Snake : ...Fox...nie…Naomi, powiedz mi coś…
Naomi : ...O FoxDie ? FoxDie to rodzaj retrowirusa, który namierza i zabija tylko wybranych ludzi. Najpierw infekuje makrofagi w dziele ofiary. FoxDie zawiera sprytne enzymy, stworzone poprzez modyfikowanie protein. Są zaprogramowane by reagować na odpowiednie wzory genetyczne w komórkach.
Snake : Te enzymy rozpoznają DNA ofiary ?
Naomi : Tak. Reagują poprzez aktywowanie się i używając makrofagów, zaczynają tworzyć TNF Y. Rodzaj cytokainy, peptydu, który powoduje obumieranie komórek. TNF Y jest transportowany w krwi aż do serca, gdzie łączą się z odbiornikami TNF w komórkach sercowych.
Snake : A potem…powodują atak serca ?
Naomi : Komórki sercowe poddawane są apoptozie. Po czym…ofiara umiera.
Snake : Apoptoza…czyli komórki sercowe popełniają samobójstwo…Naomi…
Naomi : ...Co ?
Snake : ...Zaprogramowałaś to coś, żeby mnie też zabiło, prawda ? Czy ciągle mam czas ? Naomi, nie winę Cię za chęć zabicia mnie. Ale nie mogę jeszcze odejść. Ciągle mam zadanie do wykonania.
Naomi : Słuchaj, Snake. To nie ja zdecydowałam o użyciu FoxDie.
Snake : Nie Ty ?
Naomi : To była część zadania. Ja tylko chciałam Ci to powiedzieć…Nie, to nie cała prawda...to co chciałam Ci naprawdę powiedzieć, to....Snake, ja...ja...
Houseman : Donald... Szef DARPA, już nie żyje.
Snake : Więc nie chciałeś zabijać szefa DARPA ?
Houseman : Był moim przyjacielem.
Snake : A to co się przydarzy reszcie już Cię nie obchodzi, co ?
Houseman : No cóż, jeżeli dasz mi dysk optyczny, zastanowię się nad ich ocaleniem.
Snake : O czym mówisz ?
Houseman : O danych z testów Metal Gear’a ! Donald miał je przywieźć z powrotem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości