warto kupić subsistance?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Johny Sasaki » Pn mar 26, 07 15:39

jesli ktos ma mozliwosc podlaczenia konsoli do sieci, to nawet majac SE niech kupi S.

A co do Obliviona - ano fajna, ale MGSowa mi sie bardziej podoba;)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez raven_raven » Wt sty 15, 08 17:47

Warto, bardzo warto kupić Subsitence.

Jak zawsze jest to dopakowana wersja podstawki, czyli Snake Eater. Ma w sobie wszystko, co miał Snake Eater, a dodatków jest tyle, że wszystko na 3 DVD się dopiero zmieściło.

Dysk 1 - Snake Eater z nową kamerą. Ale za to jaką! Zamiast zwykłego rzutu z góry pierwszy raz w serii dostępna w pełni swobodna kamera. Dzięki temu przekradanie sie przez dżunglę to przyjemność, można dokładnie zbadać każdy krzak.

Dysk 2 - Snake vs Monkey - ciekawa mini-gra w której Snake poluje na małpy. Najlepszy jest dialog na samym początku :D.
-Metal Gear - port pierwszego MG z MSX, a więc jedyna słuszna wersja. Zmieniono tylko imiona niektórych postaci.
-Metal Gear 2 - port MG2:SS z MSX-a, jedyna słuszna wersja. Gra jest miód z orzeszkami, trzeba zaliczyć. Razem z MG stanowią chyba najlepszy dodatek, jakim może się poszczycić MGS3:S. Warto dodać, że wspaniale uzupełniają historię o kolejne elementy.
-Duel - walka na punkty z bossami, można walczyć także na specjalnych warunkach, np. z The End po jednym strzale giniesz ty albo on ;).
-Secret Theatre - bonusowe scenki, właściwie gagi w których Kojima i KONAMI robią sobie jaja z całej serii.
-Online - niestety nie grałem i nikt już nie zagra, bo serwery pozamykane :(. Na dzień dzisiejszy zupełnie niepotrzebny dodatek.

Dysk 3 - ponad 3 godzinny film zmontowany ze scenek z gry i rozmów przez radio. Powiem tak - jak kiedyś połamiesz ręce to zawsze można chociażby obejrzeć, bo sam film jest lekko zmienioną wersją wydarzeń z MGS3 (mały re-mix scenek, fabuła ta sama, ale czasami czynności dzieją się w nieco innej kolejności) i o elementy gameplayu.

Dodam, że jeszcze można sobie pościągać z płyty na memorkę dodatkowe kamuflaże, które wcześniej były dostępne przez NA (Network Adapter). Niektóre mają ciekawe właściwości.

Ze względu na dodatki, kamerę i cenę po prostu warto brać dzisiaj Subsitence, mimo, że online już nie funkcjonuje. Uwierzcie - granie w MG i MG2:SS na padzie od PS2 to sama przyjemność.
No i ostatnie to to, że możemy odblokować wiele rzeczy, takie jak wszystkie plansze w Snake vs Monkeys i Duel po wybraniu opcji "I like MGS3" na początku gry.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez Aszyn » Śr sty 16, 08 09:02

Wydaje mi się, że własnie skoro napisałeś, że Metal Gear zawarty na 2 DVD jest jedyną słuszną wersją, to taki on jest i nie posiada żadnych zmienionych imion. Zmienione imiona występują w wersji na tą inną konsolę, nie pamiętam teraz na jaką... (NES? SNES?)......
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez raven_raven » Śr sty 16, 08 09:28

Nie, mówię że są portami jedynej słusznej wersji (no chyba nie wyobrażasz sobie MG bez Metal Gear'a). A są małe zmiany, np. inne rysunki twarzy w MG2 czy zmienione imię (przykład - Natasha na MSX, Gustava w MG2 na PS2).
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez Aszyn » Cz sty 17, 08 09:55

Chyba, że tak, bo ja wiem, że gra w wersji na tą inną konsolę, której nie pamiętam, to miał chyba zmienione imiona bosów, a nawet nie wiem czy tam się czegoś nie pomijało..
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez liqu!d » Cz sty 17, 08 20:41

raven_raven napisał(a):-Online - niestety nie grałem i nikt już nie zagra, bo serwery pozamykane :(. Na dzień dzisiejszy zupełnie niepotrzebny dodatek.

online byl genialny,kto nie gral,niech zaluje.niektorzy fani tworza jeszcze petycje z prosba o odzyskanie serwera,ale czy cos to da?szczerze watpie...jednak probujemy bo nie pozostaje nam nic innego(czekam na MGO2 ale nie wiadomo kiedy to wyjdzie i czy bedzie tak dobre jak 1).w dziale o Metal Gear Online jest twmat z petycja,jezeli ktos chce mozna smialo sie wpisywac.
MGO (PS2):
liqu!d - rank: FOX
Ranked 4th Overall in Europe
liqu!d
Coward Duck

