PS3 + Edycję Kolekcjonerska MGS 4

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

PS3 + Edycję Kolekcjonerska MGS 4

Postprzez ciopaka » Pt maja 16, 08 19:43

Mam pytanie związane z najnowszym newsem wiecej TUTAJ

BIZON pisze że " limitowaną edycją, którą będzie można zamówić w internetowym sklepie Konami, za około 600 dolarów"

I tu moje pytanie : czy nadal jest tak że jest podział konsol nexgen na pal/ntsc ? I jeśli kupie to EK z konami to czy bede mógł odpalac wszystkie gierki ?
I jak waszym zdaniem opłaca sie kupować taką edycje konsoli ? Bo moim zdaniem tak ponieważ aktulany kurs dolara wynosi

1 dolar amerykański = 2,1670 złotego czyli w przeliczeniu na nasze zabule za edycje specjalna PS3 1296zł !!!
To sie nieźle opłaca poniewaz PS3 40Gb nowy kosztuje ok 1500zł a MGS :ES 300zł czyli sie kalkuluje że zaoszczędzamy 500 stów!!!!!!!!!!!!
ciopaka
Arnold

Postprzez wojnar » Pt maja 16, 08 19:45

ciopaka napisał(a):I tu moje pytanie : czy nadal jest tak że jest podział konsol nexgen na pal/ntsc ? I jeśli kupie to EK z konami to czy bede mógł odpalac wszystkie gierki ?

Nie ma regionów NTSC/PAL na gry. Jedynie filmy blu-ray w PAL nie będą Ci działać.
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Bushiken » Pt maja 16, 08 21:21

Cóż miałem brać limited edition z gamestopa a PS 3 w stacjonarnym sklepie mi wujek w stanach kupi, ale to 1 pudło załatwia wszystko.
To ma być na sklepie Konami JP czy Konami USA??
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Bizon » Pt maja 16, 08 22:19

Bushiken napisał(a):To ma być na sklepie Konami JP czy Konami USA??

Na Konami.com, czyli chyba nie ma znaczenia...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Solidny » So maja 17, 08 07:35

Ok, gry nie mają regionów, ale amerykański sprzęt ma chyba inne napięcie, więc potrzeba przejściówki żeby go nie zjarać :)
Obrazek
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez kul2 » So maja 17, 08 07:58

Konami.com prezentuje gry z Konami of America.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ciopaka » So maja 17, 08 11:20

Solidny napisał(a):Ok, gry nie mają regionów, ale amerykański sprzęt ma chyba inne napięcie, więc potrzeba przejściówki żeby go nie zjarać :)

Jesteś tego pewien? Kupowałęm kiedyś koma z ameryki a ładowarke dostałem z takimi dwoma grubymi bolcami i musiałem zakupić przejściówke ! Jesteście pewni że jak zamówie z konami.com to bede musiał tak kombinować ? Nie bedzie tej edycji sprzedawanej w europie?
Jak zwykle zresztą wszystko co najlepsze idze da Japonii lub USA .
ciopaka
Arnold

Postprzez kul2 » So maja 17, 08 11:39

Oczywiscie ze bedziesz musial kupic przejsciowke. Co wiecej z konami.com nie kupisz chyba ze zamowisz do Meksyku, USA, lub Kanady.
Na razie nie ma ani slowa o tej edycji w EU.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Shinigami » So maja 17, 08 17:02

wojnar napisał(a):
ciopaka napisał(a):I tu moje pytanie : czy nadal jest tak że jest podział konsol nexgen na pal/ntsc ? I jeśli kupie to EK z konami to czy bede mógł odpalac wszystkie gierki ?

Nie ma regionów NTSC/PAL na gry. Jedynie filmy blu-ray w PAL nie będą Ci działać.

Blu-ray, dvd i gry z PS2 oraz PSX. Blokady nie ma tylko na gry z PS3.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Bushiken » Wt maja 20, 08 19:37

MAm wujka w stanach więc najlepiej zamówić całość z Konami USA do niego i nie bawić sie w wysyłki do Europy przez Amazon prawda??
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Shinigami » Wt maja 20, 08 23:07

Jeśli masz taką okazję, to chyba tak najlepiej.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Hebi » Śr maja 21, 08 11:32

ja miałem nadzieje ze w UK wyjdzie limited colection full edytion . Ale sie zawiodłem tak jak z the essentional colection :/
>>> http://oghc.blogspot.com/ <<<

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

600$

Postprzez pastel » Cz cze 05, 08 01:20

"BIZON pisze że " limitowaną edycją, którą będzie można zamówić w internetowym sklepie Konami, za około 600 dolarów" "

