównaniu do wersji X'a.
Ja u siebie gram od czasu premiery praktycznie, na średnich detalach, bo tyle mi wyciąga sprzęt i już dawno wygląda lepiej niż na X'ie. No ale co tu dużo mówić, gra na niskich detalach wygląda bosko O_O.
Jak dla mnie tytuł wspaniały, grywalność bardzo dobra, fabuła całkiem do przyjęcia. Gra bardzo podobna do Rogue Troopera, którego uwielbiam ( i szkoda, że nie kontynuują lub rozwijają multi, 5 map to stanowczo za mało :/) i który jest wzorcem w tego typu grach, szczególnie jeśli chodzi o interakcję

.
Gra momentami jest troche nie fair, zbyt łatwo można zginać czasem nie wiadomo nawet czemu (np. dostaniemy z łokcia, pomimo, że biegniemy za kolesiem z piłą w rękach), ale to są małe rzeczy, które nie przeszkadzają.
Największym mankamentem gry jest system checkpointów. Jest takie jedno miejsce, gdzie checkpoint mamy na jakieś 2 minuty przed walką i w tym momencie musimy dobiec do pompowni podnosząc kuszę przy okazji. Nie przeszkadzałoby to tak bardzo gdyby nie fakt, że po 2 minutach skacze na nas jakieś 10 wrogów, połowa z nich jest właśnie w te kusze uzbrojona (a jak już cię trafią [na poziomie hard] to nie ma co zbierać) i niestety ja powtarzałem ten moment jakieś 20 razy...
Niestety gry skończyć nie mogę, ponieważ padła mi grafika i jest ponownie w serwisie (a ledwie od niego wróciła przed sylwestrem :/), a jestem w ostatnim rozdziale i kusi mnie grę skończyć

.
Bardzo mnie interesuje tryb Cooperative i nie mogę się doczekać aż upgraduje drugiego kompa by móc pykać z kumplem kampanię i ewentualnie multi.
Gra pod względem graficznym wymiata, nasi rodacy z People Can Fly odbębnili kawał dobrej roboty robiąc konwersję. Pomimo, że ludziom (na forum CDaction) zdarzają się jakieś głupie błędy to i tak nie ma co narzekać. W porównaniu do Halo 2 to gra chodzi cudnie na wcale nie tak nowych sprzętach.
Ja osobiście ustawiłem wszystko na średnie detale na sprzęcie:
AMD 64 3000+
GF 6800 LE 128mb (już bieda w 2007 roku a to grafa z 2004)
1GB RAM DDR 400mhz
Jak na dzisiejszy standard słabo, a gra 20-40 klatek wyciąga w większości momentach, czasem zauważam tylko zgrzyt, ale zupełnie nie przeszkadzający w rozgrywce.
Grze osobiście daję 8/10, dałbym więcej gdyby nie wymienione rzeczy wyżej.