Postprzez raven_raven » Pt sty 18, 08 22:50

Sam się też wpisałem ;).
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez siddhartha » Wt sty 22, 08 16:10

jak ktoś ma eatera to raczej zakup subsistance jest bezsensowny.
siddhartha
Black Color

Postprzez knubble » So cze 28, 08 14:33

powiedzcie mi czy MGS 3 Subsistence ma w sobie jakies boty? chodzi dokładnie o to czy tryp multi jest stworzony tylko do rozgrywi sieciowej czy mozna tez w domowym zaciszu pograc z botami ?
knubble
Machinegun Kid

Postprzez Infernal Warrior » So cze 28, 08 14:36

Tryb multi jest tylko po to, aby można było grać z innymi graczami.
Swoją drogą teraz to już bez różnicy, bo serwery od dawna są zamknięte, więc multi można w zasadzie wymazać z zalet Subsistence'a.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez SaseK » N cze 29, 08 09:44

wg mnie warto kupic toto za te 129,99... kamera zdecydowanie lepsiejsza niz w snake eater a jak komus nie pasi to moze grac na standardowej, pozatym jest opcyjka camo download i wszystkie filmiki odblokowane w demo theater... i wiele innych...:) ja mam obie i SE i S;P
SaseK
Arnold

Postprzez Zychu(snipershit) » N cze 29, 08 17:01

no teraz srednio na jez oplacalne jest sub, jak zamkneli serwy sprzedalem go, jak ma sie SE to nie warto kupowac dodatkowo Sub
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Re: warto kupić subsistance?

Postprzez Sylvan Wielki » Pn wrz 15, 08 18:02

solid_stolec napisał(a):pytanie takie jak w temacie. przeszedłem z 5-6 razy mgs3:se. dużo się różni subsistance od podstawowej wersji? warto grać online? dobrze się gra? oglądałem jakieś gameplay filmiki, ale nic poza tym. jakieś sugestie? :)

Zmian jest od groma ( na korzyść ), podobnie jak dodatków. Każdy UL gier jakby tak wyglądał, byłoby wspaniale. Chyba najtrafniejszym pomysłem była zmiana kamery - usytuowanie jej. Ale i inne opcje są warte wymienienia - duel mode(walka z bossami-są tu dwie podgrupy w tym jedna dla fachowców), staro-szkolne - MG i MG2:SS, zabawne secret theater , jak i kilka innych.

Co do on-line, atakuj śmiało. Teraz pozostaje tylko czekać na MMO w świecie MGS.
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez shinobi » Pn kwi 19, 10 14:48

- Witam wszystkich wielbicieli jednej z największych serii elektronicznej rozrywki!
- Ostatnio zakupiłem właśnie Subsistence szczególnie ze względu na nową kamerę i muszę przyznać że dawno nie grało mi się w MGS'a tak dobrze. Dopiero teraz można przyjrzeć się tej niewiarygodnej jak na Ps2 grafice pod każdym kontem. Kiedy niedawno podłączyłem swoją Ps2'kę do sieci i z zadowoleniem próbowałem odpalić tryb online, okazało się że serwery akurat są już nieczynne. Zdziwiłem się... żeby nikt nie grał w tak świetny tytuł? Czy już trójki w ogóle nie będzie można uruchomić w multi?
"This One, Who Defeat Other, is Strong.
This One, Who Defeat Oneself, is Invincible."
shinobi
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Pn kwi 19, 10 18:37

Jakiś czas temu wylaczyli serwery.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn kwi 19, 10 23:43

Dokładnie mimo że było jeszcze sporo osób które grało w multi MGS3S , nawet petycja była o udostępnienie ludziom z powrotem tej zabawy ale nie ma bata chcesz grać online w MGS'a musisz mieć PS3 i MGS4 , choć jak dla mnie ten tryb to od taka po prostu rozpierducha jak każdy inny FPS.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pn kwi 19, 10 23:48

Zresztą można o tym przeczytać nawet w tym temacie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez shinobi » Wt kwi 20, 10 13:49

- Wczoraj ukończyłem Subsistence na Extremie i zawiodła mnie ostatnia walka z The Boss. Akurat tam pozostał stary tryb kamery z SE. Echh... jak już dali wreszcie normalną kamerę, to powinna być dostępna w całej grze. Mało że trym online odebrali? No i za co w końcu człowiek płaci podwójne pieniądze?
shinobi
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Wt kwi 20, 10 15:09

shinobi napisał(a):No i za co w końcu człowiek płaci podwójne pieniądze?
Bo to stosunkowo rzadkie wydanie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez shinobi » Wt kwi 20, 10 18:06

