Tsuchinoko

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Johny Sasaki » N sie 03, 08 21:55

Ja mimo wszystko proponuje przejsc gre na najwyzsza range (ponizej 3h, 25 save max,0 kontynuacji, 0 alarmow (poza tymi wymuszonymi przez gre, w stylu uciekanie przed Shagohodem), dostac za to Stealth + IFP i dopiero isc lapac Cuczinoko.

Sal - szukales go w VM czy w SE? Bo w VM nie da rady w Dremuchij North go zlapac.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez SALADYN » N sie 03, 08 23:39

W operacji SE oczywiście , w VM pierwsza pułapka na myszy trafia się dopiero po przeszukaniu nieprzytomnego Ocelota a później to już jest praktycznie koniec tej części gry więc nie ma jak próbowac nawet.
Postaram sie bardziej w poszczególnych lokacjach po kolei.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Dracu » N sie 03, 08 23:40

ok juz go zlapalem przy walce z the fear utrzymalem do pojmania mnie, potem w tikhogornyj go odzyskalem razem z papuzka the enda i teraz tylko musze dokonczyc misje i IFP mysle ze bede mial :)

pozatym jako taka ciekawostka hehe znalazlem dzisiaj jedna zabke ktora opuscilem kiedys i kerotan range dostalem :D
gry-info.pl < - najwiekszy Polski portal o emulacji, zapraszamy!!
Dracu
Black Viper

Postprzez Johny Sasaki » Pn sie 04, 08 09:53

No fakt, w VM nie ma jak. A gdzie szukales tego Tsuchinoko w DN? Ja go zawsze szukam, na prawo od wydrazonego pnia w ktorym sa - chyba - granaty, w miejscu gdzi jest placyk z trawa. Z tym, ze no tak jak mowie, bez IFP moze byc trudno, bo zwierzaki lapia sie mniej wiecej w takiej kolejnosci: waz, krolik, waz, waz, jakas mysz czy cos tam, waz, znowu mysz i Tsuchinoko, z tym, ze nie zawsze chyba to dziala poza tym, z 1 pulapka moze byc problem.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Pn sie 04, 08 10:04

Mam IFP ale szukam w innych miejcach w pobliżu wejścia do Dolinovodno i dalej na prawo w dół , sprawdze tą drugą miejscówe.
Zapomniałem napisać że jednego już dorwałem i zjadłem a drugiego szukam żeby sprawdzić czy rzeczywiście można złapać ich więcej jak napisałeś.
SALADYN

Postprzez Dracu » Pn sie 04, 08 15:22

a wlasnie zdobylem IFP :)
niewiem po co szukacie w DN tsuchinoko jesli on jest napewno w miejscu walki z fear'em, tam jest zawsze :)
Dracu
Black Viper

Postprzez Pabian01 » Pn sie 04, 08 15:26

SALADYN napisał(a):Na terenie walki z The Fear powystrzelaj wszystko co się rusza zgodnie z radą Johnego po czym kieruj się radarem w układaniu pułapek (tam gdzie wyskakuje kropka ale nic nie ma) po czym wyjdź z lokacji i powróć. Chyba że masz już IFP wtedy możesz spróbować znacznie wcześniej no i łatwiej.

Nie mam IFP. Ale po czy przed walką ?

Grigori napisał(a):Ja zawsze łapę tam gdzie jest ogrodzenie pod napięciem. Jakoś nigdy nie miałem z tym problemu.

Tzn. jak ? Opisz dokładnie.

SaseK napisał(a):Ja zawsze go lape w Dremuchij north w tej kepie trway ciemnej na przeciwko wejscia do dolinovodno czasami stawiam jedna pulapke pod drzewem i lapie sie bird c a potem tchnko a czasami nawet za pierwszym razem sie lapie:) kiedys se 6 zlapalem i pokoleji wpitalalem bo prawie na cala gre mialem;) jednego se zostawilem bo chcialem ifp a i tak mi sie zepsul ;P

Również prosiłbym o dokładniejszy opis. Czy jak zastawię pułapkę to mam wyjść i odrazu wrócić do lokacji i będzie ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pn sie 04, 08 15:58

SALADYN napisał/a:
Na terenie walki z The Fear powystrzelaj wszystko co się rusza zgodnie z radą Johnego po czym kieruj się radarem w układaniu pułapek (tam gdzie wyskakuje kropka ale nic nie ma) po czym wyjdź z lokacji i powróć. Chyba że masz już IFP wtedy możesz spróbować znacznie wcześniej no i łatwiej.

Nie mam IFP. Ale po czy przed walką ?

