Pozostała piątka

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Pozostała piątka

Postprzez SaladinAI » Pt paź 03, 08 17:47

Liquid : Zapłodnili jajeczko jedną z komórek ojca, a następnie podzielili je na osiem dzieci klonów. Następnie wprowadzili je do czyjejś macicy, po czym usunęli sześć z zarodków by wspomóc rozwój pozostałej dwójki...Ty i ja byliśmy początkowo ośmioraczkami.
Snake : Ośmoraczki…
Liquid : Tak. Pozostała szóstka została poświęcona by stworzyć nas. Byliśmy powiązani w morderstwo jeszcze przed naszymi narodzinami. Tak więc byliśmy my dwoje.

Jak wiemy Liquid nie miał całkowitej racji. Z grupy ośmioraczków wyłonił się jeszcze jeden klon o imieniu Solidus. Jeżeli jednak Liquid raz sie pomylił to mógł też nie mieć racji w innych przypadkach. No bo co jeśli reszta klonów wcale nie została zabita, co jeśli piątka Snake'ów nadal żyje lub żyła? Poniżej przedstawiam całą prawdę:

Lt. Solid Snake

Uczestniczył w Operacji 747 i podobnie jak swój brat starł się z swoim ojcem, Big Bossem. Podobnie jak swój ojciec do walki zwerbował towarzyszy w czym idealnie nadawał się na przywódcę, niestety Solidus okazał się bardziej efektywniejszy w walce i to jemu powierzono prezydenturę Stanów Zjednoczonych.

Solid Snake (Jack)

Foxhound miało swoje Black Chamber, dlaczegoż to David nie miał mieć także swojego cienia który wykonywałby za niego brudną robotę, gdy o akcjach tego pierwszego znów robiło się głośno? Możliwe że ten Snake miał na imię Jack, co potwierdzają misje VR (nie jest prawdą że to Raiden je wykonywał skoro nigdy sam o tym nie wspomina).

Hans Davis

Czy to Snake czy Davis? Hans jest niemal przekonany że jest Solidem lecz gra podaje iż powoli acz skutecznie La Clown starał uświadomić mu prawdę co do swojej prawdziwej osobowości. Ten klon jednak zdołał się oprzeć i pozostał przy swojej sztucznej świadomości Snake'a dzięki czemu mógł nadal wykonywać tajne misje. Warto odnotować że ów klon zaczął być używany gdy skończyła się gwarancja na Old Snake'a - gdy ten ostatni wykitował zapotrzebowanie wzrosło na nieużywane dotąd modele.

Snake

Nie wiemy co się stał z Solidem z roku 2016 - prawdopodobnie zaginął jednak pewne jest to że po akcji na wyspie Lobito Hans nie brał udziału już w żadnej akcji co doprowadziło do sytuacji w której do użytku był potrzebny kolejny klon. Ten jest w zupełności przekonany że jest prawdziwym Solid Snake'em, ale cóż część Węży myśli że jest Big Bossem. Oto kolejny klon z 1972, jednak nie pamięta swojego życia ponieważ ma amnezję - wszczepiono mu pamięć i doświadczenie Solida dzięki czemu myślał że jest jego klonem.

Solid Snake 2

Pamiętacie Snake'a z z mini gry Ape Escape? Przecież miał twarz Big Bossa co był już nad wyraz podejrzane. W Mesal Gear Solid: Snake Escape, ten klon jest ratowany przez Pipo Snake'a - małpę z wszczepionym wojskowym doświadczeniem Snake'a co tylko potwierdza tezę że każdy z pozostałych pięcioraczków mógł posiadać osobowość Solida, identyfikować się z nim nie mając pojęcia o swojej prawdziwej tożsamości.

Mam nadzieję że dowody są wystarczające na to by pokazać prawdę o tym że cała piątka klonów, o których Liquid myślał że nie żyją, nie tylko swobodnie egzystują ale wykonują robotę do której zostali przeznaczeni.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt paź 03, 08 19:41

nie jestem dokłądnie pewnien, ale Snake Klon z MGA2 to klon stworzony z DNA Snake "Hansa" Solida
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArecaS » Pt paź 03, 08 20:21

A Ocelot (czy może bardziej Liquid) na Tankerze wspominał, że klon Big Bossa powstał już w późnych latach '50 (chyba, że pomieszałem sens). Wtedy zostaje sześciu Snake'ów. Ale na logikę, jakie są szanse na donoszenie ciąży i urodzenie ośmioraczków?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » So paź 04, 08 08:17

chodziło o to że BB sklonowano gdy ten był po 50stce, a Liquid myślał że to jest powodem przyspieszonego starzenia się klonów BB, po drugie nikt nie urodził ośmioraczków, bo 6 embrionów usunięto, wiemy tylko że na pewno pojawil się wtedy jeszcze solidus, zostaje jeszcze 5 klonów które mogłby się jeszcze potem narodzić.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » So paź 04, 08 12:09

Solidus miał też inną matkę więc z resztą to też nigdy nie wiadomo.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Wt paź 28, 08 23:27

W sumie Patrioci mogli sobie wychodowac całą gromadkę węży na swoje usługi , tylko że ta trójka się wybiła i o niej usłyszał świat.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez MrPayne » Śr paź 29, 08 19:10

W sumie Patrioci mogli sobie wychodowac całą gromadkę węży na swoje usługi , tylko że ta trójka się wybiła i o niej usłyszał świat.

Brrr, podobny motyw był w pierwszym Hitmanie.

Myślę, że ewentualne następne MGSy NA PEWNO wprowadzą choć jednego klona BB. Nie wiem, czy w roli protagonisty - wątpliwe też, że z operacji "Les enfants terribles", ale Ac!dy uświadamiają mi to aż nazbyt boleśnie.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Lost » Pt gru 05, 08 18:16

MrPayne napisał(a):Myślę, że ewentualne następne MGSy NA PEWNO wprowadzą choć jednego klona BB. Nie wiem, czy w roli protagonisty - wątpliwe też, że z operacji "Les enfants terribles", ale Ac!dy uświadamiają mi to aż nazbyt boleśnie.

Boże chroń nas od tego, niech Snake ------- i jego komórki/pamięć/klony klonów/wszystkocoznimjestzwiązane ------- będzie już martwy, bo z tego się tasiemiec zrobi... O_O
Lost
Zanzibar

Postprzez MrPayne » Pt gru 05, 08 21:43

Ale to się już niemal stało. Snake zostaje sklonowany w serii AC!D, w której jest znaną nam z głównej serii legendą. Od wprowadzenia go przez zaledwie obserwowanych teraz przez Kojimę twórców serii jeden krok.

Ja stawiam na zmodyfikowanego Snake'a (gdybym miał zgadywać, jak, to o osobowości Random Hajile'a ze Snatchera). Ten pomysł jakoś pasuje mi do KP. ;p
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pt gru 05, 08 22:06

To nie temat o tym kto będzie głównym bohaterem MGS 5.
SaladinAI
Cipher watches all

Powrót do Wszystko o serii