PE?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » N sie 24, 08 16:21

Widzę, że Grigori zdążył już zjechać MGS4 w 133 numerze PSX Extremie. Rozumiem, jest to tylko twoje zdanie i każdy ma do niego prawo.. Dla mnie MGS4 to godne pożegnanie serii.

PS: Nie wiem może to po prostu zbieg okoliczności z tym nickiem i tamten Grigori to kto inny? Cóż jeżeli tak to zwracam honor. ;)
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Grigori » N sie 24, 08 19:34

Widzę, że Grigori zdążył już zjechać MGS4 w 133 numerze PSX Extremie. Rozumiem, jest to tylko twoje zdanie i każdy ma do niego prawo.. Dla mnie MGS4 to godne pożegnanie serii.

Ke? W PSXie ktoś się podszywa pode mnie? Ja tej gazety nie kupuje nawet, o co chodzi? Możesz mi przedstawić sytuacje?
Grigori
" Snake: Where's the truth then?
Eva: It's hidden in the lies... "
Grigori
Ultra Box

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » N sie 24, 08 20:09

Grigori napisał(a):Możesz mi przedstawić sytuacje?

http://img154.imageshack.us/img154/4425/p1000570lh2.jpg

EDIT:
Grigori napisał(a):Hmm.. to ja napisałem. Ale na forum. Jak znajdę odpowiedzialnego za to dupka jaja mu ukręcę. Zwłaszcza że wybrali mój komentarz na świeżo po przejściu gry, przepełniony goryczą i... eh, nie mam słów - mendy pracują w tej gazecie.

lol to pewnie sprawka ścierwa (ściery) :happy7:
Ostatnio edytowano N sie 24, 08 20:29 przez La-Li-Lu-Le-Lo, łącznie edytowano 2 razy
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Grigori » N sie 24, 08 20:15

Hmm.. to ja napisałem. Ale na forum. Jak znajdę odpowiedzialnego za to dupka jaja mu ukręcę. Zwłaszcza że wybrali mój komentarz na świeżo po przejściu gry, przepełniony goryczą i... eh, nie mam słów - mendy pracują w tej gazecie.
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez SaladinAI » N sie 24, 08 20:21

mendy pracują w tej gazecie

Nie przeszkadza Ci to najwyraźniej w udzielaniu się na ich forum...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » N sie 24, 08 20:29

Gazeta to nie forum. Poza tym heh. Wzieli sobie bez pytania informacje z Zanzibaru o becie MGS. Tak maja widac.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Grigori » N sie 24, 08 20:31

Siedzę na forum PE bo mam do niego sentyment. Do ludzi i klimatu. Jestem tam od 5 lat. Tematy "gazetowe" mnie walą. Od jakiegoś czasu się tam psuje, jednak takiej zagrywki się nie spodziewałem - był rozdział między gazetą a forum. Z czytania periodyku zrezygnowałem dawno, czas chyba się i z forum wyprowadzać.

La-Li: dzięki za cynk, w życiu bym się pewnie nie dowiedział gdyby nie Ty. Nie jestem aż tak źle nastawiony do MGSa 4 jeśli ktoś chce wiedzieć - ta wypowiedź jest wyciętym z kontekstu rozmowy fragmentem. Chyba najgorszym i najbardziej prowokacyjnym jaki mogli wybrać. Nie odżegnuje się od tego co napisałem ale nie jest to całość mojej opinii.
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez SaladinAI » N sie 24, 08 20:34

Gazeta to nie forum.

Ale jednak publikują teksty z forum tak jakby były dla gazety...

Wzieli sobie bez pytania informacje z Zanzibaru o becie MGS. Tak maja widac.

NR 111? Ten z recenzją MGS 3: S? Zawsze myślałem że to za Twoją zgodą...widać stać ich było tylko na pozdrowienia.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » N sie 24, 08 20:39

Grigori, nie rób zadymy tylko napisz do chłopaków z PE że ci się nie podoba wykorzystanie bez zgody twojej wypowiedzi a wszystko odkręcą.
Określanie ich mendami też mi się nie podoba bo te wszytkie lata które spędziłem czytając ich czasopismo dały mi naprawde mnóstwo radochy a przede wszystkim informacji o moim hobby.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Uzion » N sie 24, 08 20:47

Ale mendami sie okazali i tego nie zmienisz.