- Ja kupiłem tą wersje szczególnie ze względu na nową kamerę, bo nawet nie wiedziałem że mam dostęp do sieci z mojej Ps2'ki. Szczerze powiem że jest to dla mnie najbardziej grywalny MGS w jakiego grałem pod względem mechaniki rozgrywki z SE i właściwej dla gier typu "Stealth" kamery. Jednak bez (tak promowanego) trybu online te ok. 140zł to trochę za dużo.
shinobi
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Wt kwi 20, 10 19:41

Ale nie rozumiem dlaczego masz pretensje co do ceny? Taką to wydanie osiąga na rynku wtórnym. Po prostu.
To czy to dużo czy nie najczęściej ocenia się przed kupnem. Kupiłeś dla kamery, stwierdziłeś że warto tyle kasy dać to ok. Online w MGS3 nie ma blisko dwa lata, można było się wcześniej zorientować czy wciąż to działa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez shinobi » Wt kwi 20, 10 20:57

twilite kid napisał(a):Ale nie rozumiem dlaczego masz pretensje co do ceny? Taką to wydanie osiąga na rynku wtórnym. Po prostu.

- W takiej cenie to są gry na Ps3. Gra (bądź, co bądź) jest reedycją, co zwykle cena w takim przypadku nie powinna wynosić więcej niż tytuł premierowy pierwotnej wersji.
shinobi
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Wt kwi 20, 10 23:31

Ale tu nic nie powinno! Taka cena jest i tyle. Mogę ci znaleźć dużo droższe i dużo starsze tytuły, które z jakichś powodów osiągają takie a nie inne ceny.
Po prostu nie rozumiem, czepiasz się tej ceny jakby była przez Konami czy tam Sony narzucona. Ceny w tym przypadku wyznacza rynek, bo to stary tytuł, którego już nie ma w normalnym sklepowym obiegu. Cenę wyznaczasz ty sam, bo zgodziłeś się tyle zapłacić.

Gra (bądź, co bądź) jest reedycją, co zwykle cena w takim przypadku nie powinna wynosić więcej niż tytuł premierowy pierwotnej wersji.
No to zapłaciłeś mniej niż 200zł, więc w czym problem?

Możesz miec pretensje tylko do siebie, że przepłaciłeś. Choć moim zdaniem nie przepłaciłeś bo 140zł za Subsistence to akceptowalna cena. Mógłbyś mieć pretensje, jeśli zapłaciłbyś 250zł, bo tyle też wołają.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr kwi 21, 10 01:14

Witamy w świecie gdzie ceny są z dupy, a multi wyłączają po roku :D. Ciesz się 140zł to jest nic, niektórzy po 300zł płacili za te edycje.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Tidus93x » Śr kwi 21, 10 07:21

Ja zapłaciłem niecałe 100zł za używanego Subsistance'a. Ale warto było, gdyż zawsze chciałem przejść MG i MG2:SS
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez shinobi » Śr kwi 21, 10 09:46

- Też kupiłem używkę, tyle że w jeszcze niezużytym stanie (i Francuskiej wersji). Za taką cenę innej niż w stanie idealnym bym nie kupił.
- MG próbuję przejść trochę na siłę, bo obecnie mało to grywalne, ale też chciałem zobaczyć od czego to wszystko się zaczęło.
shinobi
Inkarnacja VR

Postprzez Pabian01 » Śr kwi 21, 10 18:01

Mało grywalne ? Tu się nie zgodzę. Obie gry są wspaniałe. Muzyka już mi się mocno wryła w pamięć.
Grywalność nie jest zła. Nie wiem o co Ci chodzi
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Tidus93x » Śr kwi 21, 10 18:21

Melodie, szczególnie z MG2, są w istocie świetne. Popieram również przedmówcę, iż są całkiem grywalne, powiem nawet, że przechodziłem je z wielką ciekawością i podziwem, bo gry te były mocarne jak na tamte czasy.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Askel » Śr kwi 21, 10 19:52

Mało grywalne? Pasjans jest grywalny. ; >

A do tematu, to ile teraz mniej więcej kosztuje Subsistence? Bo mi się płyta porysowała i mogę grać tylko w Snake Eatera.
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez shinobi » Śr kwi 21, 10 21:13

- Porównuje z rzeczywistością. Ja tam wole zagrać w Subsistance, nawet od tak kiedyś wspaniałego MGS'a z Psx'a. Może gameplay nie zawsze idzie w parze z nowymi technologiami, ale mi już szkoda czasu żeby bawić się jeszcze z tymi pikselami.
shinobi
Inkarnacja VR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence