Ile ich wystepuje w grze? Nie chodzi mi o miejsca, tylko ile moge ich zdobyc, tj. czy jak go raz zdobede to drugi juz nie moge? bo chcialem EZ Guna i Infiniti naraz zdobyc ;] a jednego juz zjadlem
Też tak próbowałem ale się nie da , tsuchinoko jest tylko jedno więc musisz przejść grę dwa razy.
Chyba że zjesz tą pokrakę jednocześnie zaliczając grę na rangę Big Boss.
to wiesz co ja wole dwa razy przejsc hehe ;] bo jakbym gral na BB to zajmie mi to wiecej niz 12 godzin, a w ciagu 12 godzin mysle ze dam rade przejsc dw razy gre:)
gry-info.pl < - najwiekszy Polski portal o emulacji, zapraszamy!!
hehe ja na swoim savie mam juz 005 razy ukonczona gre i jedyne co zdobylem to camo bossow :/ a do ezguna braklo mi dwoch jedzonek :/ kurde
trzeba bedzie od nowa grac hehe
a co do zabek, to nieumiem ich zdobyc podobno ma byc 3 poscig a takowego niema :/ bede musial pokombinowac
To jest właśnie najtrudniejszy moment zdobycia żabek , polecam robić save'a na początku każdej części pościgu i najpierw obadać miejsce gdzie ta franca siedzi później robisz reset wgrywasz save'a i próbujesz do skutku , gdy masz pewność co do zestrzelenia jedziesz do następnej lokacji i znowu powtarzasz operacje.
A jedzonka zdobyłem dzięki upartemu polowaniu na wszystko co mi sie na radarze pojawiło po wysłaniu impulsu lub co zauważyłem mając gogle na oczach.
Nie no Johnny dałeś mi powód żeby kolejny raz zaliczyć MGS 3 , możesz mi napisać czy długo czekałeś aż się złapie drugi lub czy były jakieś specjalne okoliczności w jakich udało ci się dorwać następnego ?
Ostatnio edytowano Cz lip 31, 08 14:57 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
W VM nie da sie zlapac Tsuchinoko. Ja nie pamietam gdzie, chyba gdzies pod domkiem w ktorym byl Sokolov jest do zabrania item box z mousetrapem. W kazdym badz razie gdzies ten mousetrap item box jest.
Latwym sposobem (ale czasochlonnym) jest po pokonaniu The Fear zastrzeleniu wszystkich zwierzakow. Gdy sie to zrobi, sonar dalej bedzie pokazywal jakiegos zwierzaka. Trzeba w tym miejscu ustawic kilka pulapek (przydatne IFP), wyjsc na chwile i wrocic (albo czekac, ale czekac to mozna dlugo i namietnie, random) a potem sprawdzic pulapki.
no mozna, ale niemozna go potem 'wywiesc' na koniec gry, bo w pewnym momencie tracimy wszystkie jedzonka :/ wtedy jak nas lapia... interesuje mnie po tym jak zlapac tsuchinoko
Wracasz sie jedną lokacje w tył i tsuchinoko powinno się znajdować po prawej stronie planszy w pobliżu wodospadu , tym razem możesz użyć gogli i radaru.
Jeśli nie zjadłeś papugi The End i mialeś ją w klatce przed złapaniem to również będzie ona w tej lokacji , dokładnie to na pierwszym drzewku które mijamy po wyjściu z pod wodospadu.
Ja dodam tak od siebie, ze radaru/sonaru mozna uzywac do szukania Tsuchinoko w kazdej lokacji, po uprzednim ukatrupieniu wszystkiego co sie rusza (lub uspieniu i wszamaniu wszystkiego -3).
Dobra Johny na razie potwierdzam jedną twoją radę , aby ułatwić złapanie Tsuchinoko powystrzelać należy wszystko na terenie walki z The Fear a następnie położyć pułapki (do tego momentu mam już cztery) w miejscu w którym według radaru powinno coś się znajdować i wyjść z lokacji. Zadziałało za pierwszym razem.
probowalem w tikhogornyj czy jakos tak ( to z wodospadem ) i niemoge zauwazyc tsuchinoko :( wybijem wszystko do zera patrze sonarem, thermalami,motion detector, wszystkim i niema skubanca :/
A miales go wczesniej? Bo on tam jest tylko, jesli go zlapales wczesniej i biegniesz z Eva sie spotkac.
Jesli go miales, to wychodzac z wodospadu ta strona, ktora wszedles do Behind Waterfall idz prawa strona ekranu, Tsuchinoko powinien byc na ziemi zanim wyjdziesz z tego "okregu" dookola wodospadu.
aha to jednak nie to musze jeszcze raz przejsc do konca, bo akurat jestem przy wodospadzie i nic... to jeszce raz przejde tylko ze wtedy zlapie potem jeszcze raz zlapie i infinity bedzie
Dobra panowie. To wkońcu jaki jest najłatwiejszy(najszybszy) sposób na zdobycie tego zwirza ? Bo ponownie gram na PS2 i wypadałoby chociaż raz go złapać .
Na terenie walki z The Fear powystrzelaj wszystko co się rusza zgodnie z radą Johnego po czym kieruj się radarem w układaniu pułapek (tam gdzie wyskakuje kropka ale nic nie ma) po czym wyjdź z lokacji i powróć. Chyba że masz już IFP wtedy możesz spróbować znacznie wcześniej no i łatwiej.
Johny próbowałem złapać tego zwierza w Dremuchij North ale cały czas do pułapek wpadają żaby i ptaki co jest denerwujące.
Ja zawsze go lape w Dremuchij north w tej kepie trway ciemnej na przeciwko wejscia do dolinovodno czasami stawiam jedna pulapke pod drzewem i lapie sie bird c a potem tchnko a czasami nawet za pierwszym razem sie lapie:) kiedys se 6 zlapalem i pokoleji wpitalalem bo prawie na cala gre mialem;) jednego se zostawilem bo chcialem ifp a i tak mi sie zepsul ;P