Ciekawe, jakby sie zachowali, gdybys sie im za to odwolal Grig.
Uzion
The Fury

Postprzez SALADYN » N sie 24, 08 20:52

Uzion napisał(a):Ale mendami sie okazali i tego nie zmienisz.

Ciekawe, jakby sie zachowali, gdybys sie im za to odwolal Grig.

Właśnie o tym pisze powyżej , niech napisze i to odkręcą , już pare razy drukowali sprostowania jak się przejechali na swoich tekstach.
SALADYN

Postprzez Grigori » N sie 24, 08 20:56

Też mam sporo miłych wspomnień ale głównie ze starszych czasów. Psuje się tam coś teraz.

Napisałem im tam posta w komentarzach do numeru ale już trafiłem na opór zatwardziałego obrońcy redakcji który jest przekonany że wszystko jest "ok".

Idę po piwo, nie ma co sie złościć. :)
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez SALADYN » N sie 24, 08 21:01

Grigori napisał(a):Też mam sporo miłych wspomnień ale głównie ze starszych czasów. Psuje się tam coś teraz.

Napisałem im tam posta w komentarzach do numeru ale już trafiłem na opór zatwardziałego obrońcy redakcji który jest przekonany że wszystko jest "ok".

Idę po piwo, nie ma co sie złościć. :)

Ten zatwardziały obrońca to na pewno jakiś fanboy dla ktorego taki komentarz równa sie bluzgi na jego wyrocznie (boże uchowaj przed takimi) , napisz maila do Ściery czy Fenixa i będzie po sprawie.

PS. Nie przesadzaj z tym piwem bo ci bęben urośnie i będziesz wyglądał jak mój brat :D
SALADYN

Postprzez Gac666xx » N sie 24, 08 21:22

No i co im zrobi Grigori jak im nawet nawrzuca? Czym mają się przjmować? Pff ich to wali, mają materiał to wykorzystują, Grigori nie ma żadnym praw tutaj.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Grigori » N sie 24, 08 21:26

Nie przesadzam z piwem a "benc" i tak rośnie. Nawet mi dziewczyna uwagę zwraca. :)
E, ale o czym ja? Ach. Gac ma niestety racje, pełna olewka, zwłaszcza że reszta osób opublikowanych cieszy się tym jak jakimś wyróżnieniem.
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez Gillian » N sie 24, 08 22:16

Ja tam ich od kilku lat uważam za mendy ; ). Kiedyś, dawno temu, za ich "fanbojskich" czasów, byłem jeszcze w stanie conieco poczytać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lost » N sie 24, 08 22:32

Oj nieładnie postępujecie, nieładnie. Nazywając ekipę PE mendami możecie obrazić uczucia ludzi lubiących ich pismo. Dziwne, nazwanie Raidena przykładowo jełopem by skończyło się pogróżkami i agresją ze wszystkich stron na forum tym.
Grigori rozumiem Twoją złość, bo wyrwanie kilku słów zmieniając zupełnie kontekst tekstu nie jest czystym zagraniem, ale zabierz się na to na spokojnie.
Lost
Zanzibar

Postprzez Crusher » N sie 24, 08 23:13

Ale chyba PE ma prawo dawać cytaty ze swojego, WŁASNEGO forum, sprawdź Grigori w regulaminie forum może tam jest napisane "Rejestrując się na tym forum zgadzasz się na używanie twoich słów, postów w magazynie PE" itp.
Ja tam lubię PE, mają rzetelne i czyste recenzję, za to kompletnie nie podobają mi się recenzje w Neo+ gdzie Alone in the Dark dostało ocene mniejsza na Xboxa360, a większa na PS2 (a wersja ps-dwójkowa na pewno była nieco gorsza niż na Xie - widać po minusach):P Za to w Neo+ podobają mi się niektóre artkuły i Projekt MGS rzecz jasna, nie mówiąc już o artykułach Grabarza - Miłosza które są całkiem niezłe ;)
Crusher
Vamp

Postprzez Grigori » N sie 24, 08 23:24

"Rejestrując się na tym forum zgadzasz się na używanie twoich słów, postów w magazynie PE"

Nie jest.
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez kul2 » Pn sie 25, 08 06:34

Dziwne, nazwanie Raidena przykładowo jełopem by skończyło się pogróżkami i agresją ze wszystkich stron na forum tym.

