Pytanie do Kojimy

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Pytanie do Kojimy

Postprzez kul2 » N kwi 27, 08 21:30

Pisalem o tym tu http://ja.gram.pl/kul ale wydaje mi sie to na tyle ciekawe ze porusze i tu ta kwestie.
O co byscie zapytali Hideo Kojime gdybyscie mieli ku temu sposobnosc? Jedno jedyne pytanie, to najwazniejsze, jak ono by brzmialo?

Ja bym sie zapytal o Williama Morgana z pierwszej wersji MG2.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » N kwi 27, 08 21:59

Ja bym spytał:

Kiedy coś nowego?
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » N kwi 27, 08 22:04

Przeciez on chce robic cos innego. Tylko ten Metal Gear tak powraca do niego jak bumerang ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ColonelAI » N kwi 27, 08 22:11

"Co było Twoją inspiracją do napisania tej historii? Tak osobiście."
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » N kwi 27, 08 22:28

kul napisał(a):Przeciez on chce robic cos innego. Tylko ten Metal Gear tak powraca do niego jak bumerang ;)

Dlatego twardo pytam, kiedy coś nowego xD.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Pn kwi 28, 08 20:52

"Moge prosic o autograf?"
Uzion
The Fury

Postprzez Bizon » Pn kwi 28, 08 21:55

"Czy BB powiedział Snake'owi przed śmiercią, że jest jego Ojcem?" :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » Pn kwi 28, 08 21:58

Na to pytanie odpowiedzieli panowie tworzacy Metal Gear Saga vol. 2 i rozwiali ta zagadke raz na zawsze...

Otoz nie, nie powiedzial mu.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Trikz » Cz cze 05, 08 21:19

Ja bym się o nic nie pytał tylko powiedział, żeby nie rezygnował z MG(ponoć już bez SS:().
"Jednym strzałem, właśnie tak odeszła zazdrość."
Trikz
Coward Duck

Postprzez Shinigami » Cz cze 05, 08 21:21

Jeszcze jakbyś się do niego przytulił, to mogłoby zadziałać :przytul:
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez barth » Cz cze 05, 08 21:28

Skąd decyzja o postarzeniu Snejka i zrobienie z niego 60-cio latka. Jeśli chodzi o prawdziwe klony to fakt starzeją się one szybciej niż ich "naturalni" odpowiednicy, ale tylko pod względem przemian wewnątrz ciała (brak regeneracji jak i tworzenia nowych komórek, spowolnienie metabolizmu itd.). Zapytałbym czy może nie byłoby lepszą decyzją pokazanie Snake'a jako schorowanego człowieka dziwnymi atakami przypominającymi padaczkę (coś jak pod koniec tankowca w MGS2), może proste dodanie siwych włosów.

Tak, dobrze widzicie, nie jestem fanem nowego wyglądu Solida.
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Shinigami » Cz cze 05, 08 23:19

Mogę się mylić, ale czy Kojima nie mówił, że stary Snake ma odzwierciedlać jego zmęczenie tą serią i nieuchronne jej zbliżanie się ku końcowi?
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez kul2 » Pt cze 06, 08 08:18

Shinigami napisał(a):Mogę się mylić, ale czy Kojima nie mówił, że stary Snake ma odzwierciedlać jego zmęczenie tą serią i nieuchronne jej zbliżanie się ku końcowi?

W jednym z wpisow na blogu, ale bardziej jako stary Kojima, stary Snake.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez MrPayne » Pn cze 09, 08 17:09

Zapytałbym, jak bardzo kanoniczna jest historia MGS:PO... I w jak dużym stopniu jest uwzględniana w ogólnej "mitologii" MGSa. Podczas gry (mimo, iż fabuła wciągała) ciągle miałem wrażenie, że oprócz schematów i braku tak dużej filmowości jak na Metal Geara coś tu nie pasuje. Nie było tu czuć ręki Mistrza - stąd też chciałbym znać odpowiedź na to pytanie.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Kazuun » Wt lip 01, 08 11:55

Jakie pytanie ? Dość proste: "Koji, zostaniesz moim ojcem ?" xD (wtedy bym na dobranoc miał co noc opowiadanego nowego MGSa :P

A tak na serio, pewnie spytał bym jak wielkie są szanse na to że, za jakiś czas... nawet dłuższy, usłyszymy zapowiedź na styl "(M)etal (G)ear (S)olid 5 !! Snake is.... back !!". MGS = More Geriatric Snake :P
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez SALADYN » Wt lip 01, 08 17:35

Jakbym spotkał Kojime to przede wszystkim autograf , uścisk dłoni , podziękowanie za MGS-a i życzenia rozpoczęcia nowej wspaniałej serii gier. A pytanie ? Skąd pomysł z Patriotami ?
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Alucard » So lip 12, 08 00:11

"Zrobisz polską wersję językową z cezarym pazurą jako snejkiem?" a tak serio... to moze... "czy bedzie Metal Gear Solid 5?"
Alucard
banan

Powrót do Wszystko o serii