Zarejestrowałem się w sklepie konami.com. Byłem krok od kliknięcia zapłać na PayPal :)
Generalnie cena tam podana to cena netto. Podatek to prawie równe 50$. Dodatkowo 21$ za wysyłkę na adres w Kalifornii (tam mieszka mój kumpel). Potem wysyłka tego do Polski to też jakieś 30$. W sumie będzie circa 700$. Po kursie z 4 maja 2008 (1$= ~2,18 PLN) to będzie ~ 1528,18 PLN. Zastanawiam się czy aż tak kocham tą grę :) Olewam filmy na Blue Ray. Gry ze względu na taniego dolara i tak będę ściągał z USA. Jak myślicie? Brać. Niech ktoś mnie do tego popchnie :) Towarzysze - pomożecie? :D
pastel
Inkarnacja VR

Postprzez Shinigami » Cz cze 05, 08 01:37

Jeśli chcesz kupić PS3, to jest to dobra okazja. W zestawie jest 40 giga, tak? Chodzą słuchy, że ma zostać wypuszczony patch dorzucający wsteczną kompatybilność, więc nie byłaby to taka zła inwestycja. Choć dysk mały, a niektóre gry instalować trzeba niestety :/ Jest jeszcze opcja, że w Polsce kupisz 60 gb, ale dasz za to przynajmniej 2 tysiaki.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Bushiken » Cz cze 05, 08 13:42

Pastel wytłumaczysz mi co to jest PayPal?? Gdyż che zamówić z Konami i nie wiem w jakiej formie zapłacić za to, żeby wysłali do wujka w New York. Sa jakies inne formy płatności oprucz PayPal?? Numer dawałeś swój czy kumpla przy rejestracji??
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666xx » Cz cze 05, 08 13:52

Chłopie... Google

http://www.paypal.pl/pl
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Cz cze 05, 08 14:10

Takie sprawy to na pw.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bushiken » Pn cze 09, 08 19:10

Witam to znowu ja.
Do premiery 3 dni a ja dalej nie wiem jak kupić PS 3 i MGS 4 limited edition.
Jeżeli wuj nie ma karty kredytowej to nie mogę zakupić tego packu od z konami.com http://www.konami.com/Konami/ctl3810/cp ... on3_bundle
Jak wtedy cokolwiek dorwać?? Bo niestety na ultimie wyczerpały sie europejskie wydania limited edition.
Co sądzicie o tym:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-bo- ... -2ng3.html
Wiecie coś na temat tego packu?? Opłaca sie go brać??
Ewentualnie jeżeli packu nie będzie to czy będzie można kupić w jakimś stacjonarnym sklepie gamestopu MGS 4 limited edition[sama grę]??
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Snake 0001 » Pn cze 09, 08 20:04

Jeżeli interesuje Cię zakup samej gry to można ją jeszcze nabyć tutaj:
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_ ... ts_id=3895
"Name means nothing on the battlefield."
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Bushiken » Pn cze 09, 08 21:21

Problem rozwiązany. W swoim mieście w stacjonarnym sklepie gamestopa kupi PS 3 zwykłe, Dual Shocka 3oraz Limitowana edycje MGS 4, tak będzie najprościej.
Dzięki za pomoc i sorry ze tu długo trułem dupe takimi pierdołami.

[ Dodano: Wto Cze 24, 08 01:24 ]
Witam.
Z przykrością muszę stwierdzić, iż po raz kolejny potrzebuje waszej pomocy.
Wujek nie jest fizycznie w stanie zakupić MGS 4 i PS 3 w sklepie w stanach.
Nie chcę za bardzo obciążać tą robotą babci.
I tak znalazłem na amzonie bundle pack dostępny tylko ze strony Konami.com
I tu kolejna prośba o pomoc.
Mianowicie nie jest to ze zwykłego sklepu amazonu a od różnych użytkowników w tym firm.
W tym linku znajdują sie opisy dostępnych "Nowych".
Proszę o wyjaśnienie co i jak jeżeli nie jest to zwykła sprzedaż amazonu oraz o mniej więcej koszt wysyłki oraz wiarygodność tego sposobu zakupu.
Domyślam sie że Kul oraz inni kupujący już przez amazon będą w stanie mi pomóc.
Z góry dziękuje za pomoc i obiecuję, że więcej nie będę zawracał wam głowy.
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 01:47

Jakiś czas temu takowy zestaw widziałem za nieco ponad 1.4. W tej chwili raczej nieopłacalny dla osób nie mających PS3, gdyż za tą samą cenę dostaną konsole z 4ma grami ( i to nie byle jakie produkcje - m.in Ratchet and Clank: ToD i U:Drakes Fortune ) a przecież MGS 4 można do tego zestawu dokupić i taka osoba ma zapewniony ubaw do końca roku - wszak co pięć, to nie jedna gra.

Choć jeśli się kupiło ów zestaw z MGS4 , to dostawało się rabat na figurkę Snake'a.
Niestety jest mocno przecięta i raczej się nie opłaca.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Powrót do Metal Gear Solid 4