Wydaje mi sie, ze wykorzystanie czyjegos tekstu bez jego wiedzy i zgody jest wystarczajacym powodem do nazwania kogos 'menda'. Powiedzialbym nawet ze jest to okreslenie nader delikatnie jak na taka sytuacje.
Twoich tekstow jeszcze nikt nie ukradl Lost, wiec nie wiesz jakie to uczucie. Zreszta nie zycze Ci bys je poznal.

Natomiast nazwanie Raidena 'jelopem' bez podania uzasadnienia skonczyloby sie ostrzezeniem. Z kolei gdyby ktos napisal ze Raiden jest 'jelopem' bo tlumaczenie calkowicie wypaczylo ta postac, bo Flynn zupelnie do niego nie pasuje, bo czasem mysli o tym zeby Rose sie zamknela, bo gdy nikt nie patrzy pyskuje pulkownikowi, a jest to wyraz jego wolnej woli i przez to jest odbierany jako 'jelop' to ostrzezenia nie dostanie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Grigori » Pn sie 25, 08 12:37

No niestety. Od osoby najprawdopodobniej odpowiedzialnej za kradzież doczekałem się jedynie wyśmiania mojego "kłopotu" - mowa o Koso bo on odpowiada w PE za Metal Geara. Ewentualnie mógł to być Komodo ale po nim można się spodziewać wszystkiego, już kiedyś sprzedał moje przemyślenia jako swoje.

Szkoda że z perspektywy prawnej sprawa jest bardzo mglista - nie sposób jednoznacznie stwierdzić czy było to legalne, brak adekwatnych przepisów a przeprowadzając wykładnie rozszerzającą pobliskich przepisów, można je zarówno obrócić na korzyść jak i niekorzyść.

Ogólnie to wsadziłem rękę w gówno wyciągając tą kwestie na forum PE. Niemiłe uczucie pozostanie.

A Ty kul jak przełknąłeś fakt że Wam też ze strony coś gwizdnęli?
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez SaladinAI » Pn sie 25, 08 12:56

Ja tam lubię PE, mają rzetelne i czyste recenzję,

I tu się pojawia mój problem. Czytałem ostatnio reckę Bad Company gdzie recenzent pisze iż zdecydowana większość założeń developera została zrealizowana, gdzie z kolei Senti w 3 groszach pisze że tak nie jest i daje grze niższą ocenę. Wybacz, jak dla mnie to dyskwalifikuje recenzję, bo cóż w tym przypadku miałaby począć osoba nie zaznajomiona z tytułem?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Lost » Pn sie 25, 08 12:58

kul napisał(a):Twoich tekstow jeszcze nikt nie ukradl Lost, wiec nie wiesz jakie to uczucie. Zreszta nie zycze Ci bys je poznal.

No dobra, znowu przegiąłem.
Grigori napisał(a):No niestety. Od osoby najprawdopodobniej odpowiedzialnej za kradzież doczekałem się jedynie wyśmiania mojego "kłopotu" - mowa o Koso bo on odpowiada w PE za Metal Geara. Ewentualnie mógł to być Komodo ale po nim można się spodziewać wszystkiego, już kiedyś sprzedał moje przemyślenia jako swoje.

No tak, na forum PE nie przesiaduję i jedyny "kontakt" jaki mam z ekipą redakcyjną, to czytanie od czasu do czasu ich pisemka. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego zachowania po nich -_-.
Grigori napisał(a):Ogólnie to wsadziłem rękę w gówno wyciągając tą kwestie na forum PE. Niemiłe uczucie pozostanie.