Gdy nie miałem IFP to łapałem po walce bo wtedy po powrocie z biura Granina masz już więcej pułapek.
SALADYN

Postprzez Dracu » Pn sie 04, 08 18:29

Ja lapie po walce, ale widzialem filmik na youtube, ze gosc przed walka, w nocy jeszce zlapal...

a ta miejscowka z drutami pod napieciem, to tez jest na youtubie, film sie nazywa cos w stylu another way to catch tsuchinoko

wpisz tam w wyszukiwarce tsuchinoko i szukaj :)

PS!! Gdzie oprocz Virtuos Mission mozna zlapac King Cobra?
Dracu
Black Viper

Postprzez SaseK » Śr sie 06, 08 20:48

Kolego napisze po koleji: Dremuchij North praktycznie wystarcza dwie pulapeczki i tak: na przeciwko wejscia do dolinovodno masz taka ciemna trawe no nieda sie jej niezauwazyc bo jest jej nieduzo ale jest ciemniejsza no wystarczy sie odwrócic od wejscia do dolino i ja widzisz, dalej poprostu kladziesz e dwie mousetrap i odchodzisz sobie w lewo tam np kolo zwalonego pnia albo kapke dalej... czekasz jakies 15-20 sekund i slyszysz ze sie cos zlapalo w obie pulapki i jesli masz farta to zlapales a jesli nie to moga byc dwa bird C co sie czesto zdarza, niegdzie nie musisz wychodzic tylko sie oddalic i bezruchu stac a najlepiej sie polozyc jak juz mówilem troche dalej jak za zwalona kloda tam po lewo... i za chwile klik i sprawdzasz do skutku... ale szybko sie lapie mniej wiecej 2-3 minuty a nawet w te dwi pulapki sie dwa zlapia ;) pozdro ;)
SaseK
Arnold

Postprzez Dracu » Śr sie 06, 08 21:04

kurde :/ a ja juz jestem po walce z ocelotem ;/

no nic przejde jeszcze raz hehe :) dzieki za pomoce
Dracu
Black Viper

Postprzez Johny Sasaki » Śr sie 06, 08 21:41

SaseK kolego...prosciej jest wyrznac wszystko w okolicy, bo z fartem to ejst tak, jak pisalem wyzej z sekwencja wpadania zwierzat. Twoje info o zlapaniu 2 Tsuchinoko w 2 pulapki wydaja mi sie lekko wyssane z palca, ja kladlem po parenascie/dziesiat i lapalem jednego.

Hm King Cobra... wydaje mi sie, ze mozesz ja zlapac w jaskini przed i po The Pain, w lasku The Fear, tuz po wyjsciu drzwiami na Krasnogorje (jedna kobra jest tuz po wyjsciu przez drzwi), wydaje mi sie, ze mozesz ja tez zlapac przed scenka z koniem The Boss, ale nie dam glowy, bo nie mam konsoli i dawo nie gralem a co za tym idzie mogla mi sie z tajska kobra pomylic.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SaseK » Cz sie 07, 08 10:24

nie sadze jak dam rade to Ci pokoze ;) a jak w kepie trawy która ma moze 3mx4m mozna powybijac wszystko co sie da jak to jest wielkosci kaluzy ;D nie rozumiem xD to jest mala kepka trawy ziomuś:D helooł:D
SaseK
Arnold

Postprzez SALADYN » Cz sie 07, 08 11:18

Johny przykro mi odpuściłem sobie przynajmniej na jakiś czas to potwierdzanie , mimo usilnych starań wciąż łapie żaby , ptaszki i węże a drugiego Tsuchinoko jak nie ma tak nie ma. Może robie coś źle ale na razie muszę odpocząć od MGS 3 bo mi już totalnie obrzydł a jeszcze kiedyś chciałbym zagrać bez krzywej mordy na widok Snake'a.
SALADYN

Postprzez Gac666xx » Cz sie 07, 08 11:20

Sasek, prosiłbym o pisanie wyraźniej, bo ciężko Cię zrozumieć.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Cz sie 07, 08 11:45

Od kiedy lokacja to kepka trawy 3x4? A tak w ogole, to nie przypominam sobie, zebym byl Twoim 'ziomusiem'.

Nie da sie zlapac 2 zywych Tsuchinoko. Prove me wrong, nagraj video i wrzuc na YT.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Cz sie 07, 08 11:52

Nie próbowałem złapać dwóch żywych , jednego złapałem i zjadłem (kurde gadam już jakbym to ja pożerał na surowo zwierzątka) i próbowałem dorwać drugiego.
SALADYN

Postprzez Johny Sasaki » Cz sie 07, 08 12:07

Ja pisalem w sprawie Saska:
SaseK napisał(a):2-3 minuty a nawet w te dwi pulapki sie dwa zlapia

a nie Twojego polowania:)

A co do Ciebie Sal - moze to jakas roznica spowodowana NTSC/PAL lub SE/S?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Cz sie 07, 08 12:36

A to sorki.

A co do Ciebie Sal - moze to jakas roznica spowodowana NTSC/PAL lub SE/S?

