MGS4 - ciekawostki i odkrycia (spoilery)

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Shinigami » N cze 29, 08 21:03

Hmm, może trzeba się położyć z aparatem? W sumie nigdy tego nie próbowałem.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Kessarath » Pn cze 30, 08 11:22

No właśnie położenie sie z aparatem nic nie daje...;/ Jak również przewrócenie Beauty i wyjęcie aparatu,... piwo dla tego kto powie jak to zrobić...
Kessarath

Postprzez Blady » Pn cze 30, 08 18:13

Wieść niesie, że trzeba pierwszą fazę walki wygrać za pomocą pistoletu na strzałki usypiające. Ile w tym prawdy- niech ktoś sprawdzi.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Wt lip 01, 08 21:30

Właśnie mam taką wątpliwość - czy jak pierwszą fazę przejdę z ostrą amunicją a drugą z usypiającą to się liczy jako kill?
phsx
Sniper Wolf

Postprzez wredny » Wt lip 01, 08 21:33

Bossowie sie nie licza do killsow, o ile sie nie myle.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez wojnar » Wt lip 01, 08 22:50

Celujac z Patriota czasami slychac kawalek main theme z MGS3
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Shinigami » Śr lip 02, 08 09:26

wredny napisał(a):Bossowie sie nie licza do killsow, o ile sie nie myle.

Zawsze się liczyli, więc tu pewnie też.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez kingOFspirit » Śr lip 02, 08 10:40

Powiedzcie mi ( to noobowe pytanie) zacząłem The Boss Extreme ale wcześniej przeszedłem Solid Normal. Czy jak w TBE dojdę do MK II to dostane moje weapony z Solid Normal? ;P

Zastanawiacie się skąd to głupie pytanie otóż stąd że czytając sobie taktyki doszedłem do wniosku że bez Rail Gun-a i Stealth nie da się zdobyć Big Boss Emblem.
kingOFspirit
Arnold

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Śr lip 02, 08 10:47

kingOFspirit napisał(a):owiedzcie mi ( to noobowe pytanie) zacząłem The Boss Extreme ale wcześniej przeszedłem Solid Normal. Czy jak w TBE dojdę do MK II to dostane moje weapony z Solid Normal? ;P

Twój sprzęt i broń zostanie zwrócona.

kingOFspirit napisał(a):Big Boss Emblem

Nie zdobędziesz B.B Emblem jeśli użyjesz special itemu - czyli Stealtha i Bandany.
A jak strzelisz w Gekko z Rail Guna w obecności innych żołnierzy to cię wykryją.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez kingOFspirit » Śr lip 02, 08 10:57

Dziękuję bardzo! Uradowała mnie ta odp.
kingOFspirit
Arnold

Postprzez Shinigami » Śr lip 02, 08 11:39

La-Li-Lu-Le-Lo napisał(a):A jak strzelisz w Gekko z Rail Guna w obecności innych żołnierzy to cię wykryją.

Jak się schowa, to nie ;) Rail Gun jest najlepszą bronią przeciw gekko, nawet w tłumie.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez wredny » Śr lip 02, 08 11:47

wojnar napisał(a):Celujac z Patriota czasami slychac kawalek main theme z MGS3

Slychac go zawsze w nowej lokacji, tzn. celujemy z pierwszej osoby i slychac 2-3 razy kawalek muzyki, przechodzimy do innej lokacji (tzn. ukochany loading ) i to samo.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Nevar » Śr lip 02, 08 12:19

Gdy Snake przestraszy się wstającego Gekko w kanionie w 4. akcie, zadzwońcie do Otacona , będzie ciekawa rozmowa...
Można przeniknąć przez przeciwnika wspinającego się po drabinie (Snake idzie w jedną stronę, on w drugą) -- i nic się nie stanie.
Czy znalazł ktoś już jakieś ukryte numery w Codecu? Dość dużo częstotliwości jest...
Nevar
banan

Postprzez Crusher » Śr lip 02, 08 15:24

Nevar napisał(a):Gdy Snake przestraszy się wstającego Gekko w kanionie w 4. akcie, zadzwońcie do Otacona , będzie ciekawa rozmowa...

hmmm ciekawe sprawdze to chociaż przedtem tego nie zauważyłem(a często wtedy dzwoniłem do Otacona) wtedy także przy wejściu zaraz na kanion jest wspomnienie z Deepthroatem tylko trzeba chyba postać w miejscu albo pochodzić przy tym wejściu... sam nie wiem

Nevar napisał(a):Można przeniknąć przez przeciwnika wspinającego się po drabinie (Snake idzie w jedną stronę, on w drugą) -- i nic się nie stanie. Czy znalazł ktoś już jakieś ukryte numery w Codecu? Dość dużo częstotliwości jest...

ahhh te tekstury xD... no ale cóż zawsze są jakieś "bugi" teksturowe w grach więc to jest chleb powszeny dla graczy ;) a co do częstotliwości to troszeczke szukałem blisko "freqencji" Otacona i Rosemary, niestety bez skutku :(
Crusher
Vamp

Postprzez Shinigami » Śr lip 02, 08 15:49

RyuEX napisał(a):
Nevar napisał(a):Gdy Snake przestraszy się wstającego Gekko w kanionie w 4. akcie, zadzwońcie do Otacona , będzie ciekawa rozmowa...

hmmm ciekawe sprawdze to chociaż przedtem tego nie zauważyłem(a często wtedy dzwoniłem do Otacona) wtedy także przy wejściu zaraz na kanion jest wspomnienie z Deepthroatem tylko trzeba chyba postać w miejscu albo pochodzić przy tym wejściu... sam nie wiem

W sumie sporo jest takich rozmów na Shadow Moses. Szczególnie fajne są o walce z czołgiem i Hindem :) Ale myślę, że te słyszał chyba każdy.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » Śr lip 02, 08 15:52

RyuEX napisał(a):
Nevar napisał(a):Można przeniknąć przez przeciwnika wspinającego się po drabinie (Snake idzie w jedną stronę, on w drugą) -- i nic się nie stanie. Czy znalazł ktoś już jakieś ukryte numery w Codecu? Dość dużo częstotliwości jest...

ahhh te tekstury xD... no ale cóż zawsze są jakieś "bugi" teksturowe w grach więc to jest chleb powszeny dla graczy ;) a co do częstotliwości to troszeczke szukałem blisko "freqencji" Otacona i Rosemary, niestety bez skutku :(

To nie tekstury a brak wykrywania kolizji na drabinie. Pewnie efekt zamierzony aczkolwiek głupi. W Assassins Creed można nieźle z buta oberwać za taką akcję ;P.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Nevar » Śr lip 02, 08 17:21

Gdy Sunny mówi przed 1. aktem: "Solidus must have taken the day off.", ma chyba na myśli kurę Solidus. Widocznie tylko Liquid i Solid zniosły jaja. Poza tym jedno z jajek się rozpływa (Liquid)... Na Briefingu przed 3. aktem są 3 jajka -- Solidus widać też zniósł, a Solidus występuje w 3. akcie! Przed 4. aktem są 2 chyba identyczne jajka, które łączą się w jedno. Co to może oznaczać...? A przed 2. aktem są 2 jajka i oba się rozpływają...
Nevar
banan

Postprzez wojnar » Śr lip 02, 08 18:00

W 3 akcie z 1 jajka wylatuja 2 zoltka
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez kingOFspirit » Śr lip 02, 08 18:04

Ma ktoś pomysł jak przejść ACt 5 bez żadnego alarmu ? (The Boss Extreme)
kingOFspirit
Arnold

Postprzez phsx » Śr lip 02, 08 18:08

Przecież to bardzo proste, dzisiaj to zrobiłem na Hardzie. Po prostu bierzesz broń z tłumikiem najlepiej taką snajperkę automatyczną (jedyna z tłumikiem) i ostrożnie napierasz do przodu eliminując kolejne Frogs. Jeśli masz Raila to załatw pierwszego Gekko, a gdy wyskoczy drugi zaraz koło drzwi do których mamy wejść poczekaj, po chwili powinien sam zginąć od ostrzału, jeśli nie naładuj raila do 3 lvlu wyskocz jak nie patrzy - bam - droga wolna. Dalej już nie da się alarmu zrobić.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez kingOFspirit » Śr lip 02, 08 18:12

ja się męczę i nie mogę ;/ Rozwalam żołnierzy ale co chwila nowi dochodzą ;/ po za tym tych Gekko jest z 5 albo 6
kingOFspirit
Arnold

Postprzez uci » Śr lip 02, 08 19:05

trzeba się spieszyc, usypiać (zabijać) i iść dalej - z usypianiem jest łatwiej bo nie wołaja że kogoś zabili. Co do gekko, czekasz przy sluzie aż jednego rozwali ostrzał a reszte z ukrycia railgunem - uważaj na frog snajperów.

---------------------------------

Mam takie pytanie - jak zgarne BB emblem to dostane niższe emblemy? (fox hound fox) i bonusowe bronie jakie są za nie ?
Ostatnio edytowano Śr lip 02, 08 19:25 przez uci, łącznie edytowano 1 raz
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Shinigami » Śr lip 02, 08 19:22

Nevar napisał(a):Gdy Sunny mówi przed 1. aktem: "Solidus must have taken the day off.", ma chyba na myśli kurę Solidus. Widocznie tylko Liquid i Solid zniosły jaja. Poza tym jedno z jajek się rozpływa (Liquid)... Na Briefingu przed 3. aktem są 3 jajka -- Solidus widać też zniósł, a Solidus występuje w 3. akcie! Przed 4. aktem są 2 chyba identyczne jajka, które łączą się w jedno. Co to może oznaczać...? A przed 2. aktem są 2 jajka i oba się rozpływają...

Już ktoś wcześniej wspominał, że jakość jajek Sunny odpowiada tytułom aktów ;)
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez uci » Śr lip 02, 08 19:32

ano ja mówilem;)

Liquid Sun - jedno żółtko się rozplywa (liquid drugie jest stałe - Solid)
Solid Sun - Oba się rozwalają i sklejają w jedno (solid)
Third Sun - z jednego jajka wychodza dwa żółtka(bliźniaki) a z drugiego jedno (solidus)
Twin Sun - dwa żółtka kleją się w jedno (blixniaki które razem są dopiero ideałem)
uci
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » Śr lip 02, 08 20:39

Moja nowa zabawka - Corpse Camo ;]
http://img392.imageshack.us/img392/7725 ... oneeb4.jpg

Gdy ludzie je widzą zaczynają się bać a jeśli będziemy udawać śmierć to nawet Gekko się nabierze :)
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » Śr lip 02, 08 21:42

a za co jest corpse camo?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Shinigami » Śr lip 02, 08 22:19

Trzeba bodaj zginąć ponad 41 razy podczas gry.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez phsx » Śr lip 02, 08 23:12

Śmieszny jest emblemat Chicken - >150 alarmów, >500 killsów, >50 kontynuacji, >50 rationów i czas >35h - to wcale nie jest takie proste, potrzeba anielskiej cierpliwości.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez uci » Śr lip 02, 08 23:25

ale z drugiej strony można w tym czasie bawic się w wysluchiwanie rozmów z codeca, eksperymentować z pułapkami i zołnierzami, nabić sobie innych emblematów (panda, świnia, krowa, scorpion, krokodyl, tarantula) czy też nabijac czas robiąc inne (ant, bee, gekko).

potestowałem Emotional round

Yellow - smiech - przeciwnik śmieje się, strzela także do swoich, potem mdleje
Red - wścieklość - przeciwnik zaczyna się wściekać aż do zemdlenia
Blue - Placz - przeciwnicy zaczynają plakać, rzucają broń i kulą się w miejscu, potem mdleja
Green - krzyk - rzucają broń i z krzykiem zaczynaja uciekac, potem mdleją.

w przypadku granatów dymnych, wystarczy jeden by zmienić przeciwnikowi nastrój, a w przypadku frogs - najpierw je dusi jak smoke grenade, potem mdleją.
uci
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » Cz lip 03, 08 10:27

Obczaiłem trochę bardziej to Corpse camo i ludzie się nie boją gdy go widzą lecz wystarczy się położyć na ziemi i udawać śmierć podczas alarmu (nawet gdy jesteś otoczony przez 10 przeciwników) a po chwili alarm zniknie ;]
Działa na Gekko i "rączki"
wojnar
Vulcan Raven

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4