Tym się akurat nie przejmuj, wkurzyła Cię sprawa nie do końca w stosunku do Ciebie fair, to miałeś prawo się obruszyć. A że się Twoje niezadowolenie innym nie podoba... mówi się trudno.
Lost
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Pn sie 25, 08 13:46

No niestety. Od osoby najprawdopodobniej odpowiedzialnej za kradzież doczekałem się jedynie wyśmiania mojego "kłopotu" - mowa o Koso bo on odpowiada w PE za Metal Geara. Ewentualnie mógł to być Komodo ale po nim można się spodziewać wszystkiego, już kiedyś sprzedał moje przemyślenia jako swoje.

Kurde , tego bym sie po nich nie spodziewał w szczególności po Koso.
SALADYN

Postprzez Johny Sasaki » Pn sie 25, 08 15:03

Przeciez koso to najbardziej przereklamowana sama przez siebie 'gwiazda polskiej sceny mgsa', ktory chyba we francuska wersje tych gier grywa sadzac po tym co on pisze w opisach fabuly...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez SALADYN » Pn sie 25, 08 15:56

Przecież nie znam go osobiście , jego teksty a właściwie recenzje zawsze mi się podobały a jeśli powstawał jakiś artykuł na temat serii MGS to zawsze wolałem żeby to Butcher go pisał niż ktoś inny.
SALADYN

Postprzez kul2 » Pn sie 25, 08 16:12

A Ty kul jak przełknąłeś fakt że Wam też ze strony coś gwizdnęli?

Jest troche do pisania, ale nie chce tego wywlekac.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Grigori » Pn sie 25, 08 17:26

kk. Rozumiem.
Grigori
Grigori
Ultra Box

Postprzez kotlet_schabowy » Śr sie 27, 08 01:10

Saladin01 napisał(a):
Ja tam lubię PE, mają rzetelne i czyste recenzję,

I tu się pojawia mój problem. Czytałem ostatnio reckę Bad Company gdzie recenzent pisze iż zdecydowana większość założeń developera została zrealizowana, gdzie z kolei Senti w 3 groszach pisze że tak nie jest i daje grze niższą ocenę. Wybacz, jak dla mnie to dyskwalifikuje recenzję, bo cóż w tym przypadku miałaby począć osoba nie zaznajomiona z tytułem?

Wiesz, równie dobrze mogę przyjąć, że Sentinel zinterpretował zapowiedzi w taki sposób, że oczekiwał cudów wianków, a recenzent podszedł do tego nieco bardzoej z dystansem i się nie zawiódł ? Zresztą Senti to chyba najwięcej narzekająca osoba w redakcji.

Co do sprawy, to ok, nie powinni wycinać tego ebz Twojej zgody (od opinii z forum, które mają się później pojawić w piśmie, są osobne tematy), ale też z punktu widzenia osoby prawie dziesięć lat "siedzącej w temacie", wydaje mi się to wszystko trochę śmieszne. Gdzie czasy, kiedy człowiek marzył o tym, żeby choć jedno zdanie podpisane jego ksywą pojawiło się w PE ? Zresztą nie oszukujmy się, dla jakichś 95 % czytelników, Grigori, jesteś anonimową osobą i ta wycięta opinia nijak nie "godzi" w Twoją osobę. No ale masz prawo być wkurzonym.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Śr sie 27, 08 01:43

Nie wiem, ja tam się cieszyłem gdy moja prowokacja na temat filmu AvP2 poszła w świat i widzieli ją praktycznie wszyscy, a zwieńczeniem tego było zobaczyć ją w Fangorii, czy polskiej Nowej Fantastyce.

Jednakże w przypadku kula, gdzie to był jego tekst i podpisany przez kogoś innego to ewidentnie kradzież, Grigori ma to szczęście, że zostawili jego ksywę, więc tak na prawde to go cytują, a nie kradną jego pracę.

Jedyne zażalenie jakie można sobie wziąć do serca to to, że opinia Grigoriego się zmieniła, no ale tak jest np. w polityce, trzeba uważać co się chlapie na lewo i prawo :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Następna strona

Powrót do Pierdolnik