Możliwe , mój egzemplarz to oczywiście wersja pal MGS 3 : SE
SALADYN

Postprzez SaseK » Cz sie 07, 08 17:57

sluchaj na easy zlapalem dwa to mowie a pozniej jak na hard gralem to juz po jednym lapalem i nie szukalem wiecej bo chcialem tylko ifp a ziomus napisalem do Ciebie zartobliwie wiec nie wiem o co Ci chodzi :/ chcesz to sie kłóć ja nie mam zamiaru i co do lokacji jak to piszesz to lokacja to jest dremuchij north a kepka trawy przed wejsciemdo dolinovodno ma moze 9 metrów kwadratowych :/ i czytaj ze zrozumieniem Johnny...
SaseK
Arnold

Postprzez Johny Sasaki » Cz sie 07, 08 18:45

Szlag mnie zaraz trafi... pisze zeby wystrzelac wszystko w Dremuchij North a potem postawic w kepce trawy pulapke to sie jeden zlapie. Jeden, slownie jeden, adin, ein, one, uno. Nie zlapiesz ani na easy ani na v easy wiecej niz 1 naraz. Jesli twierdzisz, ze sie nie znam nagraj filmik w ktorym w 2-3 minuty na easy lapiesz 2 tsuchinoko i pokaz mi jaki jestem beznadziejny, z pewnoscia bedziesz slawny dzieki temu wiec gra warta swieczki albo i dwoch. Stosuj jakas interpunkcje to moze latwiej sie bedzie Ciebie czytalo. I nie zarzucaj mi, ze ja nie umiem czytac ze zrozumieniem. Nikt z tu piszacych nie ma problemu w skumaniu moich postow poza Toba. Chyba to swiadczy o tym, ze to nie ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale ja tam sie nie znam. Poza tym ja jestem Johny nie Johnny.

Sal - moj MGS3:SE NTSC USA
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez kul2 » Cz sie 07, 08 18:47

Skad w Was wszystkich tyle agresji ostatnio?
Spuscie z tonu, bo wkrotce nikt na forum nie zostanie, tyle banow poleci.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Cz sie 07, 08 20:40

Banicja normalnie jak sie nie uspokoicie.

Dla Saseka rada, pisz bez błędów i z interpunkcją starając się omijać słowa spod bloku (ludzie tu bardzo na to uczuleni są), a wszystko bedzie ok.

Rada dla Johniego... weź ty do Martyny idź, niech Ci spuści trochę pary, bo Cię zaraz strzelę.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Dracu » Cz sie 07, 08 23:44

hehe ostro widze ostro :P
a ja napisze bez offtopu ;) czy da sie ezguna zdobyc nie zjadajac wszystkich zarelek w grze? bo zawsze cholera mi czegos braknie :/ dzisiaj znowu przeszedlem i niemoglem znalezc jakiegos tam weza.... a king cobre znalazlem :/ i mam juz dosc tego marnowania czasu na zarcie....
Dracu
Black Viper

Postprzez Johny Sasaki » Pt sie 08, 08 09:36

Zdaje mi sie, ze na stronie glownej Z jest solucja zdobycia EZGuna, polecam sie pobawic, nie musisz miec mega faken statsow do tego, wystarczy wszystko zezrec (bo samo zlapanie chyba nie wystarcza, 74 sztuki chyba trzeba wszamac, nie pamietam juz dokladnie ile tego jest. No i nie jestem pewny czy poza zwierzetami nie trzeba zjesc jeszcze calorie mate, noodles itd). Oprocz tego jest jeden sposob na zdobycie tej broni - poziom trudnosci, wtedy zdobedziesz go od poczatku:P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SaseK » Pt sie 08, 08 13:25

Boze kochany JOHNY wiec najlepiej nie bede kierowal postów do Ciebie bo sie jak krolowa zachowujesz :/ mniejsza z tym :/ w sprawie ez guna tak jak pisal dracu ja nawet mialem 47 kinds z pozywienia ale uzywalem stealth i nie dostalem ez guna innym razem nie uzywalem stealth, jestm pewien ze zjadlem wszystko a tu nagle 44 :) wiec se dalem swiety spokoj i pykam dalej bez ;)
SaseK
Arnold

Postprzez Dracu » Pt sie 08, 08 14:23

Probowalem przejsc na najwyzszym poziomie no i....
4 savy, 0 continue, o killow, 0 alarmow czas: 2.40 costam, ponizej 3 w kazdym badz razie i chyba 3 czy 4 bary zycia zezarte, no i dostalem range Chameleon ;| czemu nie Fox Hound ?
Dracu
Black Viper

Postprzez Johny Sasaki » Pt sie 08, 08 14:39

bo miales 3-4 life bary. i jak z game over if spotted? brales jakies life medy? Chameleona dostaje sie za 0 alarmow i 0 killsow, cos innego musiales pokpic.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Dracu » Pt sie 08, 08 15:23

LF zadnego, a co do Game Overow, to chyba jednego mialem, bo mnie Raiden spotted ;)
Dracu
Black Viper

Postprzez steve » Wt cze 23, 09 19:09

Witam
Mam pytanie, czy da się tego gada złapać w lokacji : Tikhogornyj. Chodzi mi już po tym długim filmiku z Evą pod wodospadem. Wróciłem się ponownie do Tikhogornyj.
Z tym że wcześniej nie miałem go złapanego.
steve
Inkarnacja VR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence